Het is nu wo jan 16, 2019 1:59 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 5 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Nederland bezwijkt onder overtollig bestuur en regelgeving
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nederland bezwijkt onder overtollig bestuur en regelgeving

Geplaatst: ma aug 07, 2017 9:18 pm 

Reacties: 82
Bekeken: 5430


Raya schreef:
Het ligt m.i. niet eens zozeer aan de bestaande bestuurslagen, maar het grote wantrouwen van politici in burgers en de daaruit voortvloeiende drang om die burgers in van alles en nog wat te controleren.

Trouwens ook het grote wantrouwen van burgers in alle authoriteiten. Het wantrouwen lijkt deels een wisselwerking te zijn. Let op toppen van ambtelijke organisaties waar iedereen overspannen is, of binnen enkele jaren na aantreden althans blijkt te zijn! Politici lijken steeds meer op de burgers in EEN opzicht, namelijk dat ze meer kennis hebben van hoe je mensen beinvloedt dan van hoe "de dingen" in elkaar zitten.

Voor dat laatste zijn ze afhankelijk van deskundigen die ook weer steeds minder vertrouwd worden en die bovendien steeds afhankelijker worden van geldschieters en van politieke machinaties. Maar welke rol hebben deskundigen ueberhaupt nog? We denken aan een oude VVD-er die plots besloot zijn lidmaatschap op te zeggen: http://www.clepair.net/eind-VVDlidmaatschap.html

Hij zag op de groslijst eigenlijke geen enkele beta-georienteerde afgestudeerde meer staan en besefte dat dit een onverantwoorde eenzijdigheid kan inhouden.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nederland bezwijkt onder overtollig bestuur en regelgeving

Geplaatst: ma jun 26, 2017 2:17 pm 

Reacties: 82
Bekeken: 5430


Raya schreef:
Een laag basisloon met afschaffing van toeslagen, verondersteld dat er voor genoeg werk is voor iedereen om voldoende bij te verdienen, zodat alle rekeningen zonder toeslagen kunnen worden betaald.

Maar als je toeslagen afschaft, wat doe je dan met mensen die niet kunnen werken vanwege handicap, ziekte, of simpelweg dat ze geen werk kunnen krijgen en met hun basisloon niet rond kunnen komen vanwege de hoge huren, zorgpremies, verplichte vrijwillige hoge bijdragen voor de school van de kinderen, enzovoort?

Wat ik voorstel is enkel een eenvoudiger systeem waarbij de inkomensverdeling nauwelijks veranderd, geleidelijk in te voeren. Weliswaar denk ik dat het helpt om gemakkelijker werkgever en werknemer aan elkaar te koppelen. Maar er is dan niet tegelijk voor iedereen werk.

Ik begrijp dat je hoopt op een wijziging die onmiddellijk voor heel veel mensen mogelijkheden schept op de arbeidsmarkt. Maar na een geleidelijke stelselwijziging zal ook dit niet alles kunnen oplossen. Er is geen magische formule die alles oplost. Dus eerst inzicht, dan voorzichtig handelen, blijven opletten en blijven onderhandelen dat is zoals ik geloof dat het moet.

Deze kwestie staat een beetje los van andere dingen die ook moeten gebeuren zoals het terugdraaien van beleid van Rutte II. Dat kan ook gedaan worden zonder basisloon enzovoorts. Momenteel kun je bij het CBS www.cbs.nl zien dat ook het tekort van de overheidsbegroting weer binnen de in de EU afgesproken grenzen is komen te vallen.

Hoera! Maar laten we dan niet onmiddellijk beloven om zoveel als de halve overheidsschuld (= de helft van 400.000 miljoen euro) te gaan storten in een windmolenfonds want dan stort ons sociale stelsel in, of vluchten alle kapitalisten naar Panama.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nederland bezwijkt onder overtollig bestuur en regelgeving

Geplaatst: ma jun 26, 2017 9:29 am 

Reacties: 82
Bekeken: 5430


Je kunt inderdaad de positie van de laagst betaalden ook verbeteren door een basisloon, een laag basisloon zoals ik altijd zeg, een basisloon wat je betaalt door andere toeslagen af te schaffen en door vanaf de eerst verdiende cent ook een vast percentage inkomstenbelasting af te dragen, vergelijkbaar met wat er in hogere schalen gebeurt.

Het doel is dan dat de globale inkomensverdeling ongewijzigd blijft - want met alle toeslagen en aftrekposten is die niet heel onrechtvaardig maar wel heel erg ingewikkeld. Wat winnen we er dan aan? Het moet uiteindelijk voor mensen lonen om te werken en voor werkgever lonen om mensen in dienst te hebben en te houden.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nederland bezwijkt onder overtollig bestuur en regelgeving

Geplaatst: zo feb 12, 2017 5:17 pm 

Reacties: 82
Bekeken: 5430


Biertje schreef:
Dit zou de PvdA zich aan moeten trekken

http://www.ad.nl/nieuws/hoge-belastinge ... ~ae6649b0/

Als er al mensen voor dure energie zijn dan zijn het de Marianne Thiemes die eigenlijk wegduiken voor wie uiteindelijk de kosten betaalt: de oudere en minder verdienende kiezer!

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nederland bezwijkt onder overtollig bestuur en regelgeving

Geplaatst: za feb 11, 2017 8:42 pm 

Reacties: 82
Bekeken: 5430


Hume schreef:
De regeringen Balkenende en Rutte hebben de regelgeving op alle niveaus uit de pan laten lopen.
Alle overheidsinstellingen en ook semie overheid, zoals onderwijs ,zorg en woningbouw sectoren ,
gaan gebukt onder steeds meer regelgeving en dit kost scheppen geld en bovendien belemmert het
het goed functioneren van deskundigen en hun organisaties.

Nederland is ook veel te klein voor zoveel bestuurslagen in een tijd dat informatie via een digitale snelweg gaat.
en iedereen met iedereen kan communiceren is een mum van tijd.
Het afbouwen van de provincies van Rutte II , is een groot mislukking geworden.
Daarom Nederland kan miljarden besparen door alle overtollige regels en besturen af te schaffen.

http://annemarievangaal.nl

Mijn suggestie Annemarie van Gaal minister van sociale zaken in het volgende kabinet.

Het zou fijn wezen als burgers het een beetje zouden kunnen waarnemen, dit probleem, en als ze iets van de oorzaken begrepen. Nu wordt geld wat hard nodig is voor feitelijke politie, zorg, onderwijs, sociale zekerheid wegbezuinigd - terwijl er heel veel kosten worden gemaakt waarvan Annemarie van Gaal meent dat ze te vermijden waren.

Als je het snapt dan komt eerst: het verminderen van de vaart van de oceaanstomer die afkoerst op gevaarlijke vaarroutes - later wellicht is het mogelijk om om te gaan keren op enkele punten.

Het belangrijkste is: geen onnodige "verbeteringen" - vaak worden ze voorgesteld in commissies door adviseurs die wegen zoeken om hun eigen organisaties meer onmisbaar te maken. Daar kunnen commissieleden vaak te weinig aan doen, het is een politiek mechanisme wat iedereen waarneemt die zelf nog aan het maatschappelijk leven deelneemt. Misschien zullen Annemarie van Gaal-achtige bestuurders ooit het schip bruut vaart laten verminderen. Hoeveel mensen snappen nu dat het zo niet door kan gaan?
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 5 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling