Het is nu wo jun 26, 2019 4:41 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 15 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Pia Dijkstra van D66 is blij
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Pia Dijkstra van D66 is blij

Geplaatst: vr feb 16, 2018 4:50 pm 

Reacties: 514
Bekeken: 19075


Raya schreef:
Als zijn huis in brand staat is het een dermate noodgeval dat hij hem mag lenen zonder te vragen. Ik neem aan dat ik van zijn verzekering een gevulde terugkrijg, zodat mijn eigen huis ook weer enigzins beschermd is.


Nou dat treft, bij orgaandonatie is de nood hoger, weetjewat dan doen we de gehele orgaandonatie ook in de vorm van een lening zonder te vragen en regelen we het zo dat wanneer de persoon die de organen krijgt zelf dood gaat, de gedoneerde organen weer bij de donateur worden begraven.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Pia Dijkstra van D66 is blij

Geplaatst: vr feb 16, 2018 2:42 pm 

Reacties: 514
Bekeken: 19075


Raya schreef:
Dat jij het prima vindt dat je buurman je kluisje leegt haalt omdat de bank zijn huis in beslag wil nemen, moet jij weten. Wat in mijn kluisje zit, is voor mijn kinderen die niet alleen goede, maar ook slechte tijden mee hebben moeten maken. En zij hebben het ook best nodig. Mijn buurman gaat eerst maar eens kijken of hij ergens anders rechten kan doen gelden.


Jij zou er een probleem van maken als jouw buurman na je dood je brandblusser 'steelt' als zijn huis in brand staat? Nogal het toppunt van misplaatst egoïsme.

Raya schreef:
Het idee dat na mijn dood alles van een ander is die er niets mee heeft te maken, dat is pas absurd. We hebben niet voor niets verdragen getekend waarin de integriteit van het lichaam wordt erkend. En dat is lichaam is er gewoon nog, ook na een hersendood.


Die integriteit hangt samen met de persoon bij leven, die persoon bestaat niet meer ergo het recht op integriteit vervalt logischerwijs.

Raya schreef:
Nogmaals: Als jij, net als ik, bereid bent je organen te doneren, dan kun je dat aangeven. Als je daar te lui voor bent, ligt dat aan jou, niet aan een ander.


Tsja jammer voor jou maar er is nu net een wet aangenomen waarbij de noodzaak voor organen van levenden is verkozen boven de onverschilligheid, het is nu aan jou om bezwaar te maken en te stellen dat je uit principe liever hebt dat je organen wegrotten dan dat de status quo is dat men probeert iemands leven te redden als je onverhoopt hersendood bent verklaart.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Pia Dijkstra van D66 is blij

Geplaatst: vr feb 16, 2018 1:32 pm 

Reacties: 514
Bekeken: 19075


Raya schreef:
Als jij dood bent heb jij ook niets meer aan jouw oude bezittingen, geld en huis. Is dat dan ook maar voor de eerste de beste die het nodig heeft, of wil je dat het aan de wettelijke erfgenamen toekomt?


Organen zijn natuurlijk wel iets anders dan standaard roerende en onroerende goederen, die vervallen namelijk niet aan je nabestaanden... Als iemand met hoge nood na mijn dood een voormalige bezitting van mij nodig heeft om te overleven dan heb ik geen idee waarom dat bezwaarlijk is. Mijn buurman mag ook mijn brandblusser zonder te vragen van mij 'stelen' als zijn huis in brand staat.

Raya schreef:
Dood of niet dood, niet dood dus! Als je dood bent zijn je organen ook dood en niet meer te gebruiken. Je leeft nog, wordt tot het laatste moment in leven gehouden, ook al ben je je daar misschien niet meer van bewust.


Hersendood is gewoon dood hoor, ongeacht dat je vlees artificieel in leven wordt gehouden, wellicht lastig te accepteren maar het is wat het is.

Raya schreef:
De minister van financiën heeft ook uit mijn huis te blijven. Voor of na mijn dood. Na mijn dood zijn mijn spullen voor mijn wettige erfgenamen. Als hij zich toch toegang verschaft om alvast wat spulletjes uit te zoeken, zal ik hem vervolgen en de revolutie uitroepen. Of, na mijn dood, bij hem blijven spoken tot hij volkomen gek is gemaakt.

De glijdende schaal is inmiddels wel duidelijk. De privacy wordt steeds verder aangetast. En dat beperkt zich niet tot internet of een telefoongesprek.


Het idee dat je na je dood nog privacy hebt is absurd, heeft niet zoveel met een glijdende schaal te maken.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Pia Dijkstra van D66 is blij

Geplaatst: vr feb 16, 2018 12:49 pm 

Reacties: 514
Bekeken: 19075


Raya schreef:
Een samenleving vereist interactie. Daar hoort het toe-eigenen van mijn lichaamsdelen door een ander niet bij.


Een samenleving bestaat uit mensen die samen leven, als je dood bent dan leef je niet meer, je hebt niks meer aan je lichaamsdelen, want jij bestaat als persoon niet meer. We hebben nu als samenleving er voor gekozen dat andere mensen die nog wel leven in de samenleving en die dringend een orgaan nodig hebben om te overleven gaan in hun belang dan voorgaan op onverschilligheid. Als het je niet boeit wat er met je lichaam gebeurt na je dood, dan acht de samenleving het belang om een mensenleven te redden met mogelijk nog bruikbare organen groter. En dat is een rationeel logisch en moreel volstrekt verdedigbaar.

Raya schreef:
De integriteit van het lichaam is te grabbel gegooid.


Nee, het idee dat er nog sprake is van lichamelijke integriteit tijdens een rottingsproces is een sentimenteel nonsens idee. Maar omdat mensen het recht hebben er sentimentele nonsens ideeen er op na te houden, krijgt men de mogelijkheid om uit deze regeling te stappen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Pia Dijkstra van D66 is blij

Geplaatst: vr feb 16, 2018 12:10 pm 

Reacties: 514
Bekeken: 19075


HvR schreef:
portman schreef:
HvR schreef:


Dat lijkt me een tamelijk eenzijdig standpunt waar geen algemene consensus over bestaat.

Dit soort aannames / stellingnames maakt deze discussie m.i. alleen maar ingewikkelder ipv. eenduidiger....


Nou... Het lijkt mij anders superduidelijk! Dat het jou niet bevalt is een andere zaak.Neuropsychologie, neuroneconomie en neuroethiek: wie anno 2012 inzicht wil krijgen in de beweegredenen van de mens, begint zijn zoektocht bij het brein. Ons grote vertrouwen in de hersenwetenschap heeft in potentie grote maatschappelijke gevolgen. Robert M. schuldig aan kindermisbruik? De oorzaak ligt bij zijn pedofiele hersenkwab. Wie wint de volgende verkiezingen? De politicus die ons neurale beloningssysteem het beste bespeelt. De bestseller van Dick Swaab staat symbool voor het grenzeloze zelfvertrouwen van de hersenwetenschap. Wat is de mens? Simpel genoeg: wij zijn ons brein. Punt uit.

Steeds meer filosofen plaatsen kanttekeningen bij het streven om de mens te reduceren tot de som van zijn neurale activiteit (zie o.m. het werk in Embodied Cognition). Dat is terecht: niet omdat de hersenwetenschap het bij het verkeerde eind heeft, maar omdat de reductie van mens tot brein minder verklaart dan op het eerste gezicht toeschijnt. Zo betoogt Bert Keizer in het essay voor de Maand van de Filosofie dat het onzinnig is om intenties, gevoelens en verantwoordelijkheid toe te schrijven aan neuronen, in plaats van personen. Alsof een scan van het brein ertoe leidt dat ‘wij’ er niet meer toe doen. Dat idee bevat een gevaarlijke lacune: ongetwijfeld zijn de pedofiele neigingen van Robert M. gecorreleerd aan de activiteit van een stukje hersenweefsel, maar evenzogoed blijven het de daden van de persoon Robert M.


https://www.filosofie.nl/nl/weblog/919/ ... -veel.html


Misschien begrijp je zo iets beter waarom ik zeg dat het niet zo eenduidig is....

Mensen denken hier gewoon heel verschillend over, in allerlei opizchten.


Ik moet de eerste persoon nog tegenkomen die zonder hersens een persoonlijkheid had, maar goed er zijn wel meer metafysische scheepswrakken waar mensen in blijven geloven.

Raya schreef:
Ik mag niet gedwongen tot enige actie waar ik niet om gevraagd heb. Zo simpel is het. De actie is aan hen, die iets willen.


Jij mag prima gedwongen worden tot actie waar je niet om gevraagd hebt, wordt er een vergunning afgegeven of een bestemmingsplan gewijzigd waar jij last van hebt? Dan moet jij formeel bezwaar maken; wil je niet de dienstplicht in? Dan moet jij bezwaar maken; Heeft de politie jou onterecht bekeurd? Dan moet jij bezwaar maken; Heb je gemoedsbezwaren tegen de verplichte zorgverzekering? Dan moet je daar zelf ontheffing voor vragen, etc, etc.

Raya schreef:
Als jij jouw organen beschikbaar wilt stellen, kom jij maar uit je luie stoel, maar van mijn organen blijf je af!


Tsja als jij na je dood je organen weg wilt laten rotten in plaats van andere mensen hun leven redden dan ben je vrij om dat formeel vast te leggen. Moet je even naar https://www.donorregister.nl inloggen met je digid en het vastleggen, kleine moeite.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Pia Dijkstra van D66 is blij

Geplaatst: do feb 15, 2018 11:34 pm 

Reacties: 514
Bekeken: 19075


Raya schreef:
Er is een onterechte opt-out optie. Mijn lichaam is namelijk van mij en van niemand anders.


Als jij hersendood bent is er feitelijk geen 'jou' meer en wat een toeval orgaandonatie vindt pas daarna plaats :ok:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Pia Dijkstra van D66 is blij

Geplaatst: za feb 10, 2018 11:31 pm 

Reacties: 514
Bekeken: 19075


Biertje schreef:
He ergste vind ik nog dat er nu een minister van Binnenlandse zaken is die niet eens optreedt tegen een corrupte wethouder maar het afschuift naar een burgemeester die ook niets doet want ja over 6 weken zijn er toch verkiezingen. Walgelijk want die persoon trekt daarna gewoon wachtgeld. Hoe wou je dat verdedigen?

https://eenvandaag.avrotros.nl/item/twi ... wethouder/


Heel makkelijk, de minister noch de burgemeester hebben een wettelijke mogelijkheid om de wethouder uit zijn functie te ontheffen, die mogelijkheid ligt bij de gemeenteraad die dat niet wil doen. Het is niet de minister of de burgemeester die je daarover aan moet spreken maar de gekozen volksvertegenwoordigers die hem in het zadel houden.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Pia Dijkstra van D66 is blij

Geplaatst: wo sep 21, 2016 9:37 pm 

Reacties: 514
Bekeken: 19075


Agamemnon schreef:
Lumiere schreef:
Agamemnon schreef:
Ach, jij vergelijkt huizen met lichamen en zwembaden met organen.
Kweenie hoor...


Een analogie vergelijkt twee zaken omwille van de onderliggende redenering, niet omwille van een vergelijking tussen het onderwerp van de originele case en de beeldspraak.

Volgens mij struikel je nu een beetje over je woorden.
Wat je zegt slaat nergens op, net als je analogie.


Oh? Waar loopt de oorspronkelijke analogie volgens jou spaak dan?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Pia Dijkstra van D66 is blij

Geplaatst: wo sep 21, 2016 7:08 pm 

Reacties: 514
Bekeken: 19075


Agamemnon schreef:
Ach, jij vergelijkt huizen met lichamen en zwembaden met organen.
Kweenie hoor...


Een analogie vergelijkt twee zaken omwille van de onderliggende redenering, niet omwille van een vergelijking tussen het onderwerp van de originele case en de beeldspraak.

Lies schreef:
Ik denk dat jullie allemaal het stuk van Theo Boer nog een keer moeten lezen en vooral eens rustig over het onderstaande nadenken:

Iemand heeft niet alleen een recht om ‘nee’ te zeggen, maar ook een recht om er niet over na te willen denken. Vervelend als dat is, mogen mensen om voor hen moverende redenen de dood tot taboe verklaren en dat betekent ook dat zij enveloppen over donatie zonder opgaaf van redenen terzijde mogen leggen.

Welnu, precies deze mensen dreigt de overheid nu ruw bij de kladden te grijpen. ‘Als u niet nadenkt, is uw lichaam na uw dood van ons.’Die mensen (onverschilligheid, of door angst) bestaan. Van die mensen zal je nooit weten of het een duidelijke ja of nee is. Dan mag je toch nooit hun lichaam opeisen?


Dit is helemaal een merkwaardige redenering, al doet die me een beetje denken aan de weiger ambtenaar in de zin dat ook daar met name gelovige ambtenaren het recht probeerden te claimen om iets taboe te mogen blijven verklaren.

Ik moet ook eerlijk zeggen dat als het gaat om overheidsdwang, ik de dwang om ergens over na te moeten denken dan wel het minst problematisch zou vinden.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Pia Dijkstra van D66 is blij

Geplaatst: di sep 20, 2016 2:29 pm 

Reacties: 514
Bekeken: 19075


Lies schreef:
Weliswaar hoop ik dat mensen zich vrijwillig met die vragen bezig houden. Dat christelijke partijen zo gesloten tegen de wetswijziging hebben gestemd, is dan ook niet omdat die partijen zo tegen orgaandonatie zijn. Het is omdat zij als geen ander het vrije karakter van donatie begrepen hebben.

En het is omdat zij als geen ander beducht zijn voor een overheid die over het geweten van haar burgers gaat heersen.


Begrijpen de lolbroeken de laatste zinnen van Theo Boer, of volgt er weer een en al verontwaardiging?


Oh we moeten er dus eigenlijk bewondering voor hebben voor de vrije keuze dat sommigen na onherstelbaar hersendood te zijn liever nog goede organen laten wegrotten in plaats van er anderen mee te helpen? Theo Boer snapt de essentie van orgaan donatie niet helemaal, het is niet zozeer van belang dat Theo Boer en zijn geloofsgenoten zichzelf zo nobel voelen omdat hij uit vrijwilligheid orgaan donor is, de essentie is dat een ander leven gered kan worden met organen van een persoon wiens leven niet meer te redden is.

Stel je eens voor Lies je hebt 2 huizen, dat van Theo Boer en dat van jou en er woedt een hevige brand, Theo Boer zijn huis is eigenlijk niet meer te redden, de brandweer spuit nog wel wat water, maar dat is eigenlijk meer om controle te houden over het uitbranden. Het huis van jou kan nog wel gered worden, maar daarvoor moet de brandweer Theo Boer zijn zwembad leegpompen. Ben je dan verontwaardigd als Theo Boer niet zijn zwembad ter beschikking stelt om jou huis te redden of respecteer jij zijn vrijheid om een egoïst te zijn voor een zaak die toch niet meer te redden is? Je andere buurman Osker wil overigens eventueel wel zijn zwembad ter beschikking stellen van zijn platgebrande huis, maar dan moet je wel even voor de ballotage commissie komen of je wel waardig genoeg bent om gered te worden met zijn zwembadwater. Of ben je van mening dat de brandweer eigenlijk gewoon de zwembaden leeg moet pompen om jouw huis te redden?

Nu ligt het met het menselijk lichaam natuurlijk anders dan met een zwembad. Al is het verschil minder groot dan het lijkt, een mens heeft een vrije wil dankzij die hersenactiviteit en zonder die hersenactiviteit is het lichaam niets anders dan een homp vlees waar we sentimenteel over doen. De vrijheid in deze om egoïst te zijn omwille van sentimentele onzin is inderdaad belangrijk omdat er beperkingen moeten zijn aan wat de staat mag doen zonder passieve of actieve instemming. Echter met dit systeem heb je de vrije keuze, dat mensen geen gebruik maken vanwege onverschilligheid is niet een wezenlijk probleem.

En echt serieus de mensen die hier tegen zijn omdat ze eigenlijk orgaandonor waren zodat ze zichzelf verheven nobel voelden over hun vrijwillige goedheid, hebben er geen fluit van begrepen en zijn zo absurd dat je ze maar beter uit kan lachen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Pia Dijkstra van D66 is blij

Geplaatst: zo sep 18, 2016 10:42 pm 

Reacties: 514
Bekeken: 19075


Raya schreef:
Lumiere schreef:
osker schreef:
Dit is een gruwelijke wet bedacht door mensen die het beste als volgt te omschrijven zijn: so open minded that their brains fell out.

Dit is belangrijker dan terrorisme, immigratie, economie en belastingproblematiek. Dit gaat om de essentie: integriteit van het lichaam en de bedenkelijke rol die de overheid speelt. Laten we hopen op gezond verstand in de eerste kamer.


Nee dan liever je organen laten wegrotten dan er mensenlevens mee kunnen redden, dat is lekker 'gezond verstand'. Ik vermoed dat een aantal tegenstanders enkel tegen zijn omdat ze bang zijn dat bij hen hersendood niet te onderscheiden is van hun normale 'hersenactiviteit'


Er zijn ook nog hordes mensen die geen organen af willen staan omdat ze geloven in hun wederopstanding. Dat wordt een beetje lastig als essentiele organen ontbreken.


Als god die essentiële organen terug kan toveren als ze in de kist compleet zijn weggerot, dan kan god die organen ook wel terug toveren na een transplantatie

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Pia Dijkstra van D66 is blij

Geplaatst: zo sep 18, 2016 7:56 pm 

Reacties: 514
Bekeken: 19075


osker schreef:
Dit is een gruwelijke wet bedacht door mensen die het beste als volgt te omschrijven zijn: so open minded that their brains fell out.

Dit is belangrijker dan terrorisme, immigratie, economie en belastingproblematiek. Dit gaat om de essentie: integriteit van het lichaam en de bedenkelijke rol die de overheid speelt. Laten we hopen op gezond verstand in de eerste kamer.


Nee dan liever je organen laten wegrotten dan er mensenlevens mee kunnen redden, dat is lekker 'gezond verstand'. Ik vermoed dat een aantal tegenstanders enkel tegen zijn omdat ze bang zijn dat bij hen hersendood niet te onderscheiden is van hun normale 'hersenactiviteit'

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Pia Dijkstra van D66 is blij

Geplaatst: za sep 17, 2016 10:48 pm 

Reacties: 514
Bekeken: 19075


osker schreef:
portman schreef:
osker schreef:
Organen worden wel uit het levende lichaam gehaald. Jij liegt of bent onwetend Portman.

Als je hersendood bent voel je niks meer. Mij voor leugenaar uitmaken is daarom nogal stompzinnig. Als jij je verstand gebruikt i.p.v. je oververhitte emotie dan weet je dat er geen gevoel meer is als iemand hersendood is. Ik weet niet of je ooit iemand hebt zien sterven maar dan zou je moeten weten dat reflexen nog even door gaan. Ik heb het zelf twee keer gezien.
hersendood is een rekbaar begrip, mensen liggen soms urenlang te kronkelen terwijl er in hun levende lichaam gesneden wordt. Het zijn dr Frankenstein praktijken. Artsen moeten de sessie soms staken omdat de "dode" patiënt zo spartelt dat verder snijden onmogelijk is. Waarom denk je dat steeds meer artsen en verpleegkundigen zich uitschrijven? En D66 maar juichen.


Vroeger bij mijn opa, slachtten we kippen met een scherp mes hoppa de kop er af. Nou die kip spartelde nog een een flinke tijd door, maar ik kan je verzekeren dat de kip hartstikke dood was. Allemaal simpelweg reflexen, als je hersenen het niet meer doen, dan kan je lichaam met machines in 'leven' gehouden worden, maar je bent dan nog slechts een kasplantje. Maar als je, je laat leiden door sentimentele onzin dan lijkt het allemaal heel eng.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Pia Dijkstra van D66 is blij

Geplaatst: do sep 15, 2016 2:34 pm 

Reacties: 514
Bekeken: 19075


Raya schreef:
Integriteit van lichaam behelst dat iedereen automatisch van mijn lichaam heeft af te blijven,


Als je dood bent dan vergaat je lichaam en verlies je per definitie de integriteit daarvan, zeggenschap willen hebben over wat er na je dood met je lichaam gebeurt is als je het goed bekijkt sentimentele nonsens. Niettemin is het goed dat mensen die keuze hebben, echter als het mensen niet interesseert tsja dan boeit die integriteit na de dood blijkbaar niet echt

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Pia Dijkstra van D66 is blij

Geplaatst: wo sep 14, 2016 4:59 pm 

Reacties: 514
Bekeken: 19075


Zelfbeschikking is een groot goed, als het gaat over bijvoorbeeld vaccinaties kan ik daarom goed begrijpen dat je mensen niet tegen hun zin in dwingend moet vaccineren, hoe dom het ook is om vaccinaties te weigeren. Als mensen geen naald of anderszins handelingen willen aan hun lichaam, dan is dat te respecteren in onze liberale samenleving is zelfbeschikking een groot goed.

Dat sommigen die zelfbeschikking willen doortrekken tot na hun dood over wat er met hun lichaam mag gebeuren is tot zekere hoogte ook nog te respecteren, maar neigt sterk naar sentimenteel absurdisme. Als je dood bent dan heb je niks meer aan je organen, die rotten dan weg dat is de simpele realiteit. Als mensen principieel niet hun organen ter beschikking willen stellen, prima dat kunnen ze aangeven. Maar moreel is het laakbaar dat je liever organen laat wegrotten dan dat je er potentieel levens mee kan verbeteren.

Ik ben wel wat teleurgesteld dat de VVD niet voluit voor was, maar goed D66 blijkt weer eens een prima alternatief!
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 15 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling