Het is nu za okt 19, 2019 8:22 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 119 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Brexit: nieuwe fase!
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Brexit: nieuwe fase!

 Berichttitel: Re: Brexit: nieuwe fase!
Geplaatst: wo jul 11, 2018 8:47 am 

Reacties: 2847
Bekeken: 137847


baedeker schreef:
P-G schreef:
baedeker schreef:
Sorry, maar je geeft een half non-antwoord.
De EU ontwikkelt zich ook economisch, alleen de verkeerde kant op.
Het plaatje laat zien hoe de EU achterloopt qua BNP. En we weten allemaal dat het besteedbaar inkomen daar nog onder ligt.
De burger verdient niet aan de EU.

En qua cultuur, democratie en zelfbeschikking heeft de EU een steeds hogere prijs.
Dat zijn voorbeelden van niet-financieel welzijn: gratis zaken dingen die we moeten opgeven voor het project EU.
Zogenaamd omdat er natuurlijk wel eerst geld verdiend moet worden.
De stelling van baedeker wordt op generlei wijze onderbouwt door de gegevens grafiek. Het aandeel van de Europese Unie in de totale globale economie neemt af; een logisch gevolg van de ontwikkeling van anderzijds onderontwikkelde blokken.

Onzin. Het zijn enorme markten die zich openen. Maar ja, als je vooral introvert bezig bent met het optuigen van de bureaucratie, dan glipt het aan de EU voorbij.

Weer een half non-antwoord, trouwens.


Het gaat geweldig goed met Nederland ,mede dankzij de EU

Nederland klimt een plaats, van 3 naar 2, en is nu na Zwitserland de meest innovatieve economie ter wereld. En China meldt zich in de top-20.
Dat zijn de meest opmerkelijke veranderingen in de nieuwe editie van de Global Innovation Index. De ranglijst wordt samengesteld door de wereldorganisatie voor intellectueel eigendom (WIPO) en Cornell University (VS) en vergelijkt landen op tientallen indicatoren, variërend van de kwaliteit van infrastructuur, wetgeving en kapitaalmarkt tot onderwijs, onderzoek en technologische ontwikkeling.

In de top-20 van de ranglijst zijn Europese landen nog net in de meerderheid: ze bezetten 11 van de 20 plaatsen. Maar er zijn nieuwkomers uit het Oosten: China, en ook Australië. Alle economieën van het Verre Oosten, Zuid-Oost Azië en Oceanië staan nu in de top-100. In de top-20 staan er inmiddels zes, met Singapore als hoogst genoteerd
De top (en hun notering vorig jaar)
1. Zwitserland (1)
2. Nederland (3)
3. Zweden (2)
4. Verenigd Koninkrijk (5)
5. Singapore (7)
6. Verenigde Staten (4)
7. Finland (8)
8. Denemarken (6)
9. Duitsland (9)
10. Ierland (10)
11. Israël (17)
12. Zuid-Korea (11)
13. Japan (14)
14. Hong Kong (16)
15. Luxemburg (12)
16. Frankrijk (15)
17. China (22)
18. Canada (18)
19. Noorwegen (19)
20. Australië (23)https://www.trouw.nl/home/nederland-is- ... ~ae9a49d1/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Brexit: nieuwe fase!

 Berichttitel: Re: Brexit: nieuwe fase!
Geplaatst: ma jul 09, 2018 7:33 pm 

Reacties: 2847
Bekeken: 137847


Raya schreef:
Enzo501 schreef:
Raya schreef:


Maar het is in werkelijkheid natuurlijk afpersing.
Ik heb overigens wel zo'n werkgever gekend, die eigenlijk vond dat je moest betalen om er te mogen werken. Een soort entree om het gebouw binnen te mogen. En nee, het is echt.

Ze hoeven niet te betalen hoor. Alleen kunnen ze dan geen gebruik maken van de voordelen van de vrijhandelszone en andere zaken, die ze blijkbaar, net als Noorwegen en Zwitserland, toch wel zien.


Verdragen als een handelsverdrag sluit je doorgaans om niet, waarbij je afspreekt onderlinge handel niet te belemmeren. Daar vraag je elkaar geen geld voor. Je sluit het verdrag omdat je er van uit gaat dat je er beiden voordeel aan hebt.

Waarom een verdrag met de EU dan ineens wel geld zou moeten kosten ontgaat mij, afgezien dat de EU een onstilbare honger naar geld en macht heeft.


Voor niets gaat de zon op.
Aan handelsverdragen kleven ook verplichtingen.
Zwitserland en Noorwegen weten dat en accepteren dat.
Zo zal Engeland dit ook moeten accepteren.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Brexit: nieuwe fase!

 Berichttitel: Re: Brexit: nieuwe fase!
Geplaatst: ma jul 09, 2018 7:24 pm 

Reacties: 2847
Bekeken: 137847


Lancelot schreef:
Enzo501 schreef:
Rightnow schreef:
Aasgieren uit Holland staan al klaar als er problemen komen vanuit de Brexit: https://www.elsevierweekblad.nl/economi ... nd-629878/

Walgelijk!

Weg met ons!
Tsja, de enorme euforie bij de usual suspects na het winnen van dat referendum is inmiddels, wat wanhopige verhandelingen daargelaten, totaal verdwenen.

Ik denk dat nu ook Boris Johnson het hazenpad kiest de usual suspects de complete chaos in de UK en de drang van ondernemingen om naar Nederland te komen wel weer in de schoenen van die vermaledije EU schuiven. Enfin, op zich is het goed nieuws dat de Brexit diehards met hun staart tussen de benen verdwijnen. Het betekent dat de UK voor een zachte Brexit kiest, waarschijnlijk volgens het Noorwegen recept, dwz geen zeggenschap hebben binnen de EU en daarvoor een paar miljard per jaar betalen, waarvoor ze zaken blijven mogen doen met de EU. Verstandige ontwikkeling, goed voor de Britten.


Het is inderdaad chaos in de Britse regering.
Het is de vraag of May het gaat redden met haar Noorwegen concept.
Boris Johnson hoop natuurlijk May als premier op te volgen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Brexit: nieuwe fase!

 Berichttitel: Re: Brexit: nieuwe fase!
Geplaatst: vr apr 13, 2018 2:30 pm 

Reacties: 2847
Bekeken: 137847


baedeker schreef:
kwaaisteniet schreef:
Consultatie, dat is prima. Verder moeten politici en bestuurders daar hun antwoorden op formuleren en verantwoorde besluiten nemen. .

Nee, wat je beschrijft geldt voor gewone verkiezingen al.
Een referendum moet je wat mij betreft als een echte correctie zien, en niet weer wat ongrijpbaar geschuif onder de Haagse stolp.


Eens in de 4 jaar een parlement kiezen om de regering te controleren is genoeg.
Met een referendum over ieder item zoals het nu gaat , wordt het een regeren bij de waan van de dag.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Brexit: nieuwe fase!

 Berichttitel: Re: Brexit: nieuwe fase!
Geplaatst: za maart 03, 2018 9:52 am 

Reacties: 2847
Bekeken: 137847


Raya schreef:
kwaaisteniet schreef:
Als ik het goed begrepen heb kwam het idee om belasting te gaan heffen uit het EU parlement. Juncker kan zoveel balletjes opgooien als hij wil, maar als de lidstaten er niets in zien gebeurt het dus niet. Bovendien beschikt de EU niet over de technische en administratieve middelen om zo'n plan uit te voeren.
Alles gebeurt zoals de lidstaten dat willen en ieder lid heeft tot op heden over belangrijke zaken veto-recht.
Referenda kunnen alleen maar georganiseerd worden door de individuele landen. Ik ben als eenvoudig burger van een klein land natuurlijk niet in staat om zoiets in gang te zetten. De regeringen van individuele landen bepalen zelf ook hoe men tot besluitvorming komt, ook over zaken die de EU aangaan.
Verder zou ik me niet zo opwinden over zaken die helemaal geen opwinding vereisen.


Maakt het uit? EU = EU!

En dat Juncker de ballengooier is, betekent niet dat de ballen niet worden gevangen. Het is de geesten masseren. Het wordt uiteindelijk allemaal doorgevoerd.

Het gaat verder over politici uit diverse landen die besluiten nemen, wat helemaal niet wil zeggen dat zij doen wat hun volkeren willen, of dat het in belang is van die volkeren. Neem de Bolkesteinrichtlijn, waar al die nationale politici mee hebben ingestemd, wat tot in diverse landen tot gigantische werkverdringing leidt en een race to the bottom als het op lonen aankomt.

Waag er toch maar eens een referendum aan, of mensen de huidige EU met huidige ontwikkeling naar federatieve staat willen, of een gewoon gedegen samenwerkingsverband tussen de Europese landen.


Rutte heeft een goed verhaal gehouden over de verbeteringen van de EU

Negen concrete voorstellen
Rutte kwam met negen concrete voorstellen om de EU te verbeteren:

1. Het vervolmaken van de interne markt. Dat levert volgens het Europees Parlement 1000 miljard euro per jaar op. Het gaat hierbij om het opengooien van de arbeidsmarkt, de baan ruimen voor de digitalisering van de EU, de aanleg van energienetwerken en een soepeler kapitaalverkeer.

2. Vrij verkeer van werknemers mag niet tot een verschil in beloning leiden: gelijk loon voor hetzelfde werk op dezelfde plaats. Nationale arbeidsinspecties dienen beter samen te werken om fraude en misbruik tegen te gaan.

3. Omvorming van het bestaande Europese noodfonds tot een Europees Monetair Fonds (EMF). Dit EMF verstrekt en controleert leningen voor landen die in zware financiële problemen verkeren en maakt onafhankelijke economische analyses van de lidstaten.

4. Eurolanden die een beroep doen op het Europese noodfonds, moeten eerst hun staatsschuld saneren. De premier wil het stabiliteitspact in ere herstellen en de overheidsfinanciën op orde brengen. Hij herhaalde de kabinetsvoorstellen om de eurozone te versterken. Het kabinet wil dat de eurolanden thuis orde op zaken stellen. Als ze desalniettemin toch een beroep moeten doen op het Europese noodfonds, is een sanering van de staatsschuld een harde voorwaarde. Lidstaten met een hoge staatsschuld (Italië, Frankrijk, Portugal, Griekenland) vrezen voor een kapitaalvlucht als zo'n saneringmechanisme wordt ingevoerd.

5. Meer militaire samenwerking, en geen Europees leger. Wegen, bruggen en viaducten dienen aangepast te worden om militaire transporten mogelijk te maken.

6. Een Europees asielbeleid, inclusief de verplichte spreiding van vluchtelingen over de lidstaten als de instroom hoog is. Bovendien wil Rutte de migratie indammen door afspraken te maken met Afrikaanse landen en te investeren in meer ontwikkelingshulp en de opvang van migranten daar.

7. De EU moet de klimaatafspraken van Parijs aanscherpen: geen 40, maar 55 procent CO2-reductie in 2030.

8. Een kleinere EU (na de Brexit) kan toe met een kleinere begroting.

9. EU-subsidies mogen alleen worden verstrekt aan lidstaten die hun economieën hervormen.https://www.volkskrant.nl/binnenland/ru ... ~a4576359/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Brexit: nieuwe fase!

 Berichttitel: Re: Brexit: nieuwe fase!
Geplaatst: vr maart 02, 2018 11:39 am 

Reacties: 2847
Bekeken: 137847


Raya schreef:
P-G schreef:
Raya schreef:


Tsja, ik weet dat jij niet over kritiek wilt praten op de EU, als er niet een volledig, tot in de punten en komma's uitgewerkt alternatief ligt.
Hoe denk je dat deze -wan-EU tot stand is gekomen? Zou iemand een volledig, tot in de puntjes uitgewerkt plan hebben rondgestuurd, of is er iemand met een idee gekomen en is dat vervolgens uitgewerkt, P-G?

Overigens verwacht ik nu wel van jou, als jij ergens ook maar de minste kritiek op uit, een volledig uitgewerkt alternatief! Dat begrijp je natuurlijk wel!


Het gaat niet eens om de details maar zelfs de essentie van die zogenoemde samenwerking is nooit verhelderd. Denk hierbij aan de vraag of lidstaten elkaars producten mogen weren omdat deze niet conform de nationale wet- en regelgeving zijn. Bij een bevestigend antwoord ontstaat protectionisme en wordt de klok teruggedraaid naar de jaren vijftig van de twintigste eeuw. Bij een ontkennend antwoord ontstaat een race to the bottom. Welke keuze maakt Raya?


OOK in een gewoon samenwerkingsverband kun je verdragen sluiten over erkenning van elkaars veiligheidseisen van producten en deze zelfs op elkaar afstemmen. Daar is geen enkele overdracht van soevereiniteit voor nodig. Dus niks klok terugdraaien en niks race to the bottom.


DE Britten weten zelf niet wat ze willen.

“De Brexit is vol tegenstellingen. Het idee van de harde brexitvleugel binnen de Conservatieve partij is om het land weer soevereiniteit terug te geven, controle terug over onze grenzen. Maar zodra dan in het geval van de Noord-Ierse grens blijkt dat dat niet zomaar kan, zeggen ze: dat moet de EU maar oplossen. Dat is niet ons probleem. Wat de Brexiteers doen is Britten valse hoop geven dat er simpele oplossingen zijn voor heel complexe problemen.”

May wist de invloedrijke brexit-tabloids aan haar zijde zou krijgen, zoals The Sun en de Daily Mail. Ook sloot ze de luidruchtige brexit-gezichten in de armen door Boris Johnson en David Davis belangrijke ministersposten te geven.

Maar daarmee was de toon wel gezet. Want May trok direct een aantal rode lijnen: geen vrij verkeer van personen meer, geen enkele zeggenschap meer van het Europese Hof van Justitie en het Verenigd Koninkrijk zou geen onderdeel meer zijn van de interne markt.

“Kijk waar we nu zijn: langzaam wordt duidelijk dat deze rode lijnen economisch enorm veel pijn gaan doen, zo bleek zelfs uit uitgelekte regeringscijfers. En dat is niet zo gek. Met ons buurland Ierland drijven we meer handel dan met China, India en Australië bij elkaar. Het is een krankzinnig idee dat we met allerlei handelsdeals over de hele wereld het verlies aan handel met de EU kunnen compenseren.”https://www.trouw.nl/home/nick-clegg-ma ... a0418a19f/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Brexit: nieuwe fase!

 Berichttitel: Re: Brexit: nieuwe fase!
Geplaatst: do maart 01, 2018 9:31 pm 

Reacties: 2847
Bekeken: 137847


baedeker schreef:
Hume schreef:
Biertje schreef:
Heeft de EU dan enkel en alleen goede kanten (denk even aan het idiote weerzinwekkende aassociatieverdrag met de Oekraïne).


Geen enkel bondgenootschap heeft alleen maar goede kanten,
maar als je er uit gaat , weet dan wel wat je wilt bereiken en hoe.

De afgelopen twee jaar lijkt het Verenigd Koninkrijk op eigen houtje een nieuwe oorlog te zijn begonnen – zonder dat de rest van de wereld dat veel kon schelen. De vijand is nu niet Duitsland maar de Europese Unie. Echte schoten zijn er niet gevallen en dat zal ook wel niet gebeuren. Wat dat betreft is de tragikomedie van de Brexit een ‘drôle de guerre’: een ‘schemeroorlog’, zoals het conflict tussen Duitsland en Frankrijk heette toen in 1940 de oorlog wel verklaard was maar de wapens nog even bleven zwijgen.

Dat voor een oorlog hetzelfde geldt als voor een referendum, wisten de Britten al die tijd heel goed
Intussen is het vooral binnen het Britse commando voortdurend hommeles. Onder het uitslaan van strijdlustige kreten naar de overzijde van het Kanaal gaan de bevelvoerders voornamelijk elkaar te lijf. Aan het uitzetten van een coherente of zelfs überhaupt een strategie komen ze niet meer toe, terwijl – zoals EU-onderhandelaar Michel Barnier onverstoord blijft herhalen – de klok voorttikt tot het beslissende moment - waarop het VK niet veel méér in het veld lijkt te kunnen brengen dan een soort Dad’s Army.

Om de totale verwording van het Britse politieke genie nog eens te onderstrepen, bleek zijn opvolger Theresa May n?*ets van de les daarvan te hebben begrepen. Met hetzelfde doel als Cameron schreef zij verkiezingen uit – die je een soort mega-referendum zou kunnen noemen. Haar nederlaag betekende n?*et haar politieke dood, maar wel krijgsgevangenschap in handen van een Noord-Ierse politieke partij die de toch al lastige kwestie van de Iers-Noord-Ierse grens defintief onoplosbaar maakt.


https://www.topics.nl/ger-groot-de-brex ... jn-nieuws/

Ridicule beeldspraak. Wat de schrijver van je stukje vergeet te vertellen is dat Dad's army vervolgens wel stand hield, en vier jaar later met bondgenoten van buiten Europa de Duitse rotzooi opruimde. Net zoals de Britten in 1815 een cruciale rol speelden in het beëindigen van het continentale rijk van Napoleon. Theresa May heeft op dit moment zeker haar uitdagingen, maar het onverstoorde van Barnier is schijn. Hij legt tot nu toe slechts de eisen vanuit het bestaande EU-systeem op tafel. De echte onderhandelingen moeten nog beginnen. Maar ik moet er wel om lachen dat jij als Nederlandse EU adept, zonder kennis van- of invloed op waar de EU heen gaat, de Britten verwijt dat zijn niet weten waar ze heen willen. Dat mag toch onderhand wel duidelijk zijn? De Britten willen uit de situatie komen waar jij je in bevindt.
:mrgreen:


Nog beginnen?
Waarom nu pas?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Brexit: nieuwe fase!

 Berichttitel: Re: Brexit: nieuwe fase!
Geplaatst: do maart 01, 2018 5:16 pm 

Reacties: 2847
Bekeken: 137847


Biertje schreef:
Enzo501 schreef:
kwaaisteniet schreef:
Als de Britten het Noorse model zouden volgen schieten ze niets op met hun bezwaren tegen de EU wat betreft de vrijheid van arbeidsmigratie uit andere EU landen. Dat was nu juist de essentie van hun bezwaren.

Het probleem van de onderhandelingen is dat GB geen idee heeft wat ze nou eigenlijk willen en dat ze alle goede zaken van de EU, die er ineens volop blijken te zijn, willen behouden.
Heeft de EU dan enkel en alleen goede kanten (denk even aan het idiote weerzinwekkende aassociatieverdrag met de Oekraïne).


Geen enkel bondgenootschap heeft alleen maar goede kanten,
maar als je er uit gaat , weet dan wel wat je wilt bereiken en hoe.

De afgelopen twee jaar lijkt het Verenigd Koninkrijk op eigen houtje een nieuwe oorlog te zijn begonnen – zonder dat de rest van de wereld dat veel kon schelen. De vijand is nu niet Duitsland maar de Europese Unie. Echte schoten zijn er niet gevallen en dat zal ook wel niet gebeuren. Wat dat betreft is de tragikomedie van de Brexit een ‘drôle de guerre’: een ‘schemeroorlog’, zoals het conflict tussen Duitsland en Frankrijk heette toen in 1940 de oorlog wel verklaard was maar de wapens nog even bleven zwijgen.

Dat voor een oorlog hetzelfde geldt als voor een referendum, wisten de Britten al die tijd heel goed
Intussen is het vooral binnen het Britse commando voortdurend hommeles. Onder het uitslaan van strijdlustige kreten naar de overzijde van het Kanaal gaan de bevelvoerders voornamelijk elkaar te lijf. Aan het uitzetten van een coherente of zelfs überhaupt een strategie komen ze niet meer toe, terwijl – zoals EU-onderhandelaar Michel Barnier onverstoord blijft herhalen – de klok voorttikt tot het beslissende moment - waarop het VK niet veel méér in het veld lijkt te kunnen brengen dan een soort Dad’s Army.

Om de totale verwording van het Britse politieke genie nog eens te onderstrepen, bleek zijn opvolger Theresa May n?*ets van de les daarvan te hebben begrepen. Met hetzelfde doel als Cameron schreef zij verkiezingen uit – die je een soort mega-referendum zou kunnen noemen. Haar nederlaag betekende n?*et haar politieke dood, maar wel krijgsgevangenschap in handen van een Noord-Ierse politieke partij die de toch al lastige kwestie van de Iers-Noord-Ierse grens defintief onoplosbaar maakt.


https://www.topics.nl/ger-groot-de-brex ... jn-nieuws/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Brexit: nieuwe fase!

 Berichttitel: Re: Brexit: nieuwe fase!
Geplaatst: do maart 01, 2018 2:46 pm 

Reacties: 2847
Bekeken: 137847


Raya schreef:
P-G schreef:
Raya schreef:


Waar die 'verwarde politici' zich geen moer van aantrekken. Dus jouw argument is nu ook weer Zwetskoek van Peijnenburg.


Met zoveel woorden wordt hierboven gesuggereerd dat de Europese federatie reeds een feit is. Was het maar een dergelijk feestje, Raya.


Hoezo is het nog geen federatie.


De EU wil belasting heffen; er komt een EU-pensioenregeling voor EU-burgers, etc.

Ze zijn het niet in naam, wel in daad.


In welke wetten kun je dit lezen?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Brexit: nieuwe fase!

 Berichttitel: Re: Brexit: nieuwe fase!
Geplaatst: do maart 01, 2018 10:32 am 

Reacties: 2847
Bekeken: 137847


Raya schreef:
P-G schreef:
Raya schreef:De EU wil Noord-Ierland inlijven.
Dat is voor de Britten uiteraard onbespreekbaar. En daarin hebben ze groot gelijk!


Het ligt allemaal aan de Europese Unie...

Raya schreef:
En het gaat de EU niet eens om de grens. Anders zouden ze de buitengrenzen wel serieus bewaken!


De Europese instellingen willen niets liever, maar de (Noordelijke) lidstaten houden dat tegen; zij willen louter 'samenwerking'.


Zwetskoek van Peijnenburg!

Als je wilt samenwerken met open grenzen, werk je ook samen met het bewaken van de buitengrenzen.
De noordelijke lidstaten willen dat niet, omdat ze niet willen samenwerken in kosten. Daarom hebben de 'verwarde politici' bij verdrag bepaald, dat lidstaten met buitengrenzen, daar zelf verantwoordelijk voor zijn.


Je hebt gelijk dat DE EU de buitengrenzen ernstig heeft verwaarloosd.
Ze hebben Italië met de problemen laten zitten.
Bij de komende verkiezingen in Italië krijgt ook Europa de rekening gepresenteerd.
Het probleem ligt niet alleen bij de Noordelijke landen ,ook Oost Europa heeft niets willen doen
om het vluchtelingen probleem op te lossen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Brexit: nieuwe fase!

 Berichttitel: Re: Brexit: nieuwe fase!
Geplaatst: do maart 01, 2018 10:16 am 

Reacties: 2847
Bekeken: 137847


P-G schreef:
Raya schreef:
Hume schreef:


May be roept hard ,maar komt niet met duidelijk plannen.
Ze blijft maar uitstellen, wat ze willen met de grens met Ierland.
In feite staan de Engelsen in hun hemd door voor een Brexit te kiezen en niet te weten hoe ze wel willen.

https://www.trouw.nl/democratie/premier ... ~ae475fff/De EU wil Noord-Ierland inlijven.
Dat is voor de Britten uiteraard onbespreekbaar. En daarin hebben ze groot gelijk!


Het ligt allemaal aan de Europese Unie...

Raya schreef:
En het gaat de EU niet eens om de grens. Anders zouden ze de buitengrenzen wel serieus bewaken!


De Europese instellingen willen niets liever, maar de (Noordelijke) lidstaten houden dat tegen; zij willen louter 'samenwerking'.


De Engelsen hebben voor een Brexit gekozen ,zij zullen nu toch met een plan moeten komen,
hoe ze de relatie met Europa willen na de Brexit.
Als ze geen Noors of Zwitsers model willen ,wat willen ze dan wel?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Brexit: nieuwe fase!

 Berichttitel: Re: Brexit: nieuwe fase!
Geplaatst: do maart 01, 2018 9:58 am 

Reacties: 2847
Bekeken: 137847


Enzo501 schreef:
baedeker schreef:
Enzo501 schreef:


Hoppa 1000 nieuwe banen erbij, goed bezig Nederland.
Ook alweer niet goed in 3 ..... 2 ...... 1.....

Natuurlijk ga ik je feestje niet bederven. Ik weet hoe dol je bent op een grotere overheid.

Ja ik had ook liever gehad dat de Britten binnenboord waren gebleven, maar nu het niet anders is zijn die extra banen mooi meegenomen.


May be roept hard ,maar komt niet met duidelijk plannen.
Ze blijft maar uitstellen, wat ze willen met de grens met Ierland.
In feite staan de Engelsen in hun hemd door voor een Brexit te kiezen en niet te weten hoe ze wel willen.

https://www.trouw.nl/democratie/premier ... ~ae475fff/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Brexit: nieuwe fase!

 Berichttitel: Re: Brexit: nieuwe fase!
Geplaatst: wo jan 24, 2018 12:51 pm 

Reacties: 2847
Bekeken: 137847


De Britten kiezen eieren voor hun geld ,nu blijkt dat de harde Brexit er voorlog niet zal komen.

"Britten hebben akkoord met EU voor brexit-overgangsfase naar voorbeeld Noorwegen": europarlementslid Philippe Lamberts (Ecolo) lekt plan

De Britten hebben al een "principieel akkoord" om bij hun scheiding van de Europese Unie een overgangsfase naar Noors voorbeeld in acht te nemen. In die periode zou het Verenigd Koninkrijk alle Europese regels aanvaarden, zonder wetgevende macht. Dat verklaarde Ecolo-Europarlementslid Philippe Lamberts, "sleutelfiguur" binnen de brexit-sturingsgroep van het Europees Parlement, aan de Britse krant The Independent. De Britse onderhandelaars hebben volgens Lamberts geen bezwaren hebben geuit tegen dergelijk overgangsscenario.https://www.topics.nl/-britten-hebben-a ... jn-nieuws/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Brexit: nieuwe fase!

 Berichttitel: Re: Brexit: nieuwe fase!
Geplaatst: za jan 20, 2018 5:40 pm 

Reacties: 2847
Bekeken: 137847


Lancelot schreef:
Ik vind het een prima plan. Een snelweg tussen Calais en Dover is heel handig en zo'n project is economisch en technisch uitdagend. Dat scherpt de geest.


Misschien nog een tunnel ,naast de spoorwegtunnel?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Brexit: nieuwe fase!

 Berichttitel: Re: Brexit: nieuwe fase!
Geplaatst: zo dec 17, 2017 12:04 pm 

Reacties: 2847
Bekeken: 137847


Lies schreef:
Enzo501 schreef:
Hume schreef:


Zolang het in de EU blijft van ieder voor zich , zal de solidariteit niet van de grond komen.
Dat hebben we de afgelopen week weer gezien op de top.
Rutte heeft zich terecht kwaad gemaakt op Oostlanden, die alleen willen profiteren en
die anderen willen opschepen met de zorg voor de vluchtelingen.

Het was Rutte op zijn hypocrietst deze week. De Hongaren hebben met hun 'schandelijke' muur/hek eigenhandig de Balkantroute afgesloten (samen met Oostenrijk en een buffer van Tsjechie en Slowakije), terwijl Merkel en Rutte vanachter die muur mensen nog welkom zwaaide en waar een ongecontroleerde stroom vluchtelingen gebruik van maakte die op dat moment bleef aanzwellen en waarvan je alleen maar kunt gokken hoeveel mensen hun weg naar het westen zouden gaan vinden (2 miljoen? 5?).en waardoor er tijd was om de Turkijedeal af te sluiten, die beter is dan helemaal geen deal. Opvang in de regio dus, precies wat de Vysegrad landen hebben voorgesteld deze week met hun voorstel voor financiele bijdrage hiervoor. Hetgeen Rutte schaamteloos noemde. Echt schaamteloos was in dit verband zijn voorstel om een mechanisme om de opvang in Europa van grote toestroom van vluchtelingen te bewerkstelligen, zeg maar de deuren weer wijd open zetten. Maar intussen wel stiekem opgelucht zijn dat de stroom vluchtelingen naar Nederland sterk is afgenomen.
Eens. Bijziendheid wordt een steeds groter probleem las ik deze week, daar hoort ook de veeg uit de pan bij die Mark Rutte gaf aan Theresa May. 't Is niet om aan te zien, en wat het ook kost (scheiden doet lijden), de Britten zijn straks blij dat ze dit project kunnen afsluiten.


Met de Britten hoef je geen medelijden te hebben, want ze zijn niet zielig.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Brexit: nieuwe fase!

 Berichttitel: Re: Brexit: nieuwe fase!
Geplaatst: zo dec 17, 2017 11:58 am 

Reacties: 2847
Bekeken: 137847


Enzo501 schreef:
Hume schreef:
Raya schreef:


Net zo betrouwbaar als de EU.

Het enige akkoord dat er blijkt te bestaan is de intentie om er uit te komen, zo was gister de analyse op tv.


Zolang het in de EU blijft van ieder voor zich , zal de solidariteit niet van de grond komen.
Dat hebben we de afgelopen week weer gezien op de top.
Rutte heeft zich terecht kwaad gemaakt op Oostlanden, die alleen willen profiteren en
die anderen willen opschepen met de zorg voor de vluchtelingen.

Het was Rutte op zijn hypocrietst deze week. De Hongaren hebben met hun 'schandelijke' muur/hek eigenhandig de Balkantroute afgesloten (samen met Oostenrijk en een buffer van Tsjechie en Slowakije), terwijl Merkel en Rutte vanachter die muur mensen nog welkom zwaaide en waar een ongecontroleerde stroom vluchtelingen gebruik van maakte die op dat moment bleef aanzwellen en waarvan je alleen maar kunt gokken hoeveel mensen hun weg naar het westen zouden gaan vinden (2 miljoen? 5?).en waardoor er tijd was om de Turkijedeal af te sluiten, die beter is dan helemaal geen deal. Opvang in de regio dus, precies wat de Vysegrad landen hebben voorgesteld deze week met hun voorstel voor financiele bijdrage hiervoor. Hetgeen Rutte schaamteloos noemde. Echt schaamteloos was in dit verband zijn voorstel om een mechanisme om de opvang in Europa van grote toestroom van vluchtelingen te bewerkstelligen, zeg maar de deuren weer wijd open zetten. Maar intussen wel stiekem opgelucht zijn dat de stroom vluchtelingen naar Nederland sterk is afgenomen.


Het afsluiten van de Balkan route was een prima actie.
Ook de Turkije deal was een prima actie.
Een gereguleerde opvang van vluchtelingen, met een verdeling over de EU naar rato, is ook een prima oplossing,
Als Oostlanden zich niet willen houden aan afspraken en regels van Europa,
dan kunnen ze uit de EU stappen, net als de Brexit.
Beter een kleinere EU met betrouwbare partners.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Brexit: nieuwe fase!

 Berichttitel: Re: Brexit: nieuwe fase!
Geplaatst: zo dec 17, 2017 9:46 am 

Reacties: 2847
Bekeken: 137847


Raya schreef:
Hume schreef:
Hoe betrouwbaar zijn de Britten?

De Britse minister zei zondag aan de BBC dat het akkoord tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk over de voorwaarden van de brexit niet bindend is. Volgens Davis moet het eerder gezien worden als een intentieverklaring.

Die uitspraak schoot Verhofstadt en de andere Europese onderhandelaars in het verkeerde keelgat. Davis heeft het vertrouwen geschonden, zegt Verhofstadt via Twitter. De lidstaten zullen zich nu buigen over een strengere bewoording van de richtlijnen voor de volgende fase van de onderhandelingen. Vrijdag worden die voorgelegd op een Europese top.https://www.topics.nl/verhofstadt-brexi ... jn-nieuws/


Net zo betrouwbaar als de EU.

Het enige akkoord dat er blijkt te bestaan is de intentie om er uit te komen, zo was gister de analyse op tv.


Zolang het in de EU blijft van ieder voor zich , zal de solidariteit niet van de grond komen.
Dat hebben we de afgelopen week weer gezien op de top.
Rutte heeft zich terecht kwaad gemaakt op Oostlanden, die alleen willen profiteren en
die anderen willen opschepen met de zorg voor de vluchtelingen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Brexit: nieuwe fase!

 Berichttitel: Re: Brexit: nieuwe fase!
Geplaatst: di dec 12, 2017 4:49 pm 

Reacties: 2847
Bekeken: 137847


Hoe betrouwbaar zijn de Britten?

De Britse minister zei zondag aan de BBC dat het akkoord tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk over de voorwaarden van de brexit niet bindend is. Volgens Davis moet het eerder gezien worden als een intentieverklaring.

Die uitspraak schoot Verhofstadt en de andere Europese onderhandelaars in het verkeerde keelgat. Davis heeft het vertrouwen geschonden, zegt Verhofstadt via Twitter. De lidstaten zullen zich nu buigen over een strengere bewoording van de richtlijnen voor de volgende fase van de onderhandelingen. Vrijdag worden die voorgelegd op een Europese top.https://www.topics.nl/verhofstadt-brexi ... jn-nieuws/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Brexit: nieuwe fase!

 Berichttitel: Re: Brexit: nieuwe fase!
Geplaatst: vr dec 08, 2017 10:50 pm 

Reacties: 2847
Bekeken: 137847


Lancelot schreef:
Wel, zoals ons aller minister president al aangaf, na Ierland is Nederland het land dat de meeste schade zal lijden van de Britse beslissing en is geen deal slechter voor Nederland dan wel een deal. Wat dat betreft is het verheugend te zien dat er nu een deal lijkt te zijn voor open grenzen, dat Polen en Roemenen gewoon in Engeland kunnen blijven werken en dat de UK de EU voor zo'n 50mrd schadeloos gaat stellen voor afspraken die ze niet meer wil nakomen. Daar zullen de Brexiters ongetwijfeld ook blij mee zijn.


Misschien kan Nederland wat Ierse handelsondernemingen naar de Randstad halen , om zo de handel naar het VK soepel te laten verlopen?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Brexit: nieuwe fase!

 Berichttitel: Re: Brexit: nieuwe fase!
Geplaatst: vr dec 01, 2017 10:55 pm 

Reacties: 2847
Bekeken: 137847


baedeker schreef:
Enzo501 schreef:
baedeker schreef:
Natuurlijk snappen de Britten dat de relatie met de VS veel belangrijker dan wat pc geleuter over een tweet.
LOL, opeens is het feit dat er overduidelijk door extreemrechts nepnieuws verspreid wordt niet zo relevant meer. Meneer Baedeker valt lelijk door de mand.
Enzo501 wil graag voor de zoveelste keer aandacht voor een tweet van Trump.
Was hij ook maar een fractie zo bijdehand geweest toen minister Ollongren in het parlement neppe Rusland-angst probeerde te verspreiden.
Maar toen bleef het stil.
:foei:


De Rusland- connectie van Trump brengt hem steeds verder in het nauw en ook zijn knuffelaars

Michael Flynn, voormalig veiligheidsadviseur van president Trump, heeft bekend dat hij heeft gelogen tegen de FBI. Met deze schuldbekentenis is het onderzoek naar de Russische banden van Trumps campagneteam aangeland bij de binnenste cirkel van de president. Flynn heeft zijn medewerking toegezegd aan speciaal onderzoeker Robert Mueller, die nu verhalen hoort van iemand die waarschijnlijk alles weet.

De 'plea deal' van Flynn vrijdag is een grote slag voor Mueller. Flynn, die van hoogverraad kon worden beschuldigd, bekent nu slechts tegen de FBI gelogen te hebben. Daarop staat een maximale gevangenisstraf van vijf jaar. Mueller zal hem die lagere aanklacht alleen beloofd hebben als hij denkt dat er iets tegenover staat.
Wat ertegenover kan staan is een belastende verklaring van Flynn, over iemand in de Trump-entourage die hoger in de pikorde staat. Veel zijn dat er niet: vice-president Mike Pence, de zoons van Donald Trump, zijn schoonzoon Jared Kushner en natuurlijk de president zelf.https://www.volkskrant.nl/buitenland/fl ... ~a4542702/
Sorteer op:  
Pagina 1 van 6 [ Er voldeden 119 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling