Het is nu zo jul 12, 2020 8:50 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 43 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Betrouwbare overheid
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: do jun 25, 2020 10:45 am 

Reacties: 1935
Bekeken: 63739


baedeker schreef:
Hume stemde D66, vandaar ...


Je zult toch moeten weten dat ik een zwevende kiezer ben tot aan in het hokje.
Je hebt gelijk dat ik niet zal stemmen op extreem rechts en alles wat daar mee samenhokt.

Nog steeds is de VVD veruit de grootste partij en dat zal anders worden,
als ze voor de verkiezingen weer de rechtse vingers gaan aflikken en
in het vaarwater van Baudet en Wilders gaan vissen.

D66 zal met Kaag zeker veel progressief Liberalen gaan aantrekken en
voor de CDA weten we het nog niet, zolang de partijleider niet bekend is.
Waarschijnlijk wordt het hommeles in die partij en dat is nooit goed voor verkiezingen.
Dus de Baudetjes gaan een spannende tijd tegemoet en nu weer lonken ze naar de tegenstanders van de 1.5 meter.
Het blijft een onbetrouwbare partij en dat zullen veel kiezers ook gaan inzien.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: wo jun 24, 2020 8:22 am 

Reacties: 1935
Bekeken: 63739


HvR schreef:
Zonder paraaf van de Eerste Kamer wordt het niks.

Wat zit die mensen (zgn. 'volksvertegenwoordigers') te klooien op kosten van mijn belastingcenten ??


Als de kiezers er een potje van maken , dan gaat het ons geld kosten.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: za apr 25, 2020 12:36 pm 

Reacties: 1935
Bekeken: 63739


Biertje schreef:
Citaat:
Partijtop negeerde financieel wanbeheer binnen 50PLUS
De recente ruzies binnen 50PLUS vormen slechts het topje van de ijsberg. Uit onderzoek van Follow the Money blijkt dat er bij die partij een cultuur is waarbinnen financieel wanbeheer in stand wordt gehouden.

Binnenlandredactie 25-04-20, 06:36 Laatste update: 07:05
6
Zo werd een kritische doorlichting van de financiële rapportage van 2017, waaruit blijkt dat de partij zich niet aan de anbi-regels houdt, door het bestuur onder tafel gemoffeld; dit op instigatie van partijvoorzitter Geert Dales.

Nooit openbaar
De stichting Vrienden van 50PLUS, die de partij financieel ondersteunt, heeft eveneens een anbi-status, maar heeft nooit een jaarrekening openbaar gemaakt. Dat is in strijd met de wettelijke publicatieplicht. De stichting kreeg tonnen van vastgoedondernemer Chris Thünnessen, maar bracht dat niet via haar jaarrekening naar buiten
.

Het bewuste onderzoek werd in opdracht van de ledenvergadering uitgevoerd door een speciale commissie. Het rapport van deze commissie is in handen van FTM, evenals een geluidsopname van de bestuursvergadering die aan het rapport werd gewijd.


https://www.ad.nl/binnenland/partijtop- ... ~a3c3a6ec/


Bedrog en criminelen kom je overal tegen , niet alleen op straat voor de BOA's of in een keurige ouderenpartij,
ook in alle huiskamers , waar kinderen voor hun school werken.
Politie en justitie hebben hun handen vol

Schoolgaande jongeren blijken, nu zij thuis zitten, massaal het slachtoffer te worden van oplichters die via sociale media hen benaderen om geld weg te sluizen. Jongeren denken voor weinig geld iets te kopen of snel geld te verdienen maar hebben niet in de gaten dat ze worden opgelicht.
De jongeren komen er vaak pas achter nadat de bank contact opneemt met hun ouders met de mededeling dat de rekening van de kinderen is misbruikt door criminelen en daarom wordt geblokkeerd. Bij de Rabobank West-Friesland, verreweg de grootste in deze regio, gebeurt dit vrijwel dagelijks. „Maar deze week hadden we er ook een dag bij dat we zeven verschillende jongeren hadden die allemaal waren opgelicht”, zegt Dennis Wiggelaar namens de Rabobank West-Friesland.
Sinds de scholen dicht zijn, ziet de bank een sterke groei van internet oplichting bij jongeren. Het gaat hierbij vooral om kinderen in het voortgezet onderwijs. Zij moeten nu via internet hun schoolwerk maken. „Oplichters maken op deze manier handig gebruik van de coronacrisis”, zegt Wiggelaar.
„Via Instagram, Snapchat of Facebook zoeken ze contact. Ze nodigen je uit voor een populair spelletje, winnen vertrouwen en vragen dan of je geld wilt verdienen. Vervolgens willen ze even wat geld op je rekening storten waar je een deel van mag houden. Jongeren hebben niet in de gaten dat de oplichter op die manier gebruik maakt van hun bankrekening om zo criminele betalingen te doen. Bijvoorbeeld door aan iemand anders een iPhone te koop aan te bieden via Marktplaats en de betaling dan te doen op de rekening van zo’n kind. Die telefoon wordt natuurlijk nooit geleverd en de koper klopt vervolgens bij dat kind aan om zijn geld terug te eisen wat dan allang is doorgesluisd.”


https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt ... +internet+’Ouders+denken+dat+kinderen+met+school+bezig+zijn%2C+maar+ondertussen+staat+Snapchat+open’&utm_term=20200425_nhd_lunchnieuwsbrief&EMAIL_SK=SK4826806

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: do apr 23, 2020 8:02 am 

Reacties: 1935
Bekeken: 63739


Enzo501 schreef:
Raya schreef:
Einstein schreef:
@Enzo je ziet ook iets anders over het hoofd, bedenk ik net.. er wordt momenteel meer getest, oa bij zorgpersoneel. Zou het misschien kunnen zijn, dat er nu méér niet-ernstige Corona-gevallen in de besmettings-aantallen terecht komen ? En dat dat verklaart, waarom er in verhouding minder ziekenhuisopnamen zijn ? Misschien kijk ik met een roze bril hoor, maar het RIVM heeft sinds 6 april meer tests..

"In Nederland kunnen inmiddels vele laboratoria testen of mensen besmet zijn met het coronavirus. Sinds 6 april is het daarom mogelijk om ruimer te testen op COVID-19, maar het blijft belangrijk om verstandig om te gaan met de testcapaciteit."


(RIVM)Nog steeds wordt er vanuit de zorg geklaagd dat die extra testen er op papier (of in toezeggingen) wel zijn, maar in de praktijk amper worden uitgevoerd. De minister en RIVM zeggen dat die testmogelijkheid er is, maar dat de GGD's die moeten uitvoeren, maar die lijken er allemaal zelf hun plas over te willen doen, waardoor het in de praktijk nauwelijks gebeurt.

In de persconferentie net gaf Rutte aan dat nu het zorgpersoneel getest wordt er ook een harde eis is om het onderwijzende personeel te gaan testen als de scholen weer open gaan. Op de opmerking van een journalist dat er volgens GGD's voldoende testcapaciteit is om het zelfs dan nog verder uit te breiden moest Rutte toegeven dat die informatie bij hem onbekend was en dat jij het ging navragen.... :noo:


In de briefing van gister is duidelijk uitgelegd, dat de capaciteit om te testen er wel is ,
maar er wordt nog steeds onvoldoende gebruik gemaakt van de mogelijkheid.
Misschien moet je het testen verplicht stellen zoals in het ziekenhuis waar ik op bezoek kom.
Bij het binnenkomen wordt iedereen verplicht getest ,waarom kan dat niet gelden voor verpleeg en verzorgingshuizen.
Door de vrijblijvendheid vinden heel veel mensen het blijkbaar niet nodig.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: ma apr 20, 2020 8:31 am 

Reacties: 1935
Bekeken: 63739


Raya schreef:
Het kabinet klooit wat af. Het ziet zichzelf graag als de bestuurders van het grootste bedrijf van het land, namelijk BV Nederland, maar helpt dat zelfgefantaseerde bedrijf alleen maar naar de kloten.

Rutte is er trots op dat hij en het kabinet geen visie hebben. Na, dat ze geen visie hebben klopt. Ze hebben zelfs geen flauw benul hoe ze mondkapjes moeten kopen, met wel doel. Daar komen ze achteraf pas achter, als deskundigen de boel afkeuren.


Komt tijd, komt raad.

Op Schiphol zijn honderdduizenden mondmaskers en tienduizenden isolatiejassen en veiligheidsbrillen uit China aangekomen om hulpverleners te beschermen tegen het coronavirus. Het is de eerste vracht van een veel grotere partij. Deze week moet er in principe iedere dag een soortgelijke lading arriveren.
De vrachtvlucht uit Shanghai is de eerste van een luchtbrug tussen China en Nederland die KLM heeft geopend. Voor de dagelijkse vluchten heeft de luchtvaartmaatschappij voor even de Boeing 747 weer in bedrijf genomen.
Minister Martin van Rijn (Medische Zorg) verwacht deze week ongeveer 6 miljoen mondmaskers die voor de verpleging van coronapatiënten kunnen worden gebruikt. Samen met KLM-topman Pieter Elbers nam hij de lading van maandagochtend in ontvangst. KLM en het ministerie van VWS geven aan dat ze samen eerder al 12 miljoen mondmaskers en honderdduizenden beschermende en medische hulpmiddelen naar Nederland hebben gehaald.


https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt ... aangekomen

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: vr apr 10, 2020 3:35 pm 

Reacties: 1935
Bekeken: 63739


Enzo501 schreef:
Raya schreef:
Het beleid wordt door in de 2e Kamer (in de praktijk meestal de coalitiepartijen) bepaald, waarbij de ministeries worden aangestuurd door de leden van het kabinet om het overeengekomen beleid tot uitvoering te brengen.

Het is al meerdere malen in het nieuws geweest, dat sommige ministeries, en met name de belastingdienst, wetten op een 'geheel eigen wijze' is gaan uitleggen en opgelegd beleid vanuit de Kamer stelselmatig negeert.
Daar zijn in eerste instantie de eigen kabinetsleden van het departement voor verantwoordelijk, maar uiteindelijk het gehele kabinet, inclusief de MP. Zelfs als de bewindslieden van niets weten, zijn ze verantwoordelijk.

Dat er nu nog steeds nieuwe feiten opduiken omtrent de gang van zaken rond de kinderopvangtoeslag, en niet allang alles bekend was en openbaar, duidt op kwader trouw van met name de betrokken politici. Vooral als er stevig is gewaarschuwd voor de gevolgen van het beleid.
Of het nu kabinetsbeleid was of eigenmachtig optreden van ambtenaren, doet er niet toe. De bewindslieden zijn en blijven verantwoordelijk.

Dat er informatie voor de Kamer (in ieder geval de oppositie) wordt achtergehouden, weten we ook allemaal, of kunnen we allemaal weten. Dat kabinetsleden voor elkaar zaken geheim kunnen houden, is onwaarschijnlijk.

De nieuwe berichten zijn uitermate ernstig, omdat hiermee duidelijk blijkt dat betrokken bewindslieden niet stonden voor de belangen van de gewone Nederlanders, die afhankelijk waren van die toeslagen en in diepe ellende zouden komen door de onterechte terugvorderingen en boetes. Het heeft tot zelfmoord geleid onder die gewone burgers, naast vele echtscheidingen en zelfs dakloosheid.

Deze bewindslieden horen m.i. geen functies meer te bekleden bij de overheid of semi-overheid of bij door de overheid ingehuurde bedrijven of instellingen.

Het is opvallend dat een minster die zich heeft ontpopt als een van de gezichten van sociaal Nederland informatie van belastingdienstambtenaren over het ongewenste effect van beleid (mensen die teveel toeslah hadden ontvangen moesten alle ontvangen toeslag plus boete terugbetalen heeft genegeerd en dat beleid niet heeft willen aanpassen. Asscher heeft dit harde beleid zelfs nog meerdere malen verdedigd.


Asscher is niet meer geloofwaardig.
Hij had beter na dat gigantische verlies kunnen opstappen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: di feb 18, 2020 10:52 pm 

Reacties: 1935
Bekeken: 63739


Biertje schreef:
Financiering van terrorisme nog nooit zo makkelijk door een zorgbureau op te richten.

https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/232361 ... actie.html

Het oprichten van een zorgbureau: nog geen 5 minuten werk

https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/232363 ... raude.html


Dit is al een aantal jaren bekend.
Tot nu toe heeft de politiek daar niets aan gedaan.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: za jan 11, 2020 11:57 am 

Reacties: 1935
Bekeken: 63739


Raya schreef:
En waar het natuurlijk om gaat, is dat 'het westen' al vele, vele jaren zich overal tegenaan bemoeit in het Midden-Oosten, en dat uiteraard niet zonder gevolgen is gebleven. Kun je als 'westen' wel janken als je geslagen wordt en roepen dat het allemaal de schuld is van de jouw vijandige door jou eerder onderdrukten, je zou ook minder arrogant kunnen toegeven dat je je niet overal mee moet willen bemoeien.

En ja, dan moet je een faire prijs betalen voor grondstoffen. En maken jouw grote schurkenbedrijven wat minder winst. Maar is dat zo erg dan?


De schurkenstaten Iran ,Syrië, Irak en Saoedie Arabië enz blijven nog jaren oorlog voeren met hun soenieten ,sjiieten en jihadisten.
Rusland en Turkije maken hier handig gebruik van om hun invloed te vergroten
Amerika gooit regelmatig olie op het vuur en Europa zit met de gebakken peren.
Wij mogen voor de vluchtelingen zorgen

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: wo dec 25, 2019 10:07 am 

Reacties: 1935
Bekeken: 63739


HvR schreef:
Hume schreef:
HvR schreef:


Mooi geklets want Apple mag mooie consumentenproducten hebben, het biedt geen professionele diensten aan (grotere) organisaties.

Microsoft staat in de zakelijke wereld op eenzame hoogte.

Je vergelijkt aldus appelen en peren....


Daarom is het nog wel troep.
Het is niet voor niets dat er zo veel misgaat bij de overheid.


Dat komt door ontbrekende competenties en een k*tmentaliteit bij veel ambtenaren.

Microsoft is prima waar het voor bedoeld is. Het maakt geen flikker uit of ik een timmerman een zaag geef van DeWalt of van Makita....
Secundair geleuter.


Kennelijk zijn de ICT ers dan niet in staat om de software gebruiksvriendelijk te maken vooral deze ambtenaren .

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: wo dec 25, 2019 9:52 am 

Reacties: 1935
Bekeken: 63739


Biertje schreef:
Interessant bij 12:25 van dit filmpje: WOB verzoeken over emissie door de industrie worden steevast afgewezen en als het om de boeren worden ze altijd toegewezen.

https://www.youtube.com/watch?v=aFhpGrQh4wE&t=754s


Het is de schuld van het kapitaal.
Het probleem is dat rechts dat niet gelooft en daarom stemmen de meeste boeren altijd rechts.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: wo dec 25, 2019 9:50 am 

Reacties: 1935
Bekeken: 63739


HvR schreef:
Hume schreef:
Biertje schreef:
Wat zijn onze politici toch ontzettend stom in de weer. Eerst spande de Consumenten de kroon van de stommiteit door te procederen tegen Samsung omdat die niet genoeg updates gaf voor de smartphones met het besturingssysteem Android. Echter, de Consumentenbond had dit proces moeten voeren tegen Google want die is de eigenaar. Niet verwonderlijk dat de Consumentenbond het proces verloor. Nu gaat onze politici exact dezelfde fout maken. Het heeft geen enkele zin om de verkopers aansprakelijk te stellen als er niet genoeg updates worden geleverd want die staan machteloos. En waar zit nu het probleem? Nou, voornamelijk bij goedkope smartphones die relatief veel leveren. Dan wordt er dus kennelijk bezuinigd op het bijwerken van de software. Dan koop je toch een Samsung S8 of hoger? En wil je echt gegarandeerd een jarenlang een update hebben dan moet je een Iphone kopen.

https://www.ad.nl/politiek/kabinet-verp ... a621e9d55/


Je hebt helemaal gelijk ,als je kwaliteit wilt dan koop je een IPhone.
Al die troep van Microsoft waar de overheid mee werkt is niet veilig en hapert te vaak.


Mooi geklets want Apple mag mooie consumentenproducten hebben, het biedt geen professionele diensten aan (grotere) organisaties.

Microsoft staat in de zakelijke wereld op eenzame hoogte.

Je vergelijkt aldus appelen en peren....


Daarom is het nog wel troep.
Het is niet voor niets dat er zo veel misgaat bij de overheid.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: wo dec 25, 2019 9:41 am 

Reacties: 1935
Bekeken: 63739


Biertje schreef:
Wat zijn onze politici toch ontzettend stom in de weer. Eerst spande de Consumenten de kroon van de stommiteit door te procederen tegen Samsung omdat die niet genoeg updates gaf voor de smartphones met het besturingssysteem Android. Echter, de Consumentenbond had dit proces moeten voeren tegen Google want die is de eigenaar. Niet verwonderlijk dat de Consumentenbond het proces verloor. Nu gaat onze politici exact dezelfde fout maken. Het heeft geen enkele zin om de verkopers aansprakelijk te stellen als er niet genoeg updates worden geleverd want die staan machteloos. En waar zit nu het probleem? Nou, voornamelijk bij goedkope smartphones die relatief veel leveren. Dan wordt er dus kennelijk bezuinigd op het bijwerken van de software. Dan koop je toch een Samsung S8 of hoger? En wil je echt gegarandeerd een jarenlang een update hebben dan moet je een Iphone kopen.

https://www.ad.nl/politiek/kabinet-verp ... a621e9d55/


Je hebt helemaal gelijk ,als je kwaliteit wilt dan koop je een IPhone.
Al die troep van Microsoft waar de overheid mee werkt is niet veilig en hapert te vaak.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: za nov 30, 2019 9:03 pm 

Reacties: 1935
Bekeken: 63739


HvR schreef:
Biertje schreef:
HvR schreef:


Gemeenten krijgen steeds vaker te maken met gezinnen met de Nederlandse nationaliteit die remigreren naar Nederland. Meteen bij aankomst doen zij een beroep op maatschappelijke opvang, omdat ze geen woonruimte hebben. Maar omdat ze zelfredzaam zijn, hebben ze daar geen recht op.


https://nos.nl/artikel/2312634-gemeente ... rland.html

Het is nog gekker: ze hebben er feitelijk geen recht op.

Maar je kunt die kinderen toch niet op straat laten slapen, wel ? :holy:


Als je kinderen niet op straat wil laten slapen en je wilt een permanente verblijfsvergunning krijgen in Nederland loont het dus om kinderen te fokken want zielig.


Ja, met je eens en mensen maken hier beslist misbruik van.

Het is alleen niet wat er in dit geval aan de hand is.
Deze mensen hebben de NL nationaliteit al, zijn vertrokken en komen nu totaal onvoorbereid terug.


Inderdaad ,mensen die terugkomen moeten eerst hun werk en woning regelen .
In dit geval komen ze als daklozen en dat is hun eigen keuze.
De overheid kan niet alles oplossen voor mensen die zelf geen verantwoordelijkheid nemen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: za nov 23, 2019 12:30 pm 

Reacties: 1935
Bekeken: 63739


Raya schreef:
Hume schreef:
Biertje schreef:
De grenzen dicht voor personenvervoer is helemaal niet zo'n slecht idee als grensbewaking aan de rand van Europa geen optie is.


Hoe wil je dat regelen?


Dat is niet zo moeilijk hoor! Je kunt personenauto's laten stoppen en de mensen controleren.
Je kunt busjes en vrachtwagens scannen bij grensposten. Als we 11,4 miljard aan subsidie kunnen geven voor het verbranden van onze bossen, kunnen we ook best wel op iedere grenspost een scanner plaatsen.


Je bedoelt een grensbewaking zoals de Engelsen het willen doen?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: za nov 23, 2019 10:10 am 

Reacties: 1935
Bekeken: 63739


Biertje schreef:
Hume schreef:
Biertje schreef:
Kabinet blijft erbij: geen gratis advocaat meer bij begin asielprocedure
Het kabinet blijft erbij dat de gefinancierde rechtsbijstand voor asielzoekers bij hun eerste asielverzoek wordt geschrapt. Zij krijgen voortaan pas na een voorgenomen afwijzing van de eerste asielaanvraag een gratis advocaat toegewezen. Nu nog is er de eerste acht dagen van de procedure een toegevoegde advocaat aanwezig bij de aanmelding, het eerste gehoor en het nader gehoor.
Remco Meijer, Martin Sommer 20 november 2019, 04:00

Een asielzoeker bij het AZC in Amsterdam. ©Hollandse Hoogte / Michel Utrecht
Dat zegt staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Asiel en Migratie) vandaag in een interview met de Volkskrant. Zij conformeert zich daarmee aan de gang van zaken in de rest van de Europese Unie. Het kabinet wil zo vasthouden aan een nog niet uitgevoerde afspraak uit het regeerakkoord.

Broekers-Knol hoopt met de maatregel wat lucht te geven aan de overbelaste Immigratie- en Naturalisatiedienst, die kampt met personeelstekorten. Na de vluchtelingencrisis van 2015 en 2016 is het personeelsbestand ‘ontijdig afgeschaald’, geeft Justitie nu toe. Minder juridische bijstand in de eerste fase van de procedure maakt het werk voor de IND eenvoudiger, maar is tegen het zere been van Vluchtelingenorganisaties. Advocaten bereiden asielzoekers voor op hun gehoor, kijken mee met alle handelingen die de IND in de eerste fase verricht en stellen allerlei correcties voor. VluchtelingenWerk en de Nederlandse Orde van Advocaten waarschuwden eerder dat met het schrappen van de gratis rechtsbijstand in de eerste dagen ‘de rechtspositie van asielzoekers ernstig wordt ondermijnd’.

De verandering gaat ook in tegen een advies van de commissie-Van Zwol, die naar aanleiding van de affaire rond de afgeblazen uitzetting van de Armeense kinderen Lili en Howick onderzoek deed naar de vraag hoe het kan dat vreemdelingen langdurig in Nederland verblijven zonder vergunning. Volgens Van Zwol is het belangrijk juist de eerste asielaanvraag zo zorgvuldig mogelijk te behandelen en het belang van kinderen goed mee te wegen. Dit kan later in het proces vertraging voorkomen. Broekers-Knol zegt dat zij erop zal toezien dat een zorgvuldige behandeling van de eerste asielaanvraag gewaarborgd blijft.

Randen opzoeken
Vandaag en morgen behandelt de Tweede Kamer de begroting van Justitie en Veiligheid. Broekers-Knol (VVD) nam de portefeuille Asiel en Migratie in juni over van haar plotseling opgestapte partijgenoot Mark Harbers. Zij liet maandag weten opdracht te hebben gegeven voor een extern onderzoek naar de uitvoering van de asielprocedure door de IND, omdat ze het onwenselijk vindt dat de doorlooptijden bij de dienst steeds verder oplopen. Het kost de overheid dit jaar 5,5 miljoen aan dwangsommen en volgend jaar zelfs 17 miljoen.

In het interview zegt de staatssecretaris verder dat zij de maatregelen tegen overlastgevende asielzoekers wil aanscherpen. ‘Ik wil de randen opzoeken van wat kan. Overlastgevende asielzoekers zijn desastreus voor het draagvlak voor vreemdelingenopvang. En de mensen die echt onze bescherming nodig hebben, zijn het slachtoffer. We moeten daar veel strakker op zitten. Ik ga onderzoeken of ik maatregelen kan nemen om ze in beperking te nemen.’ Dat kan in het uiterste geval opsluiting betekenen.

De staatssecretaris zegt voorstander te zijn van een open debat over hoe het verder moet met het Europese vluchtelingenbeleid. Ook een quotum zoals Canada heeft, moet daarbij worden overwogen. ‘Die discussie moeten we aangaan. En dat niet iedereen zich meteen verschuilt achter allerlei principes die onbespreekbaar zijn.’

https://www.topics.nl/kabinet-blijft-er ... 3659201vk/

Hoezo is Broekers-Knol zo'n geweldige politica? Waarom niet praten met de ministers van de EU-lidstaten over de houdbaarheid van Schengen en praten over bewaking over de buitengrenzen. Met enkel lullen over geld kom je niet ver.


Inderdaad ,Nederland kan het vluchtelingenprobleem niet alleen oplossen ,dat moet met de EU gebeuren.
Al die mensen die beweren onze grenzen dicht en wij ons eigen land , zoals Wilders en Baudet ,
leven in een droomwereld , in de vorige eeuw.
De grenzen dicht voor personenvervoer is helemaal niet zo'n slecht idee als grensbewaking aan de rand van Europa geen optie is.


Hoe wil je dat regelen?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: za nov 23, 2019 9:59 am 

Reacties: 1935
Bekeken: 63739


Biertje schreef:
Kabinet blijft erbij: geen gratis advocaat meer bij begin asielprocedure
Het kabinet blijft erbij dat de gefinancierde rechtsbijstand voor asielzoekers bij hun eerste asielverzoek wordt geschrapt. Zij krijgen voortaan pas na een voorgenomen afwijzing van de eerste asielaanvraag een gratis advocaat toegewezen. Nu nog is er de eerste acht dagen van de procedure een toegevoegde advocaat aanwezig bij de aanmelding, het eerste gehoor en het nader gehoor.
Remco Meijer, Martin Sommer 20 november 2019, 04:00

Een asielzoeker bij het AZC in Amsterdam. ©Hollandse Hoogte / Michel Utrecht
Dat zegt staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Asiel en Migratie) vandaag in een interview met de Volkskrant. Zij conformeert zich daarmee aan de gang van zaken in de rest van de Europese Unie. Het kabinet wil zo vasthouden aan een nog niet uitgevoerde afspraak uit het regeerakkoord.

Broekers-Knol hoopt met de maatregel wat lucht te geven aan de overbelaste Immigratie- en Naturalisatiedienst, die kampt met personeelstekorten. Na de vluchtelingencrisis van 2015 en 2016 is het personeelsbestand ‘ontijdig afgeschaald’, geeft Justitie nu toe. Minder juridische bijstand in de eerste fase van de procedure maakt het werk voor de IND eenvoudiger, maar is tegen het zere been van Vluchtelingenorganisaties. Advocaten bereiden asielzoekers voor op hun gehoor, kijken mee met alle handelingen die de IND in de eerste fase verricht en stellen allerlei correcties voor. VluchtelingenWerk en de Nederlandse Orde van Advocaten waarschuwden eerder dat met het schrappen van de gratis rechtsbijstand in de eerste dagen ‘de rechtspositie van asielzoekers ernstig wordt ondermijnd’.

De verandering gaat ook in tegen een advies van de commissie-Van Zwol, die naar aanleiding van de affaire rond de afgeblazen uitzetting van de Armeense kinderen Lili en Howick onderzoek deed naar de vraag hoe het kan dat vreemdelingen langdurig in Nederland verblijven zonder vergunning. Volgens Van Zwol is het belangrijk juist de eerste asielaanvraag zo zorgvuldig mogelijk te behandelen en het belang van kinderen goed mee te wegen. Dit kan later in het proces vertraging voorkomen. Broekers-Knol zegt dat zij erop zal toezien dat een zorgvuldige behandeling van de eerste asielaanvraag gewaarborgd blijft.

Randen opzoeken
Vandaag en morgen behandelt de Tweede Kamer de begroting van Justitie en Veiligheid. Broekers-Knol (VVD) nam de portefeuille Asiel en Migratie in juni over van haar plotseling opgestapte partijgenoot Mark Harbers. Zij liet maandag weten opdracht te hebben gegeven voor een extern onderzoek naar de uitvoering van de asielprocedure door de IND, omdat ze het onwenselijk vindt dat de doorlooptijden bij de dienst steeds verder oplopen. Het kost de overheid dit jaar 5,5 miljoen aan dwangsommen en volgend jaar zelfs 17 miljoen.

In het interview zegt de staatssecretaris verder dat zij de maatregelen tegen overlastgevende asielzoekers wil aanscherpen. ‘Ik wil de randen opzoeken van wat kan. Overlastgevende asielzoekers zijn desastreus voor het draagvlak voor vreemdelingenopvang. En de mensen die echt onze bescherming nodig hebben, zijn het slachtoffer. We moeten daar veel strakker op zitten. Ik ga onderzoeken of ik maatregelen kan nemen om ze in beperking te nemen.’ Dat kan in het uiterste geval opsluiting betekenen.

De staatssecretaris zegt voorstander te zijn van een open debat over hoe het verder moet met het Europese vluchtelingenbeleid. Ook een quotum zoals Canada heeft, moet daarbij worden overwogen. ‘Die discussie moeten we aangaan. En dat niet iedereen zich meteen verschuilt achter allerlei principes die onbespreekbaar zijn.’

https://www.topics.nl/kabinet-blijft-er ... 3659201vk/

Hoezo is Broekers-Knol zo'n geweldige politica? Waarom niet praten met de ministers van de EU-lidstaten over de houdbaarheid van Schengen en praten over bewaking over de buitengrenzen. Met enkel lullen over geld kom je niet ver.


Inderdaad ,Nederland kan het vluchtelingenprobleem niet alleen oplossen ,dat moet met de EU gebeuren.
Al die mensen die beweren onze grenzen dicht en wij ons eigen land , zoals Wilders en Baudet ,
leven in een droomwereld , in de vorige eeuw.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: vr nov 15, 2019 10:05 am 

Reacties: 1935
Bekeken: 63739


HvR schreef:

Als Humeyra op 18 december rond 13.15 uur bij haar school in Rotterdam loopt, vlucht ze plots weg. Bekir E. - de man die haar al langere tijd ernstig bedreigt en lastigvalt - is dan net uit een auto gestapt. Hij haalt het meisje in bij de fietsenstalling van het Rotterdam Designcollege en schiet haar dood.

Door een vernietigend rapport van de Inspectie Veiligheid en Justitie wordt maanden na de dood van Humeyra duidelijk hoe wanhopig het pas zestienjarige meisje vele malen om hulp heeft gevraagd, maar die hulp nooit heeft gekregen.

....


https://www.nu.nl/binnenland/6010412/ho ... eidde.html


Weer zo'n voorbeeld: politie en hulpverleners hebben die gast bedreigingen horen uiten per telefoon, hij meldt zich (meermaals) niet tijdig bij de reclassering.

En dit is wat ervan komt. Hoe kan dit in dit land ? Wij zijn toch wel goed maar niet gek.


Denkt men nu werkelijk dat we toegerust zijn om alhier totalitaire, religieuze IS-moordenaars te berechten en beveiligen ?

Ik moet er niet aan denken dat er straks weer zo'n zogenaamde softe behandelaar denkt dat een proefverlof wel weer zal kunnen omdat 'persoon' zich zogenaamd even positief en meewerkend opstelt tijdens de behandeling.... :rolleyes:

Al met al vind ik de overheid allang niet zo betrouwbaar meer.


Het is onbegrijpelijk ,de inlichtingendiensten sporen moordenaars op uit verre landen en in eigen land weten ze niemand te vinden.
Zelfs een advocaat van een kroongetuigen laten ze doodschieten.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: za nov 09, 2019 8:38 am 

Reacties: 1935
Bekeken: 63739


Biertje schreef:
De Tweede Kamer wil het CBR spekken met miljoen zo niet miljarden aan belastinggeld. Maar wat het probleem is dat er geen genoeg artsen zijn die mensen keuren of ze nog hun rijbewijs mogen houden. Geef de huisartsen meer geld en laat het aan hen over. Ergens heeft de PVV een punt

https://www.ad.nl/politiek/kamermeerder ... ~a719576b/


Goed idee ,maar dan de huisarts van de buren om ruzies te voorkomen in geval van afkeuring.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: wo okt 09, 2019 11:29 am 

Reacties: 1935
Bekeken: 63739


Biertje schreef:
Het CDA zit te pitten en het is de schuld van een ander dat het CDA de schuld krijgt :luidlachen:

Kamerlid Jaco Geurts: Het is niet eerlijk om het CDA de schuld te geven
INTERVIEWDe nieuwe stikstofmaatregelen van het kabinet leiden tot onrust onder boeren. CDA-Kamerlid Jaco Geurts wil daarom dat minister Schouten een crisislijn opent voor bezorgde ondernemers.


Afgelopen vrijdag maakte het kabinet bekend dat boerenbedrijven in de buurt van natuurgebieden - op vrijwillige basis - worden uitgekocht. Ook kunnen agrariërs straks subsidies krijgen voor stalsystemen waarmee de uitstoot van stikstof omlaag gaat. Maar welke bedrijven dit precies raakt, is nog onduidelijk.

,,Ik ben de afgelopen dagen platgebeld’’, zegt Geurts (49), die zelf jarenlang varkenshouder was. ,,Onder agrariërs leven ontzettend veel vragen over wat dit nieuwe beleid voor hen betekent. Ik wil dat er een crisislijn komt. Een informatiepunt waar bezorgde ondernemers terecht kunnen, óók aannemers en anderen die worden geraakt door de stikstofcrisis.’’

Geen enkele boer wordt gedwongen te stoppen.

Jaco Geurts
U zit zélf in deze coalitie en heeft meegepraat over de kabinetsbrief van vrijdag. Die onduidelijkheid is dan toch ook uw schuld?
,,Het klopt dat ik heb meegepraat. Maar niet op detailniveau. En op die details loopt het nu wel vast. Ik hoor nu zelfs dat banken geen krediet verstrekken, omdat ook zij niet weten wat er gaat gebeuren. Dat kan zo niet langer.’’

U noemde het D66-voorstel om de veestapel te halveren ‘onzinnig’. Wat moet er volgens u gebeuren om de duizenden stilgelegde projecten in Nederland vlot te trekken?
,,Ik vind het goed dat het kabinet boeren nu de keuze geeft om vrijwillig te stoppen. En dat de overheid dan financieel bijspringt. Dat is mijn stempel op het kabinetsbeleid dat er nu ligt: dat geen enkele boer wordt gedwongen te stoppen.’’

Het is de vraag of het dan wel lukt om de stikstofuitstoot te verlagen. Neemt u het stikstofprobleem wel serieus?
,,Op basis van de gegevens die nu op mij afkomen, moet ik als volksvertegenwoordiger concluderen dat er zeker iets moet gebeuren. De rechter heeft een einduitspraak gedaan en daar hebben wij gewoon invulling aan te geven. Zo simpel is het. Maar ik heb wel twijfels. Ik vraag mij af of het RIVM-model, dat nu wordt gebruikt om uit te rekenen waar stikstof vandaan komt, wel juist is. Als partijen aan het RIVM vragen om te laten zien hoe dat model is opgebouwd en nul op het rekest krijgen, vind ik dat vreemd. Laat eens zien hoe dat model is opgebouwd. Het RIVM móét hierover transparant zijn.’’

Volgens het RIVM is de luchtvaart verantwoordelijk voor 0,1 procent van de stikstofneerslag in de natuur. U gelooft dat niet?
,,Nou, het blijkt dat vliegverkeer vanaf een bepaalde hoogte niet meetelt in het model. Dat verbaast mij natuurlijk.’’

Remkes verwijt ook úw partij een rommeltje te hebben gemaakt van het landbouwbeleid. Het CDA heeft de laatste jaren te weinig rekening gehouden met milieu- en natuurregels, waardoor de boerensector nu in grote problemen is gekomen. Trekt u zich dat aan?
,,Wij hebben altijd gemeend binnen de wet- en regelgeving te werken. De Raad van State oordeelde in 2015 níet negatief over het Programma Aanpak Stikstof. Diezelfde Raad van State heeft dat stikstofbeleid nu van tafel geveegd. Daar denk ik wel wat van. En het klopt dat de afschaffing van het melkquotum in 2015 tot veel problemen leidde in de melkveehouderij. Maar het CDA zat toen helemaal niet in het kabinet. Het is dus niet eerlijk om het CDA overal de schuld van te geven.’


https://www.ad.nl/politiek/kamerlid-jac ... ~ac922a76/

Welke partij is jarenlang blindelings opgetrokken met de VVD? Dat is toch het CDA dat ook gekozen heeft voor ongebreideld kapitalisme?


Het CDA is een partij voor de banken en de boeren.
De afgelopen 20 jaar hebben ze de boeren laten lenen bij de banken met hun beleid van schaalvergroting .

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: za sep 28, 2019 8:52 am 

Reacties: 1935
Bekeken: 63739


Hoe zou jet komen dat de overheid in Nederland zo slecht functioneert en dat er zoveel burgers ontevreden zijn
over onze overheid?

Justitie laat al jaren zaken sloffen en ontdekt nu pas dat ook inlichtingen-diensten grote criminelen kunnen sporen.
Rijkswaterstaat laat al jaren vele tonnen bagger met gif in onze wateren dumpen.
De Raad van State ontdekt na 20 jaar dat we een wet natura 2000 hebben.

En nu blijkt ook de UWV voor geen meter te functioneren.

Ontevreden werkgevers lopen te hoop tegen het UWV en haar langdradige procedures. Een werkgroep moet verbetering brengen.

Werkgevers, juristen en bedrijfsartsen zijn ontevreden over uitkeringsinstantie UWV. Zij klagen met name over procedures rondom arbeidsongeschiktheidsuitkeringen. De werkgevers vinden de motivatie voor een afwijzing van een WIA-uitkering voor een medewerker vaak onduidelijk. “Het UWV stuurt dan een heel omslachtige brief met standaardtaal. Daar snapt een leek helemaal niets van”, zegt Arno Linkels.

Omschakeling naar duurzame energie gaat aan letterlijk niemands deur voorbij
Linkels richtte een werkgroep op om hierover met het UWV in gesprek te gaan. Daarnaast is hij directeur van Wegeon, een organisatie die grote en kleine werkgevers helpt om het aantal arbeidsongeschikten onder het personeel zo laag mogelijk te houden. “Door die onduidelijkheid bij het UWV is het heel moeilijk om bezwaar aan te tekenen. Je weet immers niet waar de beslissing op gestoeld is.”

Verder lopen werkgevers volgens hem tegen ellenlange procedures aan, veroorzaakt door een personeelstekort bij de instantie. Daarnaast zouden verschillende UWV-kantoren ook nog eens verschillend beleid voeren, dat daarom wat willekeurig op Linkels overkomt. Plat gezegd kent de ene locatie makkelijker een uitkering toe dan de ander, stelt hij.
En tot slot is er geen oog meer voor de individuele zieke werknemer, zegt Linkels. “Het UWV kijkt vooral of de procesgang klopt, of werkgevers van hun kant aan alle verplichte stappen voldoen. Maar het menselijke aspect is ver te zoeken.”


https://www.trouw.nl/economie/werkgever ... ~bb2d19ab/
Sorteer op:  
Pagina 1 van 3 [ Er voldeden 43 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling