Het is nu di okt 16, 2018 8:50 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 165 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: zo okt 14, 2018 9:04 am 

Reacties: 2373
Bekeken: 73610


baedeker schreef:
Enzo501 schreef:
Wisp schreef:
Van waar die hele reeks pogingen om de aandacht van Saoedi Arabië weg te leiden?

Op het gevaar af dat dit als rethorische vraag bedoeld is: Trump heeft een mega order gekregen van het Saudische regime en toen dat bekend werd heeft Baedeker getracht aan te tonen dat het land aan de vooravond van een democratisch reveil stond omdat vrouwen mochten gaan autorijden of zo. Dat malle sprookje moet in stand gehouden worden natuurlijk dus iedereen die er wat tegenin gaat is natuurlijk een linkse leugenaar en elders gebeurt het immers ook en Rutte zal ook wel schuldig zijn. De overbekende riedel.

Op het gevaar af serieus te reageren op wat een sneer is zonder enige intentie om op de lopende discussie in te haken: De mega order was beslist geen sprookje, en vrouwen mogen tegenwoordig in Saoedi Arabië inderdaad auto rijden. Verder heb ik al een tijd geleden geconstateerd dat Saoedi Arabië nog ver weg is van wat een democratisch reveil zou kunnen heten, zeg maar even ver als dat een partij als de VVD af is van het afschudden van zijn leugencultuur.
Maar ik blijf natuurlijk optimistisch.
:ok:


Je blijft autocratische leiders zoals Poetin en Trump en in dit geval de schurkenstaat SA goed praten.
Niet Rutte is een bedreiging voor onze democratie maar juist jouw idolen als Wilders en Baudet die
bovenstaande presidenten als hun profeten achterna lopen..
Ga eens wat studeren op ontwikkelingen in de wereld en hopelijk kom je tot andere conclusies.

In Fukuyama’s pas verschenen boek Identity: The Demand for Dignity and the Politics of Resentment speelt Trump dan ook een hoofdrol. De vastgoedman staat nu in het rijtje ‘hedendaagse leiders die een hekel hebben aan instituties die in een liberale democratie de macht van het individu inkaderen: rechtbanken, onafhankelijke media en onpartijdige bureaucratie’. Trump deelt deze dubieuze eregalerij volgens Fukuyama met Vladimir Poetin, Recep Tayyip Erdoğan, Viktor Orbán, Jarosław Kaczyński en Rodrigo Duterte. Hoe kan het dat het vermeende einde van de geschiedenis, waarin landen zich één voor één zouden bekeren tot de liberale democratie, heeft geresulteerd in een wereld vol autoritaire leiders?https://www.groene.nl/artikel/we-liggen ... 6-70886673

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: vr okt 12, 2018 10:20 am 

Reacties: 2373
Bekeken: 73610


baedeker schreef:
Wow Rigthnow, dat zijn wel erg veel hobbels: een welingelichte intellectueel die zelf durft na te denken en met intelligent conservatisme de meest ontwikkelde mensen weet te winnen. Volgens mij zagen we in Washington een volksgericht door crazy liberals en hysterische Soros relschoppers. Een lynchpartij kon nog net voorkomen worden door een eigen bullebak uit te rollen, en doordat conservatieven eindelijk gingen beseffen dat als ze zelf niet opkomen voor hun waarden, die waarden verloren gaan. Doordacht en welbespraakt is natuurlijk mooier. Soms kun je niet zonder een stormram.


Hopelijk gaan de ogen van Trump en zijn aanhang eindelijke eens open en krijgen ze oog voor de Westerse waarden.
De belangrijkste bondgenoot van Amerika blijkt een schurkenstaat te zijn.

Medewerkers van de Turkse regering hebben tegen collega's uit de Verenigde Staten gezegd dat ze video- en audiobewijs hebben dat de journalist Jamal Khashoggi is gedood in het Saoedische consulaat in Istanboel.
De Amerikanen zeggen tegen The Washington Post, de krant waarvoor Khashoggi als columnist werkzaam was, dat vooral het audiobewijs erg sterk is. Er zou te horen zijn dat Khashoggi wordt aangehouden, gemarteld en uiteindelijk gedood en in stukken gezaagd.

De Amerikaanse regeringsmedewerkers denken dat dit de reden is dat de Turken zo snel zeker waren dat Saoedi-Arabië achter de moord zat. De Turkse geheime dienst wil het materiaal niet vrijgeven, omdat dan bekend wordt op welke manier buitenlandse ambassades worden afgeluisterd.

Khashoggi, een fel criticus van het Saoedische bewind en de huidige kroonprins Mohamed bin Salman, ging vorige week dinsdag naar het consulaat in Istanboel om een document op te halen voor zijn huwelijk. Hij heeft het consulaat niet meer verlaten.

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden wil dat alle wapenverkopen aan Saoedi-Arabië worden gestopt. President Donald Trump is bang dat de wapens dan in China en Rusland worden gekocht, en wil dus dat de handel met de Saudi's door blijft gaan.


https://www.trouw.nl/democratie/-turkij ... ~af3defb4/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: zo okt 07, 2018 8:30 am 

Reacties: 2373
Bekeken: 73610


baedeker schreef:
Kavanaugh is een uitstekende jurist. Geen van de beschuldigingen heeft men aannemelijk kunnen maken. Er is een vuil spel gespeeld met hem en ik vond het goed dat hij zich dat niet liet overkomen. Als mensen zichzelf gediskwalificeerd hebben, dan zijn het de democrats met hun hysterisch gedoe. Die waren nog geen minuut geïnteresseerd in de competenties van de kandidaat. De never-Trump'ers hebben de nederlaag van 2 jaar geleden nog steeds niet geaccepteerd. En deze procedure was hun zoveelste poging om met leugens en zelfs intimidaties de consequenties ervan te ontkennen. Ik ben erg verbaasd om te zien hoveel steun ze hierbij krijgen van MSM en vrouwenbeweging. Gelukkig is dat nu een maand vóór de midterms inzichtelijk gemaakt, zodat het electoraat zich er over kan uitspreken.


Een verkrachter al hoogste rechter, zal Amerika de komende jaren geen goed doen.
Amerika is net als Rusland en andere autocratische staten.
Ze kennen geen onafhankelijke rechtelijke macht.
Laten we daarom de waarden en trias politicus van Europa verdedigen ,
want Europa is een Unicum in de wereld.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: vr okt 05, 2018 6:44 pm 

Reacties: 2373
Bekeken: 73610


Frankly schreef:
Lancelot schreef:
Nog niet, maar volgens Predictit.org is de kans groot dat hij wordt benoemd.


Omdat er in het FBI rapport niets belastends over Kavanough staat.
Ongeacht wat je van de conservatief rechtse kavanaugh vindt; zou het te zot zijn als hij niet zou worden benoemd, louter op basis van onbewezen aantijgingen van een mevrouw over een incident dat zich 35 jaar geleden tussen teenagers op high school zou hebben afgespeeld, maar waarvan mevrouw zich zelfs de plaats en tijd niet weet te herinneren.

#metoo begint steeds meer op een heksenjacht, een trial by media en digitale bijltjesdag te lijken.
Het rechtstatelijke "onschuldig tot het tegendeel bewezen is" is opeens, ook en juist in kringen die dat principe normaliter hoog houden, bij het oud vuil gezet. Met naam en toenaam worden onbewezen aantijgingen over, bij voorkeur witte mannen, de media in geslingerd en daarmee reputatie, carrieres en levens verwoest zonder dat er enige bewijslast nodig schijnt te zijn.
Als een vrouw het beweert; dan schijnt dat bewijs genoeg te zijn.


Dit soort dingen zijn nooit te bewijzen.
Trump heeft het risico genomen om een mogelijke verkrachter als hoogste rechter te benoemen .
Dit probleem zal blijven spelen en verdwijnt niet meer.
Amerika is diep gezonken.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: do sep 13, 2018 9:07 am 

Reacties: 2373
Bekeken: 73610


baedeker schreef:
Ik zie alleen nog maar dezelfde duidingen, aannames, insinuaties en wilde verhalen. Nu heeft de Washington Post weer geschreven dat Trump schuldig is aan orkaan Florence. Daarmee maakt zo een krant de MSM toch volslagen belachelijk?

Trump heeft een bijtende stijl, en ik kan me voorstellen dat het niet prettig is voor hem te werken. Maar uiteindelijk doet hij niet meer dan uitvoeren waarvoor hij verkozen is, en zal hij zich daarop door de kiezer laten afrekenen.


Trump is niet schuldig aan de oorkaan , hij heeft wel altijd beweerd dat er geen opwarming van de aarde is.
Hij heeft zich terug getrokken uit het klimaatverdrag ,dus hij moet niet gaan zitten zeuren over een orkaan.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: do sep 06, 2018 11:11 pm 

Reacties: 2373
Bekeken: 73610


baedeker schreef:
Einstein schreef:
Er is een klokkenluider, een medewerker van het Witte Huis heeft gelekt naar de NYT en het is niet zomaar een schandaaltje..

"Although he was elected as a Republican, the president shows little affinity for ideals long espoused by conservatives: free minds, free markets and free people. At best, he has invoked these ideals in scripted settings. At worst, he has attacked them outright."

vertaald: hoewel Trump is gekozen als Republikein, toont hij weinig affiniteit met conservatieve idealen: vrije gedachte, vrije markt en vrije mensen. Soms verwoordt hij deze idealen als "moetje". Op andere momenten bestrijdt hij deze idealen ronduit.

Given the instability many witnessed, there were early whispers within the cabinet of invoking the 25th Amendment, which would start a complex process for removing the president. But no one wanted to precipitate a constitutional crisis. So we will do what we can to steer the administration in the right direction until — one way or another — it’s over.

The bigger concern is not what Mr. Trump has done to the presidency but rather what we as a nation have allowed him to do to us. We have sunk low with him and allowed our discourse to be stripped of civility.


(New York Times, 6-9-2018)

Vert: We hebben Trump toegestaan, het politieke debat in de VS te ontdoen van elke beschaving..

Aldus een Republikein, die in het Witte Huis werkt en daar door Donald Trump is benoemd. Iemand, die een boekje open doet over hoe het daar aan toe gaat. Sinds het boek van Woodward uitkwam, is de stemming: het is nog veel erger als we allemaal dachten ! Deze president is dom, kortzichtig, normloos en in feite dementerend. Zijn omgeving heeft zich daaraan aangepast.. en behoedt hem voor blunders.

Intussen heeft Trump de term "TREASON" getwittert.. en dat belooft niet veel goeds. Wanneer deze klokkenluider bekend wordt, dan kan hij voor hoogverraad berecht worden. Trump kan hem aanklagen.. de straf op hoogverraad in de VS is de kogel. Gevolg: er is nu een enorme heksenjacht aan de gang ! Wie is het ??

Als die whistleblower überhaupt bestaat, dan heeft deze alle middelen om zich democratisch te verweren tegen de gekozen president en zijn beleid. Maar zich voordoen als medewerker terwijl hij de boel van binnenuit saboteert lijkt me inderdaad eerder treason tegenover Trump en het electoraat. Dat de New York Times zich er voor leent om dit soort ongein de wereld in te slingeren bevestigt gewoon de kritiek die POTUS al een tijdje heeft op de fake media.


Het zijn zware dagen voor de Trump-knuffelaars.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: wo aug 29, 2018 11:30 am 

Reacties: 2373
Bekeken: 73610


baedeker schreef:
Hume schreef:
baedeker schreef:
Trump vraagt Pompeo: ‘Onderzoek moorden op blanke boeren Zuid-Afrika’
Donald Trump heeft de situatie van blanke boeren in Zuid-Afrika aan de kaak gesteld bij Mike Pompeo. De Amerikaanse president vraagt zijn minister van Buitenlandse Zaken ‘onderzoek te doen naar landonteigeningen en de grootschalige moorden op boeren’. De Zuid-Afrikaanse regering is niet te spreken over Trumps uitlatingen en vraagt hem om opheldering.

Goed dat Trump dit doet.
Het is goed dat Trump dit doet en wat doet hij tegen de genocide van Saoedie Arabië in Jemen?
Wel opmerkelijk dat grootste aanhangers van Trump in Nederland zoals Wilders en Baudet hier niets over zeggen.
We hebben hier een mooie uitdrukking voor "soort zoekt soort"

Als een maffiabaas wiens tijd bijna voorbij is, zo werd Donald Trump de afgelopen dagen in veel media beschreven. Verschanst in het Witte Huis met zijn laatste vertrouwelingen, grimmig verwerkend dat zijn consigliere Michael Cohen en zijn boekhouder Allen Weisselberg al zijn geheimen aan de politie aan het vertellen zijn.
En dat ook zijn mediavriend David Pecker, uitgever van de National Enquirer, inmiddels door justitie gevrijwaard is van strafvervolging, in ruil voor wat hij weet over Trump. Hij noemde hen in het openbaar nog net geen 'ratten', maar iemand die in een soortgelijke situatie overliep, Nixons advocaat John Dean, noemde hij op Twitter wel zo. Wat ratten doen is 'flippen', en daar heeft hij iets tegen. Het zou, zo zei hij vrijdag in een geruchtmakend interview met Fox News 'bijna verboden moeten worden'.

Zo veel maffiataal doet Trump in zijn uitspraken en tweets, dat de New York Times er een kwis over maakte, waarin je mag raden welke dingen zijn gezegd door John Gotti, de baas van de Gambino's, en welke door Donald Trump.
Het zegt veel over waar Trump vandaan komt, analyseert Adam Liptak van de New York Times. Hij groeide in feite op in maffia-kringen. Vastgoedondernemers als zijn vader Fred, bonzen van de Democratische partij en leden van misdaadfamilies, ze kwamen elkaar tegen in bijvoorbeeld de Madison Club in Brooklyn.
Toen hij later zelf zo'n ondernemer was, werd Trump nog verder ondergedompeld in de cultuur van de maffia doordat hij als advocaat Roy Cohn koos, adviseur van een onsmakelijke politicus als Joseph McCarthy, maar ook van John Gotti.


https://www.trouw.nl/opinie/donald-trum ... ~a5938e68/

Hé, maar jij was toch van de partij van de moskee's van de salafisten uit Saoedi Arabië?
"Soort zoekt soort" Hume, zoek het lekker uit met ze.
:bye:


Dit zegt de grote fan van de belangrijkste bondgenoot van Saoedie Arabië

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: wo aug 29, 2018 9:56 am 

Reacties: 2373
Bekeken: 73610


baedeker schreef:
Trump vraagt Pompeo: ‘Onderzoek moorden op blanke boeren Zuid-Afrika’
Donald Trump heeft de situatie van blanke boeren in Zuid-Afrika aan de kaak gesteld bij Mike Pompeo. De Amerikaanse president vraagt zijn minister van Buitenlandse Zaken ‘onderzoek te doen naar landonteigeningen en de grootschalige moorden op boeren’. De Zuid-Afrikaanse regering is niet te spreken over Trumps uitlatingen en vraagt hem om opheldering.

Goed dat Trump dit doet.


Het is goed dat Trump dit doet en wat doet hij tegen de genocide van Saoedie Arabië in Jemen?
Wel opmerkelijk dat grootste aanhangers van Trump in Nederland zoals Wilders en Baudet hier niets over zeggen.
We hebben hier een mooie uitdrukking voor "soort zoekt soort"

Als een maffiabaas wiens tijd bijna voorbij is, zo werd Donald Trump de afgelopen dagen in veel media beschreven. Verschanst in het Witte Huis met zijn laatste vertrouwelingen, grimmig verwerkend dat zijn consigliere Michael Cohen en zijn boekhouder Allen Weisselberg al zijn geheimen aan de politie aan het vertellen zijn.
En dat ook zijn mediavriend David Pecker, uitgever van de National Enquirer, inmiddels door justitie gevrijwaard is van strafvervolging, in ruil voor wat hij weet over Trump. Hij noemde hen in het openbaar nog net geen 'ratten', maar iemand die in een soortgelijke situatie overliep, Nixons advocaat John Dean, noemde hij op Twitter wel zo. Wat ratten doen is 'flippen', en daar heeft hij iets tegen. Het zou, zo zei hij vrijdag in een geruchtmakend interview met Fox News 'bijna verboden moeten worden'.

Zo veel maffiataal doet Trump in zijn uitspraken en tweets, dat de New York Times er een kwis over maakte, waarin je mag raden welke dingen zijn gezegd door John Gotti, de baas van de Gambino's, en welke door Donald Trump.
Het zegt veel over waar Trump vandaan komt, analyseert Adam Liptak van de New York Times. Hij groeide in feite op in maffia-kringen. Vastgoedondernemers als zijn vader Fred, bonzen van de Democratische partij en leden van misdaadfamilies, ze kwamen elkaar tegen in bijvoorbeeld de Madison Club in Brooklyn.
Toen hij later zelf zo'n ondernemer was, werd Trump nog verder ondergedompeld in de cultuur van de maffia doordat hij als advocaat Roy Cohn koos, adviseur van een onsmakelijke politicus als Joseph McCarthy, maar ook van John Gotti.


https://www.trouw.nl/opinie/donald-trum ... ~a5938e68/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: do aug 16, 2018 4:52 pm 

Reacties: 2373
Bekeken: 73610


Biertje schreef:
Hume schreef:
baedeker schreef:

De pers wordt steeds meer een actieve politieke speler, zowel in Nederland met de "twee handen op een buik" met de overheid, als in de VS waar veel van de media zich rabiaat anti-Trump opstellen. Lijkt me niet gezond. Maar wie de politieke arena betreedt mag verwachten politiek aangepakt te worden. Zolang POTUS geen kranten sluit o.i.d. is er weinig aan de hand lijkt me.


De media zijn er voor de feiten en Trump voor het nep-nieuws.
Dat is het verschil.

https://www.trouw.nl/democratie/het-fei ... ~ac4c9385/
De media zijn er voor de feiten? :hum:
De media zijn verworden tot echoputten, meer net .


Hier gaat het toch over feiten.

"Wanhopig" noemt voormalig CIA-directeur John Brennan het intrekken van zijn toegang tot geheime documenten door president Donald Trump. "Trump is duidelijk wanhopig geworden om zichzelf en de mensen dichtbij hem te beschermen." Ook ziet hij het intrekken als een poging anderen bang te maken.
Brennan schrijft in een opiniestuk in The New York Times ervan overtuigd te zijn dat de president heeft samengewerkt met de Russen tijdens de verkiezingscampagne. "De beweringen van de heer Trump dat er geen sprake is van geheime afspraken zijn in één woord: onzin." Volgens Brennan is de enige vraag die rest of Trump hier strafrechtelijk voor vervolgd kan worden.
Donderdag werd bekend dat Brennan zijn toegang tot geheime documenten verloor. Volgens het Witte Huis misbruikte hij de speciale status om de regering van Trump in een kwaad daglicht te stellen.


https://www.nrc.nl/nieuws/2018/08/07/we ... g-a1612393

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: do aug 16, 2018 4:35 pm 

Reacties: 2373
Bekeken: 73610


Gestopt schreef:
Wisp schreef:
Zou het misschien eventueel mogelijk kunnen zijn om elkaar iets fatsoenlijker aan te spreken?

Inderdaad, Verhofstad is wel heel erg goor


Heb ik iets gemist?
Is hij president geworden van een Empire?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: do aug 16, 2018 11:21 am 

Reacties: 2373
Bekeken: 73610


baedeker schreef:
Hume schreef:
baedeker schreef:
Zegt de bruine arm van Erdogan.
Dit zegt de notoire klager, die in de Nederlandse media op de wenken wordt bediend.
Als er in de media een artikel over Baudet verschijnt, dan is het niet meer of minder dan een reclamecampagne
en dan is het nog niet goed.
Als het over Trump en Poetin gaat , noemen de knuffelaars het nep-niews of Erdogan-propaganda.

Ga je volgende keer weer stemmen op de partij die de deur open houdt voor financiering van moskeeën door Erdogan, Koeweit en Saoedi-Arabië?
:noo:


Ik ben geen aanhanger van Trump en Poetin.

Volgens het opzienbarende boek House of Trump, House of Putin. The Untold Story of Donald Trump and the Russian Mafia van de gerenommeerde Amerikaanse onderzoeksjournalist Craig Unger, die eerder onder meer de hechte zakelijke banden tussen de familie Bush en het Saoedische koningshuis blootlegde, berust Poetins versterkte machtspositie niet op toeval, maar zou er een ingenieus plan achter schuilgaan.

Sinds Donald Trump zich in de race om het Amerikaanse presidentschap begaf , is hij, in Ungers ogen, Poetins marionet. Sterker nog, zonder de bemoeienis van het Kremlin zou Trump nooit president van de Verenigde Staten zijn geworden. Nu het eenmaal zover is, kijkt Poetin, zoals op de recente top in Helsinki duidelijk werd, handenwrijvend toe hoe zijn belangrijkste tegenstander op het wereldpolitieke toneel met de dag aan macht inboet, terwijl Rusland als grootmacht herrijst.

Unger laat overtuigend zien hoe het Kremlin al bijna veertig jaar via Russische maffiosi de Amerikaanse politiek probeert te infiltreren. De basis daarvoor is te herleiden tot tal van lege vennootschappen die aan het einde van de Koude Oorlog door de KGB in het buitenland werden opgericht. In de eerste plaats dienden ze om de vermogens van de partijleiders in veilige havens te loodsen, maar tegelijkertijd waren ze dekmantels voor buitenlandse operaties van de Russische geheime dienst. Uitvoerig behandelt Unger een van die lege vennootschappen, de vastgoedmaatschappij annex witwasorganisatie Bayrock, die kantoor hield in de Trump Tower in New York en geleid werd door de mysterieuze Russische immigrant Felix Sater, wiens vader een vriend was van de belangrijkste Russische maffialeider Semjon Mogilevitsj. Sater, die de ‘boodschappenjongen’ van deze topcrimineel wordt genoemd, stond in rechtstreeks contact met Trump – wat deze ontkent – en had de leiding over plannen om in Moskou een Trump Tower te bouwen. Als voormalig FBI-informant geniet hij tegenwoordig juridische onschendbaarheid.

De Trump Tower is het uitgangspunt van Ungers betoog. In 1984 kocht David Bogatin, een Russische gangster en leider van een witwasorganisatie, er voor zes miljoen dollar vijf appartementen, die hij contant en in hoogsteigen persoon aan Trump betaalde. Vervolgens verkocht hij ze door aan lege vennootschappen, die door Russische criminelen werden geleid.
Nu is zoiets in de vastgoedwereld niet zo vreemd, omdat bijna al het grote geld dat uit de voormalige Sovjet-Unie naar het buitenland werd gesluisd op illegale wijze was verworven en moest worden witgewassen. En aangezien je in de Verenigde Staten anoniem onroerend goed kunt kopen, leenden dure appartementen zich uitstekend voor dat doel.
Maar Unger neemt hier geen genoegen mee. Volgens hem was Bogatins aankoop een poging om uit te vinden of Trump voor het karretje van het Kremlin kon worden gespannen. In dat vermoeden wordt hij gesteund door zijn belangrijkste informant, de voormalige KGB-generaal Oleg Kaloegin, die decennialang de operaties van de Russische geheime dienst in de Verenigde Staten coördineerde.https://www.nrc.nl/nieuws/2018/08/16/ma ... n-a1613251

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: do aug 16, 2018 9:42 am 

Reacties: 2373
Bekeken: 73610


baedeker schreef:
kwaaisteniet schreef:
baedeker schreef:
Tsja, vind je het gek, Obama was veel meer "twee handen op een buik" met de media.
Maar dat van die heilige is wel grappig. Heb je daar een bron voor?
De bron ben ik. Het staat overigens tussen twee haakjes. Er zijn mensen die dit snappen.

Hij hoeft maar een tweetje het licht te doen schijnen en de hele wereld publiceert het. Hij wordt bepaald niet genegeerd.
Zo kan hij iedere onjuistheid zelf ontkrachten. Er is dus helemaal niets aan de hand. Hij stelt zich gewoon geweldig kinderachtig aan.
En dat voor een genie! ( bron: Trump)

Het meeste wat je zegt is ook op Obama van toepassing.
Alleen werd Obama door de pers heilig genoemd, zonder aanhalingstekens.
Er lijkt dus wel iets nieuws onder de zon.


Obama is geweest en heeft het prima gedaan.
We hebben het nu over jouw grote voorbeeld Trump en alles wat deze man aanricht.

In de Britse krant Daily Telegraph ziet Mark Almond een groot risico in de confrontatiestrategie van Trump: ‘Een as van Trump-slachtoffers kan gevaarlijk worden.’
‘Donald Trumps lukrake aanpak om schurkachtige rivalen met sancties te treffen, schept een as van sanctieslachtoffers. Individueel zijn Iran, Turkije, Rusland en zelfs China kwetsbaar voor Amerikaanse druk. Maar als deze landen in elkaars armen worden gedreven, zou hun onderlinge steun en gezamenlijke kracht om onrust te veroorzaken, de Amerikaanse maatregelen weleens averechts laten uitpakken. Misschien kan een samenspanning van Iran en Turkije nog worden gebagatelliseerd als twee dronkaards die tegen elkaar aanleunen in de veronderstelling dat ze een lantaarnpaal als steun hebben gevonden. Maar voeg Rusland en China hier aan toe en ze hebben plotseling een nieuw geopolitiek achterland.’


https://www.volkskrant.nl/columns-opini ... ~bd06db11/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: do aug 16, 2018 9:30 am 

Reacties: 2373
Bekeken: 73610


baedeker schreef:
Hume schreef:
baedeker schreef:
Trouw verspreidt zelf nepnieuws.
Jij komt niet verder dan een baudetje en de populisten klagen altijd over de media en over de rechters.
Het meest gevaarlijk voor een samenleving is om de vrije pers en de rechtelijke macht naar de vuilnisbelt te verwijzen.
Onze buren Poetin en Erdogan zijn daar meester in en in die zin niet veel anders dan Trump.
Zegt de bruine arm van Erdogan.


Dit zegt de notoire klager, die in de Nederlandse media op de wenken wordt bediend.
Als er in de media een artikel over Baudet verschijnt, dan is het niet meer of minder dan een reclamecampagne
en dan is het nog niet goed.
Als het over Trump en Poetin gaat , noemen de knuffelaars het nep-niews of Erdogan-propaganda.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: do aug 16, 2018 7:06 am 

Reacties: 2373
Bekeken: 73610


baedeker schreef:
Hume schreef:
baedeker schreef:
De pers wordt steeds meer een actieve politieke speler, zowel in Nederland met de "twee handen op een buik" met de overheid, als in de VS waar veel van de media zich rabiaat anti-Trump opstellen. Lijkt me niet gezond. Maar wie de politieke arena betreedt mag verwachten politiek aangepakt te worden. Zolang POTUS geen kranten sluit o.i.d. is er weinig aan de hand lijkt me.
De media zijn er voor de feiten en Trump voor het nep-nieuws.
Dat is het verschil.

https://www.trouw.nl/democratie/het-fei ... ~ac4c9385/

Trouw verspreidt zelf nepnieuws.


Jij komt niet verder dan een baudetje en de populisten klagen altijd over de media en over de rechters.
Het meest gevaarlijk voor een samenleving is om de vrije pers en de rechtelijke macht naar de vuilnisbelt te verwijzen.
Onze buren Poetin en Erdogan zijn daar meester in en in die zin niet veel anders dan Trump.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: zo aug 12, 2018 2:14 pm 

Reacties: 2373
Bekeken: 73610


baedeker schreef:
kwaaisteniet schreef:
De hetze die Trump is gestart tegen CNN is ongekend. Zoiets doet een president niet. Zijn sympathisanten blijken hem blindelings te volgen, zonder ook maar enigszins te weten waarover het gaat.
Een president van een democratische rechtstaat behoort om te kunnen gaan met kritiek met name ook van de media en bijvoorbeeld televisienetwerken. Als er iets niet klopt kan men daar de media c.q. het netwerk op aanspreken, en een rectificatie eisen. Dat kan natuurlijk alleen als de berichtgeving werkelijk niet klopt of essentieel onvolledig is.

De pers wordt steeds meer een actieve politieke speler, zowel in Nederland met de "twee handen op een buik" met de overheid, als in de VS waar veel van de media zich rabiaat anti-Trump opstellen. Lijkt me niet gezond. Maar wie de politieke arena betreedt mag verwachten politiek aangepakt te worden. Zolang POTUS geen kranten sluit o.i.d. is er weinig aan de hand lijkt me.


De media zijn er voor de feiten en Trump voor het nep-nieuws.
Dat is het verschil.

https://www.trouw.nl/democratie/het-fei ... ~ac4c9385/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: wo aug 08, 2018 10:35 am 

Reacties: 2373
Bekeken: 73610


Hume schreef:
De VS verbiedt Europese bedrijven handel te drijven met Iran
Trump tiranniseert met zijn handelsoorlog en sanctieboycot de rest van de wereld en met name ook Europa.
Wat moet Europa met zo'n bondgenoot die zo onberekenbaar is?
Het enige dat bedrijven kunnen doen is meer handel gaan drijven buiten de VS.


‘Iedereen die zaken doet met Iran, kan NIET zaken doen met de Verenigde Staten’, tweette de Amerikaanse president dinsdagochtend. De waarschuwing was bedoeld voor alle landen die handel willen blijven drijven met Iran, en dat zijn er nog al wat: de lidstaten van de Europese Unie, China, Rusland, India en Turkije.

Trump gaat er dus vol in: het is niet alleen Trump versus het islamitische regime in Teheran maar ook Trump versus ‘iedereen’. Het zal van alle betrokkenen heel wat stuurmanskunst vragen om te voorkomen dat het conflict uit de hand loopt.https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~b22ae525/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: wo aug 08, 2018 10:07 am 

Reacties: 2373
Bekeken: 73610


De VS verbiedt Europese bedrijven handel te drijven met Iran
Trump tiranniseert met zijn handelsoorlog en sanctieboycot de rest van de wereld en met name ook Europa.
Wat moet Europa met zo'n bondgenoot die zo onberekenbaar is?
Het enige dat bedrijven kunnen doen is meer handel gaan drijven buiten de VS.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: za jul 14, 2018 8:35 am 

Reacties: 2373
Bekeken: 73610


Trump gaat maandag naar Poetin.
Zal hij de sancties beëindigen?

Zeker in deze tijd waarin Europa te maken heeft onbetrouwbare presidenten als Trump en Erdogan,
steekt Poetin nog gunstig af, als het om stabiliteit en voorspelbaarheid gaat.
Europa zal in eerste instantie moeten werken aan haar eigen kracht , welvaart en veiligheid en t.a.v Rusland een real politiek moeten voeren.
Dus de sancties beëindigen en handel drijven , zoals met China ,
ook omdat de VS een handelsoorlog is begonnen.
Hoplijk gaat Trump deze keer iets positief voor Europa doen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: vr jul 13, 2018 7:45 am 

Reacties: 2373
Bekeken: 73610


kwaaisteniet schreef:
Eén ding is zeker Trump heeft uitstekende zaken gedaan op de NAVO-top en dat geldt tevens voor de Europese leiders van de NAVO-partners. Beter kun je het niet hebben.
De enige waar het minder goed mee leek te gaan was Eurocommissaris Juncker. Die had last van een hernia, of ischias. Dat is lastig.


Trump toont aan dat er een tijdperk voorbij is.

Of de Europese Navo-landen wel of niet 2 procent van hun begroting aan Defensie gaan besteden, is niet waar al het tumult in Brussel om ging. De ‘Ik-ben-verschrikkelijk-boos-show’ van Trump was een volgende stap in zijn consequente streven Amerika los te koppelen van alle vormen van internationale samenwerking. Bondgenootschappen zijn achterhaald, internationaal recht bestaat niet, handel is oorlog. Deals zijn oké, mits in overeenstemming met de America First-doctrine.

De agressieve stijl van Trump maskeert dat achter deze koers vooral zwakte schuilgaat. Hij mag in de ogen van zijn aanhangers een sterke leider zijn, en het is duidelijk dat hij geniet van een goede confrontatie, maar dat de Amerikanen hem als hun leider kozen, tekent de relatieve neergang van de VS en de wanhoop van de kiezers.

Het land dat een tijdlang ’s werelds enige grootmacht was, wordt economisch op de hielen gezeten door Azië en is in het Midden-Oosten en daarbuiten gestuit op zijn politieke en militaire grenzen. Intussen brokkelt de eigen infrastructuur af, soms letterlijk: viaducten storten in, halve steden verdwijnen bij noodweer onder water.

Dit was al vóór Trump gaande en gaat ook niet voorbij als hij van het toneel verdwijnt. Na de buitenlandse avonturen van George W. Bush koos Obama al voor internationale bescheidenheid, deels ten koste van de Europese vrienden. Trump doet alles anders, maar de achtergrond is dezelfde: de Pax Americana zoals die na de Tweede Wereldoorlog heerste, is voorbij.

Weinig zin om te schreeuwen
Europakenner Luuk van Middelaar ziet zelfs twee tijdperken ten einde lopen. Dat van de eeuw van Amerika, die begon met Woodrow Wilson’s inzet in de Eerste Wereldoorlog en nu eindigt met Trump. En dat van vijf eeuwen Europees-westerse hegemonie, van Columbus tot Xi Jinping.


https://www.trouw.nl/opinie/de-agressie ... ~a283eb1c/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: do jul 12, 2018 8:39 am 

Reacties: 2373
Bekeken: 73610


Raya schreef:
Trump eist nu dat de Navolanden 4% gaan besteden aan hun defensie. Waarschijnlijk om de offensie van de VS te financieren. Volgens mij hebben Navolanden wel de VS militair gesteund in haar oorlogen, door de VS gestart, en heeft de VS nog nooit als lid van de Navo een andere Navolidstaat in een oorlog bijgestaan. Of vergis ik mij nou?


Amerika rekent bij die 4 % ook het geld dat ze uitgeven voor de ruimtevaart.
De Gorilla is weer eens flink te keer gegaan bij zijn bondgenoten.
Hij is inderdaad vergeten dat EU landen Amerika de afgelopen jaren militair hebben gesteund,
bij zijn idiote en geldverslindende imperialistische oorlogen in het MO.

Je vergis je wel ,want Amerika heeft Europa geholpen met de een oorlog op haar grondgebied tegen Servië.
Je weet wel Srebrenica ,toe hebben ze Nederland zo goed geholpen.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 9 [ Er voldeden 165 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling