Het is nu do jun 20, 2019 6:01 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 3 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Zijn de krachtige leidersfiguren bezig aan een terugkeer?
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Religie Levensbeschouwing en Filosofie   Onderwerp: Zijn de krachtige leidersfiguren bezig aan een terugkeer?

Geplaatst: do jul 21, 2016 9:27 am 

Reacties: 21
Bekeken: 3186


petertje schreef:
osker schreef:
Hoeveel keer is Berlusconi herkozen? Hij was vooral een karikatuur buiten Italië. Binnen Italië werd hij gerespecteerd, door voor en tegenstanders.


Berlusconi, triomfeerde hij op kosten van de Italiaanse staat of op Europese subsidies?

http://www.nu.nl/buitenland/3568260/lev ... affia.html

Vragen te over:

Onderzoek naar staalproducent over oneerlijke steun en ontduiking van milieuwetgeving http://europa.eu/rapid/press-release_IP-16-115_en.htm

Wegenbouw problemen? http://www.telegraph.co.uk/news/worldne ... posed.html

 Forum: Religie Levensbeschouwing en Filosofie   Onderwerp: Zijn de krachtige leidersfiguren bezig aan een terugkeer?

Geplaatst: do jul 21, 2016 9:18 am 

Reacties: 21
Bekeken: 3186


petertje schreef:
osker schreef:
Bij mijn weten is bij viermaal premier geweest en is iedere keer democratisch gekozen.

Had Berlusconi geen banden met de maffia?

http://www.nu.nl/buitenland/3568260/lev ... affia.html

Lees dat en je begrijpt waarop de maatschappij in heel dat land kennelijk is gebaseerd. Dit land zit ook in de Euro en vandaag of morgen vallen daar de banken om.

Wij betalen dan samen 150 miljard en ik wilde daar iets politiek incorrects over schrijven; ik slik het maar weer in. We worden er heus niet armer van - want we verkopen er volop Volkswagens en Audi's en dikke Friese boeren krijgen een half centje meer voor elke liter wat leuk aanplust als je een miljoen liter per jaar levert; ik kom dan op vijfduizend euri's per jaar zo maar in het handje. Daarvan kunnen ze weer een mooier model Mercedes kopen - ook een Duitse auto zoals u weet. Ondernemers zijn hun onsuccesvolle avontuur met Deutsche Bank al weer vergeten als Den Haag Merkel helpt om alles bij Italiaanse banken glad te strijken.

We vergeten wel een belangrijk punt van zorg: net als bij de Italianen, bestaat er geen risico op verspreiden over Europa van ongelijkheid in inkomen en op (wat wij in Noord-Europa noemen) oneerlijkheid? Hierdoor verrijkt een bovenlaag zich een beetje op kosten van de meerderheid in de samenleving die de praatjes van Rutte en Merkel nog slikt. http://www.peil.nl

Berlusconi had banden met de maffia. Had Deutsche Bank veel te verliezen aan Italiaanse banken?

 Forum: Religie Levensbeschouwing en Filosofie   Onderwerp: Zijn de krachtige leidersfiguren bezig aan een terugkeer?

Geplaatst: zo mei 15, 2016 4:09 pm 

Reacties: 21
Bekeken: 3186


Einstein, daar geef je een goed pleidooi voor behoud van een levende democratie. Het feit is dat bijna alle mensen bewust of onbewust mikken op EEN krachtfiguur en niet of te weinig op een ideologie plus organisatie eromheen (met voldoende maar vooral MEERDERE capabele leiderspersonen).

Het verschil is dramatisch. De ergste dictaturen draaiden toch altijd om die ENE krachtfiguur die ooit vaak idealistisch begon maar die steeds gekker werd tot dat niemand hem meer durfde weerspreken.

Wat doet de "krachtpatser" van vandaag? Verzamelt hij zwakke personen om zich heen dan voorspel ik dat deze persoon gevaarlijk wordt. Verzamelt hij zeer krachtige mede-bestuurders om zich heen en blijft hij luisteren, kan hij vergissingen toegeven, dan draagt zijn kracht bij tot het succes van de samenleving.

Het helpt om deskundig advies in te winnen bij de besten zoals in de woorden van Wikipedia

Paul John Manafort, Jr. is an American lobbyist and political consultant. He was an adviser to the presidential campaigns of Republicans Gerald Ford, Ronald Reagan, George H.W. Bush, Bob Dole, George W. Bush, John McCain

maar de beste adviseur kan geen dictator stoppen die niet gestopt wil worden, zie maar de verdere avonturen van Paul Manafort op Wikipedia.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 3 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling