WSP
http://wspforum.nl/wsp/

Muziekindustrie jat rechten
http://wspforum.nl/wsp/viewtopic.php?f=2&t=4271
Pagina 1 van 1

Auteur:  Raya [ zo nov 03, 2013 5:06 pm ]
Berichttitel:  Muziekindustrie jat rechten

Gepubliceerd: 3 november 2013 11:21
Laatste update: 3 november 2013 11:32
Antipiraterij-groepen verwijderen copyright opensource-code
Zowel een Amerikaanse als Engelse antipiraterij-groep hebben gebruikgemaakt van illegale code op hun websites. Dat meldt Torrentfreak. De Recording Industry Association of America (RIAA) en British Recorded Music Industry (BPI) hebben het copyright van opensource-code van hun websites verwijderd.

De code betreft enkele Jquery-scrips die onder de MIT-licentie vallen. Deze licentie geeft elk persoon het recht om de code te gebruiken, kopiƫren, samenvoegen, distribueren en zelfs te verkopen, mits het copyright intact blijft.

Zowel de RIAA als BPI hebben na berichtgeving van Torrentfreak het copyright aan de betreffende scripts toegevoegd. Beide antipiraterij-groepen willen niet op het nieuws reageren.

Eerder ontdekte Torrentfreak dat enkele Amerikaanse overheidswebsites ook het copyright van belangrijke opensource-scrips hebben verwijderd.

De grootste schreeuwers blijken zelf rechtendieven.

Als een eenvoudig huisvrouwtje al voor tonnen wordt beboet omdat ze een paar nummers heeft gedownload in de VS, mogen deze twee wel voor miljarden worden aangeslagen, vind ik.

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/