Het is nu di jun 02, 2020 2:08 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 110 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Is Brexit wel nodig?
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Is Brexit wel nodig?

 Berichttitel: Re: Is Brexit wel nodig?
Geplaatst: do okt 24, 2019 9:25 am 

Reacties: 5441
Bekeken: 162974


Enzo501 schreef:
Raya schreef:
Lancelot schreef:

Het moge inmiddels wel duidelijk zijn dat de Britse politici vergeten zijn bij de bevolking na te gaan wat voor soort brexit ze wilden. Om dit aan de bevolking voor te leggen door middel van verkiezingen of referendum lijkt me dan ook een prima plan.


Dat is jouw mening.

Er is gevraagd of ze binnen de EU wilden blijven of er uit wilden.
Er uit is er uit en niet op een of andere manier er in.

Het zou wat anders zijn geweest als de mensen hadden aangegeven of ze binnen de EU wilden blijven. Dat had je een scala van mogelijkheden voor kunnen leggen.

Noorwegen, IJsland, Zwitserland, Servie. Allemaal buiten de EU. Allemaal op verschillende manieren. Eruit is niet eruit.
Denemarken, Nederland, Bulgarije. Allemaal in de EU. Allemaal op verschillende manieren.


Het probleem is juist dat de Britten niet weten wat ze willen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Is Brexit wel nodig?

 Berichttitel: Re: Is Brexit wel nodig?
Geplaatst: wo okt 09, 2019 11:19 am 

Reacties: 5441
Bekeken: 162974


Marcel schreef:
Lancelot schreef:
Enfin, Boris heeft water bij de wijn gedaan. Als er voor de 19de geen deal is gaat hij om uitstel vragen. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald zeg ik dan maar.


Tja, dat hebben zijn advocaten vorige week gezegd.
Maar zelf blijft Johnson maar roepen dat het VK, met of zonder deal, op 31 oktober de EU verlaat.


Laten ze nu maar zonder deal vertrekken ,dan weten we tenminste waar we aan toe zijn.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Is Brexit wel nodig?

 Berichttitel: Re: Is Brexit wel nodig?
Geplaatst: di sep 17, 2019 8:38 am 

Reacties: 5441
Bekeken: 162974


Alleen de aanhangers van Trump ,Wilders en Baudet geloven nog in Johnson.
Hij is nog steeds niet met een voorstel bij de EU gekomen.

Na een dag praten blijkt dat Boris Johnson nog steeds geen concreet voorstel heeft voor nieuwe brexitgesprekken.
Het was een merkwaardig gezicht. Een leeg spreekgestoelte naast de Luxemburgse premier Xavier Bettel. Na een dag overleg in het groot­hertogdom met eerst Jean Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, en daarna zijn Luxemburgse collega zou premier Johnson een persconferentie geven, in de tuin van de ambstwoning van Bettel.
Johnson liet weten er geen zin in te hebben. Er stonden tientallen anti-brexitdemonstranten buiten het hek met megafoons in de hand flink wat lawaai te maken en dat zou de persconferentie volledig overschaduwen, zei hij later tegen de BBC. Johnson vroeg of de persconferentie naar binnen verplaatst kon worden, maar dat wezen de Luxemburgers af.
Dus verscheen Bettel alleen ten tonele, een pijnlijke indruk achterlatend: een leeg katheder naast hem, met een doelloos wapperende Britse vlag erachter. Alsof de Britten zich niet durfden te vertonen.

Dat Bettel en Johnson geen warme band opbouwden bleek wel uit zijn antwoorden. Hij had gehoopt op nieuwe alternatieven van de Britten om de veelbesproken backstop, de noodoplossing in het brexitakkoord waarmee de Noord-Ierse grens open moet blijven, te vervangen. Maar Johnson had niks concreets bij zich. “Leg de verantwoordelijkheid voor de brexitimpasse toch niet langer bij ons neer”, zei Bettel in zijn eenzame persconferentie. “Brexit is niet onze keuze. Het is een Britse keuze. Je kunt de toekomst niet gijzelen met een partijpolitiek spelletje.”


https://www.trouw.nl/buitenland/johnson ... ~be40fbc8/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Is Brexit wel nodig?

 Berichttitel: Re: Is Brexit wel nodig?
Geplaatst: zo sep 15, 2019 8:16 am 

Reacties: 5441
Bekeken: 162974


baedeker schreef:
Einstein schreef:
Raya schreef:
Hoezo trapte de bevolking er in?
Wie zegt dat de Britse bevolking er intrapte? Heb jij het ze gevraagd?
Wat was de referendumvraag ook al weer? Of ze het EU-lidmaatschap wilden inruilen voor een lidmaatschap naar Noors model?
Waarom stel je zoveel vragen, die al zijn beantwoord ? Er zijn 2-3 soorten Brexit. De Britten trapten erin, ze werden warm gemaakt voor een soft-Brexit, of een medium-Brexit of een harde Brexit.. naargelang het publiek of de interviewer, of de reacties. Uiteindelijk stemden al die kiezers op "Leave". Terwijl ze eigenlijk niet wisten waarvoor ze precies stemden. Als het allemaal zo duidelijk was geweest als jij beweert.. en de Britten na een eerlijke campagne hadden mogen kiezen voor een onmiddelijk verlaten van de EU zonder deal vooraf.. met alle consequenties van dien.. dan hadden de Leavers niet gewonnen. Er is geen democratisch mandaat voor een no-deal en het Lagerhuis heeft dat de afgelopen weken Johnson stevig ingewreven. Je probeert dus een zinkend schip boven water te houden.

Citaat:
Brussel onderhandelt namens de 27 andere landen. Dat die landen niet anders op een lijn kunnen komen dan naar de deal die nu voorligt, is pure speculatie en zo dat al waar zou zijn, pure onwil. De enigen die last zouden hebben van een gesloten Brits/Ierse grens voor personenverkeer, zijn Ierland en GB zelf, maar beide weten dat dat de consequentie is bij het uit de EU treden van GB. Roepen dat die grens niet dicht mag, is hetzelfde als voorkomen dat GB gebruik kan maken van haar recht om uit de EU te treden. En dat laatste recht, het recht om uit de EU te stappen, is nou net weer het recht van GB, die daar helemaal zelf over moet kunnen beslissen.

Tjsa, over die schutting. Niemand wil een nieuwe schutting, maar soms is er toch geen andere oplossing. Ik wil liever ook geen belasting betalen, en liever ook niet met regen mijn hond uitlaten, maar samenleven, ook als buren of buurlanden, betekent geven en nemen. Als ze geen van beiden de Noord Ierse grens willen sluiten, welnu, er is niemand die kan zeggen dat ze dat moeten, want het zijn nog steeds beide soevereine staten.
O, wacht, er is wel iemand die kan zeggen dat die grens dicht moet als GB niet tot de douane-unie toe wil treden: Brussel! Maar dan zijn de gevolgen toch voor Brussel? Dan moeten ze die gevolgen toch maar als echte kerels dragen?
Brussel onderhandelt allang niet meer.. Brussel HEEFT onderhandeld, met instemming van de lidstaten.

En uiteraard, ieder land heeft het recht om de EU te verlaten. Maar jouw argument "dat die Ierse grens wel dicht mag" is niet realistisch. Je weet gewoon niet waarover je praat, als je dat roept. Niemand wil dat. Er is niet voor niets een vredesakkoord gesloten na duizenden doden die zijn gevallen in Belfast. Wanneer jij per see het standpunt van Farage wilt gaan verdedigen hier, moet je dat vooral doen, maar ik ga dat soort gebral niet bestrijden. Er is géén democratisch mandaat om de grens te sluiten, want tijdens het referendum is óók daarover een belofte gedaan door de Brexiters. Er zou niks veranderen:

"There will be no change to the border between Northern Ireland and the Republic

Michael Gove, Boris Johnson :leugens: , Priti Patel, 1st June 2016"

(snp.org - 7 broken Brexit promises the Tories want you to forget)

Geen mandaat voor een harde Brexit?
a) Het electoraat heeft gekozen voor Brexit. De bewering dat de kiezer niet variant x bedoelde is speculeren, en kan direct de prullenbak in.
b) Het huidig parlement is gekozen op no deal is better than a bad deal. Duidelijk toch?
c) Parlement en regering hebben ingestemd met een vertrek op 31 october, met of zonder deal. Duidelijk toch?
Nu heeft het parlement recent besloten om wederom uitstel te vragen. Alleen heeft de Britse regering een prerogatief inzake verdragen, en kan het dit naast zich neerleggen. Bovendien heeft het parlement geen alternatief plan. De medewerking van de LibDems doet vermoeden dat dit niets anders is dan een truuk om de uitslag van het referendum terug te draaien. Bij onenigheid is de volgende logische stap om verkiezingen uit te schrijven, maar de oppositie gaat die uit de weg. Tsja ... niets van dit alles wijst er op dat er geen mandaat is voor no-deal ... integendeel.

Geen mandaat voor een harde Noord-Ierse grens?
Je 6.000 toeren drama queen modus maakt het nodig om nog even iets te herhalen. Het VK heeft het recht om de EU te verlaten, en om iedere afspraak of verdrag op te zeggen. Dat dit je niet aanstaat doet totaal niet ter zake. Welnu, de Brexiteers hebben inderdaad aangegeven dat ze geen behoefte hebben aan een harde grens. Daar is niks opmerkelijks aan. Dat vinden ze nog steeds. De Ieren hebben het ook gezegd. De EU heeft het ook beweerd. Dat zou uitonderhandeld worden tegelijk met het handelsverdrag. Wat is er dan veranderd? Nou, de EU is politieke spelletjes gaan spelen. Eisten opeens op voorhand het recht op om het EU-regime in Noord-Ierland tot sint juttemis te handhaven. Dat is volstrekt onredelijk. Je ziet de Britten toch ook niet eisen dat Ierland voortaan onder het VK-regime komt te vallen? Dat is de reden waarom er, conform de door de EU gekozen fasering, niet onderhandeld wordt. En daarom is er kans op een harde Noord-Ierse grens. Dit probleem is echt 100% door de EU gecreëerd. Typisch de fratsen van een EU-fanboy om dit in de schoenen van de Brexiteers te schuiven.

Brexiteer leugens?
Niet echt. Voor leugens moet je bij de Remoaners zijn.
The Many Lies of the Remain Campaign


De Britten hebben alles prima voor elkaar.
Het volk weet wat ze wil
De regering weet wat ze wil
Het parlement weet wat ze wil
Boris Johnson komt met duidelijke voorstellen naar de EU.
Trump heeft GB al de weg gewezen en alle steun beloofd.
Daarom problemen zijn er niet ,niemand heeft iets te klagen en op 31 oktober is de Brexit een feit

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Is Brexit wel nodig?

 Berichttitel: Re: Is Brexit wel nodig?
Geplaatst: di aug 27, 2019 5:05 pm 

Reacties: 5441
Bekeken: 162974


Raya schreef:
Marcel schreef:
Hoe is het nu met de Brexit?
Schiet het al een beetje op?
Heeft Boris Johnson al voorstellen aan de EU gedaan om een harde Brexit te voorkomen?


Jazeker, maar de EU wil daar niet op ingaan. Nou ja, Merkel wel, Macron niet.


Wat is het voorstel van Johnson?

Met Boris Johnson als premier lijkt het Verenigd Koninkrijk af te stevenen op een vertrek uit de Europese Unie zonder een overeenkomst. De Britse oppositiepartijen broeden op een plan om de 'no-deal brexit' te vermijden.

Dinsdag kwamen de Britse oppositiepartijen samen in het kantoor van Jeremy Corbyn, de leider van de socialistische Labourpartij. Corbyn ontmoette er Jo Swinson, voorzitter van de Liberal Democrats, de toplui van de Schotse SNP, de nationalistische partij Plaid Cymru uit Wales, de groenen en Anna Soubry, een zogenaamde "remainer" die uit de Conservatieve partij stapte.

Samen zouden ze nu naar manieren willen zoeken om de no-deal brexit te voorkomen. Ze willen dit doen via het parlement, met een motie van wantrouwen tegen de regering-Johnson als laatste redmiddel: een dergelijke motie van wantrouwen zou de regering ten val kunnen brengen voor 31 oktober, de datum waarop het VK de EU verlaat, met of zonder deal.

Bij een val van de regering vóór die 31e oktober zou Jeremy Corbyn of Kenneth Clarke, ooit nog minister onder Thatcher en groot eurofiel, tijdelijk premier kunnen worden voor er nieuwe verkiezingen georganiseerd worden.

(Fausto by Tagtik/Source: BBC, VRT NWS/Picture: Pixabay)

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Is Brexit wel nodig?

 Berichttitel: Re: Is Brexit wel nodig?
Geplaatst: di jul 23, 2019 1:45 pm 

Reacties: 5441
Bekeken: 162974


Raya schreef:
Enzo501 schreef:
HvR schreef:


Tja, daar heb je allemaal gelijk in, behalve dat deze gedachtegang radicaal zou zijn....

Ik ben wel zo'n pragmatische conservatief die denkt dat het point of no return dus inmiddels ook ver achter ons ligt.

Ik geloof ook dat NL zich anders kan opstellen en zich iets minder gelegen kan laten liggen aan de EU:
gewoon de krenten uit de pap vissen en de onzin negeren.

Dit is inderdaad een pragmatische en verstandige instelling. Daarnaast dwingt de EU bijvoorbeeld landen niet om een extreem duur en ambitieus klimaatakkoord te sluiten. Energiebeleid is voor het overgrote deel gewoon nationaal beleid. Geen enkel EU land kiest de route die Nederland kiest, in de meeste landen wordt juist meer op gas ingezet. Het is Nederlands beleid om helemaal van het gas af te gaan en elk huishouden op hoge kosten te jagen. Waar het onbegrensde vertrouwen vandaan komt om te denken dat de Nederlandse poltitiek los van de EU ineens heel ander beleid zo gaan voeren op dit soort onderwerpen blijft een raadsel en vooral wensdenken. Nederland is een volkje van de gulden middenweg, gaan niet massaal in gele hesjes de straat op en stemmen, hoewel meer versnipperd nog steeds voor zeker 75% op middenpartijen.


Zelfs de aanleg van een midgetgolfbaan kan niet meer, omdat het in strijd is met de EU-regels op stikstofgebied.

Het halve land ligt stil. Er kan amper meer worden gebouwd. De veestapel dient drastisch te worden ingekrompen. Het kost ons miljarden (uiteraard de burgers) om te zorgen dat er straks tenminste weer veel te dure huizen kunnen worden gebouwd. Dankzij de EU.

Natuurlijk kun je roepen dat onze politici zelf met die stikstofwet hebben ingestemd. Dat ze anders maar hun veto hadden moeten gebruiken. Maar zo werkt de EU niet. Politici en hoge ambtenaren van en betreffende de EU, trekken zich net zo achterbaks terug in kamertjes en ruilen uit. En blijkbaar niet alleen standpunten, maar ook de hoge baantjes. Voor wat hoort wat, dus kun je niet bij ieder besluit dat voor jouw land niet goed is, terugvallen op een veto.
Afremmen, stuur naar rechts en van deze snelweg af. Of, als je het over het spoor hebt: Noodrem, en in zijn achteruit. Er zit toch geen andere trein achter ons.


https://www.telegraaf.nl/nieuws/3664623 ... um=organic


Je snapt niet wat de oorzaak is van dit probleem.
De wet Natura 2000 is al 19 jaar bekend.
Nederland heeft zelf al jaren terug, de natuurgebieden aangewezen die onder die wet vallen,
dit is ongeveer 8 % van ons grondgebied.

Door feit dat politici en ambtenaren jaren hebben zitten slapen en deze wet blijkbaar niet kenden,
zijn er bestemmingsplannen gekomen in strijd met de wet.
Nu moet de Raad van State deze zaak recht zetten , door het falen van de verantwoordelijke bestuurders..

Wat gebeurt er als jij en ik de wet overtreden met een uitbouw zonder vergunning?
Zeggen ze dan ook ,laat maar zitten" wir haben es nicht gewust"

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Is Brexit wel nodig?

 Berichttitel: Re: Is Brexit wel nodig?
Geplaatst: zo jul 21, 2019 9:54 pm 

Reacties: 5441
Bekeken: 162974


baedeker schreef:
Lancelot schreef:
Voor sommige dingen heb je geen dure rapporten nodig om te weten hoe het is. Open grenzen bevorderen handel en hoe groter een handelsblok, hoe meer schaalvoordelen. Zo is het en niet anders.

Totdat de Britten handel willen drijven zonder politiek gedoe, want dan ligt het weer héél anders.
:hum:


Hoe bedoel je ,zonder politiek gedoe?

Gemaskerde leden van de Iraanse Revolutionaire Garde overmeesterden de 23-koppige bemanning van de tanker, varend in de wateren van Oman. Ze waren via kleine boten en een helikopter aan boord gekomen. Een Britse oorlogsbodem, de HMS Montrose, was net te laat. De kapers brachten de Stena naar de haven van Bandar Abbas, waar bemanningsleden – onder wie geen enkele Brit – zijn ondervraagd. Korte tijd later werd een andere ‘Britse’ tanker onderschept, de Mesdar, maar die mocht uiteindelijk doorvaren van de Iraniërs.

De actie van Iran volgt op de inbeslagname, eerder deze maand, door de Britse marine van een Iraanse supertanker. In strijd met EU-sancties was deze met olie op weg naar het Syrië van Assad. Omdat de actie voor de kust van Gibraltar plaatsvond, tekende Spanje protest aan. In Teheran reageerden de ayatollah’s woedend. De Britse ambassadeur werd op het matje geroepen en Iran probeerde een tanker te kapen die met de Union Jack door ’s werelds drukste vaarroute voer. De Britse marine wist dat toen te voorkomen.


https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~bf8cd1cb/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Is Brexit wel nodig?

 Berichttitel: Re: Is Brexit wel nodig?
Geplaatst: do jun 06, 2019 8:46 am 

Reacties: 5441
Bekeken: 162974


baedeker schreef:
Trump wil een handelsverdrag met het VK. De EU niet.
Waarom kiezen de Britten niet voor samenwerking met de VS?


De Britten zullen voor een verdrag met de VS veel moeten slikken.
Ze willen geen chloor-kippen

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Is Brexit wel nodig?

 Berichttitel: Re: Is Brexit wel nodig?
Geplaatst: za jun 01, 2019 2:26 pm 

Reacties: 5441
Bekeken: 162974


Trump heeft zijn keuze al gemaakt en komt volgende week naar GB om de Queen voor de voeten te lopen.
May zal niet staan te juichen om hem te ontvangen.

Trump: Johnson zou uitmuntende opvolger van May zijn
De Amerikaanse president Donald Trump heeft zich uitgesproken voor kandidaat Boris Johnson in de strijd om het leiderschap van de Britse Conservatieve Partij. Trump zegt zaterdag in een interview met tabloid The Sun dat Johnson een „uitmuntende leider” voor de 'Tories' zou zijn.

„Ik denk dat Boris goed werk zal leveren”, zegt Trump in het artikel, voorafgaand aan zijn driedaagse bezoek aan Groot-Brittannië dat maandag begint. „Hij is altijd heel positief geweest over mij en ons land.” De Amerikaanse president prees Johnson vorig jaar juli al eens uitbundig.

Johnson was een van de bekendste gezichten van de Brexit-campagne en van 2016 tot 2018 minister van Buitenlandse Zaken. Hij lijkt na het aftreden van premier Theresa May als partijleider op 7 juni de belangrijkste kandidaat om haar op te volgen.

Koningin Elizabeth, prins Charles en zijn vrouw Camilla verwelkomen Trump maandag op Buckingham Palace. Woensdag zal vervolgens in het teken staan van de herdenking van D-Day, dit jaar 75 jaar geleden. Elizabeth en Charles nemen Trump in dit kader mee naar Portsmouth. Daar zullen ook driehonderd veteranen aanwezig zijn die deelnamen aan de invasie van Normandië door westerse geallieerden in 1944.


https://www.nrc.nl/nieuws/2019/05/20/tr ... 1-a3960922

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Is Brexit wel nodig?

 Berichttitel: Re: Is Brexit wel nodig?
Geplaatst: zo mei 26, 2019 8:26 am 

Reacties: 5441
Bekeken: 162974


Enzo501 schreef:
Biertje schreef:
Enzo501 schreef:

Er zijn maar weinig Britten die de EU de schuld geven van de chaos.
Waarom krijgen die mensen die niet waren stemmen en tegen een brexit waren, niet gewoon de schuld. Ach ja, drie keer links om is ook rechtsom.

Heel veel mensen die voor Brexit waren, en nog steeds zijn, geven de regering blijkbaar ook de schuld van de chaos.


Het probleem is dat de Conservatieven ,partij die regeert , hopeloos verdeeld is.
Compromissen sluiten met de oppositie kennen ze in GB niet.
Daarom de ellende is nog lang niet voor bij.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Is Brexit wel nodig?

 Berichttitel: Re: Is Brexit wel nodig?
Geplaatst: za mei 25, 2019 9:01 am 

Reacties: 5441
Bekeken: 162974


kwaaisteniet schreef:
Het was premier May door velen van harte gegund om te slagen met haar Brexit-programma. Alleen haar eigen partij liet haar totaal verdeeld in de steek, dit had alles te maken dat ze May feitelijk het premierschap niet gunden, en de rest van het parlement was ook al niet op haar hand.
De Britten zullen de beide leidende politieke partijen vermorzelen om zoveel domheid.
Laten we voor de Engelsen hopen dat de liberalen er garen bij weten te spinnen.


De Engelsen blijven nog lang in de problemen zitten ,
want de opvolger van May stevent af op een no-deal Brexit

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Is Brexit wel nodig?

 Berichttitel: Re: Is Brexit wel nodig?
Geplaatst: wo mei 22, 2019 7:41 pm 

Reacties: 5441
Bekeken: 162974


Gaat May vanavond aftreden en krijgen Boris Jonson als premier?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Is Brexit wel nodig?

 Berichttitel: Re: Is Brexit wel nodig?
Geplaatst: wo mei 22, 2019 3:08 pm 

Reacties: 5441
Bekeken: 162974


Wisp schreef:
Baudet wil een nexit
Hoe hij daartoe wil komen of hoe hij dat wil bereiken en wanneer is weer een andere kwestie


Is dit punt van de NEXIT door Baudet filosofisch bedoeld of polititiek?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Is Brexit wel nodig?

 Berichttitel: Re: Is Brexit wel nodig?
Geplaatst: wo mei 22, 2019 1:50 pm 

Reacties: 5441
Bekeken: 162974


British Steel in de gevaren zone t.g.v de Brexit
Gelukkig heeft de Nederlandse bedrijf van Tata nog geen last van een Nexit.

British Steel, de tweede staalproducent van het Verenigd Koninkrijk, heeft woensdag uitstel van betaling gekregen. Britse media melden dat de gesprekken tussen de regering in Londen en de staalfabrikant over een noodkrediet van 30 miljoen pond zijn stukgelopen, waardoor het bedrijf niet meer aan zijn verplichtingen kan voldoen.
De fabriek blijft tijdens de surseance doorproduceren en ook de leveringen aan klanten gaan door. Accountantskantoor EY wordt aangesteld als curator. Het doel is om de belangrijkste staalfabriek in het Noord-Engelse Scunthorpe open te houden.
Bij een faillissement zouden de vijfduizend werknemers van British Steel hun baan verliezen. In de keten van aan- en toeleveranciers rondom British Steel zouden nog eens 20.000 andere banen risico lopen, waarvan een deel in Nederland.

In 2016 werd het noodlijdende staalbedrijf door investeerder Greybull voor het symbolische bedrag van 1 pond overgenomen van het Indiase Tata Steel. Greybull leek erin te slagen British Steel weer winstgevend te maken, maar kon niet voorkomen dat het bedrijf opnieuw in de problemen kwam.
British Steel heeft last van de onzekerheid rond de Brexit, die er volgens the Guardian mede voor gezorgd heeft dat de fabriek in Scunthorpe 25 procent minder bestellingen binnenkreeg. Ook de ongunstige wisselkoers van het Britse pond speelt het bedrijf parten.


 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Is Brexit wel nodig?

 Berichttitel: Re: Is Brexit wel nodig?
Geplaatst: vr mei 17, 2019 3:31 pm 

Reacties: 5441
Bekeken: 162974


Onderhandeling van May en Corbyn is stuk gelopen.
Komt er toch nog een harde Brexit?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Is Brexit wel nodig?

 Berichttitel: Re: Is Brexit wel nodig?
Geplaatst: do mei 16, 2019 4:13 pm 

Reacties: 5441
Bekeken: 162974


Raya schreef:
Het valt Farage niet te verwijten.
May had allang tot de conclusie moeten komen dat haar voorstel niet wordt geaccepteerd. De Brexit had al een feit moeten zijn.


Dus het opstappen van Farrage was de schuld van May?
Hij heeft May met de gebakken peren laten zitten en nu er weer een riante functie inzit ,
begint hij weer te werken in zijn oude baantje en oude straatje.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Is Brexit wel nodig?

 Berichttitel: Re: Is Brexit wel nodig?
Geplaatst: do mei 16, 2019 10:37 am 

Reacties: 5441
Bekeken: 162974


baedeker schreef:
Hume schreef:
Marcel schreef:
Het is je wellicht ontgaan, maar het is het Britse parlement dat een besluit moet nemen over het vertrek uit de EU (wat ze al een half jaar lang maar niet lukt).
Een Brexit Party in het Europees Parlement heeft daar weinig mee van doen.
Farrage is een pluche-plakker ,hij zit al heel lang in het EU parlement en hoopt er ook nog lang te blijven zitten.

Eerst zouden brexiteers met de staart tussen de benen vertrekken.
Nu zouden het plucheplakkers zijn.
Als je het niet weet, dan kun je ook een keer je mond houden ... gewoon ... voor de afwisseling.


Farage blijft inderdaad eindeloos zitten op het pluche in het EU parlement ,heerlijk hard schreeuwen en niets doen.
Als het om verantwoordelijkheid gaat in eigen land ,dan is hij vertrokken.
Werken voor zij geld dat kent hij niet.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Is Brexit wel nodig?

 Berichttitel: Re: Is Brexit wel nodig?
Geplaatst: do mei 16, 2019 8:53 am 

Reacties: 5441
Bekeken: 162974


Marcel schreef:
baedeker schreef:
Ja, met een fors uitgebreide Brexit Party in het EP. Het ziet er naar uit dat de EU zichzelf in de voet geschoten heeft met z'n halsstarrig over de backstop.


Het is je wellicht ontgaan, maar het is het Britse parlement dat een besluit moet nemen over het vertrek uit de EU (wat ze al een half jaar lang maar niet lukt).
Een Brexit Party in het Europees Parlement heeft daar weinig mee van doen.


May gaat het toch nog een keer proberen en daarna vertrekt ze.

Nog één keer dan. Een allerlaatste keer. Na drie nederlagen gaat Theresa May het Brexitakkoord dat ze met de EU heeft gesloten begin juni aan het Lagerhuis voorleggen. Ze hoopt dat haar partijgenoten dusdanig schrikken van de aanstaande afstraffing bij de Europese verkiezingen, dat ze alsnog steun gaan verlenen. De hoop, echter, lijkt ijdel te zijn. Groot is de kans dat de premier na die stemming haar eigen versie van een no-deal-Brexit gaat beleven.

De timing van de stemming is opmerkelijk. In de week van 3 juni komt Donald Trump naar het Britse eiland voor een staatsbezoek. De Amerikaanse president staat bekend als criticus van Mays akkoord. Tevens staat die week een tussentijdse verkiezing in Peterborough gepland. De bewoners van die Brexitgezinde stad hebben de zittende Labour-afgevaardigde weggestuurd en zullen mogelijk de kandidaat van Nigel Farage’s Brexit Party kiezen.

Alsof dat niet genoeg is, vieren de Britten die week ook de 75-jarige verjaardag van D-day.
May zal haar eigen D-day krijgen. Wanneer het Lagerhuis haar akkoord tegen alle verwachtingen in van steun voorzien, zit haar werk erop en zal ze, zoals beloofd, haar vertrek aanzeggen. Vertrekken zal ze waarschijnlijk ook bij een nieuwe nederlaag. ‘Het is duidelijk’, zo hield haar woordvoerder de pers woensdag voor, ‘dat de betekenis van deze wetgeving niet kan, en ik vermoed, niet zal worden onderschat.’


https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~b484272c/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Is Brexit wel nodig?

 Berichttitel: Re: Is Brexit wel nodig?
Geplaatst: do mei 16, 2019 8:30 am 

Reacties: 5441
Bekeken: 162974


Marcel schreef:
baedeker schreef:
Ja, met een fors uitgebreide Brexit Party in het EP. Het ziet er naar uit dat de EU zichzelf in de voet geschoten heeft met z'n halsstarrig over de backstop.


Het is je wellicht ontgaan, maar het is het Britse parlement dat een besluit moet nemen over het vertrek uit de EU (wat ze al een half jaar lang maar niet lukt).
Een Brexit Party in het Europees Parlement heeft daar weinig mee van doen.


Farrage is een pluche-plakker ,hij zit al heel lang in het EU parlement en hoopt er ook nog lang te blijven zitten.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Is Brexit wel nodig?

 Berichttitel: Re: Is Brexit wel nodig?
Geplaatst: di apr 30, 2019 7:12 am 

Reacties: 5441
Bekeken: 162974


HvR schreef:
Lancelot schreef:
HvR schreef:


Wat een sneu antwoord, en nog onder de gordel ook. :praattegendehand:

Als je niks te melden hebt Lancelot, zwijg dan gewoon eens. Dat bespaart je weer een volgende blamage.


Mailt of belt Baedeker je als hij je hulp nodig heeft? Denk je nu echt dat iemand van jouw morele vingertje onder de indruk is flapdrol?


Jij blijkbaar wel.... :mrgreen:

Ik spreek je wel weer eens als de verdovende middelen zijn uitgewerkt bij jou, mafkees.


Is het weer zo ver met je mantra .
Demoniseren van forumleden is blijkbaar een verslaving van jou.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 6 [ Er voldeden 110 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling