Het is nu za feb 23, 2019 5:40 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 95 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5
Auteur Bericht
Bericht nummer:#81  BerichtGeplaatst: za jan 06, 2018 12:12 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 14916
Berichten: Intopic
De neoliberale Sinterklaas alweer in aantocht, nu weer gejank over een belastingoorlog.

Neoliberale Sinterklazen Vermeend en Van Der Ploeg pleiten voor verdere belastingverlaging, maar dan wel enkel voor het bedrijfsleven.Het grappige is dat zij menen dat als we niet doen de boot missen hetgeen volgens hen zeggen al is gebeurd. Maar humor hebben ze, dat wel.

Citaat:
Bij de start van het nieuwe jaar staan in de wereldeconomie de meeste signalen op groen. In Europa zien we een economie die goed draait. Nederland behoort tot de koplopers met de beste economische prestaties en zelfs doemdenkers verwachten voor ons land nog geen zwaar weer. Maar het zou onverstandig zijn geen rekening te houden met ontwikkelingen die de groei flink kunnen afremmen. We doelen daarbij op onzekerheden in de wereldeconomie, zoals het wisselvalige beleid van Donald Trump, lagere economische prestaties van China, en de kans op rentestijgingen. Daarnaast nemen de zorgen toe over de wereldwijde schuldenlast.
Hoe deze sinterklazen zichzelf al gelijk tegenspreken is elke weer een raadsel. Immers, de wereldproductie van goederen daalt
Citaat:
Deze is opgelopen tot een recordniveau van ruim 230.000 miljard dollar, ongeveer drie keer zoveel als het mondiale bbp. Bovendien zal Europa te maken krijgen met onzekerheden rond de Brexit en een oplaaiende internationale belastingoorlog. In een vorige column hebben we duidelijk gemaakt dat Donald Trump met zijn enorme belastinghervorming Europa met een mokerslag heeft getroffen. Internationale fiscale advieskantoren hebben de eerste rekensommen al gemaakt en die maken duidelijk, dat mede afhankelijk van het type bedrijf, Amerika na de hervorming, een veel aantrekkelijker vestigingsplaats is dan wat de meeste EU-landen ondernemingen te bieden hebben.
De belastinghervorming in de VS zal de economie niet beter laten draaien, domweg omdat het gros van de Amerikanen die belastingverlaging dat niet zal merken.Al dat gratis geld dat zowel Amerikaanse als Europese multinationals krijgen heeft niet geleid tot investeringen. Het is vreemd te noemen dat deze Sinterklazen menen dat het zo goed gaat in de VS, terwijl de Staatsschuld steeds verder oploopt en we zien dat het loon van de meeste Amerikanen niet tstijgt. .M.i. valt dat niet uit leggen. Daarnaast mis ik iets over de nucleaire bommenlast, te weten de derivatenberg. Stel dat daar iets mee misgaat wat dan? En die nucleaire berg ligt wel in Europa

http://925.nl/archief/2017/04/27/deutsc ... de-balans/


Citaat:
Bij de keuze van een bedrijfsvestigingsplaats spelen naast belastingen ook andere factoren een rol waarmee Nederland redelijk scoort, zoals de geografische ligging, het opleidingspeil van de beroepsbevolking, loonkosten, het politieke en culturele klimaat, onderwijsvoorzieningen enz. Maar de praktijk wijst uit dat veel bedrijven in het huidige digitale tijdperk waarbij verhuizen vaak gemakkelijk is, snel zwichten voor aanbiedingen, zoals uit de VS, om veel minder belastingen te gaan betalen. In Europa staat deze dreiging nog niet hoog op de politieke agenda. Dat moet wel, want vertrekkende bedrijven betekenen minder arbeidsplaatsen, minder economische groei, maar ook minder inkomsten voor de schatkist.
En weer vergeten de Sinterklazen te vermelden dat Trump bedrijven heeft verleidt om hun industrie weer te verplaatsen naar de VS en heeft hun lokkertjes uitgedeeld, die de burger moet betalen.

T
Citaat:
erwijl Europa nog dommelt, is China het nieuwe jaar begonnen met een fiscaal actieplan dat tot doel heeft het vertrek van bedrijven uit China naar de VS te voorkomen, maar ook om ondernemingen uit Europa en de VS aan te trekken. Onder bepaalde voorwaarden wordt het voor investerende buitenlandse bedrijven zelfs mogelijk om in China belastingvrij te ondernemen. Deze Chinese reactie op de belastinghervorming van Trump, belooft weinig goeds voor de wereldeconomie en brengt een belastingoorlog nog dichterbij. Ook Rusland heeft zich al aan het fiscale front gemeld. President Poetin heeft belastingvoordelen aangekondigd voor bedrijven die vanuit het buitenland terugkeren naar Rusland en voor ondernemingen die in zijn land gaan investeren.
China is dus enkel aantrekkelijk voor belastingen. Maar als het gaat om schenden van patenten dat in China doodnormaal is, en de verhindering van China dat Chinese bedrijven in China kunnen worden overgenomen lijkt mij niet aantrekkelijk. Daarnaast verdrijft nog een ander fenomeen bedrijven uit China: corruptie

Citaat:
In de internationale fiscale wereld wordt verwacht dat de komende maanden steeds meer landen met belastingvoordelen voor bedrijven gaan stunten om zo een aantrekkelijke vestigingsplaats te zijn. Daardoor zal dit jaar het wereldwijde fiscale landschap sterk veranderen en zullen bedrijven kiezen voor een vestigingsplaats in een ander land. Op veel internationale fiscale kantoren wordt extra personeel aangenomen om voorbereid te zijn op de sterk toegenomen vraag naar adviezen. Binnen veel grote bedrijven is de agenda voor 2018 aangevuld met het onderwerp (fiscale) vestigingsplaats. Mark Rutte had eind vorig jaar een vooruitziende blik toen hij het grote belang onderstreepte voor Nederland van een goed vestigingsklimaat voor bedrijven. In steeds meer landen komt dit hoog op de politieke agenda te staan.
Nergens kan ik eruit afleiden dat Nederland zonder die belastingdouceurtjes nu echt het veel slechter heeft gedaan. Feit is ook dat Nederlands steeds meer gezien wordt als een belastingparadijs en voor de verhoudingen in Europa dit problemen oplevert.Al die baantjes qua adviseurs en juristen zijn bij de eerste beste crisis als sneeuw voor de zon verdwenen. Aangezien Nederland een hollen-vliegen-stilstaan eocnomie heeft zal het betekenen dat bij een forse crisis de gehele Zuid-As leegt komt re staan. Zonde van al die investeringen die men wil gaan uitvoeren.

Een mooie uitdaging die snel op de agenda in politiek Den Haag moet worden gezet en moet leiden tot een bedrijfsvestigingsklimaat dat tot de wereldtop behoort. Daarbij gaat het niet alleen om een lagere belastingdruk voor burgers en bedrijven maar om veel meer. Ons onderwijs is onvoldoende gericht op de nieuwe digitale economie (aangeduid als 4.0) en leidt op voor banen van gisteren. Overheden en bedrijven moeten meer nadruk leggen op het toepassen van de nieuwste technologieën, zoals kunstmatige intelligentie, het internet of things, 3D-printen, blockchain enz. Gebeurt dit niet dan gaan winnaars als bijvoorbeeld Amazon en Google er met de gehele buit vandoor. :luidlachen: :luidlachen: :luidlachen: :luidlachen:
Ik xou zeggen, dek eerst maar eens het lek dat in alle computers em gsm zitten. Het gros van de apps is rotzooi, ik ben al tegen apps aangelopen dat naderhand vermoedelijk een virus is en blochain-technologie is enkel goed om je geld kwijt te raken want een betalingsmiddel wordt het niet.

Citaat:
Voor iedere werknemer, ongeacht leeftijd, moet het mogelijk gemaakt worden dat zijn/haar kansen op de arbeidsmarkt worden vergroot door permanent deel te kunnen nemen aan om- en bijscholingspramma’s. Het klimaat voor starters en scale-ups moet verbeterd worden; deze bedrijfjes zijn van cruciaal belang voor innovaties en nieuwe werkgelegenheid. Recent heeft Constantijn van Oranje, ambassadeur Startup Delta, daar terecht een pleidooi voor gehouden.
Dat klimaat is al sterk verbeterd daar de lonen al jaren lang zijn achtergebleven en door de ratrace er vrijwel geen bedrijf is dat rode cijfers heeft. Die startups leveren weinig op en de leden van de Koninklijke Famile hebben jaren lang zelf al hun zakken kunnen vullen op kosten van de belastingbetaler. Het is mooi geweest.

Citaat:
Bij onze belastingen moeten we met voorrang de winstbelasting (Vpb) hervormen. De door Rutte III aangekondigde tariefsverlaging is nodig maar onvoldoende. Onze is Vpb is ingewikkeld en draagt er ook toe bij dat ons land door concurrenten en actiegroepen ten onrechte wordt afgeschilderd als een belastingparadijs. Deze belasting dateert uit de oude fysieke economie, aangeduid als 3.0 en het is tijdverspilling de Vpb geschikt te maken voor de digitale economie 4.0. Daarom hebben we al eerder gepleit voor een zogenoemde simpel taks, een winstbelasting zonder aftrekposten waarbij ookvrijstellingen, fiscale tegemoetkomingen en regelingen voor brievenbusmaatschappijen worden geschrapt.
Zulke afspraken moet je wereldwijd maken. Daar komt nog bij dat Nederland te vaak denkt dat ze groot is. Wij kunnen met het grootste gemak overvleugeld worden door bijvoorbeeld een Arabisch land die bedrijven uit ons land lokt. Daar kunnen we weinig aan doen. Ik heb geen probleem met een simpeltax maar wil er juist op wijze dat deze neoliberale sinterklazen er geen voorstander van zijn dat de HRA verdwijnt, dat er belastingheffing plaats vind op transacties (een simpelere tax dan dat is er niet) en dat juist Vermeend en Van der Ploeg toch pleiten dat de subsidiespons blijft bestaan.
Daarnaast hebben een verweekt wereldwijd bedrijfsleven. Een bedrijfsleven dat hunkert bij het R-woord mits de tweede letter maar niet de letter i is want dan hollen ze massaal weg. We zien het zo mooi bij de kerncentrales, de hogefluxreactor in Petten die letterlijk op is met bergen afval en waarvan de investeerders ook nog willen dat de overheid risicodragend kapitaal erin gaan steken voor de nieuwe reactor, hetgeen niet volgens de afspraak is. Ook mag de overheid opdraaien voor de verwerking en opslag van het afval. Denk ook eens aan garanties die de overheid afgeeft ,dat is echt niet meer van deze tijd. Ook zouden investeerders meer moeten risico willen dragen als het gaat om investeringen in onze infrastructuur, en dat we dat niet meer doen via een PPI-constructie. Ik zie die cultuuromslag niet komen.

D
Citaat:
Dit levert veel geld op dat wordt gebruikt voor het financieren van een laag belastingtarief van rond de 15%. Met het oog op een efficiënte uitvoering en maximale bestrijding van ontwijking en ontduiking wordt de Vpb-4.0 volledig gedigitaliseerd en gaan we werken met smart blockchain technologie en slimme algoritmen. De bouw van de nieuwe Vpb neemt ongeveer drie jaar in beslag en bij de invoering wordt de huidige Vpb afgeschaft. Met de Vpb-4.0 versterken we niet alleen onze internationale fiscale concurrentiepositie maar zijn we ook af van ‘nepnieuws’ over ons vermeende belastingparadijs.
:luidlachen: :luidlachen: :luidlachen:

https://www.telegraaf.nl/financieel/150 ... tingoorlog

Als belastingverlaging broodnodig is, zouden Vermeend en Van der Ploeg moeten kunnen berekenen hoeveel dat ons kost en wat het ons voor de lange termijn oplevert. Een goede econoom is daartoe in staat.

Ik ben nog naar één ding benieuwd: wat zou de Telegraaf deze twee neoliberale Sinterklazen hebben betaald? Gratis kan niet want deze Sinterklazen leven van hun adviezen.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#82  BerichtGeplaatst: za jan 06, 2018 1:51 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 48144
Berichten: Intopic
De vraag is natuurlijk of ze gek moeten zijn op die multinationals, die dankzij belastingafspraken toch al nauwelijks bijdragen.

Het zou helemaal niet fout zijn productie ook weer meer regionaal te stimuleren, en dat moet dan maar door de grenzen te sluiten voor producten die gemaakt worden door belastingontwijkers. Kwestie van werken aan een mentaliteitsverandering en dat kan best.

_________________
“Erst kommt das Fressen, und dann kommt die Moral.”
Bron: Kurt Weill en Bertolt Brecht, Die Dreigroschenoper, 1928.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#83  BerichtGeplaatst: za jan 06, 2018 2:25 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 14916
Berichten: Intopic
Raya schreef:
De vraag is natuurlijk of ze gek moeten zijn op die multinationals, die dankzij belastingafspraken toch al nauwelijks bijdragen.

Het zou helemaal niet fout zijn productie ook weer meer regionaal te stimuleren, en dat moet dan maar door de grenzen te sluiten voor producten die gemaakt worden door belastingontwijkers. Kwestie van werken aan een mentaliteitsverandering en dat kan best.
Het zijn eerder parasieten dan dat ze iets bijdragen. Tijdens de crisis waren zij het die feest hebben gevierd door al dat gratis geld.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#84  BerichtGeplaatst: za jan 06, 2018 5:06 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za maart 07, 2015 12:38 am
Berichten: 2476
Berichten: Intopic
Woonplaats: 't Ongewisse
Het lijkt mij het beste dat de EU wat extra invoerheffingen aan Amerikaanse producten oplegt. Dan kunnen bedrijven net zo goed overwegen om zich in de EU te vestigen. Tenslotte zitten hier veel meer afnemers dan in de VS.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#85  BerichtGeplaatst: za jan 06, 2018 5:14 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za maart 07, 2015 12:38 am
Berichten: 2476
Berichten: Intopic
Woonplaats: 't Ongewisse
Trouwens Sinterklaas is helaas in aftocht. Volgens berekeningen gaan de mensen er maar enkele euro's op vooruit, behalve de laagste inkomens. Die gaan er zelfs iets op achteruit. Als je dan in aanmerking neemt dat het lage btw-tarief van 6 naar 9% stijgt en de energieheffing aanzienlijk omhoog gaat (gemiddeld 180 euro per jaar) heeft dit tot gevolg dat iedereen er behoorlijk op achteruit boert.
Dit hadden we niet verwacht.
De armsten onder ons zijn natuurlijk weer de klos.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#86  BerichtGeplaatst: za jan 06, 2018 5:49 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 48144
Berichten: Intopic
kwaaisteniet schreef:
Trouwens Sinterklaas is helaas in aftocht. Volgens berekeningen gaan de mensen er maar enkele euro's op vooruit, behalve de laagste inkomens. Die gaan er zelfs iets op achteruit. Als je dan in aanmerking neemt dat het lage btw-tarief van 6 naar 9% stijgt en de energieheffing aanzienlijk omhoog gaat (gemiddeld 180 euro per jaar) heeft dit tot gevolg dat iedereen er behoorlijk op achteruit boert.
Dit hadden we niet verwacht.
De armsten onder ons zijn natuurlijk weer de klos.


Velen hadden het wel verwacht. Rutte en zijn bende zijn onbetrouwbaar, al twee kabinetten lang. Dus de derde zal niet minder liegend en bedriegend te werk gaan.

_________________
“Erst kommt das Fressen, und dann kommt die Moral.”
Bron: Kurt Weill en Bertolt Brecht, Die Dreigroschenoper, 1928.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#87  BerichtGeplaatst: za jan 06, 2018 7:03 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 14916
Berichten: Intopic
Citaat:
Nederland moet vooral geld uitgeven aan de productie van duurzame energie en een schone waterstofeconomie opbouwen zoals we in een vorige column hebben bepleit. Die aanpak is beter, goedkoper, leidt tot extra groene groei en een snellere realisatie van de doelstellingen. Ook een hoger tempo van het sluiten van kolencentrales is nodig.


https://www.telegraaf.nl/financieel/809 ... eerakkoord

De grap is dat het vervroegd van kolencentrales klauwen vol met geld want kapitaalvernietiging. Ze op biobrandstof laten draaien is absurd want subsidie. Dan ook nog die CO-2 afvangen is nog eens subsidie.Ze laten draaien tot hun economische levensduur is de beste oplossing en de goedkoopste

https://www.volkskrant.nl/binnenland/al ... ~a4555536/


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#88  BerichtGeplaatst: za jan 06, 2018 9:30 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 48144
Berichten: Intopic
Biertje schreef:
Citaat:
Nederland moet vooral geld uitgeven aan de productie van duurzame energie en een schone waterstofeconomie opbouwen zoals we in een vorige column hebben bepleit. Die aanpak is beter, goedkoper, leidt tot extra groene groei en een snellere realisatie van de doelstellingen. Ook een hoger tempo van het sluiten van kolencentrales is nodig.


https://www.telegraaf.nl/financieel/809 ... eerakkoord

De grap is dat het vervroegd van kolencentrales klauwen vol met geld want kapitaalvernietiging. Ze op biobrandstof laten draaien is absurd want subsidie. Dan ook nog die CO-2 afvangen is nog eens subsidie.Ze laten draaien tot hun economische levensduur is de beste oplossing en de goedkoopste

https://www.volkskrant.nl/binnenland/al ... ~a4555536/


Als de 'Big Boys and Ladies' maar big geld in de zak kunnen steken. We zullen verlies toe moeten geven. Op dit moment gaat er al miljarden subsidie naar kolencentrales. Opdoeken die dingen.

_________________
“Erst kommt das Fressen, und dann kommt die Moral.”
Bron: Kurt Weill en Bertolt Brecht, Die Dreigroschenoper, 1928.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#89  BerichtGeplaatst: zo jan 07, 2018 9:01 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 14916
Berichten: Intopic
Raya schreef:
Biertje schreef:
Citaat:
Nederland moet vooral geld uitgeven aan de productie van duurzame energie en een schone waterstofeconomie opbouwen zoals we in een vorige column hebben bepleit. Die aanpak is beter, goedkoper, leidt tot extra groene groei en een snellere realisatie van de doelstellingen. Ook een hoger tempo van het sluiten van kolencentrales is nodig.


https://www.telegraaf.nl/financieel/809 ... eerakkoord

De grap is dat het vervroegd van kolencentrales klauwen vol met geld want kapitaalvernietiging. Ze op biobrandstof laten draaien is absurd want subsidie. Dan ook nog die CO-2 afvangen is nog eens subsidie.Ze laten draaien tot hun economische levensduur is de beste oplossing en de goedkoopste

https://www.volkskrant.nl/binnenland/al ... ~a4555536/


Als de 'Big Boys and Ladies' maar big geld in de zak kunnen steken. We zullen verlies toe moeten geven. Op dit moment gaat er al miljarden subsidie naar kolencentrales. Opdoeken die dingen.
Je moet dan voor lief nemen dat je wel een eenmalige zeer hoge kostenpost op je rekening krijgt. Het is unfair om dat op het bordje te leggen van de eigenaren want die kunnen onmogelijk rekening houden met een vervroegde afschrijving. De overheid en politiek moeten zich ook met lange termijn beslissingen bezig houden en daarin ook betrouwbaar overkomen. Sluit dan ook alle STEG-eenheden want die lopen inderdaad op gas en stoten CO-2 en vervolgens heb je een prachtige brownout, zoals Costi Rica, Zimbabwe, New York, Canada etc al jaren kent.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#90  BerichtGeplaatst: zo jan 07, 2018 11:18 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 48144
Berichten: Intopic
Biertje schreef:
Raya schreef:
Biertje schreef:


https://www.telegraaf.nl/financieel/809 ... eerakkoord

De grap is dat het vervroegd van kolencentrales klauwen vol met geld want kapitaalvernietiging. Ze op biobrandstof laten draaien is absurd want subsidie. Dan ook nog die CO-2 afvangen is nog eens subsidie.Ze laten draaien tot hun economische levensduur is de beste oplossing en de goedkoopste

https://www.volkskrant.nl/binnenland/al ... ~a4555536/


Als de 'Big Boys and Ladies' maar big geld in de zak kunnen steken. We zullen verlies toe moeten geven. Op dit moment gaat er al miljarden subsidie naar kolencentrales. Opdoeken die dingen.
Je moet dan voor lief nemen dat je wel een eenmalige zeer hoge kostenpost op je rekening krijgt. Het is unfair om dat op het bordje te leggen van de eigenaren want die kunnen onmogelijk rekening houden met een vervroegde afschrijving. De overheid en politiek moeten zich ook met lange termijn beslissingen bezig houden en daarin ook betrouwbaar overkomen. Sluit dan ook alle STEG-eenheden want die lopen inderdaad op gas en stoten CO-2 en vervolgens heb je een prachtige brownout, zoals Costi Rica, Zimbabwe, New York, Canada etc al jaren kent.


Ik stel een parlementair onderzoek voor naar de gang van zaken rond de vergunnings- en subsidieverlening, inclusief onafhankelijke controle van de MER en andere rapporten, welke politici verantwoordelijk zijn, welke lobbyisten erbij betrokken waren, etc. Laten we die beerput maar eens open gooien, dat hoort er dan ook bij. En als er zaken niet in orde zijn, mogen de verantwoordelijken best wel verantwoordelijk worden gesteld. Tenslotte hoort de politiek ook naar haar Kiezers betrouwbaar te zijn, wat iets meer is dan betrouwbaar overkomen.
Er klopt iets niet als je kolencentrales vanwege het milieu gaat sluiten en ondertussen nieuwe centrales flink gaat subsidieren. De belofte dat ze veel en veel schoner zouden zijn dan de oude, klopt dus al niet, als de eigenaren zelf al aangeven over te willen schakelen op bio-brandstof omdat ze zo vervuilend bezig zijn nu. Overigens is bio-brandstof net zo vervuilend. Planten en bomen verzamelen juist CO2 en leggen dat in hun aardse verschijningsvorm vast, om dat bij verbranding weer net zo vrolijk in de atmosfeer terug te stoppen.

_________________
“Erst kommt das Fressen, und dann kommt die Moral.”
Bron: Kurt Weill en Bertolt Brecht, Die Dreigroschenoper, 1928.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#91  BerichtGeplaatst: zo jan 07, 2018 2:52 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 14916
Berichten: Intopic
Raya schreef:
Biertje schreef:
Raya schreef:


Als de 'Big Boys and Ladies' maar big geld in de zak kunnen steken. We zullen verlies toe moeten geven. Op dit moment gaat er al miljarden subsidie naar kolencentrales. Opdoeken die dingen.
Je moet dan voor lief nemen dat je wel een eenmalige zeer hoge kostenpost op je rekening krijgt. Het is unfair om dat op het bordje te leggen van de eigenaren want die kunnen onmogelijk rekening houden met een vervroegde afschrijving. De overheid en politiek moeten zich ook met lange termijn beslissingen bezig houden en daarin ook betrouwbaar overkomen. Sluit dan ook alle STEG-eenheden want die lopen inderdaad op gas en stoten CO-2 en vervolgens heb je een prachtige brownout, zoals Costi Rica, Zimbabwe, New York, Canada etc al jaren kent.


Ik stel een parlementair onderzoek voor naar de gang van zaken rond de vergunnings- en subsidieverlening, inclusief onafhankelijke controle van de MER en andere rapporten, welke politici verantwoordelijk zijn, welke lobbyisten erbij betrokken waren, etc. Laten we die beerput maar eens open gooien, dat hoort er dan ook bij. En als er zaken niet in orde zijn, mogen de verantwoordelijken best wel verantwoordelijk worden gesteld. Tenslotte hoort de politiek ook naar haar Kiezers betrouwbaar te zijn, wat iets meer is dan betrouwbaar overkomen.
Er klopt iets niet als je kolencentrales vanwege het milieu gaat sluiten en ondertussen nieuwe centrales flink gaat subsidieren. De belofte dat ze veel en veel schoner zouden zijn dan de oude, klopt dus al niet, als de eigenaren zelf al aangeven over te willen schakelen op bio-brandstof omdat ze zo vervuilend bezig zijn nu. Overigens is bio-brandstof net zo vervuilend. Planten en bomen verzamelen juist CO2 en leggen dat in hun aardse verschijningsvorm vast, om dat bij verbranding weer net zo vrolijk in de atmosfeer terug te stoppen.
Dit heeft niets met een vergunning te maken. De PvdA wilde geen kerncentrales en dus werden het kolencentrales. Daarnaast is er een ander probleem dat je niet enkel met windmolens en zonnepanelen kunt oplossen: ons snel stijgende stroomverbruik.Je zult dus of energie een stuk duurder moeten maken maar mogelijk schep je daar weer andere problemen mee als mensen met enkel een uitkering hun rekening niet kunnen betalen, of zoeken naar andere initiatieven zoals thorium. Ik ben ook tegen biomassacentrales omdat die ook uitstoten en zwaar verliesgevend zijn. Daarnaast snap ik niet goed waarom je houtsnippers wil verbranden, daar kun je zoveel meer zaken mee doen, nog even afgezien van het feit dat hout een van de laagste calorische waarde heeft. Liever investeer ik geld in thoriumonderzoeksreactor dan bijvoorbeeld een biomassacentrale of een nieuwe isotopenreactor die toch weer afval veroorzaakt. De PvdA had wel moeten beseffen dat een elektriciteitscentrale een lange termijn investering is en dus zomaar sluiten lang niet altijd de oplossing is. We moeten dus ook bereid zijn om geld in onderzoek te steken.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#92  BerichtGeplaatst: zo jan 07, 2018 3:29 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za maart 07, 2015 12:38 am
Berichten: 2476
Berichten: Intopic
Woonplaats: 't Ongewisse
Ik dacht dat oud premier Lubbers de regering van Balkenende zover kreeg dat ze kolencentrales lieten bouwen. Daardoor kon goedkope stroom geleverd worden. Het milieu, co2 e.d. zaken deden er even nauwelijks toe.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#93  BerichtGeplaatst: zo jan 07, 2018 3:53 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 48144
Berichten: Intopic
Biertje schreef:
Raya schreef:
Biertje schreef:
Je moet dan voor lief nemen dat je wel een eenmalige zeer hoge kostenpost op je rekening krijgt. Het is unfair om dat op het bordje te leggen van de eigenaren want die kunnen onmogelijk rekening houden met een vervroegde afschrijving. De overheid en politiek moeten zich ook met lange termijn beslissingen bezig houden en daarin ook betrouwbaar overkomen. Sluit dan ook alle STEG-eenheden want die lopen inderdaad op gas en stoten CO-2 en vervolgens heb je een prachtige brownout, zoals Costi Rica, Zimbabwe, New York, Canada etc al jaren kent.


Ik stel een parlementair onderzoek voor naar de gang van zaken rond de vergunnings- en subsidieverlening, inclusief onafhankelijke controle van de MER en andere rapporten, welke politici verantwoordelijk zijn, welke lobbyisten erbij betrokken waren, etc. Laten we die beerput maar eens open gooien, dat hoort er dan ook bij. En als er zaken niet in orde zijn, mogen de verantwoordelijken best wel verantwoordelijk worden gesteld. Tenslotte hoort de politiek ook naar haar Kiezers betrouwbaar te zijn, wat iets meer is dan betrouwbaar overkomen.
Er klopt iets niet als je kolencentrales vanwege het milieu gaat sluiten en ondertussen nieuwe centrales flink gaat subsidieren. De belofte dat ze veel en veel schoner zouden zijn dan de oude, klopt dus al niet, als de eigenaren zelf al aangeven over te willen schakelen op bio-brandstof omdat ze zo vervuilend bezig zijn nu. Overigens is bio-brandstof net zo vervuilend. Planten en bomen verzamelen juist CO2 en leggen dat in hun aardse verschijningsvorm vast, om dat bij verbranding weer net zo vrolijk in de atmosfeer terug te stoppen.
Dit heeft niets met een vergunning te maken. De PvdA wilde geen kerncentrales en dus werden het kolencentrales. Daarnaast is er een ander probleem dat je niet enkel met windmolens en zonnepanelen kunt oplossen: ons snel stijgende stroomverbruik.Je zult dus of energie een stuk duurder moeten maken maar mogelijk schep je daar weer andere problemen mee als mensen met enkel een uitkering hun rekening niet kunnen betalen, of zoeken naar andere initiatieven zoals thorium. Ik ben ook tegen biomassacentrales omdat die ook uitstoten en zwaar verliesgevend zijn. Daarnaast snap ik niet goed waarom je houtsnippers wil verbranden, daar kun je zoveel meer zaken mee doen, nog even afgezien van het feit dat hout een van de laagste calorische waarde heeft. Liever investeer ik geld in thoriumonderzoeksreactor dan bijvoorbeeld een biomassacentrale of een nieuwe isotopenreactor die toch weer afval veroorzaakt. De PvdA had wel moeten beseffen dat een elektriciteitscentrale een lange termijn investering is en dus zomaar sluiten lang niet altijd de oplossing is. We moeten dus ook bereid zijn om geld in onderzoek te steken.Er moet uiteraard een vergunning worden afgegeven is Nederland bureaucratieland. Vele vergunningen zelfs. Maar tot daar.
Je kunt niet alles oplossen met windmolens, getijdenstroom en zonnepanelen. Er is nog veel onderzoek en ontwikkeling nodig, maar daar gebeurt te weinig aan. Daar zijn uiteraard subsidies voor nodig, maar geef die niet aan bedrijven. Geef die aan universiteiten en gezamenlijke laboratoria waar universiteiten met hun hoogleraren en studenten onderzoek kunnen doen en proeven kunnen nemen. Dat kan op veel gebieden, niet alleen op het gebied van energieopwekking en opslag, of het nu thorium is of iets anders; het kan ook op het gebied van ontwikkeling van geneesmiddelen en behandeling van ziektes; en nog veel meer. Verschijt vervolgens alleen de patenten niet aan bedrijven. Laat ze in licentie produceren en hou de prijzen in de hand. Van mij mag er een miljard of meer per jaar extra naar onderzoek. Handhaaf de dividendbelasting en je bent er al.

_________________
“Erst kommt das Fressen, und dann kommt die Moral.”
Bron: Kurt Weill en Bertolt Brecht, Die Dreigroschenoper, 1928.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#94  BerichtGeplaatst: do jan 25, 2018 6:19 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 14916
Berichten: Intopic
En ja hoor, de bouwer voor de nieuwe reactor is gevonden. Het wordt weer een nucleair apparaat. Waaromals ASML dat ook straks kan zonder afval? En de grap is dat het weer mis gaat met het budget.

Het is echter niet zo dat de Argentijnen de plannen voor de reactor zo van de plank konden halen. Van der Lugt: ,,Pallas wordt geen kopie van de Australische reactor. Zij moesten aan de slag met de specificaties die wij hebben opgegeven.’’Wat is er mis met de specificaties van de Australische reactor? Al dat aanpassen aan Nederlandse eisen kost juist klauwen vol met geld, geld dat er toch niet is?

Pallas zal meer verschillende soorten isotopen produceren. ,,En je spreekt ook over andere volumes. De ambitie is dat Pallas de belangrijkste isotopenreactor van de wereld wordt.’’Waarom wil een klein landje dé isotopenleverancier worden van de wereld en gaat daardoor de belastingdruk voor burger stijgen (vanwege al dat nucleaire afval dat niet in de prijs wordt verwerkt.

Citaat:
De verwachting is dat de bouw van de reactor veel werkgelegenheid oplevert voor Nederland. ,,INVAP werkt samen met Nederlandse bouwpartners. De bouw kost honderden miljoenen euro’s. Dat slaat vooral neer op Nederlandse bouwbedrijven en hun onderaannemers. Het gaat onder meer om grondwerk, de betonnen constructies en het leidingwerk’’, aldus van Der Lugt.
Er wordt dus al vermoedelijk veel meer uitgegeven dan men eerst van plan was want de eerste raming bedroeg iets van 70-80 miljoen.

https://www.noordhollandsdagblad.nl/nie ... ook-pallas


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#95  BerichtGeplaatst: vr maart 23, 2018 8:15 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 14916
Berichten: Intopic
En ja hoor, naast de 37 bestelde rotzooi dat JSF heet, wil het kabinet nog extra van dat soort rotzooi kopen. Maar dat gaat niet want niet afgesproken en natuurlijk ook vanwege die dividendvrijstelling, en omdat het extra kennelijk al aan andere zaken is uitgegeven. Als je dividendvrijstelling veel belangrijker vindt dan een gevechtsmacht waarom heb je dan überhaupt nog een leger? :hum:

https://www.telegraaf.nl/video/1826497/ ... lopig-pech


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 95 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot], Exabot [Bot], Google [Bot] en 124 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling