Het is nu vr feb 22, 2019 8:20 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 10 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Vergeten Nederlanders bepalen uitslag verkiezingen.
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Vergeten Nederlanders bepalen uitslag verkiezingen.

Geplaatst: wo maart 15, 2017 6:12 pm 

Reacties: 68
Bekeken: 3712


De elite dat zijn de hoger opgeleiden van het volgzame soort. Daarom willen ze steeds meer hogere opleidingen in de illusie nog meer mensen te kunnen kweken zoals zij, mensen die niet zelfstandig denken en die inzetbaar zijn als willige bureaucraten en pionnen van het internationaal grootkapitaal. Dat huist in belastingvrijhavens, overlegt openlijk met de hoogste politiek en dringt ons op dat wij middels "innovatie" ons eigen graf graven met subsidies om nog meer kosten aan ons op te dringen zodat zestig procent van het volk vluchteling wordt in eigen land; vooral vanaf de pensionering of zoveel eerder als dat we "nutteloos" zijn geworden.

Goed, ik ga nu stemmen op een partij waar ik denk dat nog persoonlijke verantwoordelijkheid en eigen geweten mag bestaan.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Vergeten Nederlanders bepalen uitslag verkiezingen.

Geplaatst: di maart 14, 2017 11:13 am 

Reacties: 68
Bekeken: 3712


Vergeten Nederlanders zullen zich in het stemhokje herinneren dat het gebruikelijke "kartel van partijen" het eigenlijk altijd met elkaar eens zijn op hoofdpunten, die altijd in het nadeel zijn van de gewone burgers. Hoofdpunten die alleen heel terloops in verkiezingstijd aan de orde komen. Hoeveel geld gaat straks plots uit de begroting worden weggehaald worden "om aan het verdrag van Parijs te voldoen" of "om de planeet te redden"?

Misschien dat het leugens zullen zijn, dat noch het verdrag, nog het klimaateffect voorschrijft dat Siemens windmolens op de Noordzee moeten worden geplaatst. Kortom, als Groen Links regeert, regeert de onderbuikreactie en doe je precies wat straks de meeste CO2 in de lucht brengt, omdat het verstand wordt uitgeschakeld en alle onnozele aankomende studenten, en verontruste jonge dames, worden opgehitst om gekke dingen te doen. Er zullen heel wat tonnen koolstofstaal en zeldzame aarden worden versleten, in blinde paniek, en er wordt dan gedaan aan zwart-wit keuzen waar we nog spijt van krijgen.

De rekening krijgt u gepresenteerd omdat vanwege "de planeet" toch nog even wel, anders dan beloofd, het eigen risico moet worden betaald, de uitkeringen bij de eerste economische dip worden ingekrompen en uw werk op uw 60e levensjaar eindigt en u dan uw toekomstig pensioen mag gaan opeten.

U betaalt de rekening; de elite zal doorfeesten en in Tesla auto's rijden.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Vergeten Nederlanders bepalen uitslag verkiezingen.

Geplaatst: di maart 14, 2017 11:06 am 

Reacties: 68
Bekeken: 3712


Maar wie waren er verantwoordelijk voor het feit dat de markten slechts op deze bizarre wijze nog voor correctie konden zorgen? Wie hebben alles in onbalans laten zakken?

We komen uit bij het management van grote banken, "too big to fail" en bij politici, zoals de Nederlander Cees Jan de Jager (CDA) die op het tijdstip dat handelen geboden is, terugdeinzen voor de almacht van de crony capitalists. Gelukkig hebben we een Trump, maar de vraag is nog of onze hoop bewaarheid wordt dat DIE nu wel een paar maatregelen laat nemen om banken en verzekeraars zich als normale partijen op een normale markt te gaan gedragen.

Geen "too big to fail" banken, alstublieft, opsplitsen want anders schep je een maffia.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Vergeten Nederlanders bepalen uitslag verkiezingen.

Geplaatst: wo maart 08, 2017 11:16 am 

Reacties: 68
Bekeken: 3712


Denk dat ik veel van Thorbecke heb overgenomen, net als praktisch alle hedendaagse conservatieven (conservatisme is dan ook een filosofie die tegenover de "revolutie" (snelle schoksgewijze geplande verandering) een geleidelijke evolutie voorstaat zodat het conservatisme in 2017 is aangepast aan onze evolutie, ook die van onze maatschappij). Maar ook de conservatieve tegenvoeters in die tijd, Groen van Prinsterer en later Abraham Kuyper, kwamen met belangwekkende filosofie over hoe je een maatschappij kunt vormgeven waarin nu juist van elkaar in levensopvatting verschillende bevolkingsgroepen samenleven.

Een originele "neo-liberale" denker (haakjes omdat conventies indelingen anders maken, maar "neo" duidt op een latere uitleg en invulling) - Roel van Duijn, verwees in een boek naar deze Abraham Kuyper en zijn gedachten over soevereiniteit in eigen kring. Zie referentie:

Voeten in de aarde; de eco-crisis en onze erfenis van Abraham Kuyper en Frederik van Eeden; verkenningen in organische en organistische filosofie (1984) ISBN 90-290-1906-9

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Vergeten Nederlanders bepalen uitslag verkiezingen.

Geplaatst: wo maart 08, 2017 10:57 am 

Reacties: 68
Bekeken: 3712


Hume schreef:
De tegenstelling progressief en conservatief liberalisme is niet nieuw en niet het grootste probleem.
De grote ideologieƫn hebben afgaan en in deze postmoderne tijd overheerst het individualisme in het Westen..
Het populisme is in opstand gekomen tegen deze ontwikkeling .

De betekenis van het individualisme lijkt mij wel iets wat past bij de ideologische tegenstelling progressief versus conservatief liberalisme.

Conservatisme versus liberalisme (in amerikaanse zin, namelijk de progressieve ideologie) is zeker iets wat bij mensen leeft, of ze het nu zo benoemen of niet.

Ideologie als weldoordachte en goed beredeneerde keuze, helpt juist elkaar te begrijpen en met elkaar in gesprek te gaan. Zie de ander niet als "fout", "eng" of wat dan ook maar als volwassen gesprekspartner, en ontdek dat er doortimmerde verhalen achter zitten. In de praktijk is dit wat er gebeurt en waardoor we het met elkaar uithouden. Ideologie is zinvol en helpt bij wederzijds begrip.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Vergeten Nederlanders bepalen uitslag verkiezingen.

Geplaatst: di maart 07, 2017 11:00 pm 

Reacties: 68
Bekeken: 3712


Nog iemand die zich bij de elite schaart: http://www.elsevier.nl/opinie/opinie/20 ... ap-82431E/
De kop is voor iedereen leesbaar. Nee, de mens is niet zo logisch of economisch als Arend Jan Boekenstijn graag had gedacht. Daarom is het liberalisme iets wat moet worden aangevuld met een forse dosis conservatisme.

Daar hoort ook bij dat mensen zich in groepen organiseren, iets wat conservatieven, en ook de gemeenschapsdenker Amitai Etzioni, zich iets beter van bewust zijn dan de klassieke liberalen. De mens kan in groepen en in naties boven zich zelf uitstijgen maar ook juist zich onzindelijk en zelfs beestachtig gedragen tegenover de anderen.

Als conservatief kies ik voor een nationalisme dat meer let op het ruimte laten voor anderen dan het opeisen van mijn Nederlanderschap. Het gaat immers om de vrede en rechtvaardigheid TUSSEN groepen en volkeren in de wereld. Op die manier wil ik wel meedoen met "Nederland Eerst"!

Het progressief liberalisme is hier staatsgodsdienst aan het worden; ik wijs het krachtig af.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Vergeten Nederlanders bepalen uitslag verkiezingen.

Geplaatst: di maart 07, 2017 10:46 pm 

Reacties: 68
Bekeken: 3712


Hume schreef:
Gestopt schreef:
Ik ken veel mensen met een goede baan die PVV stemmen.
De redenen zijn altijd
uit de euro en de EU
te veel migranten
te veel islam


Inderdaad veel PVV'ers zijn eerde azijnpissers dan vergeten mensen.
Mensen die een uitkering hebben of moeilijk een baan kunnen vinden of veel kritiek hebben op het kabinet ,stemmen op de SP.

Het gaat wel te ver om PVV'ers foute mensen te noemen ,want ze hebben ook hun problemen.
Vaak lezen ze de krant van kommer en kwel , de Telegraaf en weten niet beter.

Maar dat zijn verbanden die maar voor een gedeelte van de mensen op gaan.

Nog een categorie waar ik heel blij mee ben: VRIJ denkende en vrij sprekende mensen! Ze onderkennen dat er een eenvormigheid is in denken en spreken, een schijnheiligheid ook, waar je bijvoorbeeld op oudere leeftijd, en / of omdat je voor je omgeving, meestal werkomgeving, geen verantwoording hoeft af te leggen.

Dat laatste kunnen weinigen zeggen en of Facebook en op LinkedIn refereer ik niet aan politiek, zelfs al laat ik de PVV links liggen, want mijn mening wordt door mensen die voor multinationals werken of voor een overheid, meestal verafschuwd. PvdA of D66 is meestal goed en rechts daarvan moet je natuurlijk wel het broeikasgeloof onderschrijven (kijk eens hoe mooi Buma dat bijvoorbeeld gisteravond bij Nieuwsuur weer deed).

Vrije mensen denken zelf; vergeten mensen komen op voor hun eerlijke belang; door de elite worden ze kapot gemaakt in reorganisaties, door met overheidssubsidie georganiseerde "innovaties", door bemoeizucht van mensen die alleen bezig zijn hun eigen "morele" gelijk te bevredigen, zogenaamde morele masturbatie!

De elite, de hoger opgeleiden, ze falen en ze hebben niet zelden een discriminerende en onpractische attitude in de omgang met minder chicque mensen als zij zelf. Ik zie het om mij heen en ik schaam mij hoger opgeleid te zijn.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Vergeten Nederlanders bepalen uitslag verkiezingen.

Geplaatst: di maart 07, 2017 5:25 pm 

Reacties: 68
Bekeken: 3712


Enzo501 schreef:
Het grote voorbeeld Trump en de chaos die sinds zijn aantreden in de VS is ontstaan zullen een impact hebben op de komende verkiezingen in NL, Frankrijk en Duitsland.

Alle grote partijen hebben bij hoog en bij laag beweerd nooit met Wilders iets te gaan ondernemen. Het grote voorbeeld wordt bepaald niet gevolgd door Wilders die geen campagne voert en geen programma heeft! Bovendien is de kans dat Wilders als hij de meeste stemmen krijgt, ook premier wordt, exact gelijk aan: NUL komma NUL.

Niemand wil en iedereen (Rutte, Buma, Asscher) wordt door eigen partij uitgekotst als ze hierop draaien; je krijgt dan je reinste volksopstand (nou ja volk; ik bedoel actiewezen). Dus jongens lachen om het domme stukje toneel dat Mark en Geert binnenkort in een debatje gaan doen om hun wederzijdse kamerzetels te proberen samen op te voeren. Kiezer, stink er niet in en kies de partij waarvan acties in het verleden, en programma bij jou passen.

Strategische stemmers maken het land kapot en een regering-Wilders gaat er niet van komen wat op dit moment terecht is gezien de zwakte van de PVV.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Vergeten Nederlanders bepalen uitslag verkiezingen.

Geplaatst: di maart 07, 2017 5:16 pm 

Reacties: 68
Bekeken: 3712


Gestopt schreef:
Ik ken veel mensen met een goede baan die PVV stemmen.
De redenen zijn altijd
uit de euro en de EU
te veel migranten
te veel islam

Ja die ken ik ook wel. Vaak overigens 65 plus want als je nog werkt, wil je baas het niet weten en jij gaat het hem niet vertellen. Nog verstandiger: je staat je zelf niet eens toe om er over na te denken en stemt gewoon D66.

De vergeten Nederlanders zijn niet de enigen die PVV stemmen en de PVV is niet het enige wat ze kiezen, zelfs niet wanneer ze tamelijk boos zouden zijn maar misschien is dat laatste een onnodig stereotype. Het is per definitie niet mogelijk precies te peilen hoeveel mensen met deze gedachten rondlopen. Zelf heb ik nog geen PVV gestemd omdat ik bij die club toch een paar dingen mis wat anderen wel hebben. Volgens mij levert de PVV niet de oplossing; heeft Wilders geen helder verhaal voor kritisch denkende mensen. Die kunnen wel op hem stemmen, maar Wilders' verhaal is niet goed genoeg om meer mensen mee te krijgen; hij is nauwelijks aanwezig behalve op Twitter; heeft geen strategie en praat niet over zijn filosofie waar mensen nog eens over konden nadenken zonder direct op hem te gaan stemmen.

Het systeem wordt sneller en beter bijgestuurd om mensen in problemen te helpen door je stem op andere partijen die ook buiten "ons soort nette liberalen" staan: Christen Unie, SGP, FvD en VNL kunnen helpen om geld vrij te maken waarmee we weer van het eigen risico af kunnen raken om maar eens iets te noemen wat zo gemeen is.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Vergeten Nederlanders bepalen uitslag verkiezingen.

Geplaatst: di maart 07, 2017 10:36 am 

Reacties: 68
Bekeken: 3712


Ze laten zich niet peilen en willen zelf niet weten dat ze misschien tegen de draad in gaan stemmen maar ze voelen dat het afgelopen kabinet bij hen de rekening heeft neergelegd: het kabinet dat nergens geld voor had behalve dan voor de windmolens en voor de opvang van migranten.

Ze hebben veel opties zoals: niet gaan stemmen, of tegen de draad in gaan stemmen. Als het goed met je gaat, als je wilt meedoen met de hoger opgeleiden die toch jouw salaris, jouw beroepsvooruitzichten, bepalen, pas je je denken aan: jouw baas stemt meestal niet op PVV, SP, VNL of FvD want dat zijn "foute" partijen waar vooral "losers" op stemmen. Merk ook eens op dat veel "succesvollen" in hun eigen luchtbel leven van leeftijdsklasse, opleidingsniveau, woonomgeving en bijpassende "vrienden" kring en familie.

De vergetenen hebben echter altijd overal hun relaties en weten dat praten over politiek hen snel in de hoek van boosheid zou kunnen brengen, een hoek die niet productief is voor welke positieve feedback dan ook .... BEHALVE bij verkiezingen als je gaat nadenken waar het mega grote geld naar toe ging in plaats van naar zorg of onderwijs. Het ging naar Siemens de windmolenbouwer, naar Deutsche Bank dat niet failliet hoefde te gaan, naar de top van de pensioenverzekeringswereld waar ondertussen de gewezen managers uit de mislukte bankenwereld binnenstromen... gisteravond op TV!

De vergeten Nederlanders zullen gelukkig met hun stem invloed kunnen hebben en op partijen stemmen die door anderen worden verketterd. De anderen die het te goed schijnen te hebben om de echte oorzaken op te zoeken en te benoemen. Maar als je het voor de kiezen krijgt ben je vaker bereid om je visie op de werkelijkheid aan te passen aan... de werkelijkheid! Alleen de vergeten Nederlanders kunnen hun land weer op het rechte spoor brengen!
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 10 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling