Het is nu wo feb 26, 2020 10:13 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 1648 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 83  Volgende
Auteur Bericht
 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Bericht nummer:#901  BerichtGeplaatst: di sep 10, 2019 12:32 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr mei 04, 2012 9:26 pm
Berichten: 4357
Berichten: Intopic
Biertje schreef:
Lies schreef:
Biertje schreef:
nutteloos werk: registreren van doodgeboren kinderen.

https://www.ad.nl/binnenland/ruim-9000- ... ~a02ae3af/
Omdat je zo harteloos reageert op bovenstaand artikel, vraag ik mij toch af of je wel gevarieerd eet in het land waar de consument kiest voor beton, asfalt en bestratingen.
Een sociaal-democraat is niet harteloos -dat kan je meer zeggen van christelijke - maar was is nou de toegevoegde waarde?

Die huizen zijn met een enorm groeiend alleenstaanden harder nodig dat kippenboeren met 100 miljoen kippen.

Aantal alleenstaanden in 2035 naar 20 procent; grote en middelgrote steden zullen blijven groeien
In Nederland zullen steeds meer mensen alleen wonen. In de grote steden zal in 2035 de helft van de huishoudens bestaan uit alleenstaanden. Landelijk zal dat bijna 20 procent zijn. Dit blijkt uit een prognose van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL).
Redactie 9 september 2019, 22:01

Uit de prognose blijkt verder dat vooral de grote en middelgrote steden zullen groeien, net als sommige randgemeenten rondom de grote steden. ©Getty Images
Nederland telt nu 17 procent alleenstaanden, in 2035 zullen er een half miljoen meer zijn. De bevolking zal dan met een miljoen zijn gestegen, tot 18,3 miljoen.

‘De flinke stijging van het aantal eenpersoonshuishoudens valt met name op in de grote steden’, aldus planoloog Danielle Snellen van het PBL. ‘De grote steden zijn vooral voor jongeren aantrekkelijk. Tegelijkertijd zal de vergrijzing ervoor zorgen dat er meer alleenstaanden in de grote steden zullen wonen, doordat een partner komt te overlijden.’

In de kleinere en middelgrote gemeenten zullen vooral meer ouderen alleen wonen. Behalve door het overlijden van de partner komt dit ook door scheiding. Zo zullen in Almere, een voormalige groeikern, veel inwoners die er ooit als jong gezin kwamen wonen in 2035 alleenstaand zijn.

Amsterdam naar een miljoen
Uit de prognose blijkt verder dat vooral de grote en middelgrote steden zullen groeien, net als sommige randgemeenten rondom de grote steden. Bijna drie kwart van de een miljoen nieuwe bewoners zal wonen in de grote steden en de middelgrote steden. Een middelgrote stad telt minstens 100 duizend inwoners. Van de vier grote steden zal Amsterdam de meeste bewoners erbij krijgen, ruim 150 duizend tot 2035. Dit is een stijging van zo’n 20 procent vergeleken met nu.

Amsterdam zal dan een miljoen inwoners tellen. De bevolking van Utrecht zal met ruim 20 procent stijgen, die van Den Haag en Rotterdam met 15 procent. De bevolking van de grote steden zal vrij jong zijn. Er worden meer kinderen geboren dan er inwoners overlijden. Verder trekken veel immigranten naar de grote steden, zoals expats, studenten en arbeidsmigranten uit de EU. In de provincies zullen Groningen, Assen, Zwolle, Arnhem, Nijmegen, Breda en Tilburg verder groeien.

De vergrijzing zal doorzetten. Is nu 19 procent van de Nederlanders 65 jaar of ouder, in 2035 zal dat een kwart zijn. Het verschil tussen de steden en het platteland zal toenemen, omdat de vergrijzing buiten de grote steden sneller gaat. Vooral in gemeenten die qua bevolking krimpen, zullen veel ouderen wonen, vaak 30 procent of zelfs meer.


https://www.topics.nl/aantal-alleenstaa ... 3330063vk/
Wat de toegevoegde waarde is van het registreren moet je vragen aan de ouders, of je er in verplaatsen, dat laatste doe ik:

Dit jaar zou ze zeven zijn geworden
https://www.parool.nl/nieuws/dit-jaar-z ... ~b3fa34e9/

Steden zullen blijven groeien en het Noorden loopt leeg:

Jongste prognoses CBS: het Noorden loopt leeg
https://www.dvhn.nl/groningen/Jongste-p ... 06774.html

De bevolkingskrimp voltrekt zich niet alleen meer aan de randen van Groningen en Drenthe. Volgens het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) krijgen bijna alle Groningse en Drentse gemeenten in 2035 te maken met een dalende bevolking. Verreweg de grootste krimp in heel Nederland tekent zich af in het aardbevingsgebied in Noord-Groningen.

In de cijfers van het CBS zijn nog niet alle gemeentelijke herindelingen meegenomen. Het sterkst daalt de bevolking in Loppersum met 17,7 procent. Er is geen enkele andere plek in het land waar de bevolking sneller daalt. Ook Delfzijl (min 15,7 procent), Ten Boer (min 13,6), Appingedam (min 11,4), Eemsmond (min 10,5) en Winsum (min 10,3) krijgen met een forse krimp te maken. In Oost-Groningen loopt het aantal inwoners ook flink terug met percentages rond de min 5 procent.We zitten graag als kikkers op een kluitje en dat hutje op de hei komt zo steeds dichterbij.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Bericht nummer:#902  BerichtGeplaatst: di sep 10, 2019 1:05 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr mei 04, 2012 9:26 pm
Berichten: 4357
Berichten: Intopic
En voor mij is er niets mooier dan een hutje op de hei :)

Nergens in Europa zo veel kinderen met astma door uitlaatgassen
https://www.gelderlander.nl/binnenland/ ... ~a43cff8b/

Bij één op de vijf kinderen met astma in Nederland is de ziekte gerelateerd aan luchtvervuiling door het verkeer. In geen enkel ander Europees land is dat aantal zo hoog. In de grote steden worden uitlaatgassen zelfs verantwoordelijk gehouden voor de helft van de astmagevallen bij kinderen.Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Bericht nummer:#903  BerichtGeplaatst: di sep 10, 2019 2:18 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 53647
Berichten: Intopic
Het zijn niet alleen kinderen die last hebben van de luchtvervuiling. Eerder werd al berekend dat in Nederland jaarlijks zo'n 20.000 mensen doodgaan door die vervuiling. Het is een prijs, welke niet berekend is in de kosten, en ook volkomen wordt genegeerd door zowel de zware industrie als de meeste politici.

_________________
“Erst kommt das Fressen, und dann kommt die Moral.”
Bron: Kurt Weill en Bertolt Brecht, Die Dreigroschenoper, 1928.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Bericht nummer:#904  BerichtGeplaatst: di sep 10, 2019 4:24 pm 
Online
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 18087
Berichten: Intopic
Citaat:
Knops is ‘niet blij’ met de afkoopsom voor architect Ellen van Loon van het Rotterdamse bureau OMA. Vorige week werd bekend dat zij niet langer leiding geeft aan de renovatie van een deel van het Binnenhof in Den Haag. Het parlement had geen vertrouwen meer in de samenwerking met haar.

,,Als je kijkt naar wat er is betaald, dan is dat heel veel geld’’, zei Knops dinsdag in de Tweede Kamer. ,,Ik vind dat zonde van het geld. Maar als je kijkt dat we daarvoor wel de rechten krijgen - en geen risico lopen om geconfronteerd te worden met rechtszaken over intellectueel eigendom - dan is dat een verdedigbaar bedrag.’
Was daar dan sprake van?

https://www.ad.nl/politiek/knops-2-7-mi ... ~a2ceb636/

_________________
De verwende machthebbers vragen uw steun
https://www.youtube.com/watch?v=k8pE0RmmcWk


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Bericht nummer:#905  BerichtGeplaatst: wo sep 11, 2019 8:36 pm 
Online
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 18087
Berichten: Intopic
Weer een prachtige afleidingsmanoeuvre van de VVD:

Citaat:
Banken moeten de rekeningen van gemeenteraadsleden in de gaten houden, om witwassen en financiering van terrorisme te voorkomen, vindt de VVD. Voor bijvoorbeeld ministers, Kamerleden en rechters geldt deze verplichting al.
Voor bepaalde groepen personen geldt de Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme al. Banken, maar ook andere instellingen, zijn verplicht een onderzoek in te stellen voor ze zaken doen met bijvoorbeeld hoge politici en rechters, maar ook hoge militairen, directeuren van staatsbedrijven en hun directe familie.

Om vermenging van de boven- en onderwereld tegen te gaan, vindt VVD-Kamerlid Roald van der Linde dat de wet ook zou moeten gelden voor de leden van Nederlandse gemeenteraden.


https://www.ad.nl/politiek/vvd-controle ... ~a8315af1/

Waarom terrorisme en niet belangenverstrengeling en omkoping? Die laatste liggen meer voor de hand. Daarnaast heeft een gemeenteraadslid weinig macht. Het lijkt mij beter om de bankrekeningen te controleren van al het overheidspersoneel en politici die contacten hebben met het bedrijfsleven en contracten mogen ondertekenen. Erger: er is helemaal geen bewijs te vinden dat de onderwereld en zelfs terroristen invloed heeft en krijgt in de politieke besluitvorming en politici onder druk kan zetten dan wel afperst. Dat is niet bewezen laat staan dat er iets te vinden valt.

Daarnaast is er iets geks: ook de bankrekeningen van rechters wordt gecontroleerd. Nog steeds zijn er rechters die weigeren om neveninkomsten op te geven. Waarom worden die bijverdiensten die ze dan ontdekken op de bankrekening niet gewoon opgevraagd van de bank en openbaar gemaakt?

_________________
De verwende machthebbers vragen uw steun
https://www.youtube.com/watch?v=k8pE0RmmcWk


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Bericht nummer:#906  BerichtGeplaatst: do sep 12, 2019 5:08 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 53647
Berichten: Intopic
'We gaan er nu echt allemaal op vooruit. Echt waar! Heel echt waar!'Groei van koopkracht in Nederland nooit zo gering als afgelopen jaar


En mensen met een uitkering en bejaarden gingen er zelfs op achteruit!


https://www.nu.nl/economie/5991396/groe ... -jaar.htmlVerkleinde Afbeelding
Verkleinde afbeelding. Klik om te vergroten.

_________________
“Erst kommt das Fressen, und dann kommt die Moral.”
Bron: Kurt Weill en Bertolt Brecht, Die Dreigroschenoper, 1928.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Bericht nummer:#907  BerichtGeplaatst: do sep 12, 2019 9:27 am 
Online
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 18087
Berichten: Intopic
Lies schreef:
En voor mij is er niets mooier dan een hutje op de hei :)

Nergens in Europa zo veel kinderen met astma door uitlaatgassen
https://www.gelderlander.nl/binnenland/ ... ~a43cff8b/

Bij één op de vijf kinderen met astma in Nederland is de ziekte gerelateerd aan luchtvervuiling door het verkeer. In geen enkel ander Europees land is dat aantal zo hoog. In de grote steden worden uitlaatgassen zelfs verantwoordelijk gehouden voor de helft van de astmagevallen bij kinderen.


Bij het hutje op de hei tref je misschien wel een wel aan met onbesmet bronwater wat je zonder gevaar kunt drinken.

https://www.ad.nl/binnenland/drinkwater ... gn=stdc_ad

_________________
De verwende machthebbers vragen uw steun
https://www.youtube.com/watch?v=k8pE0RmmcWk


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Bericht nummer:#908  BerichtGeplaatst: do sep 12, 2019 9:31 am 
Online
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 18087
Berichten: Intopic
Verlaging aftrek alimentatie zorgt uiteindelijk voor méér aanspraak doen op toeslagen.Handig :noo:

https://www.ad.nl/economie/scheidingsex ... ~aabdcc1b/

_________________
De verwende machthebbers vragen uw steun
https://www.youtube.com/watch?v=k8pE0RmmcWk


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Bericht nummer:#909  BerichtGeplaatst: do sep 12, 2019 9:58 am 
Online
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 18087
Berichten: Intopic
Wordt bet niet eens tijd dat we instituties als het SCP maar ook CPB gewoon afschaffen.?

https://www.ad.nl/politiek/koopkracht-g ... ~a6d664f8/

_________________
De verwende machthebbers vragen uw steun
https://www.youtube.com/watch?v=k8pE0RmmcWk


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Bericht nummer:#910  BerichtGeplaatst: do sep 12, 2019 10:19 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 53647
Berichten: Intopic
Biertje schreef:
Lies schreef:
En voor mij is er niets mooier dan een hutje op de hei :)

Nergens in Europa zo veel kinderen met astma door uitlaatgassen
https://www.gelderlander.nl/binnenland/ ... ~a43cff8b/

Bij één op de vijf kinderen met astma in Nederland is de ziekte gerelateerd aan luchtvervuiling door het verkeer. In geen enkel ander Europees land is dat aantal zo hoog. In de grote steden worden uitlaatgassen zelfs verantwoordelijk gehouden voor de helft van de astmagevallen bij kinderen.


Bij het hutje op de hei tref je misschien wel een wel aan met onbesmet bronwater wat je zonder gevaar kunt drinken.

https://www.ad.nl/binnenland/drinkwater ... gn=stdc_ad


Dat begint ook al twijfelachtig te worden.

_________________
“Erst kommt das Fressen, und dann kommt die Moral.”
Bron: Kurt Weill en Bertolt Brecht, Die Dreigroschenoper, 1928.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Bericht nummer:#911  BerichtGeplaatst: do sep 12, 2019 10:30 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 53647
Berichten: Intopic
Biertje schreef:
Wordt bet niet eens tijd dat we instituties als het SCP maar ook CPB gewoon afschaffen.?

https://www.ad.nl/politiek/koopkracht-g ... ~a6d664f8/


Ik ben voor het oprichten van een aparte onderzoeksbank, welke onder een statuut onafhankelijk van de politiek een meerjarig vastgesteld budget voor dergelijk onderzoek, verdeeld over onafhankelijke instituten. Waarbij iedere poging door een politicus of ambtenaar om een onderzoek te beinvloeden, wordt afgestraft met ontslag op staande voet, zonder enige financiele tegemoetkoming.

Deze instituten, waaronder universiteiten, kunnen via de onderzoeksbank opdrachten krijgen voor het verrichten van onderzoek cq verzamelen van gegevens, om van daaruit beleid te kunnen opzetten of te evalueren of te controleren. Opdrachtgevers zijn Kabinet en Kamerleden.

Deze instituten leggen tevens een goed doorzoekbare en actueel te houden wetenschappelijke databank aan van de onderzoeken welke zoveel mogelijk openbaar is. Door bestaande onderzoeken te actualiseren is niet telkens een onderzoek van de grond af aan nodig, wat weer veel geld kan schelen. Met de verzamelde feiten in de databank, is het ook eenvoudiger voor Kamerleden om het Kabinet en Kabinetsplannen te controleren.

Een onderzoeksraad kan worden gevormd door bijv. hoogleraren, die vanuit hun kennis en ervaring onderzoeken kunnen leiden.

Al die schimmige kantoortjes als WODC, SCP, CBS etc kunnen dan worden opgeheven of daadwerkelijk op afstand van de politiek en ambtenaren worden geplaatst.

_________________
“Erst kommt das Fressen, und dann kommt die Moral.”
Bron: Kurt Weill en Bertolt Brecht, Die Dreigroschenoper, 1928.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Bericht nummer:#912  BerichtGeplaatst: do sep 12, 2019 10:32 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 53647
Berichten: Intopic
Biertje schreef:
Verlaging aftrek alimentatie zorgt uiteindelijk voor méér aanspraak doen op toeslagen.Handig :noo:

https://www.ad.nl/economie/scheidingsex ... ~aabdcc1b/


De mensen gaan er op vooruit, is alweer beloofd, maar de rekening komt uiteraard wel bij de mensen zelf te liggen. En geheid weer meer dan ze erop vooruit gaan.

_________________
“Erst kommt das Fressen, und dann kommt die Moral.”
Bron: Kurt Weill en Bertolt Brecht, Die Dreigroschenoper, 1928.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Bericht nummer:#913  BerichtGeplaatst: do sep 12, 2019 12:07 pm 
Online
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 18087
Berichten: Intopic
Is het niet beter dat de huisarts kan besluiten of iemand nog in staat ins om een voertuig te besturen?

https://www.ad.nl/politiek/grapperhaus- ... ~aae3ec6b/

_________________
De verwende machthebbers vragen uw steun
https://www.youtube.com/watch?v=k8pE0RmmcWk


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Bericht nummer:#914  BerichtGeplaatst: do sep 12, 2019 12:37 pm 
Online
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 18087
Berichten: Intopic
Citaat:
Wat de toegevoegde waarde is van het registreren moet je vragen aan de ouders, of je er in verplaatsen, dat laatste doe ik:

Dit jaar zou ze zeven zijn geworden
https://www.parool.nl/nieuws/dit-jaar-z ... ~b3fa34e9/

Lies, zijn dat die mensen die elk jaar een advertentie plaatsen van iemand die tich jaar geleden al overleden is?


Citaat:
Steden zullen blijven groeien en het Noorden loopt leeg:

Jongste prognoses CBS: het Noorden loopt leeg
https://www.dvhn.nl/groningen/Jongste-p ... 06774.html
Heeft Raya ergens een punt. Als het in de steden te vol wordt moet het aantrekkelijk worden om in zo'n krimp gebied te wonen.

_________________
De verwende machthebbers vragen uw steun
https://www.youtube.com/watch?v=k8pE0RmmcWk


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Bericht nummer:#915  BerichtGeplaatst: do sep 12, 2019 12:53 pm 
Online
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 18087
Berichten: Intopic
Nog even terugkeren op wat ik schreef bij #905 over de ondermijning van de democratie: die is er inderdaad wel, maar niet zoals die suffe VVD-er dat zegt. Luister maar naar Syp Winia over de voorstreffelijke column: Volksangst.

https://www.youtube.com/watch?v=vUje4iXTdbg

_________________
De verwende machthebbers vragen uw steun
https://www.youtube.com/watch?v=k8pE0RmmcWk


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Bericht nummer:#916  BerichtGeplaatst: do sep 12, 2019 1:42 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 53647
Berichten: Intopic
Biertje schreef:
Is het niet beter dat de huisarts kan besluiten of iemand nog in staat ins om een voertuig te besturen?

https://www.ad.nl/politiek/grapperhaus- ... ~aae3ec6b/


Uiteraard! Maar dat gaat tegen de controledrift van de staat in.

_________________
“Erst kommt das Fressen, und dann kommt die Moral.”
Bron: Kurt Weill en Bertolt Brecht, Die Dreigroschenoper, 1928.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Bericht nummer:#917  BerichtGeplaatst: do sep 12, 2019 11:27 pm 
Online
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 18087
Berichten: Intopic
https://nos.nl/artikel/2301447-handhavi ... -bang.html

_________________
De verwende machthebbers vragen uw steun
https://www.youtube.com/watch?v=k8pE0RmmcWk


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Bericht nummer:#918  BerichtGeplaatst: vr sep 13, 2019 7:02 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 53647
Berichten: Intopic
Biertje schreef:


Slachtmaffia!

_________________
“Erst kommt das Fressen, und dann kommt die Moral.”
Bron: Kurt Weill en Bertolt Brecht, Die Dreigroschenoper, 1928.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Bericht nummer:#919  BerichtGeplaatst: vr sep 13, 2019 3:12 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo maart 12, 2014 4:47 am
Berichten: 4059
Berichten: Intopic
Vroeger toen nog veel mensen op het platteland en in dorpen,
een big kochten en het opfokte
kwam gewoon de dorpsslager(J.van der Ven) die op het erf het beest slachtte

Vroeger leefden ze verkeerd, maar nu zijn we op de goede weg
Tegenwoordig zijn er veel mensen die een paar schapen hebben
Als ze er één willen laten slachten moeten ze voor dat ene schaap een gedesinfecteerde veewagen laten komen , het arme dier naar het slachthuis laten vervoeren waar het geheel buiten het zicht van de eigenaar onder gecontroleerde omstandigheden (uhum!) wordt geslacht.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Bericht nummer:#920  BerichtGeplaatst: za sep 14, 2019 10:07 am 
Online
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 18087
Berichten: Intopic
De oogst van rechts beleid tekent zich nu ook duidelijk af:

[
b]Krikke houdt conclusies van onderzoeksrapport naar vreugdevuren geheim voor brandweer[/b]
Burgemeester Krikke heeft de brandweer geen inzage gegeven in de voorlopige conclusies van het onderzoeksrapport naar de vreugdevuren tijdens oud en nieuw. Dat is opvallend, omdat de brandweer een van de belangrijkste betrokken partijen is in de studie van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV).

Jan-Willem Navis 14-09-19, 07:04
Volgens bronnen op het stadhuis was de brandweer tegen het aansteken van het vreugdevuur, dat uiteindelijk leidde tot een vonkenregen die in Scheveningen voor veel schade zorgde. Het KNMI meldt na vragen van deze krant dat met de Veiligheidsregio (de overkoepelende organisatie waar de brandweer onder valt) op oudjaarsdag nog ‘een aantal keer contact is geweest over de wind (richting, kracht en uitschieters) en neerslag’.

De OVV stuurde deze zomer haar conceptrapport en de voorlopige conclusies naar alle hoofdrolspelers. Dit is om fouten te voorkomen en eventuele onduidelijkheden op te helderen.

Een woordvoerder van brandweercommandant Lieben laat weten dat zij de conclusies niet heeft gezien, en dat het aan de OVV is om te bepalen wie het rapport vooraf te zien krijgt. De OVV laat echter weten dat het rapport wel degelijk naar de Veiligheidsregio is gestuurd, en wel naar het hoofd daarvan, burgemeester Krikke.

Commentaar
Sara Vernooij van de OVV: ,,Het is nu aan haar om te bepalen wie zij intern vraagt om commentaar te geven, wij gaan er wel vanuit dat dit terzake kundige mensen zijn.”

Krikke’s woordvoerder erkent dat de conclusies niet met de brandweer zijn gedeeld. ,,Wij hebben wel een aantal technische passages uit het rapport voorgelegd, maar niet de conclusies. De burgemeester heeft namelijk voor geheimhouding getekend.” Volgens de OVV staat die handtekening niet in de weg dat de voorlopige conclusies intern gedeeld worden met betrokkenen. ,,Zolang de vertrouwelijkheid maar gewaarborgd blijft.”

Opvallend is dat het kleine team op het stadhuis dat de conclusies al wel kent, voor meer dan een derde uit communicatiedeskundigen bestaat, zeggen bronnen.


https://www.ad.nl/den-haag/krikke-houdt ... ~a39ee067/

_________________
De verwende machthebbers vragen uw steun
https://www.youtube.com/watch?v=k8pE0RmmcWk


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 1648 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 83  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: baedeker, Biertje, Bing [Bot], Google [Bot], P-G en 106 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling