Het is nu za dec 16, 2017 10:27 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 249 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Brexit: nieuwe fase!
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Brexit: nieuwe fase!

 Berichttitel: Re: Brexit: nieuwe fase!
Geplaatst: vr dec 08, 2017 10:36 pm 

Reacties: 2485
Bekeken: 49684


Het compromis is inhoudsloos, tenzij de Brexit wordt uitgehold.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Brexit: nieuwe fase!

 Berichttitel: Re: Brexit: nieuwe fase!
Geplaatst: vr dec 01, 2017 2:46 pm 

Reacties: 2485
Bekeken: 49684


Citaat:
Brexit brengt grenzen terug op Ierse wegen en in Ierse hoofden

Het is een van de grootste knelpunten in de brexitonderhandelingen: hoe komt de grens tussen Ierland en Noord-Ierland eruit te zien? De Ierse regering zit ermee in de maag, want er zijn veel opties. Wat de uitkomst ook is, Ierland zal de dupe zijn van de brexit, vertelt Ierlandkenner Joost Augusteijn in Met het Oog op Morgen.

Vanwege de kwestie zijn momenteel alle ogen in Europa gericht op de Ierse premier Leo Varadkar. Hij zal een hoofdrol spelen bij de cruciale brexittop van volgende maand in Brussel, waarbij beslist wordt of er genoeg schot in de onderhandelingen zit. Het dossier van de Ierse grens weegt zwaar bij die gesprekken.

"Momenteel zie je de grens eigenlijk niet. Je rijdt gewoon van noord naar zuid", vertelt Augusteijn. Zodra de scheiding tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie rond is, ontstaat er formeel een fysieke buitengrens van de EU, met douaneposten en controles.

Dat is niet iets wat Ierland wil, volgens de historicus. "De ambitie van de Ieren is een verenigd Ierland. De verdwijning van de grens leidde daar ook toe. Dat proces wordt nu omgekeerd. We gaan 20 à 30 jaar terug in de tijd."

Maar een open grens blijven hanteren, is voor de EU een ongewenste situatie. "Dan kan alles zonder douanecontrole vanuit Groot-Brittannië, via Ierland, Europa ingevoerd worden."

Vrees voor nieuw geweld

De grens tussen de twee Ierlanden is niet alleen fysiek, maar ook mentaal van belang. Tijdens The Troubles, tot eind jaren 90, vochten in Noord-Ierland de katholieken, die bij Ierland wilden horen, een bloedige strijd uit tegen de Londen-gezinde protestanten. Bij verschillende aanslagen, executies en gevechten kwamen zo'n 3500 mensen om het leven.

Augusteijn herinnert zich de zwaarbewapende grens uit de jaren 80 en 90 goed. "Je moest er door een betonnen sluis heen. Dan werd je onderzocht door camera's, omdat de douane te bang was een auto te benaderen." Hij noemt het een situatie die desastreus zou zijn voor de economische banden.

Er bestaat grote angst dat het conflict kan opleven wanneer de harde grens terugkeert. "Door de huidige nauwe banden tussen noord en zuid zijn de nationalisten in Noord-Ierland, die goeddeels verantwoordelijk zijn voor het geweld, tevreden gesteld."

Een verenigd Ierland of zachte grens

Plan C is om Noord-Ierland toe te laten tot de Europese douane-unie. In dat scenario blijft de grens tussen de Ierlanden zoals het nu is, maar ontstaat er een nieuwe grens tussen Noord-Ierland en de rest van het Verenigd Koninkrijk. "Dat zou een erkenning voor de Ieren zijn dat Ierland een eenheid is."

Augusteijn ziet dit plan niet snel gebeuren. De regering van Theresa May steunt namelijk op de Unionisten in Noord-Ierland, die vóór een Verenigd Koninkrijk en tegen een verenigd Ierland zijn. Zij zullen dit scenario voorkomen.

Een eventuele middenweg kan volgens de Ierlandkenner gevonden worden in een 'zachte grens', waarbij personen vrij kunnen bewegen tussen de twee regio's, maar er wel virtuele controles plaatsvinden. "Met de moderne technologie lijkt het dan net alsof er geen grens is."

Ierland zal zich in ieder geval niet snel neerleggen bij een nadelige oplossing. Het kan een veto inzetten om de brexitonderhandelingen op te blazen. "Het is vergelijkbaar met de Catalaanse kwestie", volgens Augusteijn. "Zoals Spanje iedere steun aan de Catalanen zal vetoën, zo zal Ierland dat met de Noord-Ierse kwestie doen."

"Maar wat de uitkomst ook zal zijn, Ierland heeft erg het gevoel dat het de dupe zal zijn van de brexit."
https://nos.nl/artikel/2205196-brexit-b ... ofden.html

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Brexit: nieuwe fase!

 Berichttitel: Re: Brexit: nieuwe fase!
Geplaatst: vr okt 20, 2017 8:51 pm 

Reacties: 2485
Bekeken: 49684


http://www.youtube.com/watch?v=Fu3Q76G27jc

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Brexit: nieuwe fase!

 Berichttitel: Re: Brexit: nieuwe fase!
Geplaatst: vr aug 11, 2017 5:35 pm 

Reacties: 2485
Bekeken: 49684


Lancelot schreef:
baedeker schreef:
Lancelot schreef:
Zoals gezegd, Grielenland betaalt schulden terug, de economie stijgt er sneller dan verwacht, en Amerikan vinden Mercedes een prachtige auto om te kopen.

"De opsomming ... laat zich lezen als een bericht uit het gekkenhuis"
"Weer weten we niet of dit soort uitlatingen nou voortkomen uit stupiditeit of doortraptheid"
Ik moest gelijk aan Lancelot denken. Ewald Engelen: 'De EU heeft de burger op schandalige wijze in de kou laten staan'

Leuk voor jou hoor dat jij dezelfde mening hebt als Engelen. Laten jullie maar klagen nu het consumentenvertrouwen hoog staat, de arbeidsmarkt gespannen lijkt te worden, de zuidelijke landen uit een diep dal kruipen op naar structurele verbetering en de Euro staat als een huis. Klagen jij en Engelen maar lekker door over die verdorven EU.


Het moet worden erkend dat Europa niet doortastend genoeg heeft opgetreden, maar dit moet bovenal de lidstaten en de nationale politici worden verweten - voorzover dat überhaupt mogelijk is gezien de vergrijzing en de vermogensongelijkheid tussen jong en oud. De economische groei is inderdaad gedreven door schuld, maar vergeet niet dat de schuld van de één gelijk staat aan het vermogen van de ander.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Brexit: nieuwe fase!

 Berichttitel: Re: Brexit: nieuwe fase!
Geplaatst: vr aug 11, 2017 2:08 pm 

Reacties: 2485
Bekeken: 49684


Raya schreef:
Vroeger was dat overigens iets anders, maar dan is het tijd voor de politiek om daar iets aan te doen. De eigenaren van het uitgestelde loon, zouden zeggenschap moeten hebben over de beleggingen.


Wanneer in pensioenland het adagium 'wie betaalt, bepaalt' zou gelden, bovengenoemde personen niets in te brengen hebben. Het is dan ook volstrekt onjuist dat pensioenuitkeringen uitsluitend worden gefinancierd met uitgesteld loon van de uitkeringsgerechtigden.

Raya schreef:
Er zijn ook allang maatregelen voorgesteld om banken te splitsen naar taken. Een deel van de taken zou zonder meer -gezien het nationale belang- door ons gezamenlijk in de vorm van onze overheid op zich moeten worden genomen. En er is natuurlijk ook niets mis met een staatsbank die de basisbelangen van de burgers behartigd, zonder wild gespeculeer in schulden etc.


Het was diezelfde burger die voor een geringer rendement zijn vermogen overhevelde naar risicovolle banken. Het is diezelfde burger die in zijn hoedanigheid als consument, investeerder of verplichte deelnemer aan een pensioenfonds die bij een splitsing der banken de prijs moet betalen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Brexit: nieuwe fase!

 Berichttitel: Re: Brexit: nieuwe fase!
Geplaatst: vr aug 11, 2017 12:35 pm 

Reacties: 2485
Bekeken: 49684


Raya schreef:
P-G schreef:
Raya schreef:


Aandeelhouders, ongeacht wie het zijn, zijn verantwoordelijk voor een goede bedrijfsvoering, zij kunnen goede bestuurders benoemen en slechte ontslaan en zelf ook nog eens instemmen of niet met beleid.
Het is aan de politiek om te zorgen voor de wettelijke kaders, of dat nu de VVD of de SP is, het CDA of de PVV, D66 of 50plus.

Het eigen vermogen van banken zou daadwerkelijk minimaal 10% moeten zijn (sommige deskundigen gaan zelfs tot 15% of 20%).
En daarbij mogen de aandeelhouders, die ook profiteren van de winst, echt wel zelf risico lopen in plaats van wel de winst innen en de risico's afwentelen om belastingbetalers die niet in staat zijn om belasting te ontwijken.


In het aangehaald bericht staat onder meer woordelijk het volgende.

begin aanhaling
Laat het maar gebeuren, want dan hebben partijen als de PVV, de SP en 50PLUS geen mogelijkheid meer om middels het feitelijk en praktisch verwisselen van begrippen als 'activa' en 'eigen vermogen' casu quo 'dekkingsgraad' de gevestigde belangen ten koste van alles te verdedigen.
einde aanhaling

Het bovenstaande heeft evident betrekking op de posities die voormelde partijen innemen terzake het debat over onder meer de pensioengerechtigde leeftijd, het indexeren van pensioenen en de door de pensioenfondsen te hanteren rekenrente.


En omdat jij het in het bericht hebt gezet, ben ik verplicht het daarmee eens te zijn?
Beetje rare manier van discussieren hou jij er op na.

Ik had het over de banken, dat die zelf een kapitaalbuffer dienen aan te houden en dat de risico's verder voor de aandeelhouders horen te zijn, niet voor de belastingbetalende burgers.
Of ook een pensioenfonds ervoor kiest dergelijke risico's te lopen, is aan de deelnemers van dat pensioenfonds.


Helaas hebben pensioenfondsen de rechtsvorm van een stichting en zijn de deelnemers geen leden. Tegelijkertijd zijn de deelnemers verplicht tot deelname.

Wie een bail-in afwijst, kan niet anders dan opteren voor een bail-out. Is Raya bereid de consequenties daarvan te aanvaarden, te weten: het in de waagschaal stellen van de gevestigde, tot op heden ten koste van alles door de politiek verdedigde belangen van oudere generaties?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Brexit: nieuwe fase!

 Berichttitel: Re: Brexit: nieuwe fase!
Geplaatst: vr aug 11, 2017 12:00 pm 

Reacties: 2485
Bekeken: 49684


Raya schreef:
P-G schreef:
Raya schreef:


Er wordt door geleerden niet voor niets aan regeringen voorgehouden dat banken verplicht moeten worden meer geld in reserve te houden om klappen op te kunnen vangen, en aandeelhouders op te laten draaien voor wanbeleid waar zij medeverantwoordelijk voor zijn. Dat hoeft helemaal niet uit de belastingpot, al dan niet door ophoging van de staatsschuld, waar de gewone belastingbetalers, die niet kunnen 'ontwijken' voor op draaien.


Een alternatief voor een zogenoemde bail-out is een zogenoemde bail-in, waarbij de rekening (bovenal) wordt neergelegd bij verschaffers van eigen vermogen, te weten: particuliere en institutionele beleggers. Tot laatstvermelde groep behoren onder meer pensioenfondsen.
Laat het maar gebeuren, want dan hebben partijen als de PVV, de SP en 50PLUS geen mogelijkheid meer om middels het feitelijk en praktisch verwisselen van begrippen als 'activa' en 'eigen vermogen' casu quo 'dekkingsgraad' de gevestigde belangen ten koste van alles te verdedigen.
:flowers2:


Aandeelhouders, ongeacht wie het zijn, zijn verantwoordelijk voor een goede bedrijfsvoering, zij kunnen goede bestuurders benoemen en slechte ontslaan en zelf ook nog eens instemmen of niet met beleid.
Het is aan de politiek om te zorgen voor de wettelijke kaders, of dat nu de VVD of de SP is, het CDA of de PVV, D66 of 50plus.

Het eigen vermogen van banken zou daadwerkelijk minimaal 10% moeten zijn (sommige deskundigen gaan zelfs tot 15% of 20%).
En daarbij mogen de aandeelhouders, die ook profiteren van de winst, echt wel zelf risico lopen in plaats van wel de winst innen en de risico's afwentelen om belastingbetalers die niet in staat zijn om belasting te ontwijken.


In het aangehaald bericht staat onder meer woordelijk het volgende.

begin aanhaling
Laat het maar gebeuren, want dan hebben partijen als de PVV, de SP en 50PLUS geen mogelijkheid meer om middels het feitelijk en praktisch verwisselen van begrippen als 'activa' en 'eigen vermogen' casu quo 'dekkingsgraad' de gevestigde belangen ten koste van alles te verdedigen.
einde aanhaling

Het bovenstaande heeft evident betrekking op de posities die voormelde partijen innemen terzake het debat over onder meer de pensioengerechtigde leeftijd, het indexeren van pensioenen en de door de pensioenfondsen te hanteren rekenrente.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Brexit: nieuwe fase!

 Berichttitel: Re: Brexit: nieuwe fase!
Geplaatst: vr aug 11, 2017 11:22 am 

Reacties: 2485
Bekeken: 49684


Raya schreef:
Lumiere schreef:
Raya schreef:
Als je een miljard leent om een schuld van een miljard af te lossen, blijf je een miljard schuld houden.
In het geval van Griekenland werd belastinggeld van de EU-burgers geleend om de schulden bij de banken en speculanten af te betalen.
Als vervolgens blijkt dat Griekenland zijn schulden toch niet kan voldoen, zijn niet meer de banken en speculanten de pineut, maar de belastingbetalende burgers uit de EU.


En terecht, we zijn immers een democratie als burgers een bepaald beleid niet willen, moeten ze maar andere politici kiezen. Dat geschreven te hebben hou je juist de situatie overeind om de burger te sparen, als een bank omvalt zijn het niet de bankiers die honger lijden maar de gewone mensen en bedrijven die de dupe worden.


Er wordt door geleerden niet voor niets aan regeringen voorgehouden dat banken verplicht moeten worden meer geld in reserve te houden om klappen op te kunnen vangen, en aandeelhouders op te laten draaien voor wanbeleid waar zij medeverantwoordelijk voor zijn. Dat hoeft helemaal niet uit de belastingpot, al dan niet door ophoging van de staatsschuld, waar de gewone belastingbetalers, die niet kunnen 'ontwijken' voor op draaien.


Een alternatief voor een zogenoemde bail-out is een zogenoemde bail-in, waarbij de rekening (bovenal) wordt neergelegd bij verschaffers van eigen vermogen, te weten: particuliere en institutionele beleggers. Tot laatstvermelde groep behoren onder meer pensioenfondsen.
Laat het maar gebeuren, want dan hebben partijen als de PVV, de SP en 50PLUS geen mogelijkheid meer om middels het feitelijk en praktisch verwisselen van begrippen als 'activa' en 'eigen vermogen' casu quo 'dekkingsgraad' de gevestigde belangen ten koste van alles te verdedigen.
:flowers2:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Brexit: nieuwe fase!

 Berichttitel: Re: Brexit: nieuwe fase!
Geplaatst: wo aug 09, 2017 9:24 pm 

Reacties: 2485
Bekeken: 49684


Raya schreef:
P-G schreef:
Ondergetekende laat in het midden of hij een gemiddelde kiezer is.


Kijk, dat heb ik nu al veel vaker geprobeerd duidelijk te maken: de gemiddelde is de leugen van de statistiek. Er zijn slechts een beperkt aantal gemiddelden tussen de extremen en alles wat daar tussenin zit.


Ah, het gemiddelde wordt door sommigen omhoog getrokken?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Brexit: nieuwe fase!

 Berichttitel: Re: Brexit: nieuwe fase!
Geplaatst: wo aug 09, 2017 7:07 pm 

Reacties: 2485
Bekeken: 49684


Ondergetekende laat in het midden of hij een gemiddelde kiezer is.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Brexit: nieuwe fase!

 Berichttitel: Re: Brexit: nieuwe fase!
Geplaatst: wo aug 09, 2017 6:22 pm 

Reacties: 2485
Bekeken: 49684


Raya schreef:
P-G schreef:
Raya schreef:


Stamvee is weer iets anders dan stemvee.
Je kunt ook stellen dat de Kiezers zo goed zijn, om liegende en bedriegende politici welke bij iedere verkiezing weer beloven het licht te hebben gezien en het volk echt te zullen gaan vertegenwoordigen, opnieuw een kans te geven. Dan moet je de schuld niet afwentelen op de Kiezers maar leggen waar die hoort: bij de politici!


De gemiddelde kiezer is aldus dommer dan een ezel?


Hoe kom je daarbij?


De spreekwoordelijke ezel stoot zichzelf één keer tegen dezelfde steen, maar de kiezer doet het volgens Raya al enkele decennia.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Brexit: nieuwe fase!

 Berichttitel: Re: Brexit: nieuwe fase!
Geplaatst: wo aug 09, 2017 6:13 pm 

Reacties: 2485
Bekeken: 49684


Raya schreef:
P-G schreef:
Raya schreef:
Bij de slang gaan landen over hun eigen economie, inclusief investeringen etc.


De zogenoemde slang gaat bovenal de monetaire autoriteiten en niet de fiscale autoriteiten aan. Elke burger met stemrecht zou deze autoriteiten van elkaar moeten kunnen onderscheiden. Tegelijkertijd was de fiscale soevereiniteit juist de zwakte van het systeem: regelmatig werd de zogenoemde slang gedeeltelijk buitenwerking gesteld.

Raya schreef:
Veel politici gebruiken de Kiezers slechts als stemvee om zich op het paard te tillen, waarna ze schijt hebben aan het belang van hun Kiezers en het algemeen belang.


Ingeval van juistheid van de bovenstaande, is bovenal duidelijk dat de kiezer zich graag laat misbruiken als stamvee. Telkens weer stemmen ze dezelfde partijen.


Stamvee is weer iets anders dan stemvee.
Je kunt ook stellen dat de Kiezers zo goed zijn, om liegende en bedriegende politici welke bij iedere verkiezing weer beloven het licht te hebben gezien en het volk echt te zullen gaan vertegenwoordigen, opnieuw een kans te geven. Dan moet je de schuld niet afwentelen op de Kiezers maar leggen waar die hoort: bij de politici!


De gemiddelde kiezer is aldus dommer dan een ezel?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Brexit: nieuwe fase!

 Berichttitel: Re: Brexit: nieuwe fase!
Geplaatst: wo aug 09, 2017 4:30 pm 

Reacties: 2485
Bekeken: 49684


Raya schreef:
Bij de slang gaan landen over hun eigen economie, inclusief investeringen etc.


De zogenoemde slang gaat bovenal de monetaire autoriteiten en niet de fiscale autoriteiten aan. Elke burger met stemrecht zou deze autoriteiten van elkaar moeten kunnen onderscheiden. Tegelijkertijd was de fiscale soevereiniteit juist de zwakte van het systeem: regelmatig werd de zogenoemde slang gedeeltelijk buitenwerking gesteld.

Raya schreef:
Veel politici gebruiken de Kiezers slechts als stemvee om zich op het paard te tillen, waarna ze schijt hebben aan het belang van hun Kiezers en het algemeen belang.


Ingeval van juistheid van de bovenstaande, is bovenal duidelijk dat de kiezer zich graag laat misbruiken als stamvee. Telkens weer stemmen ze dezelfde partijen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Brexit: nieuwe fase!

 Berichttitel: Re: Brexit: nieuwe fase!
Geplaatst: wo aug 09, 2017 3:05 pm 

Reacties: 2485
Bekeken: 49684


Raya schreef:
Democratie is bij lange na niet perfect, hoor ik mensen vaak zeggen, maar toch het beste systeem dat er is.
Dat geldt ook voor de slang. Natuurlijk was het niet perfect, maar met zulke verschillen in belangen is één munt niet vol te houden. En daar hoor ik jou niet over.


Bij terugkeer naar de zogenoemde slang is het een kwestie van tijd alvorens monetaire autoriteiten der lidstaten ingrijpen op een verdergaande manier dan thans de Europese Centrale Bank doet. Middels het veroorzaken van devaluaties kunnen de fiscale autoriteiten weer achterover leunen, terwijl van een gelijk speelveld geenszins sprake is.

Raya schreef:
En nog even over verdere democratisering in de EU, dat kan prima zonder verdere overdracht van soevereiniteit. Ieder lidstaat kan een referendum organiseren. Nog sterker: iedere politicus kan zijn Kiezers, volk en land gaan vertegenwoordigen in plaats van de multinationals, banken en speculanten.


Elke politicus vertegenwoordigt zijn kiezers; bij een andersluidende conclusie zou het onmogelijk zijn dat desbetreffende politicus een mandaat van de kiezer zou hebben. Dit soort geneuzel is in de aard antidemocratisch, daar stelling wordt genomen tegen de instituties zonder welke een democratie niet zou kunnen bestaan.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Brexit: nieuwe fase!

 Berichttitel: Re: Brexit: nieuwe fase!
Geplaatst: wo aug 09, 2017 12:22 pm 

Reacties: 2485
Bekeken: 49684


Raya schreef:
P-G schreef:
Raya schreef:


We hebben een prima werkende slang gehad, waarin valuta's in een beperkte marge konden schommelen. Die bood in ieder geval de ruimte om per land te devalueren of revalueren als dat nodig was. Er is geen enkele reden te bedenken waarom dat niet weer zou kunnen.


Omdat de zogenoemde slang allesbehalve een 'prima werkende' was.


Dat is de democratie binnen de EU ook niet, maar dat vinden 'ze' in Brussel en de lidstaten ook prima. We kunnen dus best terug naar de slang.


Raya slaat - zoals vaker - de plank weer volledig mis. Het bovenstaande bevat allereerst een drogreden en voorts een onjuiste suggestie: een verdere democratisering van de Europese besluitvorming impliceert een verdere federalisering en verlies van soevereiniteit der lidstaten, hetgeen Raya - die onlangs de afschaffing van het Europees Parlement bepleitte - meermaals uitdrukkelijk verwierp.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Brexit: nieuwe fase!

 Berichttitel: Re: Brexit: nieuwe fase!
Geplaatst: wo aug 09, 2017 11:54 am 

Reacties: 2485
Bekeken: 49684


Raya schreef:
Rightnow schreef:
P-G schreef:


Moet uit het bovenstaande worden geconcludeerd dat Rightnow voorstander is van vaste wisselkoersen? Zulks komt neer op een muntunie zonder een gezamenlijke munt in fysieke zin.


Nee, een vaste koers komt toch neer op de huidige situatie. Juist de mogelijkheid om koersen te veranderen, helpt de economie van de gehele Unie - in het geval men de gezamenlijke euro zou verlaten.


We hebben een prima werkende slang gehad, waarin valuta's in een beperkte marge konden schommelen. Die bood in ieder geval de ruimte om per land te devalueren of revalueren als dat nodig was. Er is geen enkele reden te bedenken waarom dat niet weer zou kunnen.


Omdat de zogenoemde slang allesbehalve een 'prima werkende' was.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Brexit: nieuwe fase!

 Berichttitel: Re: Brexit: nieuwe fase!
Geplaatst: wo aug 09, 2017 11:30 am 

Reacties: 2485
Bekeken: 49684


Rightnow schreef:
P-G schreef:
Rightnow schreef:
Je kunt ook een speelveld hebben met met elkaar in evenwicht zijnde valuta.


Moet uit het bovenstaande worden geconcludeerd dat Rightnow voorstander is van vaste wisselkoersen? Zulks komt neer op een muntunie zonder een gezamenlijke munt in fysieke zin.


Nee, een vaste koers komt toch neer op de huidige situatie. Juist de mogelijkheid om koersen te veranderen, helpt de economie van de gehele Unie - in het geval men de gezamenlijke euro zou verlaten.


Dus Rightnow is tegen monetaire stabiliteit en vóór een valutaoorlog tussen de huidige lidstaten der Europese Unie?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Brexit: nieuwe fase!

 Berichttitel: Re: Brexit: nieuwe fase!
Geplaatst: wo aug 09, 2017 10:41 am 

Reacties: 2485
Bekeken: 49684


Rightnow schreef:
Je kunt ook een speelveld hebben met met elkaar in evenwicht zijnde valuta.


Moet uit het bovenstaande worden geconcludeerd dat Rightnow voorstander is van vaste wisselkoersen? Zulks komt neer op een muntunie zonder een gezamenlijke munt in fysieke zin.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Brexit: nieuwe fase!

 Berichttitel: Re: Brexit: nieuwe fase!
Geplaatst: wo aug 09, 2017 9:47 am 

Reacties: 2485
Bekeken: 49684


Maar tegenstanders van de Europese (Monetaire) Unie wensen toch een ongelijk speelveld? Een beleidsmatige wapenwedloop en een valutaoorlog is toch hetgeen zij feitelijk en praktisch voorstaan?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Brexit: nieuwe fase!

 Berichttitel: Re: Brexit: nieuwe fase!
Geplaatst: do aug 03, 2017 9:38 am 

Reacties: 2485
Bekeken: 49684


Raya schreef:
P-G schreef:
Raya schreef:


En weer vergeet P-G dat zowel Nederland als de EU onder druk van de enorme protesten destijds hebben laten weten dat de richtlijn nooit zou worden doorgevoerd.


Dat mag Raya aantonen.


Onder welke steen heb jij gelegen?


https://www.volkskrant.nl/buitenland/gr ... a~a690319/

http://www.tijd.be/algemeen/algemeen/Eu ... jn/5410691

http://www.tie-netherlands.nl/node/893

Et ce te ra


In het eerste artikel wordt louter bericht over protesten; het tweede artikel bevindt zich achter een zogenoemde betaalmuur; het derde artikel is louter een klachtschrift. De gestelde beloftes zijn aldus niet terug te vinden.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 13 [ Er voldeden 249 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling