Het is nu vr mei 24, 2019 9:35 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 5 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Hitte records wereldwijd.
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Hitte records wereldwijd.

Geplaatst: di okt 09, 2018 3:36 pm 

Reacties: 93
Bekeken: 4335


Rightnow schreef:
Leve de emeritus professoren. Die van mij hebben mij meermalen verbaasd met hun bijzondere kijk op de wereld, zo haaks op de mode van de dag. Het ging dan over hun kijk op hun vakgebied - niet verbonden met de klimaatdiscussies maar wel een algemeen gegeven dat zulke mensen de enige wetenschappers zijn die werkelijk vrij spreken en handelen!


Mja leuk... de beste man is alleen geen wetenschapper maar een rechtsgeleerde.

Rightnow schreef:
De tegenwoordige wetenschappers in functie zijn ofwel slaaf van het bedrijfsleven, ofwel activist, beiden echter steevast vermomd als wetenschapper.


Een vaakgehoord excuus van mensen die bepaalde wetenschappelijke uitkomsten niet kunnen verteren.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Hitte records wereldwijd.

Geplaatst: vr okt 05, 2018 3:48 pm 

Reacties: 93
Bekeken: 4335


Rightnow schreef:
Zogenaamde skeptici ontkennen echter niet dat er bepaalde tendensen zijn die op opwarming duiden.


Joh het zou eens tijd worden, wellicht dat nu het er naar aanziet dat 2018 bij de top van de warmste jaren gaat horen terwijl de zonneactiviteit al langere tijd structureel aan het afnemen is, een aantal 'skeptici' doen inzien dat hun argument absurd is.

Rightnow schreef:
Wel wordt duidelijk dat er veelal wordt overdreven, door het IPCC met name,


Geef eens een citaat uit het laatste IPCC rapport wat volgens jou "overdreven" is

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Hitte records wereldwijd.

Geplaatst: wo aug 15, 2018 7:46 pm 

Reacties: 93
Bekeken: 4335


PeterJKH schreef:
Schommelingen in temperatuur zijn van alle tijden.


Mja natuurlijke bosbranden zijn ook van alle tijden, desalniettemin is het nogal een probleem dat er tegenwoordig ook vele door menselijke oorzaak worden aangestoken :evendenken:

PeterJKH schreef:
Van de 12e tot de 15e eeuw had ons landje ook te maken met een opwarming en was het klimaat hier bijna subtropisch. Daarna viel opeens een periode van lagere temperaturen in, tussen de 16e en de 19e eeuw, en waren winters opeens zeer streng en zomers niet overdreven warm. Niet voor niets konden de Hollandse Meesters uit die tijd de meest fantastische winterlandschappen vastleggen op hun doeken.

Sinds de 19e eeuw gaat het weer langzaam bergop met de temperatuur.


Leuk, we hebben het hier echter over een menselijke interventie, niet over natuurlijke schommelingen.

PeterJKH schreef:
En wat wou je daaraan doen dan? Miljarden uitgeven aan dingen die de natuur niet dwingen opeens links- of rechtsaf te slaan in haar natuurlijke loop?


En jij denkt dat fossiele brandstoffen verstoken een 'natuurlijke loop' is? Er is niks 'natuurlijks' aan dat op dit moment de CO2 concentratie stijgt door ons gebruik van fossiele brandstoffen of dat daardoor logischerwijs en observeerbaar de temperatuur stijgt terwijl ook observeerbaar de zonneactiviteit lichtelijk is afgenomen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Hitte records wereldwijd.

Geplaatst: wo aug 15, 2018 6:32 pm 

Reacties: 93
Bekeken: 4335


Rightnow schreef:
Lancelot schreef:
We moeten daar niets van denken.

Nee, we moeten maar meehobbelen met de 90 %, meelopen met de kudde want anders worden we verstoten! Laten we nooit naar de feiten zelf kijken, maar enkel herhalen zoals ik het nu voorzeg:


Het verschil is natuurlijk dat die 90% van de wetenschappers een logische theorie hebben die gestoeld is op observaties van de realiteit, ik herhaal het nog maar eens een keer:

1. Het is een bewezen feit dat CO2 warmte vasthoudt
2. Het is een bewezen feit dat de concentratie CO2 in de atmosfeer toeneemt
3. Het is een bewezen feit dat die toename komt door de menselijke consumptie van fossiele brandstoffen
4. Het is een bewezen feit dat de temperatuur toeneemt
5. We kunnen andere factoren als oorzaak uitsluiten, de zonneactiviteit neemt al jaren gemiddeld gezien af terwijl de temperatuur toeneemt, waterdamp is geen forceringsfactor, etc, etc.

Dat zijn allemaal factoren waardoor het een zeer logisch en goed wetenschappelijk observeerbaar verhaal is en het enige wat jij daar tegenover zet is: nietus, nietus, NIETUS!.... tsja :duh:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Hitte records wereldwijd.

Geplaatst: wo aug 08, 2018 5:44 pm 

Reacties: 93
Bekeken: 4335


:duh: Mja waar te beginnen...

Rightnow schreef:
De wetenschappers die de ene rampvoorspelling na de andere publiceren, worden vooral gedreven door iets wat ik wel heel goed begrijp... zonder urgentie verdwijnt namelijk hun broodwinning... menig forummer weet aan den lijve wel wat het betekent als je broodwinning stopt en een nieuwe niet eenvoudig te vinden is...


Dit is klinkklare nonsens om twee simpele redenen:

1. Het overgrote deel van de betrokken wetenschappers heeft een vaste aanstelling bij bijvoorbeeld NOAA, NASA of anderszins een universiteit

2. Zelfs zonder 'urgentie' is er nogal overduidelijk nog steeds een klimaat om te onderzoeken

Stellen dat wetenschappers dit doen omdat anders hun broodwinning verdwijnt is niets meer dan een lui argument zonder enige basis.

Rightnow schreef:
Het is trouwens in mijn ogen geen wetenschap wat deze modellenbouwers bedrijven, geen zoektocht naar de waarheid alleen, maar een steeds weer creatief omgaan met enorme databestanden waaruit we kennelijk nogal tegenstrijdige grafieken en conclusies kunnen afleiden, afhankelijk van alle correcties en uitgangspunten die we (heel arbitrair) hanteren.


Oh mijn hemel, heb je vroeger überhaupt ook maar iets in de richting van kwantitatieve onderzoeksvaardigheden gehad? Hoeft niet eens aan een universiteit te zijn, want volgens mij leren ze zelfs op het mbo over steekproeven en een normale verdeling...

Wat er gebeurt is dat er heel veel meetstations zijn in de wereld die de temperatuur meten, deze meetgegevens worden vervolgens allemaal opgeslagen in een database. Hierop worden vervolgens statistische analyses op uitgevoerd. Dit werkt grofweg als volgt: Er worden random steekproeven uitgevoerd en op basis daarvan zie je een normale verdeling ontstaan. Het grootste gros van de uitkomsten zal redelijk hetzelfde ogen en er zullen uitschieters zijn. Op basis van hoe groot de steekproef is (hoe groter hoe secuurder) kan je vrij streng de uitkomst bepalen inclusief foutmarges en dergelijke.

Op basis van dergelijke data kan je ook extrapolaties uitvoeren en modellen maken en toetsen aan de al aanwezige data. Hierin zit natuurlijk altijd ruimte voor foutmarges, omdat nu eenmaal de realiteit nooit helemaal exact loopt zoals je modelleert, maar over het algemeen met dit soort uitgebreide datasets blijft de werkelijkheid redelijk binnen de gemodelleerde foutmarges zoals we ook in de klimaatwetenschap zien. En uiteraard worden er ook correcties uitgevoerd als blijkt dat op basis van nieuwe data een model nog weer wat strakker kan worden ontworpen. Daar is niks 'arbitrairs' aan, dat gebeurt op basis van de vergaarde data.


Rightnow schreef:
Hoe je met dezelfde uitgangsgegevens telkens een andere conclusie kunt bereiken, en hoe ook vroeger al voorspellingen van rampen werden gedaan door (ook toen) wetenschappers, kun je een beetje bevroeden door de website en de youtube filmpjes van Tony Heller op te zoeken.


Mja dat is wel een beetje de anti-intellectuele kanker van deze tijd, waarom zou je een wetenschapper zijn research en expertise geloven als er ook een dwaas met een youtube kanaal voorhanden is :rolleyes:
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 5 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling