Het is nu ma okt 15, 2018 5:32 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 11 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Fake news?
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Fake news?

 Berichttitel: Re: Fake news?
Geplaatst: ma apr 03, 2017 2:58 pm 

Reacties: 124
Bekeken: 7719


O, voor mensen die te gemakkelijk alles maar geloven is het juist een goed voorbeeld om aan te tonen dat de werkelijkheid heel vaak een beetje anders is dan dat de koppen doen geloven, anders is dan dat de schone schijn ons lijkt te willen voorspiegelen.

Als ik wil beweren dat het goed is om feiten te checken dan is het checken van wat de kop suggereert met behulp van wat de achterliggende tekst uitlegt, een van de meest simpele voorbeelden. Andere vormen van controle die ook heel gemakkelijk zijn is het doorklikken op links die een website zelf al als referentie opgeeft. Ook is het zinvol om met een zoekmachine eens verder te zoeken.

Heel verstandig, als iets een fundamentele reden moet zijn om je mening niet alleen maar mee te verdedigen, maar als je je werkelijk afvraagt of het ondanks alles klopt, is om zulke zaken goed te onthouden en er op te letten of er ook heel verschillende bronnen zijn die iets over de kwestie zeggen. Allerbest: zoek een medium waarvan je weet dat het de tegenovergestelde positie vertegenwoordigt, en zoek naar het tegenovergestelde.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Fake news?

 Berichttitel: Re: Fake news?
Geplaatst: ma apr 03, 2017 10:36 am 

Reacties: 124
Bekeken: 7719


Lancelot schreef:
Als iemand stelt dat Wilders een leugenaar is en hij gebruikt joop.nl als bron vind ik dat een waardeloze onderbouwing.

Lancelot, jouw voorbeeld gaat veel verder dan de door Baedeker in #80 aangehaalde quote: http://www.breitbart.com/london/2017/03 ... ape-stats/

OK, de kop van het Breitbart-artikel is een negatieve interpretatie, dat vind ik niet zo mooi, maar het artikel geeft weer waar het over ging en wat de feiten en omstandigheden waren.

Kijken we voorbij de kop, wat ik toch aanneem dat iedereen hier zal doen, dan zie ik in zo'n artikel dat een minister niet doorheeft dat in de statistieken een jaar zit waarin de aangiften van misdaad niet goed worden verwerkt (de minister heeft immers geroepen dat bepaalde misdaadcijfers dalende zijn). Dat is heel knullig voor die minister maar ondeskundigheid is iets anders dan leugenachtigheid. Er zijn veel meer ondeskundige politici dan dat er aperte leugenaars zijn!

Conclusie: het ging hier om een zinvolle quote door Baedeker.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Fake news?

 Berichttitel: Re: Fake news?
Geplaatst: ma apr 03, 2017 10:11 am 

Reacties: 124
Bekeken: 7719


Wisp schreef:
Ik weet niet of het een "raar ding" is
maar ik zou bijvoorbeeld "Joop" geen bronvermelding noemen.
Tenzij er heel specifiek een (echte) naam bij zou worden gegeven van iemand die als bron zou kunnen worden beschouwd

www.joop.nl bedoel ik.

Voor al deze en andere genoemde sites:
Het verbaast mij als Lancelot en vele anderen doen alsof we de KOPPEN van zulke opiniërende sites serieus zouden moeten nemen! Er werd verwezen naar een overzicht van schreeuwerige en/of provocerende koppen van Breitbart. Mocht iemand naar zo'n site verwijzen, naar een specifiek artikel, dan scan ik zo'n artikel op feiten en op verwijzingen. Joop en heel veel andere media brengen feiten maar zijn ook vaak "opiniërend" wat weer een samenvoeging kan betekenen van provocatie, propaganda, opinievorming en het naar voren brengen van feiten.

Leugens komen niet eens zo vaak voor; misvattingen soms wel, selectie van feiten is echter overmijdelijk, en daar gaat het veruit het meest over, ongeacht de politieke richting van een medium.

Al de in ons draadje genoemde verwijzingen zijn legitieme verwijzingen want het gaat bij een verwijzing daarom, te laten zien waar een bewering vandaan komt. Een verwijzing staat er niet voor niets; hij staat er om aldaar te controleren (als u er tegenin wilt gaan) waarom een claim, een bewering, is gebaseerd. Een reactie als: "Joop.nl beweert dit nu wel in de aanhef, maar verder op in de tekst komen ze niet verder dan een vaag vermoeden" - zou ik serieuzer oppakken dan wanneer iemand zou opmerken, zoals ik ooit mocht meemaken: "De Telegraaf, die is enkel goed om de vis mee in te pakken".

Dan heb je de discussie doodgeslagen en dan wil je niet praten over de feiten die een krant in een artikel vermeldt, misschien omdat de vette kop erboven je niet aanstaat.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Fake news?

 Berichttitel: Re: Fake news?
Geplaatst: zo apr 02, 2017 5:16 pm 

Reacties: 124
Bekeken: 7719


Heb ik gedaan - en mijn rol is dat er er even wat van heb gezegd.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Fake news?

 Berichttitel: Re: Fake news?
Geplaatst: zo apr 02, 2017 4:50 pm 

Reacties: 124
Bekeken: 7719


Lancelot en Portman, discussieren jullie hier met mij en met Baedeker? Jullie doen net alsof wij joden en negers niet waarderen, alsof wij White supremacist websites bezoeken. Man en paard worden echter niet genoemd, de websites worden niet genoemd. Normaliter bedoelt men de Canadian Heritage Alliance, Stormfront of Aryan Nation, tenminste dit is wat ik krijg als de white supremacist websites invult op Google. Voel mij niet aangetrokken tot die sferen.

En Lancelot, jij bent begonnen met ge-etter aan de hand van een bronvermelding. Wij mogen niet op Breitbart kijken, bij voorbeeld. Kritiek kan ik het niet eens noemen want inhoudelijk heb je volgens mij vooral gescholden. Wil je daar eens mee ophouden, ik ga ook geen rare dingen zeggen over Joop of Vileine. Ik lees die websites gewoon en zal niet negatief reageren als iemand die als bron opgeeft.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Fake news?

 Berichttitel: Re: Fake news?
Geplaatst: za apr 01, 2017 10:14 pm 

Reacties: 124
Bekeken: 7719


Lancelot discrimineert sommige media, en mensen die die media raadplegen: het begin van verlies van respect, zeker als je bedenkt dat het netiquette is om je bronnen te vermelden. Linkse mensen kunnen zich tegenwoordig (40 jaar terug nog niet) veroorloven om zelfgenoegzaam iedereen die hen met onwelgevallig nieuws confronteert, te diskwalificeren of te negeren.

Maar dat is het probleem van sommige linkse mensen, dat ze doen waar ze mee wegkomen. Wij praten gemakkelijker met linkse mensen die iets strenger zijn voor zichzelf en we willen toch graag dat rechtse mensen zich beter en meer allround informeren. Dat kan door te lezen wat je tegenstanders vinden, en door te lezen welke feiten ze daar voor aandragen.

Dan merk je soms ook dat je in veel opzichten niet zo zeer hoeft te passen in een of ander schema van links of rechts, en dat je soms op sommige vragen nu geen antwoord hebt. Maar ook dat er soms feiten onbekend zijn, en in andere gevallen dat er feiten worden verdoezeld of ontkend. Zo iets komt de normale verhoudingen tussen andersdenkenden niet ten goede.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Fake news?

 Berichttitel: Re: Fake news?
Geplaatst: za apr 01, 2017 8:58 am 

Reacties: 124
Bekeken: 7719


Waarom zou die uitdrukking niet hoogstens gelden voor degene die hem hier bezigt? Wie zichzelf afsluit van feiten door zich af te sluiten van bepaalde media, zal allicht niet volledig op de hoogte zijn. Wie zich niet afsluit, kan gemakkelijk berichten in hun context plaatsen en controleren of de informatie selectief, eenzijdig of vals blijkt te zijn. Volledig vertrouwen op mainstream media, wie doet dat tegenwoordig nog.

In Zweden worstelt men kennelijk met de materie: http://time.com/4182186/sweden-feminist ... -refugees/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Fake news?

 Berichttitel: Re: Fake news?
Geplaatst: ma maart 06, 2017 8:13 pm 

Reacties: 124
Bekeken: 7719


Bovendien was het draadje begonnen met het zwartmaken van een bron. Dat vind ik een heel slechte gewoonte in forumland. Vroeger op Stand.nl had je ook van die linkse rakkers die elke keer als je De Telegraaf aanhaalde, antwoordden dat ze daarmee de vis gingen inpakken, dat het een foute krant was in de oorlog, en zo voorts.

Als forummer die ALLE media nog leest, wil ik nooit voor de voeten geworpen krijgen dat ik sommige bronnen niet mag citeren. Wat ik wel eens deed was: mijn bron niet meer noemen maar dan werd ik bekritiseerd omdat dit niet volgens de forumspelregels was.

Wie dus een bron wil bekritiseren moet komen met weerleggingen of aan die bron een draadje wijden maar niet alles afdoen met: Oh het is maar Breitbart, Oh het is maar De Telegraaf. Daarmee wordt alleen ge-etaleerd hoe zeer veel forummers hun wereldbeeld klein houden door nooit eens door de bril van een tegenpartij naar die wereld te kijken. Gewoon alleen Trouw blijven lezen dus.

Als dan later blijkt dat het bericht van het gewraakte medium niet onjuist was, hoe kunnen we dan verhaal halen?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Fake news?

 Berichttitel: Re: Fake news?
Geplaatst: do maart 02, 2017 6:05 pm 

Reacties: 124
Bekeken: 7719


Het gaat om het selectief zoeken en selectief presenteren, al zijn het maar suggesties dat iemand iets "fouts" zou hebben gedaan, dit pontificaal op de voorpagina. Altijd in hoofdzaak voor de tegenhangers van de politieke richting van de krant. Kandidaten moeten worden geselecteerd op goed gedrag inclusief het vermijden van onjuiste INDRUKKEN, dat hoort vanouds bij goed politiek gedrag. Maar er zijn zo weinig bereidwillige en ook geschikt geachte kandidaten voor rechtse partijen; zulke mensen die erg geschikt zouden zijn kiezen nogal eens voor een loopbaan in het bedrijfsleven en geef ze eens ongelijk.

Ook misselijk dat veel kranten Jacques Tichelaar meer pontificaal in beeld brengen dan Jean Claude Juncker, want de laatste heeft iets belangwekkends naar voren gebracht.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Fake news?

 Berichttitel: Re: Fake news?
Geplaatst: di feb 21, 2017 10:43 pm 

Reacties: 124
Bekeken: 7719


baedeker schreef:
Dankjewel, die kende ik nog niet. Jesse Klaver liegt dat hij een moeilijke jeugd heeft gehad:
Jesse Klaver onder vuur: meneer liegt, bedriegt, draait en verzint er vrolijk op los
Terecht dat De Telegraaf hem daar op pakt.

Klinkt als persoonlijke aanval op Klaver. Als datgene wat Julian Assange onlangs "weaponized news" noemde - maar op deze manier wordt nieuws onaangenaam en onzindelijk. Van mij mogen zelf denkende kiezers die persoonlijke aanvallen ook gewoon een beetje voor lief nemen, negeren of wegverklaren: ik snap dat iedereen door de mangel wordt gehaald maar ik steek mijn energie daar niet in. Wat ik absoluut zeker weet dat als een politicus er nieuw uitziet en met iets anders lijkt te komen, dat dan ook allerlei Fake News en onzinnige suggesties opduiken. Zie Fortuijn, Verdonk, Trump vandaag. Negeer het net als vroeger bij Bill Clinton.

Van mij mag die Klaver het allemaal wat opleuken of onzorgvuldig vertellen maar liever neem ik hem zakelijk serieus, en dan zie ik dat zijn oplossingen voor grote problemen hele dure zijn en eigenlijk uiteindelijk geen duurzaam haalbare oplossingen. Maar dat is allemaal bediscussieerd in keurige TV nieuwsrubrieken, en daar ga ik dus niet op in. Voor mij is het een luchtfietser en daarom "koop" ik zijn oplossingen niet bij de stemwijzers ook al staat er dan niet bij of iets bij de PVV of bij GL hoort - en ik weet dat ook niet altijd met zekerheid.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Fake news?

 Berichttitel: Re: Fake news?
Geplaatst: wo feb 15, 2017 9:44 pm 

Reacties: 124
Bekeken: 7719


Je hebt gelijk Baedeker als je beweert dat veel landen een hogere groei hebben
Citaat:
1. Ireland - 4.5%

2. Romania - 4.2%

3. Malta - 3.9%

4. Luxembourg - 3.8%

5. Poland - 3.5%

6= Sweden - 3.2%

6= Slovakia - 3.2%

8. Latvia - 3.1%

9. Lithuania - 2.9%

10. Spain - 2.8%

https://www.weforum.org/agenda/2016/02/ ... economies/
Frankrijk, Duitland en Italia zijn grote landen en duwen het gemiddelde naar beneden zodat NL ergens in het midden schijnt te bungelen. In 2016.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 11 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling