Het is nu wo apr 14, 2021 9:20 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 3 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Verboden om in huurwoningen te roken
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Verboden om in huurwoningen te roken

Geplaatst: di aug 11, 2015 2:56 pm 

Reacties: 96
Bekeken: 4853


Lancelot schreef:
Dat is niet waar ik op doel. Vanuit de markt is er vraag naar rookvrije hotelkamers. Een hotel heeft deze kamers niet omdat hij zelf anti roker is, maar omdat er gasten zijn die er naar vragen. Marktvraag is te vertalen in een bepaalde prijs, in een bepaalde waarde. Zo kan ik mij ook voorstellen dat er huurders zijn die een rookvrij huis willen huren. Sommige huizen worden een generatie lang gehuurd en bij deze markt zal de vraag naar rookvrije woningen minder zijn. Maar in zeer courante huizen, studentenwoningen, of woningen voor expats, zal er denk ik wel vraag naar zijn.


Grappig, als de gemiddelde ondernemer het vrije recht zou hebben gekregen om een rokers of niet-rokers horecagelegenheid te openen waren de niet-rokende cafés allang failliet geweest. Nee, dit is ons wettelijk opgedrongen en allesbehalve een kwestie van vraag en aanbod te noemen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Verboden om in huurwoningen te roken

Geplaatst: vr aug 07, 2015 9:51 am 

Reacties: 96
Bekeken: 4853


Ik las dat in de grote steden in de vrije sector de gemiddelde huurprijs van een woning zo'n 2100 (!)euro bedraagt. Daar komen alle lasten nog bij. Voor dat geld mag je wel een sigaretje in eigen huis roken na een harde dag werken.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Verboden om in huurwoningen te roken

Geplaatst: do aug 06, 2015 5:46 am 

Reacties: 96
Bekeken: 4853


osker schreef:
In Amerika is het al in vele steden een feit. Mensen die in de sociale sector huren mogen niet langer in hun huis roken.
Buiten roken in de buurt van het wooncomplex mag alleen in speciaal daartoe aangewezen gebieden.
Bij overtreding wordt een waarschuwing gegeven en hulp met stoppen geboden. Na de vierde overtreding wordt de huurder uit het huis gezet.

De redenatie is eenvoudig. De eigenaar wil niet met een huis opgescheept zitten dat naar rook stinkt. Verder wil de eigenaar van de woning buren die niet roken niet opzadelen met de rook van anderen die door open ramen binnenkomt.

Is dit een goede maatregel of een inperking van vrijheden van het individu?


Wie gaat dit contoleren? De huurpolitie? Of wordt je verklikt door de buurman waar je al die tijd al een slechte verstandshouding mee had? Idioterie. Gelukkig heb ik een koophuis. Of gaat mijn bank straks ook nog zeuren omdat mijn huis onverkoopbaar zou zijn? :luidlachen: Laat deze verdere vertrutting van onze samenleving in hemelsnaam stoppen.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 3 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling