Het is nu di maart 26, 2019 6:47 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeed 1 resultaat aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Vergeten Nederlanders bepalen uitslag verkiezingen.
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Vergeten Nederlanders bepalen uitslag verkiezingen.

Geplaatst: wo maart 08, 2017 9:17 am 

Reacties: 68
Bekeken: 3760


Lies schreef:
Enzo501 schreef:
Rightnow schreef:
Ze laten zich niet peilen en willen zelf niet weten dat ze misschien tegen de draad in gaan stemmen maar ze voelen dat het afgelopen kabinet bij hen de rekening heeft neergelegd: het kabinet dat nergens geld voor had behalve dan voor de windmolens en voor de opvang van migranten.

Ze hebben veel opties zoals: niet gaan stemmen, of tegen de draad in gaan stemmen. Als het goed met je gaat, als je wilt meedoen met de hoger opgeleiden die toch jouw salaris, jouw beroepsvooruitzichten, bepalen, pas je je denken aan: jouw baas stemt meestal niet op PVV, SP, VNL of FvD want dat zijn "foute" partijen waar vooral "losers" op stemmen. Merk ook eens op dat veel "succesvollen" in hun eigen luchtbel leven van leeftijdsklasse, opleidingsniveau, woonomgeving en bijpassende "vrienden" kring en familie.

De vergetenen hebben echter altijd overal hun relaties en weten dat praten over politiek hen snel in de hoek van boosheid zou kunnen brengen, een hoek die niet productief is voor welke positieve feedback dan ook .... BEHALVE bij verkiezingen als je gaat nadenken waar het mega grote geld naar toe ging in plaats van naar zorg of onderwijs. Het ging naar Siemens de windmolenbouwer, naar Deutsche Bank dat niet failliet hoefde te gaan, naar de top van de pensioenverzekeringswereld waar ondertussen de gewezen managers uit de mislukte bankenwereld binnenstromen... gisteravond op TV!

De vergeten Nederlanders zullen gelukkig met hun stem invloed kunnen hebben en op partijen stemmen die door anderen worden verketterd. De anderen die het te goed schijnen te hebben om de echte oorzaken op te zoeken en te benoemen. Maar als je het voor de kiezen krijgt ben je vaker bereid om je visie op de werkelijkheid aan te passen aan... de werkelijkheid! Alleen de vergeten Nederlanders kunnen hun land weer op het rechte spoor brengen!

Veel mensen stemmen uit onvredegevoel, maar veel meer mensen niet. Buiten het besloten wereldje van de klaagfora en blogjes (en 'vrienden met goede banen') gaat het voor heel veel mensen gewoon niet slecht. De tragiek van de ontevredenen is bovendioen dat ze deep down weten dat het populisme van Wilders geen oplossing biedt voor hun problemen, hoogstens een uitlaatklep voor hun frustraties. Het grote voorbeeld Trump en de chaos die sinds zijn aantreden in de VS is ontstaan zullen een impact hebben op de komende verkiezingen in NL, Frankrijk en Duitsland.
Chaos door wie veroorzaakt vraag ik mij weleens af, is dat Trump, de verliezende democraten, of de pers die er niet mee om kan gaan en vuurtje oppoken.

Ik heb vanmorgen de uitzending van Pauw bekeken, en als Groningse kreeg ik last van plaatsvervangende schaamte. Ik weet dat je als zittende premier of minister de klappen moet opvangen, maar in voorgaande kabinetten werd er meer gas opgepompt om het hoofd boven water te houden. Paul Jansen had gelijk om Jeroen Pauw daarop aan te spreken.

http://pauw.vara.nl/media/370721


Het vorige kabinet werd ook geleid door Rutte
En dus tot en met Rutte1 is er elk jaar
jaar na jaar
elk jaar meer en meer gas opgepompt
ook toen best wel waarschijnlijk leek dat de aardbevingen door steeds meer gas-oppompen zou veroorzaakt wezen
is gewoon onder Rutte2 doorgegaan met MEER oppompen dan het jaar ervoor
zelfs een pas op de plaats kon er niet vanaf
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeed 1 resultaat aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling