Het is nu do feb 21, 2019 2:22 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 4 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Nieuwe regering moet flexibel AOW en Pensioen waarmaken
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nieuwe regering moet flexibel AOW en Pensioen waarmaken

Geplaatst: do okt 26, 2017 10:39 am 

Reacties: 61
Bekeken: 4504


Allemaal te wijten aan het feit dat burgers in hoofdzaak de wereld vanuit hun persoonlijke perspectief bekijken. In een democratie is dat stupide: iedereen kan immers zijn stem gaan uitbrengen en iedereen telt mee (wat ook nog een democratisch ideaal kan zijn wat ooit door een kamerlid met die woorden werd verkondigd).

Dus als je hoger opgeleid bent, als je geld op de bank hebt, denk dan eens na WAAROM bepaalde beroepgroepen het belangrijk vinden dat er een vakbond is, en waarom andere beroepsgroepen, beginnend bij boekhoudkundige medewerkers, vakbonden niet belangrijk vinden. Of ze van ze houd of ze haat (ik zelf doe dat laatste omdat ik denk dat ze hun taak niet goed genoeg doen) je zou moeten toegeven dat vakbonden belangrijk zijn als representanten van mensen die (zouden) willen werken voor de kost, van mensen die niets anders rest dan hun arbeid te verkopen, de onvrijwillige prostituees van ons economisch bestel misschien - het is nu eenmaal zo.

Dat zijn ook burgers die het recht hebben op behartiging van hun belangen en omdat zij er bij horen, sluit ik de migranten en de planeet uit: die hebben namelijk geen democratisch stemrecht; mensen gaan voor als het over meetellen en over zeggenschap gaat! Daar moest ik even aan denken toen ik vanochtend een voormalig minister en actueel volksverlakker zag poseren met de beeltenis van Joop den Uyl die nog sociaaldemocraat was.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nieuwe regering moet flexibel AOW en Pensioen waarmaken

Geplaatst: di aug 08, 2017 4:57 pm 

Reacties: 61
Bekeken: 4504


osker schreef:
Liever een kleine groep aan de randen van ons kapitalisme bij de voedselbank in een land waar de schappen vol liggen en zelfs de voedselbank rijkelijk gevuld is dan de socialistische situatie in bijvoorbeeld Venezuela waar een heel land aan het infuus ligt.

Toch houd ik niet van elkaar uitsluitende keuzes, ik zoek een inclusieve aanpak die erkent dat een regering (welgecontroleerd) iets vraagt aan rijkeren om een zeker sociaal minimum te handhaven. Alle energie moet overigens worden gestoken in participatie in plaats van het bevredigen van de jalourse onderbuik van de "kritische" (lees: egocentrische) burger.

Daarvoor moet inderdaad vrijheid worden gehandhaafd, vrijheid in het economische vlak. En daarvoor heb je vertrouwen nodig, en daarvoor moet je vaker toegeven dat de overheid iets GOED heeft gedaan. Onnodige opgeklopte ontevredenheid is een ziekte waarbij burgers op alles gaan kankeren en overal over zeiken omdat ze het overzicht niet hebben en omdat ze niemand meer kunnen vertrouwen.

Ik pleit ook voor meer ideologie (voor het kapitalisme, voor vrijheid en tegen bedilzucht - met een nuchter besef van de wijsheid van de verzorgingsstaat want alleen dan maken we energie vrij om waarde te produceren).

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nieuwe regering moet flexibel AOW en Pensioen waarmaken

Geplaatst: ma jan 09, 2017 2:25 pm 

Reacties: 61
Bekeken: 4504


Een verdere ophoging van de AOW gerechtigde leeftijd kan ook achterwege worden gelaten. De VVD wil de marginale werknemer uitkleden (ontslaan, bijstand in, dan voor nop papiertjes gaan prikken) en dit is nu al sinds 2013 een feit. Het moet worden gestopt door het voornemen van geen verdere uitkleding van sociale voorzieningen maar wel: gaan zien dat sociale voorzieningen juist flexibiliteit en ondernemendheid mogelijk maken.

De VVD daar ben ik nu wel klaar mee; die zitten er voor de mensen met een hoger inkomen. Ook bij het mislukte beleid van Asscher, daar zat de VVD bij.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nieuwe regering moet flexibel AOW en Pensioen waarmaken

Geplaatst: ma jan 09, 2017 12:31 pm 

Reacties: 61
Bekeken: 4504


AOW en pensioenen zijn al veel te flexibel gemaakt door Asscher. Laten we nu gaan stoppen met het verhogen van de AOW-gerechtigde leeftijd. Luister naar de boodschap van de artsen die het issue weer op de kaart hebben gezet: http://www.volkskrant.nl/economie/bedri ... ~a4443273/ Gezien ook de toelichting die ik op TV zag begrijp ik dat hoger opgeleiden en kantoorwerkers niet uitgesloten zijn van het commentaar van de bedrijfsartsen.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 4 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling