Het is nu wo dec 08, 2021 11:57 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 48 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3  Volgende
Auteur Bericht
Bericht nummer:#21  BerichtGeplaatst: za sep 23, 2017 6:29 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 62236
Berichten: Intopic
Hume schreef:
Raya schreef:
Het bewijs van de lobbycratie is natuurlijk al geleverd toen banken zelf mee mochten schrijven aan wetgeving waar zij onder zouden gaan vallen. De politici hadden maar te slikken!


De gemeenteraadsleden van de SP moeten ook slikken.
Democratie telt niet in die partij

Oud-Kamerlid Farshad Bashir kijkt met groeiende zorgen naar zijn partij, de SP. 'Actie is geen doel op zich, maar dat is het wel geworden onder Meyer.'

Na Hoorn blijkt ook de SP-afdeling in Rijswijk niet mee te mogen doen met de verkiezingen. Vijftien andere afdelingen zitten nog op de wip. De partijtop hanteert strenge criteria: wie niet actief genoeg is op straat, hoort niet thuis in de gemeenteraad. Oud-Kamerlid Farshad Bashir kijkt er met groeiende zorgen naar. In zijn eigen afdeling Leeuwarden gaat een lokale partij er met de linkse buit vandoor omdat ook daar de SP niet meedoet.

Bashir was twee jaar raadslid in Leeuwarden en negen jaar Kamerlid. In maart zwaaide hij af. 'Ik ben een echte socialist die van actie houdt, daar hoeft niemand aan te twijfelen. Maar hoe het nu gaat is te eenzijdig, té veel gericht op actievoeren.'https://www.volkskrant.nl/politiek/-sp- ... ~a4518137/


Er is -ook binnen een partij- een hele discussie over het terugtrekken uit Hoorn en Rijswijk. Er zijn zeker goede redenen aan te voeren. Een te kleine groep mee laten doen aan verkiezingen, staat borg voor problemen. Het zijn nu 4 raadsleden en een wethouder in Hoorn, maar wat als ze straks vijf zetels moeten vullen + een wethouder moeten leveren? Dat is één. Die te kleine groep kan inderdaad onvoldoende de wijken in. Het contact met de burgers is de basis van handelen van de SP. Dat contact bepaalt de standpunten in de raad, en werkt ook omhoog naar de landelijke fractie. De SP moet volgens de leden geen bestuurderspartij worden maar een partij die wel degelijk de burgers vertegenwoordigd en problemen welke in de basis leven aanpakt, door er zelf middenin te staan. En dat lijkt mij een prima uitgangspunt.

Of het slim is om je dan nu terug te trekken, terwijl je het goed doet in een coalitie, zoals in Hoorn, is de vraag. Straat en Raad versterken elkaar. Het is een wisselwerking. En natuurlijk moet je geen actie voeren om het actievoeren, maar daarvan is vooralsnog geen sprake.
Op een eerder congres werd het voorstel dat een afdeling voldoende op straat zichtbaar moet zijn voor het kan deelnemen aan verkiezingen, breed gedragen. Ook vandaag op het congres weer. Op één persoon na in Hoorn, wordt het standpunt van de landelijke partij in Hoorn volledig begrepen en geaccepteerd.

Ondanks dat ik er ook zelf mijn mening over heb, inclusief wat vraagtekens, is het m.i. een storm in een glas water en in ieder geval blijkt het geen storm in de partij te zijn.

Ik heb het artikel in je link niet gelezen. Bij alle partijen zijn oud-(fractie)-leden die kritiek hebben op de eigen (oud-)partij. En dat is ook prima. Daar waar kritiek terecht is, moet deze naar mijn mening ook worden aangetrokken, maar we moeten niet doen alsof het bijzonder is dat een oud-fractielid van de SP kritiek heeft. Het is onderdeel van een democratisch proces. Ook binnen de SP mogen meningen van elkaar afwijken, kan worden gediscussieerd en kunnen er stromingen zijn.

_________________
"En Adam sleug Eva met ne sükkerbiete veur de kont, holadié, holadió
Maar dat gef allemaal niks want wie hoalt van mekaar, holadié, ladió"


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#22  BerichtGeplaatst: za sep 23, 2017 6:41 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 62236
Berichten: Intopic
Rightnow schreef:
Bij gemeenteraadsverkiezingen is zo'n verbod van de landelijke partij een prima kans om er met een groep juist uit te stappen. Vooral als je zelf een visie hebt op hoe het in de gemeente anders kan.

Als kiezer zal ik opletten of er een "ex-SP" club bestaat; ik voel me daar gemakkelijker bij omdat ik niet zo veel op heb met het SP-partijbestuur. Het zal wel niet alleen gaan om hoeveel acties je voert maar wellicht ook om de visie op de maatschappij, en of je wel pro-Europees, pro"milieu" en pro"migratie" bent?


Nogmaals, je zou de SP-standpunten eens tot je moeten nemen, en dan die van de partij als geheel, en niet wat anderen jou in je oor fluisteren.


Asielbeleid

We hebben een internationale verantwoordelijkheid om vluchtelingen in ons land op te nemen. Maar Nederland moet ook inzetten op het verminderen van misstanden in de wereld, waardoor minder mensen hun land moeten ontvluchten. Waar mogelijk worden asielzoekers opgevangen in de regio waar ze vandaan komen. Daar biedt Nederland ruimhartig hulp bij aan.

Asielzoekers die in Nederland zijn binnengekomen hebben altijd recht op humane opvang. We zetten ons in om zo snel mogelijk duidelijkheid te geven of ze in ons land kunnen blijven of niet. Daartoe kijken we onder meer naar de (politieke) situatie in hun thuisland en de individuele omstandigheden. We behandelen ze niet als criminelen. Daarom sluiten we ze niet op in detentiecentra als daar geen reden voor is. Asielzoekers mogen werken om zichzelf nuttig te maken voor de samenleving en in hun onderhoud te voorzien.

Uitgeprocedeerde asielzoekers houden recht op opvang waarbij van hen wordt verwacht dat zij meewerken aan oplossingen, zoals terugkeer of een medische behandeling ten behoeve hiervan. Wie buiten zijn schuld ons land niet kan verlaten wordt niet op straat gezet en krijgt een tijdelijke verblijfsvergunning. Dat moet ruimhartiger gebeuren dan nu het geval is. Als terugkeer langdurig onmogelijk is, kan deze worden omgezet in een permanente verblijfsstatus.https://www.sp.nl/onderwerp/asielbeleidAsielzoekers en vluchtelingen

In internationale verdragen is vastgelegd dat vluchtelingen recht hebben op bescherming tegen vervolging, terreur of oorlog. Het is belangrijk dat dat recht blijft bestaan; niet alleen voor de vluchtelingen van vandaag maar ook voor die van morgen. Voor een deel is dat in ons eigen belang. We weten immers niet wie er in de toekomst nog allemaal met oorlog en vervolging te maken zullen krijgen. De meeste vluchtelingen worden opgevangen in de regio. We moeten daarvoor meer geld en middelen beschikbaar stellen. Nederland moet in haar asielbeleid uitvoering geven aan de verdragen waaraan we ons gebonden hebben. De asielprocedure moet snel, zorgvuldig, eerlijk en duidelijk zijn. Wie mag blijven, moet zo snel mogelijk inburgeren. Wie niet mag blijven, moet het land verlaten.

Tijdens extreem grote vluchtelingenstromen, zoals die uit Syrië, en voor langdurige humanitaire rampen is een eerlijke verdeling van vluchtelingen over alle andere landen, ook de landen die wat verder weg liggen, een noodzaak. Het zal altijd zo zijn dat vluchtelingen voornamelijk in hun eigen buurlanden worden opgevangen maar een klein deel van hen zal verder trekken; vaak ook omdat de omstandigheden in vluchtelingenkampen slecht zijn. Daarvoor doen veel vluchtelingen een beroep op mensensmokkelaars, waardoor er een hele industrie ontstaat waar veel geld aan wordt verdiend en die gevaarlijk is voor zowel de vluchtelingen als ook voor anderen. Daarom moeten de Verenigde Naties meer mensen de kans geven om elders op de wereld een nieuw bestaan op te bouwen. Op die manier kunnen we de stromen mensen beter beheersbaar maken.

De oorzaken waarvan mensen vluchten moeten worden aangepakt. Bommen gooien in oorlogsgebieden zorgt er niet voor dat de oorlog stopt en daarom is de SP zeer kritisch waar het gaat om deelname aan oorlogen in bijvoorbeeld Irak. Daarnaast moet de welvaart eerlijker verdeeld worden over de wereld. De SP vindt dat de wereldwijde economische ongelijkheid moet worden verminderd, onze handel moet eerlijker en belastingontwijking moet worden aangepakt.

Lees ook: Vluchtelingenkrant 'Vrede en solidariteit' (2016)https://www.sp.nl/standpunt/asielzoeker ... chtelingenSP: Er moeten Europese asielzoekerscentra komen, dicht bij de buitengrenzen, waar de behandeling van asielaanvragen kan worden afgewacht. Vrij verkeer van werkzoekenden wordt pas mogelijk als de omstandigheden in de lidstaten meer gelijk worden; stoppen met oneerlijke concurrentie en uitbuiting buitenlandse werknemers.https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/special ... atiegebied
Was de SP in het verleden migratie-kritisch?
7 maart 2017 Nick Boshuijer

Tijdens het Carré-debat van afgelopen zondag wreef presentatrice Diana Matroos SP-leider Emile Roemer onder de neus dat zijn partij in het verleden een veel strenger migrantenstandpunt had. Nieuwscheckers zocht uit of dat klopt.

...


Conclusie

In het Carré-debat en in De Telegraaf werd gesteld dat de SP vroeger strengere migratiestandpunten had dan tegenwoordig. Dit is deels waar. De SP was met name kritisch op de integratie van migranten, omdat het tegenstellingen in de maatschappij wilde voorkomen. Ook in recente partijprogramma’s blijft de partij bij dit standpunt.

Op het gebied van immigratie valt op dat de partij staat voor een ‘ruimhartig’ opvangbeleid, waar mogelijk in de regio. In De Telegraaf werd beweerd dat onder Marijnissen fermere woorden over migranten vielen dan tegenwoordig, maar dat is op basis van de partijprogramma’s onder zijn leiding niet hard te maken. Er wordt in die periode juist gesproken over het versoepelen van asielprocedures en het negeren van “figuren de zeggen dat Nederland ‘vol’ is”. Maar om een duidelijker beeld te krijgen van de uitspraken van Marijnissen over migratie, zou onderzoek kunnen worden gedaan naar zijn optredens in de media en in de Tweede Kamer.

Ook klopt het dat in de brochure “Gastarbeid en Kapitaal” buitenlandse gastarbeiders als ongewenst worden geschetst. Tiny Kox liet Nieuwscheckers weten dat het doel van de SP vooral was om een tweedeling in de maatschappij te voorkomen. De brochure is een oproep om migranten zo snel mogelijk te integeren. Maar in de brochure uit de partij forse kritiek op migranten en daarbij wordt generaliserend en grof taalgebruik niet geschuwd. Dit taalgebruik komt in latere verkiezingsprogramma’s van de SP niet meer voor.http://nieuwscheckers.nl/nieuwscheckers ... -kritisch/

_________________
"En Adam sleug Eva met ne sükkerbiete veur de kont, holadié, holadió
Maar dat gef allemaal niks want wie hoalt van mekaar, holadié, ladió"


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#23  BerichtGeplaatst: ma dec 04, 2017 9:07 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr nov 20, 2015 5:26 pm
Berichten: 11658
Berichten: Intopic
Rekenkamer kan 70% overheidsuitgaven niet controleren

Bij slechts 30 procent van de overheidsuitgaven kan de Algemene Rekenkamer controleren waaraan ze zijn besteed.


We hadden al de grondwettelijke macht die via gewone kamer meerderheden naar Brussel wordt verdonkeremaand, een particratie die zich nauwelijks iets aantrekt van het electoraat, en een pers die weinig meer is dan de linkse spreekbuis van de overheid. En dan nu dit: de Algemene Rekenkamer, en dus ook de Tweede Kamer weten niet wat er gebeurt met 70% van de €300 miljard die we jaarlijks aan belastingen mogen ophoesten. De Nederlandse democratie is van iedere realiteit los gezogen. Ik stel voor dat we allemaal boodschappen doen en een paar weken in staking gaan, totdat de dames en heren in Den Haag tot bezinning zijn gekomen.

_________________
Je verwacht een fatsoenlijke overheid, en dan krijg je 10 jaar systemisch racisme bij de belastingdienst, en een afbraak van democratie en rechtsstaat. Je verwacht dat de verantwoordelijken verantwoordelijkheid nemen, maar die stoppen het in de doofpot, en stellen zich gewoon weer kandidaat, alsof er niets aan de hand is. Je verwacht verstandige kiezers die dit afstraffen, maar dan heb je kartelgastjes die op het crimineeltje stemmen, of op vriendjes van het crimineeltje, om Rutte er mee weg te laten komen. What's next?


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#24  BerichtGeplaatst: ma dec 04, 2017 10:31 pm 
Online
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 24778
Berichten: Intopic
baedeker schreef:
Rekenkamer kan 70% overheidsuitgaven niet controleren

Bij slechts 30 procent van de overheidsuitgaven kan de Algemene Rekenkamer controleren waaraan ze zijn besteed.


We hadden al de grondwettelijke macht die via gewone kamer meerderheden naar Brussel wordt verdonkeremaand, een particratie die zich nauwelijks iets aantrekt van het electoraat, en een pers die weinig meer is dan de linkse spreekbuis van de overheid. En dan nu dit: de Algemene Rekenkamer, en dus ook de Tweede Kamer weten niet wat er gebeurt met 70% van de €300 miljard die we jaarlijks aan belastingen mogen ophoesten. De Nederlandse democratie is van iedere realiteit los gezogen. Ik stel voor dat we allemaal boodschappen doen en een paar weken in staking gaan, totdat de dames en heren in Den Haag tot bezinning zijn gekomen.
Het is geen 300 miljard maar iets van 275 miljard. Maar voor de rest klopt je verhaal. Als ik het vergelijk met 2014 blijkt dat o.m. de gasbaten achterblijven en de uitgaven voor de gemeenten en provincie fors stijgen, evenals die voor zorg

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpe ... n-uitgaven

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpe ... esdag-2014

_________________
Een heel andere Great Reset, die van energie wordt in gang gezet
https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/240256 ... fmiljarden


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#25  BerichtGeplaatst: ma dec 04, 2017 10:39 pm 
Online
lid

Geregistreerd: za mei 05, 2012 9:28 pm
Berichten: 23996
Berichten: Intopic
Biertje schreef:
baedeker schreef:
Rekenkamer kan 70% overheidsuitgaven niet controleren

Bij slechts 30 procent van de overheidsuitgaven kan de Algemene Rekenkamer controleren waaraan ze zijn besteed.


We hadden al de grondwettelijke macht die via gewone kamer meerderheden naar Brussel wordt verdonkeremaand, een particratie die zich nauwelijks iets aantrekt van het electoraat, en een pers die weinig meer is dan de linkse spreekbuis van de overheid. En dan nu dit: de Algemene Rekenkamer, en dus ook de Tweede Kamer weten niet wat er gebeurt met 70% van de €300 miljard die we jaarlijks aan belastingen mogen ophoesten. De Nederlandse democratie is van iedere realiteit los gezogen. Ik stel voor dat we allemaal boodschappen doen en een paar weken in staking gaan, totdat de dames en heren in Den Haag tot bezinning zijn gekomen.
Het is geen 300 miljard maar iets van 275 miljard. Maar voor de rest klopt je verhaal. Als ik het vergelijk met 2014 blijkt dat o.m. de gasbaten achterblijven en de uitgaven voor de gemeenten en provincie fors stijgen, evenals die voor zorg

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpe ... n-uitgaven

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpe ... esdag-2014

De emobeslissing om de gasproductie in Groningen sterk terug te schroeven omdat er een paar huizen met scheuren in de muren van huizen ontstonden gaat Nederland nog lelijk opbreken.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#26  BerichtGeplaatst: ma dec 04, 2017 10:47 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 62236
Berichten: Intopic
Enzo501 schreef:
Biertje schreef:
baedeker schreef:
Rekenkamer kan 70% overheidsuitgaven niet controleren

Bij slechts 30 procent van de overheidsuitgaven kan de Algemene Rekenkamer controleren waaraan ze zijn besteed.


We hadden al de grondwettelijke macht die via gewone kamer meerderheden naar Brussel wordt verdonkeremaand, een particratie die zich nauwelijks iets aantrekt van het electoraat, en een pers die weinig meer is dan de linkse spreekbuis van de overheid. En dan nu dit: de Algemene Rekenkamer, en dus ook de Tweede Kamer weten niet wat er gebeurt met 70% van de €300 miljard die we jaarlijks aan belastingen mogen ophoesten. De Nederlandse democratie is van iedere realiteit los gezogen. Ik stel voor dat we allemaal boodschappen doen en een paar weken in staking gaan, totdat de dames en heren in Den Haag tot bezinning zijn gekomen.
Het is geen 300 miljard maar iets van 275 miljard. Maar voor de rest klopt je verhaal. Als ik het vergelijk met 2014 blijkt dat o.m. de gasbaten achterblijven en de uitgaven voor de gemeenten en provincie fors stijgen, evenals die voor zorg

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpe ... n-uitgaven

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpe ... esdag-2014

De emobeslissing om de gasproductie in Groningen sterk terug te schroeven omdat er een paar huizen met scheuren in de muren van huizen ontstonden gaat Nederland nog lelijk opbreken.


Ja, vroeger maakten we ons ook al niet druk over kompels in instortende mijnen, dus waarom zouden we ons druk maken over mensen in instortende huizen.

_________________
"En Adam sleug Eva met ne sükkerbiete veur de kont, holadié, holadió
Maar dat gef allemaal niks want wie hoalt van mekaar, holadié, ladió"


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#27  BerichtGeplaatst: ma dec 04, 2017 10:51 pm 
Online
lid

Geregistreerd: za mei 05, 2012 9:28 pm
Berichten: 23996
Berichten: Intopic
Raya schreef:
Enzo501 schreef:
Biertje schreef:
Het is geen 300 miljard maar iets van 275 miljard. Maar voor de rest klopt je verhaal. Als ik het vergelijk met 2014 blijkt dat o.m. de gasbaten achterblijven en de uitgaven voor de gemeenten en provincie fors stijgen, evenals die voor zorg

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpe ... n-uitgaven

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpe ... esdag-2014

De emobeslissing om de gasproductie in Groningen sterk terug te schroeven omdat er een paar huizen met scheuren in de muren van huizen ontstonden gaat Nederland nog lelijk opbreken.


Ja, vroeger maakten we ons ook al niet druk over kompels in instortende mijnen, dus waarom zouden we ons druk maken over mensen in instortende huizen.

Hoeveel huizen zijn er ingestort in al die decennia? Straks niet meer piepen als er weer bezuinigd moet worden omdat de overheodsinkomsten teruglopen.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#28  BerichtGeplaatst: ma dec 04, 2017 10:56 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr nov 20, 2015 5:26 pm
Berichten: 11658
Berichten: Intopic
Enzo501 schreef:
Biertje schreef:
baedeker schreef:
Rekenkamer kan 70% overheidsuitgaven niet controleren

Bij slechts 30 procent van de overheidsuitgaven kan de Algemene Rekenkamer controleren waaraan ze zijn besteed.


We hadden al de grondwettelijke macht die via gewone kamer meerderheden naar Brussel wordt verdonkeremaand, een particratie die zich nauwelijks iets aantrekt van het electoraat, en een pers die weinig meer is dan de linkse spreekbuis van de overheid. En dan nu dit: de Algemene Rekenkamer, en dus ook de Tweede Kamer weten niet wat er gebeurt met 70% van de €300 miljard die we jaarlijks aan belastingen mogen ophoesten. De Nederlandse democratie is van iedere realiteit los gezogen. Ik stel voor dat we allemaal boodschappen doen en een paar weken in staking gaan, totdat de dames en heren in Den Haag tot bezinning zijn gekomen.
Het is geen 300 miljard maar iets van 275 miljard. Maar voor de rest klopt je verhaal. Als ik het vergelijk met 2014 blijkt dat o.m. de gasbaten achterblijven en de uitgaven voor de gemeenten en provincie fors stijgen, evenals die voor zorg

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpe ... n-uitgaven

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpe ... esdag-2014
De emobeslissing om de gasproductie in Groningen sterk terug te schroeven omdat er een paar huizen met scheuren in de muren van huizen ontstonden gaat Nederland nog lelijk opbreken.
Een paar miljard aan aardgasbaten. Ik heb het over €200 miljard die besteed worden zonder dat daar verantwoording over afgelegd wordt.

_________________
Je verwacht een fatsoenlijke overheid, en dan krijg je 10 jaar systemisch racisme bij de belastingdienst, en een afbraak van democratie en rechtsstaat. Je verwacht dat de verantwoordelijken verantwoordelijkheid nemen, maar die stoppen het in de doofpot, en stellen zich gewoon weer kandidaat, alsof er niets aan de hand is. Je verwacht verstandige kiezers die dit afstraffen, maar dan heb je kartelgastjes die op het crimineeltje stemmen, of op vriendjes van het crimineeltje, om Rutte er mee weg te laten komen. What's next?


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#29  BerichtGeplaatst: ma dec 04, 2017 11:30 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 62236
Berichten: Intopic
Enzo501 schreef:
Raya schreef:
Enzo501 schreef:

De emobeslissing om de gasproductie in Groningen sterk terug te schroeven omdat er een paar huizen met scheuren in de muren van huizen ontstonden gaat Nederland nog lelijk opbreken.


Ja, vroeger maakten we ons ook al niet druk over kompels in instortende mijnen, dus waarom zouden we ons druk maken over mensen in instortende huizen.

Hoeveel huizen zijn er ingestort in al die decennia? Straks niet meer piepen als er weer bezuinigd moet worden omdat de overheodsinkomsten teruglopen.


Misschien slim om het instorten een keertje voor te zijn?

_________________
"En Adam sleug Eva met ne sükkerbiete veur de kont, holadié, holadió
Maar dat gef allemaal niks want wie hoalt van mekaar, holadié, ladió"


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#30  BerichtGeplaatst: ma dec 04, 2017 11:41 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr mei 04, 2012 8:46 pm
Berichten: 3525
Berichten: Intopic
De Nederlandse mijnen behoorden tot de modernste en veiligste ter wereld. Het is dus een smerige leugen dat de staat noch de particuiere eigenaren zich niets gelegen lieten liggen aan de veiligheid van de kompels en van een paar dode mijnwerkers niet wakker lagen. Bah.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#31  BerichtGeplaatst: ma dec 04, 2017 11:48 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 62236
Berichten: Intopic
claartje schreef:
De Nederlandse mijnen behoorden tot de modernste en veiligste ter wereld. Het is dus een smerige leugen dat de staat noch de particuiere eigenaren zich niets gelegen lieten liggen aan de veiligheid van de kompels en van een paar dode mijnwerkers niet wakker lagen. Bah.


Ja, excuus, ze waren altijd al veilig, zelfs voordat ze veilig waren. Weet je wel hoe lang er mijnbouw heeft bestaan in Nederland?

_________________
"En Adam sleug Eva met ne sükkerbiete veur de kont, holadié, holadió
Maar dat gef allemaal niks want wie hoalt van mekaar, holadié, ladió"


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#32  BerichtGeplaatst: di dec 05, 2017 11:03 am 
Online
lid

Geregistreerd: za mei 05, 2012 9:28 pm
Berichten: 23996
Berichten: Intopic
Raya schreef:
Enzo501 schreef:
Raya schreef:


Ja, vroeger maakten we ons ook al niet druk over kompels in instortende mijnen, dus waarom zouden we ons druk maken over mensen in instortende huizen.

Hoeveel huizen zijn er ingestort in al die decennia? Straks niet meer piepen als er weer bezuinigd moet worden omdat de overheodsinkomsten teruglopen.


Misschien slim om het instorten een keertje voor te zijn?

Geen eentje dus.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#33  BerichtGeplaatst: di dec 05, 2017 12:42 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 62236
Berichten: Intopic
Enzo501 schreef:
Raya schreef:
Enzo501 schreef:

Hoeveel huizen zijn er ingestort in al die decennia? Straks niet meer piepen als er weer bezuinigd moet worden omdat de overheodsinkomsten teruglopen.


Misschien slim om het instorten een keertje voor te zijn?

Geen eentje dus.


Beetje het nieuws volgen, ook al woon je misschien ver weg.

Verkleinde Afbeelding
Verkleinde afbeelding. Klik om te vergroten.

_________________
"En Adam sleug Eva met ne sükkerbiete veur de kont, holadié, holadió
Maar dat gef allemaal niks want wie hoalt van mekaar, holadié, ladió"


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#34  BerichtGeplaatst: di dec 05, 2017 2:31 pm 
Online
lid

Geregistreerd: za mei 05, 2012 9:28 pm
Berichten: 23996
Berichten: Intopic
Raya schreef:
Enzo501 schreef:
Raya schreef:


Misschien slim om het instorten een keertje voor te zijn?

Geen eentje dus.


Beetje het nieuws volgen, ook al woon je misschien ver weg.

Verkleinde Afbeelding
Verkleinde afbeelding. Klik om te vergroten.

Heb je wat context bij deze foto. Dit lijkt meer op verkrotting wegens achterstallig onderhoud.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#35  BerichtGeplaatst: di dec 05, 2017 2:38 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 62236
Berichten: Intopic
Enzo501 schreef:
Raya schreef:
Enzo501 schreef:

Geen eentje dus.


Beetje het nieuws volgen, ook al woon je misschien ver weg.

Verkleinde Afbeelding
Verkleinde afbeelding. Klik om te vergroten.

Heb je wat context bij deze foto. Dit lijkt meer op verkrotting wegens achterstallig onderhoud.


Achterstallig onderhoud in de gaswinning door de NAM

_________________
"En Adam sleug Eva met ne sükkerbiete veur de kont, holadié, holadió
Maar dat gef allemaal niks want wie hoalt van mekaar, holadié, ladió"


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#36  BerichtGeplaatst: di dec 05, 2017 2:40 pm 
Online
lid

Geregistreerd: za mei 05, 2012 9:28 pm
Berichten: 23996
Berichten: Intopic
Raya schreef:
Enzo501 schreef:
Raya schreef:


Beetje het nieuws volgen, ook al woon je misschien ver weg.

Verkleinde Afbeelding
Verkleinde afbeelding. Klik om te vergroten.

Heb je wat context bij deze foto. Dit lijkt meer op verkrotting wegens achterstallig onderhoud.


Achterstallig onderhoud in de gaswinning door de NAM

Misschien proberen deze mensen hun verwaarloosde boerderij op kosten van de NAM op te knappen.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#37  BerichtGeplaatst: di dec 05, 2017 6:17 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 62236
Berichten: Intopic
Enzo501 schreef:
Raya schreef:
Enzo501 schreef:

Heb je wat context bij deze foto. Dit lijkt meer op verkrotting wegens achterstallig onderhoud.


Achterstallig onderhoud in de gaswinning door de NAM

Misschien proberen deze mensen hun verwaarloosde boerderij op kosten van de NAM op te knappen.


Ongetwijfeld.
Als niet al die nieuwsitems op tv te zien waren geweest over de aardbevingsschade.

_________________
"En Adam sleug Eva met ne sükkerbiete veur de kont, holadié, holadió
Maar dat gef allemaal niks want wie hoalt van mekaar, holadié, ladió"


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#38  BerichtGeplaatst: di dec 05, 2017 9:00 pm 
Online
lid

Geregistreerd: za mei 05, 2012 9:28 pm
Berichten: 23996
Berichten: Intopic
Raya schreef:
Enzo501 schreef:
Raya schreef:


Achterstallig onderhoud in de gaswinning door de NAM

Misschien proberen deze mensen hun verwaarloosde boerderij op kosten van de NAM op te knappen.


Ongetwijfeld.
Als niet al die nieuwsitems op tv te zien waren geweest over de aardbevingsschade.

Maar goed. Er is dus geen boerderij of huis ingestort naar aanleiding van die aardbevingen.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#39  BerichtGeplaatst: di dec 05, 2017 9:03 pm 
Online
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 24778
Berichten: Intopic
Enzo501 schreef:
Biertje schreef:
baedeker schreef:
Rekenkamer kan 70% overheidsuitgaven niet controleren

Bij slechts 30 procent van de overheidsuitgaven kan de Algemene Rekenkamer controleren waaraan ze zijn besteed.


We hadden al de grondwettelijke macht die via gewone kamer meerderheden naar Brussel wordt verdonkeremaand, een particratie die zich nauwelijks iets aantrekt van het electoraat, en een pers die weinig meer is dan de linkse spreekbuis van de overheid. En dan nu dit: de Algemene Rekenkamer, en dus ook de Tweede Kamer weten niet wat er gebeurt met 70% van de €300 miljard die we jaarlijks aan belastingen mogen ophoesten. De Nederlandse democratie is van iedere realiteit los gezogen. Ik stel voor dat we allemaal boodschappen doen en een paar weken in staking gaan, totdat de dames en heren in Den Haag tot bezinning zijn gekomen.
Het is geen 300 miljard maar iets van 275 miljard. Maar voor de rest klopt je verhaal. Als ik het vergelijk met 2014 blijkt dat o.m. de gasbaten achterblijven en de uitgaven voor de gemeenten en provincie fors stijgen, evenals die voor zorg

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpe ... n-uitgaven

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpe ... esdag-2014

De emobeslissing om de gasproductie in Groningen sterk terug te schroeven omdat er een paar huizen met scheuren in de muren van huizen ontstonden gaat Nederland nog lelijk opbreken.
Eigenlijk zouden die mensen daar weg moeten en eigenlijk zou al veel eerder een fonds gevormd moeten zijn om die huizen te repareren of die mensen te verhuizen naar een nieuw huis ergens anders. Rechts wil de huizen voor een kwartje oplappen. Beter zou zijn de mensen die weg willen de prijs aan te bieden van het huis die ze hadden voordat die scheuren erin kwamen. Wel zo eerlijk. Het zegt wel iets over het boekhouden door de staat: zelf boekhoudregeltjes maken voor bedrijven en ze zelf aan hun laars lappen.

_________________
Een heel andere Great Reset, die van energie wordt in gang gezet
https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/240256 ... fmiljarden


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#40  BerichtGeplaatst: di dec 05, 2017 9:04 pm 
Online
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 24778
Berichten: Intopic
Enzo501 schreef:
Raya schreef:
Enzo501 schreef:

Misschien proberen deze mensen hun verwaarloosde boerderij op kosten van de NAM op te knappen.


Ongetwijfeld.
Als niet al die nieuwsitems op tv te zien waren geweest over de aardbevingsschade.

Maar goed. Er is dus geen boerderij of huis ingestort naar aanleiding van die aardbevingen.
Had jij dat dan gewild dan? Maar jij die woont in een land zonder aardbevingen heeft het wel makkelijk.

_________________
Een heel andere Great Reset, die van energie wordt in gang gezet
https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/240256 ... fmiljarden


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 48 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: animo, Biertje, Bing [Bot], Google [Bot], Majestic-12 [Bot], PeterJKH en 165 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling