Het is nu vr mei 29, 2020 9:44 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 6 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Aardbevingen in Groningen.
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Aardbevingen in Groningen.

Geplaatst: do apr 19, 2018 10:59 am 

Reacties: 163
Bekeken: 17031


Het nieuws van gisteravond nog in mijn hoofd. Nu nog wachten op de Groningers die de PvdA gaan vertellen: kom terug op jullie steenkolen-standpunt.

Want ik weet wel waarom geen hond meer PvdA stemt, zelfs in Groningen: ga maar eens kijken wat de PvdA beslist als ze aan de macht zijn, namelijk hoge energiekosten, grote bezuinigingen ook om honderden miljarden te kunnen doorsluizen naar de "groene energie" sektor van bedrijven die van weelde niet weten wat ze moeten doen!

Kijk eens wat voor baantje Diederik Samsom direkt al oppakte nadat hij door Asscher was pootje gelicht!

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Aardbevingen in Groningen.

Geplaatst: vr feb 02, 2018 5:40 pm 

Reacties: 163
Bekeken: 17031


Het altijd al duur betaald? Ik meen dat het Groningse aardgas ons allemaal destijds veel heeft opgeleverd. Of het voordeel ook wijs door ons is benut, daarover is de afgelopen decennia al heel veel van gedachten gewisseld geweest!

De kosten bleken niet goed te zijn verdisconteerd en de nationale overheid in Den Haag blijkt nu ook nogal lomp en onhandig te hebben opgetreden. Dat komt niet door deze of gene partij al kreeg EEN parlementslid wel een bijzondere veeg uit de pan, in de televisieuitzending van gisteravond!

Goed, Portman, daar zul je wel niet naar gekeken hebben dus we noemen geen namen. Maar we accepteren dat we veel hebben laten liggen (onbetaalde rekeningen) die we tenminste moreel, maar ik denk meest ook wel juridisch, aan de Groningers verschuldigd zijn.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Aardbevingen in Groningen.

Geplaatst: vr feb 02, 2018 10:56 am 

Reacties: 163
Bekeken: 17031


Enzo501 schreef:
Lies schreef:
Enzo501 schreef:

Het geld is op? Wat een kolder, het geld wordt op een bepaalde manier besteed waardoor groepen buiten de boot vallen.
Wat natuurlijk wel zorgelijk is is dat wanneer je Nederland vergelijkt met andere energie exporterende landen het jammer is dat de bevolking er niet of nauwelijks van de vele honderden miljarden die dit heeft opgeleverd heeft kunnen profiteren (vergelijk dat eens met Noorwegen). En nu wordt Nederland ook nog eens gegeijzeld door een groep labiele Groningers die doen voorkomen alsof er een nationale ramp heeft plaatsgevonden en van geld dat ze gaan krijgen een Poolse stucadoor een paar scheuren laten dichtsmeren en van de rest van de schikking lekker op vakantie gaan.
Gegijzeld door een groep labiele Groningers..........ik denk dat er in het aarbevingsgebied, waar men niet meer gered is met een Poolse stucadoor, wel bewoners zijn te vinden die je door zo'n opmerking aan een hooivork willen rijgen.

Rightnow heeft gelijk, het geld is op. Vroeg of laat komen we daar allemaal achter.

'Vorige kabinet nam meedogenloos besluit over gas'
https://nos.nl/artikel/2214773-vorige-k ... r-gas.html

Dat ze mij om een losse opmerking aan een hooivork willen rijgen zegt mij genoeg over hun geestelijke gesteldheid.
Het is geld is allesbehalve op. Maar zoals ik hier volgens mij al 10 jaar beweer vinden er demografische veranderingen plaats en zijn er de opkomende economieen waardoor de economische overmacht van het westen structureel zal afnemen en de welvaart in die landen idem dito bij onveranderd beleid. En dat is wat er nu gaande is. Dure sociale stelsels worden krampachtig in stand gehouden en door de bijbehorende lasten voor actieven in een samenleving waar relatief gezien het aantal inactieven blijft stijgen is er een onvermijdbare situatie waar de toekomstige generatie het minder heeft dan diegenen ervoor.
Maar je loopt hier ook al 10 jaar op tegen muren waarbij vergrijzing geen probleem is en globaisering iets is 'waar we niet aan mee moeten doen'...En als er dan ook nog een flinke ongecontroleerde instroom van vluchtelingen plaatsvindt zoals 2 jaar geleden wordt het er uiteraard niet rooskleuriger op. Er kan nog bijgestuurd worden, maar gezien de starre politieke verhoudingen wordt het lastig.

Het leek mij daarom zinvol te beginnen met de constatering dat het geld op is: burgers menen immers dat er toch voor hun wensen altijd geld genoeg is, als men maar wil?

Die constatering brengt ons zelden verder want van tevoren had je kunnen weten dat lang niet iedereen wil. Inderdaad zijn er de politieke verhoudingen, de al dan niet vastgeroeste standpunten en belangen: in die verhoudingen ben je blij als een paar kamerleden extra iets van je standpunt begrijpen en aan hun kiezers kunnen uitleggen. Dan kun je soms een nipte meerderheid bereiken en moet je voortdurend wegen en kiezen waaraan je het publieke geld besteed en of het wijsheid is om meer belasting te heffen.

Behalve natuurlijk wanneer Lian Marijnissen alsnog het socialistisch paradijs tot stand brengt, maar nogmaals, ik zie geen meerderheid van de Nederlanders daarvoor kiezen en deden ze het wel, dan zouden we als Venezuela kunnen eindigen...

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Aardbevingen in Groningen.

Geplaatst: do feb 01, 2018 10:27 am 

Reacties: 163
Bekeken: 17031


De staat dat zijn wij zelf, werd er (ik dacht gisteravond bij Nieuwsuur) gezegd. We hadden in heel Nederland de lusten, nu komen de lasten, want ieder jaar is er een nieuwe rekening van schade aan gebouwen in Groningen. We kunnen ongeveer de provincie opnieuw opbouwen en aardbevingsbestendig maken terwijl de gaswinning ter plaatse vrijwel gaat stoppen.

Het geld in Nederland is op en dat zullen we merken nadat de huidige korte opleving van de economie en de wittebroodsweken van het nieuwe kabinet, voorbij zijn.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Aardbevingen in Groningen.

Geplaatst: ma jan 22, 2018 3:09 pm 

Reacties: 163
Bekeken: 17031


Met de strekking daarvan ben ik het wel eens, P-G. Behalve de laatste zin want op (ongetwijfeld pas laat georganiseerde en betaalde) herstelwerkzaamheden aan Gronings vastgoed na, zal Groningen nooit delen in de winsten, behalve dan dat ook Groningers uitkeringen hebben getrokken en andere geneugten hebben gehad die overal in ons land bestonden. Ook daarom was het in het verleden hier wat gemoedelijker maar nu is het geld op.

Hopelijk zijn we daarom beheerst met grote overheidsuitgaven want ook de huidige hoge bedrijfswinsten zijn maar tijdelijk. Wel moet er ge-investeerd worden en ik stel voor dat dit is in

(A) infrastructuur en woningbouw voor alle categorieen en plaatsen waar woningnood is, met opoffering van landbouwgrond en natuurwaarden - hoe heilig ook!
(B) postacademische opleiding (bijscholing; gericht op de vaste baan die al juridisch is verzekerd zodat economische output ook is verzekerd, daar waar de tekorten zijn)
(C) het IN DE TOEKOMST NOG KUNNEN handhaven van ons huidige meer minimalistische sociale stelsel (dat zal bij huidig VVD-CDA beleid grote problemen geven in de toekomst als bij de volgende crisis de belastinggelden opdrogen)

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Aardbevingen in Groningen.

Geplaatst: za jan 13, 2018 7:05 pm 

Reacties: 163
Bekeken: 17031


Groningen is een mooie provincie maar het is van wingewest nu een gewest geworden waar nu veel gerepareerd moet worden op kosten van Den Haag (ons allemaal dus). Omdat schokken nog eeuwen lang kunnen optreden (zou ik vermoeden) zullen huizen aangepast moeten worden en het zal wel heel lastig wezen om vast te stellen waar dit zinvol kan gebeuren. Met elke aardschok zal de druk op ons land worden opgevoerd om tot besluiten te komen.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 6 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling