Het is nu vr sep 18, 2020 6:10 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 243 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Volgende
Auteur Bericht
Bericht nummer:#201  BerichtGeplaatst: zo mei 27, 2018 9:56 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr nov 20, 2015 5:26 pm
Berichten: 8067
Berichten: Intopic
Lancelot schreef:
baedeker schreef:
Lancelot schreef:
Klopt, ikin el vind dat Wilders niet vervolgd moet worden voor haatzaaien en ik vind dat het OM Wilders moet vervolgen als het OM bewijs heeft van wetsovertreding. Het komt door je cognitieve dissonantie dat je dit niet kunt begrijpen. Omdat jij je graag bedient van absurde vergelijkingen snap je het misschien beter met het volgende voorbeeld. Als Wilders de tuinman die mijn dochter heeft lastig gevallen nadat ze hem betrapte op het stelen van ons tafelzilver in elkaar beukt en disproportioneel mishandeld om vervolgens de tuinman op te hangen vind ik dat Wilders niet vervolgd moet worden en een lintje moet krijgen, maar vind ik ook dat het OM Wilders moet vervolgen voor mishandeling en moord. Er is een verschil tussen mijn persoonlijke wensen en politieke wensen. Mijn persoonlijke wensen kunnen afwijken van mijn politieke wensen. Persoonlijk wil ik dat mijn dochter een voorkeursbehandeling krijgen om ingeloot te worden voor haar studie maar politiek wil ik dat iedereen gelijke kansen heeft om ingeloot te worden. Persoonlijk zou ik Wilders een warme knuffel willen geven als hij mijn dochter had gered, maar politiek gezien moet hij vervolgd worden als hij met voorbedachte rade iemand heeft gedood terwijl er geen sprake was van noodweer of iets dergelijks. Snap je het nu een beetje?
Laat ik het anders stellen, als er geen bewijs is, vervolgt het OM niet en daarom zijn die politici niet vervolgd. Geen bewijs.
Je geflip-flop was al duidelijk hoor.
Waarschijnlijk redeneert het establishment op vergelijkbare manier bij vervolgingen.
Bij vriendjes en vriendinnetjes tellen de persoonlijke wensen, en zeggen ze "ik ben tegen vervolging van Ollongren / Pechtold / Samsom / Spekman".
En bij Wilders tellen de politieke wensen, en zeggen ze "de wet moet gehandhaafd worden".
Dan draait Lancelot daar achteraf wel een warrig verhaal omheen.
:snooty:
Maar goed, iedereen heeft zelf kunnen lezen dat Baedeker heel lafjes weigert antwoord te geven op de vraag of hij wetgeving kent waar hij tegen is en zo ja, of hij vindt dat mensen die wet mogen overtreden. Zijn verdere valse toespelingen laten we dan maar verder in het midden. Het beeld van Monty Python's Black Knight doemt weer op. Uiteindelijk gaat Baedeker over op wat spugen.

Het is wel duidelijk dat Wilders bij Lancelot niet hoeft te rekenen op gelijke behandeling, maar wél een warme knuffel krijgt.
Of ... bedoelt Lancelot die knuffel als persoonlijke wens, en meent hij er politiek ook weer niets van?
Flip-flop flip-flop.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#202  BerichtGeplaatst: zo jun 30, 2019 8:25 am 
Online
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 19978
Berichten: Intopic
Belgische jongeren terroriseren bezoekers zwembad in Nederlands grensdorp
De Terneuzense burgemeester Jan Lonink heeft maatregelen genomen na een grote vechtpartij met Belgische jongeren in het zwembad van grensdorp Koewacht afgelopen woensdag. Zonder abonnement kom je er voortaan niet meer in. Volgens medewerkers ondervindt het zwembad al langer overlast van Belgische jongens. Een deel zou zich schuldig maken aan intimidatie, mishandeling, bedreiging en ook aanranding.


Een medewerkster van het zwembad wil best iets vertellen, maar niet met haar naam in de krant. ,,Wie weet wat ze doen", zegt ze. Uit voorzorg parkeert ze haar auto niet meer voor het zwembad, maar bij een neef iets verderop. De badjuffrouw staat haar mannetje, maar zelfs zij kreeg de situatie deze week niet onder controle. Woensdag was er een grote vechtpartij. ,,Ik moet zeggen zoals het is: het zijn altijd Marokkaanse Belgen. Die vechtpartij ontstond uit het niets, het was opeens veertig tegen één. Je hoeft maar even verkeerd naar ze te kijken en je hebt het zitten.”

Het was voor Jan Lonink, burgemeester van de gemeente Terneuzen, de aanleiding om in te grijpen. Alleen met een abonnement ben je nu nog welkom. Daarnaast is er ook meer bewaking. De Belgische politie controleert op de grens, bij de ingang staan twee beveiligers en opsporingsambtenaren patrouilleren op het terrein. Bijna alle vrouwelijke toezichters zijn vervangen door mannelijke collega’s.

Intimidatie en aanranding
De jongeren die overlast veroorzaken, komen met bus 44 uit Sint-Niklaas. Op de grens stappen ze uit, lopen ze naar het zwembad en laten ze geregeld een spoor van vernieling achter zich. ,,Ze slopen bloembakken en gooien met fietsen.” Eenmaal binnen zijn ze vaak ronduit agressief en bedreigend, aldus de getuige. ,,Een moeder stond met haar kinderen van acht onder de douche. ‘Zo, dat zijn mooie kinderen', zeiden een paar gasten. Ze is met de shampoo nog in het haar naar huis gegaan.” Een groepje van vier meisjes werd deze week lastig gevallen. Jongeren sloten hen in en raakten hen aan.


Een deel van de jongeren uit België zou zich schuldig maken aan intimidatie, mishandeling, bedreiging en ook aanranding. ,,Deze situatie duurt al twee jaar en wordt steeds erger”, aldus een medewerker. “Ze terroriseren het zwembad. Ze denken dat ze hier de baas zijn.”

Door de maatregel was het vandaag opvallend rustig in het zwembad. ,,Het is voor onze eigen inwoners heel jammer dat dit zo moet. Op lange termijn willen we een andere oplossing”, zegt wijkbestuurder Sonja Suij. De jongeren mogen alsnog binnen als ze een abonnement kopen. ,,Dan moeten ze hun gegevens opgeven", zegt Suij. ,,Als ze dan iets uithalen, kunnen we het abonnement opzeggen.” Ook volgens Suij zorgen de jongeren al jaren voor problemen. ,,Soms knippen ze een gat in het gaas en komen ze zo binnen, in plaats van te betalen. Of ze klimmen over de hekken.” Om dat te voorkomen is prikkeldraad gespannen.


https://www.ad.nl/binnenland/belgische- ... ~a85c8343/

En wat doen wij? We maken ons druk over een uitspraak van Wilders: minder Marokkanen. :misselijk:

_________________
De verwende machthebbers vragen uw steun
https://www.youtube.com/watch?v=k8pE0RmmcWk


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#203  BerichtGeplaatst: ma dec 09, 2019 11:56 am 
Online
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr mei 04, 2012 9:02 pm
Berichten: 10816
Berichten: Intopic

Het Openbaar Ministerie (OM) zegt maandag dat intern onderzoek binnen justitie geen relevante stukken heeft opgeleverd die wijzen op politieke beïnvloeding van de vervolgbeslissing van Geert Wilders in 2014.

De advocaat-generaal (officier van justitie in hoger beroep) zei maandag bij vervolg van het hoger beroep dat onder meer persoonlijke mappen van werknemers en e-mailberichten zijn bekeken. Dit heeft niks opgeleverd.


https://www.nu.nl/geert-wilders/6016446 ... lk_wrapper

Zou dit hetzelfde groepje ambtenaren zijn dat 'het bonnetje van Opstelten' niet kon vinden of zouden deze mensen gewoon 'geen actieve herinnering' hebben ?

Er is al zoveel naar buiten gekomen dat een extern onderzoek het minste was geweest maar nee, de overheid betoont zich opnieuw onbetrouwbaar en onbekwaam.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#204  BerichtGeplaatst: ma dec 09, 2019 5:00 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 56691
Berichten: Intopic
Het verbaast mij niet, dat die berichten niet te vinden zijn. Nog een officiele uitslag dat de kabinetten Rutte de boel belazerd hebben, zou grote gevolgen voor het kabinet en zeker voor de VVD hebben. Dus zal er niets gevonden worden door de onderzoekers. Pas als er weer anoniem een journalist iets in handen krijgt gespeeld, komt er iets boven water. Want ik ben er van overtuigd, dat er wel is. De VVD kan nu eenmaal geen fair play spelen.

_________________
“Erst kommt das Fressen, und dann kommt die Moral.”
Bron: Kurt Weill en Bertolt Brecht, Die Dreigroschenoper, 1928.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#205  BerichtGeplaatst: wo feb 12, 2020 10:48 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr mei 04, 2012 9:26 pm
Berichten: 4821
Berichten: Intopic
De advocaten Knoops hebben het druk. Ik vergelijk beide zaken vaak met elkaar.

Grapperhaus bereid om met Poch te praten over een regeling
https://nos.nl/artikel/2322619-grapperh ... eling.html

Minister Grapperhaus van Justitie is bereid om met Julio Poch en zijn advocaten om tafel te gaan zitten om tot een regeling te komen.
(…)
Maandag werd bekend dat het Nederlandse Openbaar Ministerie de Argentijnse autoriteiten op het idee bracht om Poch in 2009 in Spanje aan te houden.Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#206  BerichtGeplaatst: wo feb 12, 2020 10:53 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 56691
Berichten: Intopic
Lies schreef:
De advocaten Knoops hebben het druk. Ik vergelijk beide zaken vaak met elkaar.

Grapperhaus bereid om met Poch te praten over een regeling
https://nos.nl/artikel/2322619-grapperh ... eling.html

Minister Grapperhaus van Justitie is bereid om met Julio Poch en zijn advocaten om tafel te gaan zitten om tot een regeling te komen.
(…)
Maandag werd bekend dat het Nederlandse Openbaar Ministerie de Argentijnse autoriteiten op het idee bracht om Poch in 2009 in Spanje aan te houden.
Wat de meeste mensen niet beseffen, is dat schadevergoedingen of compensaties door het rijk, betaald worden door de belastingbetalers. En dat zijn niet de grote bedrijven en de rijken die belasting ontwijking kunnen betalen, maar jij en ik en het gewone MKB.

_________________
“Erst kommt das Fressen, und dann kommt die Moral.”
Bron: Kurt Weill en Bertolt Brecht, Die Dreigroschenoper, 1928.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#207  BerichtGeplaatst: wo feb 12, 2020 11:35 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za maart 07, 2015 12:38 am
Berichten: 3981
Berichten: Intopic
Woonplaats: 't Ongewisse
Als er wel een belangrijk document zou zijn was dat al boven water gekomen.
Het maakt verder niet veel uit, want het strafproces tegen Wilders gaat daar niet over.
Het gaat over de opruiende, haat zaaiende en discriminerende oproep jegens een minderheidsgroep in onze samenleving van een landelijk opererend politicus
Iedereen, maar vooral politici, dienen zich aan de wet te houden en het goede voorbeeld met name op dit zeer gevoelige terrein te geven, oftewel zich te onthouden van dit soort maatschappelijk kwaadaardige en niet ongevaarlijke gedragingen.
Wilders is al eerder veroordeeld voor een vergelijkbaar geval. Hij heeft toen openlijk de ernstige waarschuwing van de rechter brutaalweg gebruuskeerd.
Dit is dan een tweede geval. Hij is een duidelijke en onverbeterlijke recidivist.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#208  BerichtGeplaatst: wo feb 12, 2020 11:54 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr nov 20, 2015 5:26 pm
Berichten: 8067
Berichten: Intopic
kwaaisteniet schreef:
Als er wel een belangrijk document zou zijn was dat al boven water gekomen.
Het maakt verder niet veel uit, want het strafproces tegen Wilders gaat daar niet over.
Het gaat over de opruiende, haat zaaiende en discriminerende oproep jegens een minderheidsgroep in onze samenleving van een landelijk opererend politicus
Iedereen, maar vooral politici, dienen zich aan de wet te houden en het goede voorbeeld met name op dit zeer gevoelige terrein te geven, oftewel zich te onthouden van dit soort maatschappelijk kwaadaardige en niet ongevaarlijke gedragingen.
Wilders is al eerder veroordeeld voor een vergelijkbaar geval. Hij heeft toen openlijk de ernstige waarschuwing van de rechter brutaalweg gebruuskeerd.
Dit is dan een tweede geval. Hij is een duidelijke en onverbeterlijke recidivist.

Toch weer verrast door nieuwe stukken over Wilders

Nu een email van het OM aan de minister waar het voorstelt de vervolging bekend te maken vóór "het kerstreces en ook nog ruimschoots voor de provinciale-statenverkiezingen en tussen het vragenuurtje op dinsdag en de ministerraad op vrijdag".
... maar het is geen politiek proces.
:leugens:

Corrupt zooitje daar op justitie. Waarom hobbelt kwaaisteniet daar achteraan?


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#209  BerichtGeplaatst: wo feb 12, 2020 12:01 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za maart 07, 2015 12:38 am
Berichten: 3981
Berichten: Intopic
Woonplaats: 't Ongewisse
Een politicus die voor de strafrechter gedaagd wordt zal altijd claimen dat het een politiek proces is.
Daar is het een politicus voor. Het zijn afleidingsmanoeuvres.
Maar daar draait de zaak dus niet om.

Gelukkig was Wilders een fervent pleitbezorger van strenge straffen.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#210  BerichtGeplaatst: wo feb 12, 2020 12:06 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr nov 20, 2015 5:26 pm
Berichten: 8067
Berichten: Intopic
kwaaisteniet schreef:
Een politicus die voor de strafrechter gedaagd wordt zal altijd claimen dat het een politiek proces is.
Daar is het een politicus voor.
Maar daar draait de zaak dus niet om.

Een OM zal ook altijd claimen dat het geen politiek proces is.
Waarom hobbelt kwaaisteniet daar achteraan?


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#211  BerichtGeplaatst: wo feb 12, 2020 12:23 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 56691
Berichten: Intopic
kwaaisteniet schreef:
Een politicus die voor de strafrechter gedaagd wordt zal altijd claimen dat het een politiek proces is.
Daar is het een politicus voor. Het zijn afleidingsmanoeuvres.
Maar daar draait de zaak dus niet om.

Gelukkig was Wilders een fervent pleitbezorger van strenge straffen.


Als vervolging consequent is, m.a.w. het OM consequent is, zal niemand zich afvragen of een proces politiek is of niet, maar er van uitgaan dat er voldoende reden is voor vervolging en de rechter een eerlijke uitspraak zal doen.

Helaas laat het OM, maar ook een aantal rechters, consequent steken vallen, of het er nu gaat om bepaalde personen juist wel te vervolgen of anderen weer niet. Er wordt bijvoorbeeld behoorlijk veel gefraudeerd en gecoupeerd door politici, maar lang niet iedere politicus wordt daadwerkelijk vervolgd. En als dat wel gebeurt, wordt er vaak een lagere straf uitgesproken, omdat door de publiciteit de persoon al genoeg beschadigd zou zijn. Wat met de geheugenboog van de mensheid natuurlijk onzin is. Een half jaar later zijn de meeste mensen het alweer vergeten. Na twee jaar weet vrijwel niemand er meer van, behalve het groepje intimi, zoals dat bij iedere dader het geval is.

Helaas zijn er bij de processen tegen Wilders wel degelijk politieke afwegingen gemaakt. En alleen al dat feit maakt het een politiek proces. Ministers moeten met de Kamer wetten maken, maar zich niet met individuele zaken bemoeien. Als blijkt dat voor een proces een wettelijke grond ontbreekt, terwijl deze naar alle eerlijkheid en rechtvaardigheid er wel zou moeten zijn, is het aan de Minister en de Kamer om er een wet voor te maken of te wijzigen.
Voor wat betreft het OM, moet duidelijk zijn dat Vrouwe Justitia niet voor niets een blinddoek draagt. Ook daar mag geen selectie worden gemaakt naar personen of functies, op basis van wat dan ook. Ze mag alleen kijken of er voldoende bewijslast is om een mogelijke veroordeling mogelijk te maken.

_________________
“Erst kommt das Fressen, und dann kommt die Moral.”
Bron: Kurt Weill en Bertolt Brecht, Die Dreigroschenoper, 1928.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#212  BerichtGeplaatst: wo feb 12, 2020 12:23 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 56691
Berichten: Intopic
kwaaisteniet schreef:
Een politicus die voor de strafrechter gedaagd wordt zal altijd claimen dat het een politiek proces is.
Daar is het een politicus voor. Het zijn afleidingsmanoeuvres.
Maar daar draait de zaak dus niet om.

Gelukkig was Wilders een fervent pleitbezorger van strenge straffen.


Als vervolging consequent is, m.a.w. het OM consequent is, zal niemand zich afvragen of een proces politiek is of niet, maar er van uitgaan dat er voldoende reden is voor vervolging en de rechter een eerlijke uitspraak zal doen.

Helaas laat het OM, maar ook een aantal rechters, consequent steken vallen, of het er nu gaat om bepaalde personen juist wel te vervolgen of anderen weer niet. Er wordt bijvoorbeeld behoorlijk veel gefraudeerd en gecoupeerd door politici, maar lang niet iedere politicus wordt daadwerkelijk vervolgd. En als dat wel gebeurt, wordt er vaak een lagere straf uitgesproken, omdat door de publiciteit de persoon al genoeg beschadigd zou zijn. Wat met de geheugenboog van de mensheid natuurlijk onzin is. Een half jaar later zijn de meeste mensen het alweer vergeten. Na twee jaar weet vrijwel niemand er meer van, behalve het groepje intimi, zoals dat bij iedere dader het geval is.

Helaas zijn er bij de processen tegen Wilders wel degelijk politieke afwegingen gemaakt. En alleen al dat feit maakt het een politiek proces. Ministers moeten met de Kamer wetten maken, maar zich niet met individuele zaken bemoeien. Als blijkt dat voor een proces een wettelijke grond ontbreekt, terwijl deze naar alle eerlijkheid en rechtvaardigheid er wel zou moeten zijn, is het aan de Minister en de Kamer om er een wet voor te maken of te wijzigen.
Voor wat betreft het OM, moet duidelijk zijn dat Vrouwe Justitia niet voor niets een blinddoek draagt. Ook daar mag geen selectie worden gemaakt naar personen of functies, op basis van wat dan ook. Ze mag alleen kijken of er voldoende bewijslast is om een mogelijke veroordeling mogelijk te maken.

_________________
“Erst kommt das Fressen, und dann kommt die Moral.”
Bron: Kurt Weill en Bertolt Brecht, Die Dreigroschenoper, 1928.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#213  BerichtGeplaatst: wo feb 12, 2020 12:50 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za maart 07, 2015 12:38 am
Berichten: 3981
Berichten: Intopic
Woonplaats: 't Ongewisse
Het is allemaal klinkklare nonsens.
Er zijn in dit geval vele duizenden aangiftes tegen Wilders gedaan.
Het OM kan deze niet zomaar terzijde schuiven, ook al zouden ze dat veel liever willen.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#214  BerichtGeplaatst: wo feb 12, 2020 1:21 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr nov 20, 2015 5:26 pm
Berichten: 8067
Berichten: Intopic
kwaaisteniet schreef:
Het is allemaal klinkklare nonsens.
Er zijn in dit geval vele duizenden aangiftes tegen Wilders gedaan.
Het OM kan deze niet zomaar terzijde schuiven, ook al zouden ze dat veel liever willen.

Het OM moet naar de juridische merites van de zaak kijken, niet naar het aantal aangiftes.
Tal van aangiftes werden in de moskee geronseld. Mensen die geen idee hadden waar ze voor tekenden.
Er is georganiseerd toegewerkt naar dit proces.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#215  BerichtGeplaatst: wo feb 12, 2020 2:31 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za maart 07, 2015 12:38 am
Berichten: 3981
Berichten: Intopic
Woonplaats: 't Ongewisse
Daar was dan ook alle reden toe.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#216  BerichtGeplaatst: wo feb 12, 2020 2:36 pm 
Online
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 19978
Berichten: Intopic
kwaaisteniet schreef:
Als er wel een belangrijk document zou zijn was dat al boven water gekomen.
Het maakt verder niet veel uit, want het strafproces tegen Wilders gaat daar niet over.
Het gaat over de opruiende, haat zaaiende en discriminerende oproep jegens een minderheidsgroep in onze samenleving van een landelijk opererend politicus
Iedereen, maar vooral politici, dienen zich aan de wet te houden en het goede voorbeeld met name op dit zeer gevoelige terrein te geven, oftewel zich te onthouden van dit soort maatschappelijk kwaadaardige en niet ongevaarlijke gedragingen.
Wilders is al eerder veroordeeld voor een vergelijkbaar geval. Hij heeft toen openlijk de ernstige waarschuwing van de rechter brutaalweg gebruuskeerd.
Dit is dan een tweede geval. Hij is een duidelijke en onverbeterlijke recidivist.
Ik heb al aangetoond dat politici als Kees Verhoeven het prima vindt als er een wet wordt overtreden als het gaat om de vervanging van Ollongren, maar als Wilders een uitspraak doet kan het ineens niet. Wilders wordt gebruikt als bliksemafleider.

_________________
De verwende machthebbers vragen uw steun
https://www.youtube.com/watch?v=k8pE0RmmcWk


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#217  BerichtGeplaatst: wo feb 12, 2020 2:49 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za maart 07, 2015 12:38 am
Berichten: 3981
Berichten: Intopic
Woonplaats: 't Ongewisse
Ik denk meer als bliksem-toeleider.

Er is een verschil met het overtreden van een wet, als dat al het geval is, en het overtreden van een strafwet.
Een strafwet waar politici uitstekend mee op de hoogte zijn, terwijl ze bovendien ook nog een eed, of belofte hebben gezworen op de grondwet tijdens hun installatie als volksvertegenwoordiger. Zij weten 100% beter.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#218  BerichtGeplaatst: wo feb 12, 2020 3:12 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 56691
Berichten: Intopic
kwaaisteniet schreef:
Het is allemaal klinkklare nonsens.
Er zijn in dit geval vele duizenden aangiftes tegen Wilders gedaan.
Het OM kan deze niet zomaar terzijde schuiven, ook al zouden ze dat veel liever willen.


Hetgeen klinkklare onzin is.

Vrouwe Justitia draagt een blinddoek en kijkt niet naar het aantal aangiften, maar de strafbaarheid en het bewijs.

Met jouw stelling zou een babbelaar die zich bij een oude van dagen binnenkletst, deze mishandeld en beroofd, een proces kunnen ontlopen omdat er maar één aangifte is, en zou Pietje die een Dirkjan stripje maakt met een man met een lange baard op een bank in de huiskamer, wel vervolgd moeten worden omdat 200 christenen aangifte doen wegens belediging.

_________________
“Erst kommt das Fressen, und dann kommt die Moral.”
Bron: Kurt Weill en Bertolt Brecht, Die Dreigroschenoper, 1928.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#219  BerichtGeplaatst: wo feb 12, 2020 3:17 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 56691
Berichten: Intopic
kwaaisteniet schreef:
Ik denk meer als bliksem-toeleider.

Er is een verschil met het overtreden van een wet, als dat al het geval is, en het overtreden van een strafwet.
Een strafwet waar politici uitstekend mee op de hoogte zijn, terwijl ze bovendien ook nog een eed, of belofte hebben gezworen op de grondwet tijdens hun installatie als volksvertegenwoordiger. Zij weten 100% beter.


Er is geen verschil in het overtreden van een wet en overtreden van een strafwet. Een strafwet is gewoon een wet, en wetten mogen niet overtreden worden.

Helaas hebben een aantal figuren geitenpaadjes getrapt, waardoor niet meer wordt gekeken naar de geest van de wet, maar of iets expliciet verboden is of niet, en maken anderen misbruik van de vrijheid die zij krijgen, zoals ambtenaren en politici, maar bestuurders van grote bedrijven, die moeilijk als persoon te veroordelen zijn.

_________________
“Erst kommt das Fressen, und dann kommt die Moral.”
Bron: Kurt Weill en Bertolt Brecht, Die Dreigroschenoper, 1928.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#220  BerichtGeplaatst: wo feb 12, 2020 3:30 pm 
Online
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 19978
Berichten: Intopic
kwaaisteniet schreef:
Ik denk meer als bliksem-toeleider.

Er is een verschil met het overtreden van een wet, als dat al het geval is, en het overtreden van een strafwet.
Een strafwet waar politici uitstekend mee op de hoogte zijn, terwijl ze bovendien ook nog een eed, of belofte hebben gezworen op de grondwet tijdens hun installatie als volksvertegenwoordiger. Zij weten 100% beter.
Een wetsovertreding is een wetsovertreding. punt Maar de gevestigde orde omarmt justitiële tweedeling.

_________________
De verwende machthebbers vragen uw steun
https://www.youtube.com/watch?v=k8pE0RmmcWk


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 243 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Biertje, Einstein, Google [Bot] en 71 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling