Het is nu ma mei 20, 2019 3:59 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 15 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Hitte records wereldwijd.
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Hitte records wereldwijd.

Geplaatst: ma nov 05, 2018 10:12 am 

Reacties: 93
Bekeken: 4319


Biertje schreef:
(....) Maar één ding staat nu al vast: steeds meer Duitsers kunnen de energierekening niet betalen.

https://www.bndestem.nl/overig/veel-dui ... ~a27a19f8/

Wel lukt het politici als Buma de pers te halen met verhalen dat het kabinet het allemaal veel te gek maakt - maar wiens handtekening staat er ook al weer onder het regeeraccoord en is daarin niet al voorgesorteerd? Ik vind persoonlijk de statements uit de oppositiebankjes iet duidelijker en op dit moment heb ik wel enige behoefte aan duidelijkheid:

Die "hitte-records wereldwijd" dat is immers de vraag. Over en weer beschuldigen mensen elkaar op internet van "Fake News" https://realclimatescience.com/2018/11/ ... e-science/ Daar moest ik aan denken toen vanochtend bleek dat een medewerker van het KNMI ergens op promoveert en dan zien we op de homepage van het KNMI nog een ander bericht van diezelfde persoon: https://www.knmi.nl/over-het-knmi/nieuw ... nel-dunner Maar ik had juist begrepen dat deze zomer de dikte van het ijs weer heel mooi in lijn lag met vroegere jaren.

De berichten lijken elkaar dus tegen te spreken. Maar dat we een vreselijke prijs gaan betalen lijkt al zeker... en gewone burgers gaan de rekening betalen terwijl met subsidie wellicht een mooie Tesla wordt aangeschaft door de beter gesitueerden...

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Hitte records wereldwijd.

Geplaatst: wo okt 10, 2018 9:03 pm 

Reacties: 93
Bekeken: 4319


Biertje schreef:
Waarom er wantrouwen is? Financiering van de wetenschap door het bedrijfsleven, terwijl m.i. dat juist een overheidsdingetje is,

Het universitaire onderzoeksbudget is geen klein dingetje. Dus ik stel voor dat bedrijven datgene financieren waarin zij belang stellen, en dat de overheid gaat zorgen dat de AOW en de bijstand voor de toekomst verzekerd is. Als echter iets geen (groot) belang van (grote) bedrijven voorstelt, dan blijft de vraag: willen wij iets van onze hoge belastingvrijstelling / uitkering / windmolensubsidie afstaan ter wille van dit onderzoek in het ALGEMEEN belang, en willen wij eens nadenken over nut en noodzaak van hoge hekken die moeten worden opgericht tussen het stuk onderzoek dat wel en het stuk dat niet door bedrijven kan worden bekostigd?

De meeste instituten zijn voor de bedrijven maar ergens in de wereld of ergens in Europa zou ik toch graag wat instituten zien waar je als onderzoeker niet zo maar komt te werken. Maar wordt je toegelaten dan moet je kunnen rekenen op een baan die echt jou met zekerheid ondersteunt om onderzoek te doen wat onafhankelijk staat van bedrijven, overheden en actiegroepen. Overheden is het moeilijkste want die zouden het wel moeten gaan financieren... eigenlijk dus wij allemaal die belasting betalen en allemaal wel meer direct voor ons leukere dingen weten die de overheid met zijn geld kon doen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Hitte records wereldwijd.

Geplaatst: di okt 09, 2018 4:51 pm 

Reacties: 93
Bekeken: 4319


Lumiere schreef:
Mja leuk... de beste man is alleen geen wetenschapper maar een rechtsgeleerde.


Met gammawetenschappen bedoelt men in Nederland en Vlaanderen de wetenschappen die zich met maatschappij en gedrag bezighouden: onder andere sociologie, antropologie, bestuurskunde, economie, rechten, politicologie, psychologie en communicatiewetenschap. Zij nemen dus een tussenpositie in tussen alfa- en bètawetenschappen. De gammawetenschappen hebben zich methodologisch sterk gemodelleerd op de natuurwetenschap, terwijl hun onderzoeksobject grotendeels samenvalt met de inhoud van de geesteswetenschappen.

In Vlaanderen heeft men het meestal over gedragswetenschappen.

Naast de gammawetenschappen kent men ook de alfawetenschappen en de bètawetenschappen.

bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Gammawetenschappen

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Hitte records wereldwijd.

Geplaatst: di okt 09, 2018 3:03 pm 

Reacties: 93
Bekeken: 4319


Leve de emeritus professoren. Die van mij hebben mij meermalen verbaasd met hun bijzondere kijk op de wereld, zo haaks op de mode van de dag. Het ging dan over hun kijk op hun vakgebied - niet verbonden met de klimaatdiscussies maar wel een algemeen gegeven dat zulke mensen de enige wetenschappers zijn die werkelijk vrij spreken en handelen!

De tegenwoordige wetenschappers in functie zijn ofwel slaaf van het bedrijfsleven, ofwel activist, beiden echter steevast vermomd als wetenschapper.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Hitte records wereldwijd.

Geplaatst: vr okt 05, 2018 4:42 pm 

Reacties: 93
Bekeken: 4319


Zou het uiteindelijke IPCC rapport al gereed zijn? Het eerste ontwerp was nog voorlopig en niet bedoeld om uit te lekken: https://www.reuters.com/article/us-clim ... SKBN1JA1HD

Het IPCC geeft en bespreekt kennelijk modellen die het klimaat moeten voorspellen. Die modellen worden vergeleken met cijfers uit de werkelijkheid. Er zijn tijdelijke invloeden, zoals zonnevlekken en El Nino en hoe houdt je rekening met zulke gegevens?

Probeer als burger je eens in te denken hoe lastig het is om in een model de klimaatverwachting te verwerken.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Hitte records wereldwijd.

Geplaatst: vr okt 05, 2018 3:08 pm 

Reacties: 93
Bekeken: 4319


Zogenaamde skeptici ontkennen echter niet dat er bepaalde tendensen zijn die op opwarming duiden. Wel wordt duidelijk dat er veelal wordt overdreven, door het IPCC met name, en dat is al vaak voorgekomen als we het gedrag van Samsom en Cramer rond "Kopenhagen" in herinnering nemen.

De zogenaamde "ontkenners" ontkennen zelfs niet dat er een menselijke invloed is, maar vinden dat het geheel wel evenwichtig moet worden weergegeven. Hun eigen grafiekjes geven ook een opwarmende tendens weer: https://realclimatescience.com/wp-conte ... shadow.png maar het commentaar erbij is veelzeggend en doet denken aan de regering Trump die nu zegt niet accoord te gaan met een nieuw IPCC rapport dat opnieuw een te hoge schatting opgeeft van datgene wat aan de hand is. Zie de Telegraaf van vandaag (inloggen of kopen; artikel staat verderop in de krant).

Door al dat politieke gedraai met gegevens zakt juist de consensus weg maar de kliek van "politici" zijn wel vaker de oorzaak daarvan dat de feiten en modellen van "technici" uiteindelijk liever onder de mat worden geveegd. Zo gaat het ook in de wetenschap, stelt de Volkskrant vandaag opnieuw vast. https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~bd6cfd16/.

Een oud gezegde was: hij was eigenlijk meer activist dan wetenschapper - maar wetenschapper moet men wel worden en blijven. We kunnen en mogen vragen dat het beter wordt gedaan!

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Hitte records wereldwijd.

Geplaatst: di aug 28, 2018 12:01 pm 

Reacties: 93
Bekeken: 4319


Het antwoord hierop zou moeten luiden: biogas! Er is zo veel mest en andere reststoffen en na biogaswinning resteert geconcentreerde plantenvoeding, dus snijdt het mes aan twee kanten.

Biogas kan, na zuivering en standaardisatie op methaangehalte, aan het aardgasnet worden geleverd. Ik hoor daar wel eens hoopvolle geluiden over maar momenteel wil de overheid alleen praten over "nul gas". In werkelijkheid gaat dit over FOSSIEL gas, en niet over biogas!

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Hitte records wereldwijd.

Geplaatst: do aug 23, 2018 9:06 pm 

Reacties: 93
Bekeken: 4319


Als het skepticisme voortkomt uit voorzichtigheid en twijfel wel, maar in een gepolitiseerde omgeving hoor je toch vaak de mensen die heel zeker van hun zaak zijn. Zelf sluit ik een opwarming van de aarde niet uit, maar heb wel kritiek op de wijze waarop een IPCC zich in het verleden heeft gedragen.

Het leidt wel tot behoedzaamheid in het aanvaarden van welke conclusie dan ook, en een besef dat meer berichten in een bepaalde richting weinig zegt over de richting van het klimaat zelf. Nieuws wordt namelijk gemaakt door groepen die voortdurend proberen de publiciteit te bereiken. Ook weten we wat de heer Hagoort over de kwestie heeft gezegd.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Hitte records wereldwijd.

Geplaatst: do aug 23, 2018 2:09 pm 

Reacties: 93
Bekeken: 4319


Lumiere schreef:
Rightnow schreef:
Lancelot schreef:
We moeten daar niets van denken.

Nee, we moeten maar meehobbelen met de 90 %, meelopen met de kudde want anders worden we verstoten! Laten we nooit naar de feiten zelf kijken, maar enkel herhalen zoals ik het nu voorzeg:


Het verschil is natuurlijk dat die 90% van de wetenschappers een logische theorie hebben die gestoeld is op observaties van de realiteit, ik herhaal het nog maar eens een keer:

1. Het is een bewezen feit dat CO2 warmte vasthoudt
2. Het is een bewezen feit dat de concentratie CO2 in de atmosfeer toeneemt
3. Het is een bewezen feit dat die toename komt door de menselijke consumptie van fossiele brandstoffen
4. Het is een bewezen feit dat de temperatuur toeneemt
5. We kunnen andere factoren als oorzaak uitsluiten, de zonneactiviteit neemt al jaren gemiddeld gezien af terwijl de temperatuur toeneemt, waterdamp is geen forceringsfactor, etc, etc.

Dat zijn allemaal factoren waardoor het een zeer logisch en goed wetenschappelijk observeerbaar verhaal is en het enige wat jij daar tegenover zet is: nietus, nietus, NIETUS!.... tsja :duh:

Het is een bewezen feit dat het CO2 gehalte van 0,03 naar 0,04 procent is gestegen
Het is een bewezen feit dat men juist met correcties op jaarreeksen alle kanten op kan en dat NASA geen onbesproken bron is
Het is een bewezen feit dat deze steiging in het niet valt bij andere factoren
Het is een bewezen feit dat eerlijk skepticisme te verkiezen is boven dogmatisch geloof

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Hitte records wereldwijd.

Geplaatst: vr aug 10, 2018 3:56 pm 

Reacties: 93
Bekeken: 4319


Lancelot schreef:
We moeten daar niets van denken.

Nee, we moeten maar meehobbelen met de 90 %, meelopen met de kudde want anders worden we verstoten! Laten we nooit naar de feiten zelf kijken, maar enkel herhalen zoals ik het nu voorzeg:

Minstens 90 % van de wetenschappers onderschrijft door de mens veroorzaakte wereldwijde klimaatramp.

Zo heeft men altijd succes gehad door de meerderheid te volgen. Zoals toen honderd auteurs zich keerden tegen Einstein:
Citaat:
A Hundred Authors Against Einstein

A collection of various criticisms can be found in the book Hundert Autoren gegen Einstein (A Hundred Authors Against Einstein), published in 1931.[4] It contains very short texts from 28 authors, and excerpts from the publications of another 19 authors. The rest consists of a list that also includes people who only for some time were opposed to relativity. Besides philosophic objections (mostly based on Kantianism), also some alleged elementary failures of the theory were included; however, as some commented, those failures were due to the authors' misunderstanding of relativity. For example, Hans Reichenbach described the book as an "accumulation of naive errors", and as "unintentionally funny". Albert von Brunn interpreted the book as a backward step to the 16th and 17th century, and Einstein said, in response to the book, that if he were wrong, then one author would have been enough.[5][6]

According to Goenner, the contributions to the book are a mixture of mathematical–physical incompetence, hubris, and the feelings of the critics of being suppressed by contemporary physicists advocating for the new theory. The compilation of the authors show, Goenner continues, that this was not a reaction within the physics community—only one physicist (Karl Strehl) and three mathematicians (Jean-Marie Le Roux, Emanuel Lasker and Hjalmar Mellin) were present—but a reaction of an inadequately educated academic citizenship, which didn't know what to do with relativity. As regards the average age of the authors: 57% were substantially older than Einstein, one third was around the same age, and only two persons were substantially younger.[A 57] Two authors (Reuterdahl, von Mitis) were antisemitic and four others were possibly connected to the Nazi movement. On the other hand, no antisemitic expression can be found in the book, and it also included contributions of some authors of Jewish ancestry (Salomo Friedländer, Ludwig Goldschmidt, Hans Israel, Emanuel Lasker, Oskar Kraus, Menyhért Palágyi).[A 57][A 58][C 34]
https://en.wikipedia.org/wiki/Criticism_of_the_theory_of_relativity#A_Hundred_Authors_Against_Einstein

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Hitte records wereldwijd.

Geplaatst: do aug 09, 2018 9:50 pm 

Reacties: 93
Bekeken: 4319


Ja zo werkt het. Tot dat verschillen in bevindingen zich niet meer laten terugvoeren op waarnemingen maar op de verschillen in de UITGANGSPUNTEN die verschillende MODELLEN gebruiken. Willam of Ockham zal nog niet zo bekend zijn geweest met het bouwen van modellen en van de krachtige invloed van kleine verschillen in de aannames die daaraan ten grondslag liggen. Maar wel hebben in alle tijden de succesvolle wetenschappers menigmaal lang vastgehouden aan hun visie, terwijl jongeren dan tevergeefs met nieuwe benaderingen kwamen. Ook het wederzijds gedrag van voor- en tegenstanders buiten de poorten van de universiteiten spreekt boekdelen.

Vergelijken we verschillende onderzoeken dan zien we dat het beeld van tijdreeksen vroeger toch anders was dan wat men nu naar voren brengt (dezelfde tijdperken in het verleden betreffend): naast grafieken waarin de temperatuur grosso modo niet verandert, zien we grafieken met duidelijke trends. Wat moeten we daarvan denken?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Hitte records wereldwijd.

Geplaatst: do aug 09, 2018 5:01 pm 

Reacties: 93
Bekeken: 4319


Lumiere schreef:
:duh: Mja waar te beginnen...

Rightnow schreef:
De wetenschappers die de ene rampvoorspelling na de andere publiceren, worden vooral gedreven door iets wat ik wel heel goed begrijp... zonder urgentie verdwijnt namelijk hun broodwinning... menig forummer weet aan den lijve wel wat het betekent als je broodwinning stopt en een nieuwe niet eenvoudig te vinden is...


Dit is klinkklare nonsens om twee simpele redenen:

1. Het overgrote deel van de betrokken wetenschappers heeft een vaste aanstelling bij bijvoorbeeld NOAA, NASA of anderszins een universiteit

Zelfs dan is vandaag de dag de "vaste aanstelling" geen automatisch gegeven, oftewel, ik zie om mij heen hoe vaste aanstellingen, voor wetenschappers, net als voor ander personeel, boterzacht is geworden.

Ongetwijfeld zal het streven van managers (en anderen) naar behoud van (of naar meer) status en macht, ook meespelen!

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Hitte records wereldwijd.

Geplaatst: do aug 09, 2018 4:56 pm 

Reacties: 93
Bekeken: 4319


Omdat ik zelf academicus ben en regelmatig onder wetenschappers vertoef misschien? Omdat ik zelf de mooie linkse seventies en eighties heb meegemaakt toen ik er zelf van overtuigd was dat mijn linkse intellectuele vrienden het grootste gelijk van de wereld hadden, misschien?

Youtube gebruik ik alleen voor uitleg van mensen die zelf wetenschapper zijn en hun expertise uitleggen, want als je geen collegegeld meer betaalt heb je nog wel toegang tot Youtube. En waarom zou ik zo maar iedereen geloven als ik immers eerst kan schiften op kennis en kunde?

Natuurlijk hebben wij als intellectuelen onze verantwoordelijkheid en ik begrijp ook wel dat we ons moeten afvragen waarom we niet zoveel vertrouwen op schijnen te wekken als vroeger. Ik begrijp dat er malle populistische praatjes bestaan (het internet is misschien een digitale borreltafel voor velen). Maar los van die borrelpraat die altijd al bestond, waarom lijkt er meer wantrouwen te bestaan terwijl de mensen steeds hoger opgeleid raken?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Hitte records wereldwijd.

Geplaatst: wo aug 08, 2018 1:37 pm 

Reacties: 93
Bekeken: 4319


De wetenschappers die de ene rampvoorspelling na de andere publiceren, worden vooral gedreven door iets wat ik wel heel goed begrijp... zonder urgentie verdwijnt namelijk hun broodwinning... menig forummer weet aan den lijve wel wat het betekent als je broodwinning stopt en een nieuwe niet eenvoudig te vinden is...

Het is trouwens in mijn ogen geen wetenschap wat deze modellenbouwers bedrijven, geen zoektocht naar de waarheid alleen, maar een steeds weer creatief omgaan met enorme databestanden waaruit we kennelijk nogal tegenstrijdige grafieken en conclusies kunnen afleiden, afhankelijk van alle correcties en uitgangspunten die we (heel arbitrair) hanteren.

Hoe je met dezelfde uitgangsgegevens telkens een andere conclusie kunt bereiken, en hoe ook vroeger al voorspellingen van rampen werden gedaan door (ook toen) wetenschappers, kun je een beetje bevroeden door de website en de youtube filmpjes van Tony Heller op te zoeken.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Hitte records wereldwijd.

Geplaatst: ma aug 06, 2018 10:31 am 

Reacties: 93
Bekeken: 4319


Het is toch wel uitzonderlijk, nog gekker dan 42 jaar terug toen er een hitterecord viel in ons land. Nu is de droogte uitzonderlijk. Dit weekend was ik in een andere provincie en zag ineens hoe groot de schade was aan bomen. De koeien staan bij hun stal te wachten wanneer ze binnen mogen, niet om gemolken te worden midden op de dag, maar omdat ze verlangen naar de koelte van de schaduw. Trouwens als het gras er vanaf de weg nog een beetje groen uitziet wil dat niet zeggen dat het nog voldoende aangroeit.

Op Groenland komt wel neerslag en daar geeft het steeds meer ijs: https://realclimatescience.com/wp-conte ... shadow.png wat de aandacht zou afleiden van het grotere plaatje, namelijk dat de hoeveelheid zee-ijs in het arctische gebied afneemt.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 15 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling