Het is nu wo apr 24, 2019 5:50 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 10 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Nepnieuws van de milieubeweging
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nepnieuws van de milieubeweging

Geplaatst: ma jan 15, 2018 6:45 pm 

Reacties: 17
Bekeken: 1356


Ook reizen per auto kan ontspannend zijn maar wel zonder haastige spoed, en zo vaak stoppen onderweg dat iedereen dat aangenaam vindt. De grootste vijand van rustig reizen in gezelschap, per auto, zijn de late feestvierders in gezelschappen, net als degenen die weinig geld of tijd hebben en toch ver willen komen... het OV is een probaat middel en ik heb er ook in mijn eentje mooie ervaringen mee opgedaan! Tussen de steden zijn treinen prima maar meer afgelegen plaatsen zijn nu eenmaal meestal beter per auto bereikbaar.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nepnieuws van de milieubeweging

Geplaatst: ma jan 15, 2018 5:54 pm 

Reacties: 17
Bekeken: 1356


Van de week zal het niet meevallen met veel regen en wind. Maar toch hebben we vanmiddag met de pauze nog weer een blokje om gelopen, weer of geen weer. Afgelopen weken hebben we toch echt veel goed wandel- en fietsweer gehad al was het te weinig om te zonnebaden.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nepnieuws van de milieubeweging

Geplaatst: ma jan 15, 2018 4:07 pm 

Reacties: 17
Bekeken: 1356


Rijd je mee met een dieselrijder, stap dan niet uit voordat de motor is uitgezet. Roet is zeker gevaarlijk voor de gezondheid; ga daar dus iets mee doen. Ook politiek gezien zal dat prioriteit moeten hebben boven allerlei speculatieve verhalen.

Ook die speculatieve verhalen kunnen kloppen dus laten we minder energie gaan gebruiken, alleen al om de redenen die we wel allemaal zouden kunnen begrijpen. Nu vlieg ik zelden, maar als ik daar wel veel geld voor had, zou ik nog eens moeten overwegen of ik niet beter met OV of met een auto door Europa zou gaan. Daar is op vakantie genoeg te beleven en soms kom ik Nederland niet eens uit. Waarom mensen veel geld uitgeven om vooral buiten Europa te komen, dat zou ik wel eens willen weten.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nepnieuws van de milieubeweging

Geplaatst: ma jan 15, 2018 12:48 pm 

Reacties: 17
Bekeken: 1356


Tot op de dag van vandaag is het heel moeilijk om zulke dingen als de invloed van fijnstof te begrijpen. Proefdieren vertellen vaak meer dan burgers bij wie we slechts kunnen raden als het inzicht ontbreekt: https://www.acsh.org/news/2017/01/04/ai ... tion-10669 maar wetenschap blijkt de vragen niet zo maar aan te kunnen; wetenschap wordt nu hoofdzakelijk voor grote multinationals ingezet omdat niemand anders nog bijdraagt in de kosten.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nepnieuws van de milieubeweging

Geplaatst: zo dec 31, 2017 7:37 pm 

Reacties: 17
Bekeken: 1356


Lies schreef:
Zo slecht is de luchtkwaliteit in Nederland niet, en er wordt gewerkt aan een nog betere kwaliteit. Moet je als beweging kiezen voor de gang naar de rechter omdat je perse gelijk moet krijgen door het acuut lamleggen van steden? Gisteren zagen wij een reportage op een Duitse zender, waarin meer mensen door de hoge energiekosten meer en meer overstappen op een houtkachel. Ook fijnstof, en staat gelijk aan het verkeer. Holzofen-Gate noemen ze het bij de buren.

Kijk eens hoeveel arseen er vrijkomt als de tuinhekjes er in worden verstookt - terwijl de milieubeweging wegkeek.

En de "wetenschap" van de RIVM? Waarop is het eigenlijk gebaseerd, zo vroeg ik mij vanmiddag af: Zoekend naar de term “HEIMTSA” want het is dit project waarop het RIVM zijn risico-inschatting lijkt te baseren, kom ik een interesante quote tegen:
Citaat:
Integrated environmental health impact assessment is defined as a means of assessing health-related problems deriving from the environment, and health-related impacts of policies and other interventions that affect the environment, in ways that take account of the complexities, interdependencies and uncertainties of the real world. As such, it depends heavily on how issues are selected and framed, and implies the involvement of stakeholders both in issue-framing and design of the assessment, and to help interpret and evaluate the results. It is also a comparative process, which involves evaluating and comparing different scenarios. It consequently requires the ability to model the way in which the influences of exogenous factors, such as policies or other interventions, feed through the environment to affect health. Major challenges thus arise.

https://ehjournal.biomedcentral.com/art ... -069X-7-61

Ja, het hangt zwaar af van hoe de issues worden geframed… hoe denk je dat deze zinnen (die echt daarvoor niet zijn geschreven) overkomen op politieke dieren zoals mijzelf?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nepnieuws van de milieubeweging

Geplaatst: zo dec 31, 2017 7:07 pm 

Reacties: 17
Bekeken: 1356


Wisp schreef:
Zit jij hier nu te suggereren dat er in de wetenschappelijke wereld alleen artikelen zijn die de schadelijkheid van fijnstof ontkennen?

Nee. Zoals ik heb aangegeven waren de 2 artikelen de toevallige uitkomst van mijn zoekaktiviteit. Zou ik verder kijken, en grondiger zoeken, dat komt er veel meer informatie en dan kan het altijd nog anders uitvallen.

Zelfs al heb ik wel datgene gedaan wat een RIVM ook doet, namelijk kijken naar de beste "Ruwe Uitgangsproducten" waarop al deze reviewers hun conclusies en MODELLEN op zouden moeten baseren. Maar ik ga niet concluderen over zaken waar ik onvoldoende overzicht heb - wel heb ik enig inzicht in hoe politiek activisme werkt en hoe dit uitwerkt bij de mensen die het wetenschapswerk moeten verrichten.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nepnieuws van de milieubeweging

Geplaatst: zo dec 31, 2017 6:56 pm 

Reacties: 17
Bekeken: 1356


Nog deze laatste dag van 2017 heb ik dankzij jou hier een klein overzicht http://www.rivm.nl/Documenten_en_public ... fecten.org gekregen over het hele thema luchtkwaliteit. Belangrijk is dat ze duidelijk aangeven dat er marges van onzekerheid bestaan en dat ze ook de relatieve proporties aangeven.

Voor 2018 een goed startpunt voor een ontdekkingstocht die voor mij nog moet beginnen. Het dossier is nog maar net geopend. Iedereen wordt geadviseerd de feiten te laten spreken, en niet lichtvaardig te gaan concluderen (zoals dat er geen belangrijke effecten zouden zijn).

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nepnieuws van de milieubeweging

Geplaatst: zo dec 31, 2017 4:29 pm 

Reacties: 17
Bekeken: 1356


Mijn zoektocht was via PubMed wat enkel wetenschappelijke literatuur weergeeft. Via Google alleen om terug te vinden wat ik in een Nederlandstalige mainstream papieren krant enkele dagen tevoren zelf had gelezen. Sorry dat ik niet voor alles jouw NRC raadpleeg en direct ga kijken op de plaats waar de "wetenschappelijke" redacteuren vergaten te kijken - terwijl ze wel de hapklare brokjes vreten die de milieu-activisten ze telkens voorschotelen.

Ik neem ze bij de NRC niets kwalijk en weet hoe veel "kopie" ze moeten uitspuwen in hoe korte tijd, voor hoe weinig loon.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nepnieuws van de milieubeweging

Geplaatst: zo dec 31, 2017 2:04 pm 

Reacties: 17
Bekeken: 1356


Prima voor Milieudefensie want ongeacht wat de rechters zullen zeggen, geeft het steeds weer "nieuws" - wat in feite geen nieuws zal zijn, hoogstens weer een andere kijk op de zaak van een ander rechtscollege. Maar wel zal het weer miljoenen malen worden geretweet, en nepnieuws-suggesties zullen ook in 2018 als lopend vuurtje op Facebook worden verspreidt.

De werkelijke rechters zullen de burgers van dit land zijn die zich liever schuldgevoel laten aanpraten, liever dan zich in te zetten voor werkelijk nut van het "algemeen". De burgers gaan dit afkopen door een lidmaatschap van een club waarvan ze denken dat die de opofferingsgezindheid heeft die ze zelf vrezen niet te hebben. Maar het offer dat moet worden gebracht is anders van aard dan die paar tientjes of de stem op Groen Links; het beste offer in 2018 is dat we bereid zijn nieuwe gezichtspunten te onderzoeken.

Twitter en Facebook zullen voor de massa alleen datgene brengen wat men zelf al vond, of wat de "vrienden" vonden.

Gisteren zagen we bij de film over Alan Turing hoe de Tweede Wereldoorlog juist gewonnen kon worden dankzij enkelingen die konden wat anderen niet konden, die zagen wat anderen niet wilden zien, ondanks sociale onhandigheden en ondanks dat ze bijvoorbeeld als homo niet werden geaccepteerd.

Dus de mening van de massa is onvoldoende voor de toekomst van de wereld en individuele "afwijkingen" kunnen nuttig zijn, zelfs als "men" dit niet wenst te aanvaarden.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nepnieuws van de milieubeweging

Geplaatst: za dec 30, 2017 8:33 pm 

Reacties: 17
Bekeken: 1356


Nepnieuws, overdrijving en verkeerde conclusies neemt men aan van mensen die al lang niet meer geloofwaardig zouden moeten zijn: Hier is de internetreferentie van wat Anne Knol van Milieudefensie deze week tegen de pers heeft gezegd https://gopressmobility.be/2017/12/28/d ... rtcomings/

Citaat:
In our country people die on average 13 months earlier because of pollution with NOx and extra small particles. This ruling proves that the Dutch government doesn’t care about public health.JF Gamble legde in 1998 uit dat als je het zorgvuldig bekijkt, er hoegenaamd geen effect van fijnstof op het overlijden van mensen wordt gevonden: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1533143/

JE Enstrom stelde dit jaar, dus 19 jaar later, opnieuw hetzelfde:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5407529/

Dat waren de eerste twee referenties die ik vond na een korte zoekexercitie op internet, na het lezen van een krantenartikel van eergisteren in de regionale pers.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 10 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling