Het is nu zo nov 18, 2018 2:09 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Afbeelding



Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 10 berichten ] 
Auteur Bericht
Bericht nummer:#1  BerichtGeplaatst: do mei 31, 2012 9:40 pm 
Offline
lid

Geregistreerd: vr mei 04, 2012 8:58 pm
Berichten: 710
Berichten: Intopic
Voor wie de Release Candidate van Windows 8 wil uitproberen (in Virtual Machine, multi boot of gewoon op een oude PC),
is hier de download-link:

http://windows.microsoft.com/en-US/windows-8/iso


Download de juiste ISO (32-bit of 64-bit) en vergeet ook de Product Key niet: TK8TP-9JN6P-7X7WW-RFFTV-B7QPF





Ondergetekende installeert 'm in VMWare Workstation 8. :bye:


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#2  BerichtGeplaatst: vr jun 01, 2012 5:14 pm 
Die vorige versie, van sep 2011 installeerde probleemloos onder VMWare 8, ik heb er nog een nieuwe PC voor gekocht :-)
Vandaag ging het wat minder, de vorige heb ik direct van de .iso geïnstalleerd en dat ging probleemloos.
Deze keer dacht ik het op dezelfde manier te doen.
Wel eerst 8.03 laten installeren, dat ging verder prima.
2G en 20G en 1 processor ingesteld.
Het installeren met die .iso gaat een heel eind goed, tot: "preparing..." en dan komt een schermpje:
"The computer restarted unexpectedly or encountered an unexpected error. Windows installation cannot proceed. To install Windows, click "OK" to restart the computer, and then start the installation."
Na 8 keer deed hij dat nog en toen heb ik het maar even opgegeven.
Zal vanavond nog wel eens met die 32-bits versie aan de gang gaan.


Omhoog
  
 
Bericht nummer:#3  BerichtGeplaatst: vr jun 01, 2012 5:45 pm 
Offline
lid

Geregistreerd: vr mei 04, 2012 8:58 pm
Berichten: 710
Berichten: Intopic
oombas schreef:
Die vorige versie, van sep 2011 installeerde probleemloos onder VMWare 8, ik heb er nog een nieuwe PC voor gekocht :-)
Vandaag ging het wat minder, de vorige heb ik direct van de .iso geïnstalleerd en dat ging probleemloos.
Deze keer dacht ik het op dezelfde manier te doen.
Wel eerst 8.03 laten installeren, dat ging verder prima.
2G en 20G en 1 processor ingesteld.
Het installeren met die .iso gaat een heel eind goed, tot: "preparing..." en dan komt een schermpje:
"The computer restarted unexpectedly or encountered an unexpected error. Windows installation cannot proceed. To install Windows, click "OK" to restart the computer, and then start the installation."
Na 8 keer deed hij dat nog en toen heb ik het maar even opgegeven.

Zal vanavond nog wel eens met die 32-bits versie aan de gang gaan.




:hum:


Merkwaardig. Ik heb 'm ook in VMWare geïnstalleerd (maar dan de 32-bits versie), en dat ging in één keer goed.
Wel de product key ingevoerd? Of kwam je zo ver nog niet eens?


Overigens draait de Release Preview uitstekend. Zowaar nóg sneller en nog efficienter qua RAM-gebruik dan z'n voorganger.

De definitieve versie (RTM) schijnt eind juli al te verschijnen. Het gaat hard daar bij Microsoft. :eek:


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#4  BerichtGeplaatst: vr jun 01, 2012 6:47 pm 
Mazrim Taim schreef:
oombas schreef:
Die vorige versie, van sep 2011 installeerde probleemloos onder VMWare 8, ik heb er nog een nieuwe PC voor gekocht :-)
Vandaag ging het wat minder, de vorige heb ik direct van de .iso geïnstalleerd en dat ging probleemloos.
Deze keer dacht ik het op dezelfde manier te doen.
Wel eerst 8.03 laten installeren, dat ging verder prima.
2G en 20G en 1 processor ingesteld.
Het installeren met die .iso gaat een heel eind goed, tot: "preparing..." en dan komt een schermpje:
"The computer restarted unexpectedly or encountered an unexpected error. Windows installation cannot proceed. To install Windows, click "OK" to restart the computer, and then start the installation."
Na 8 keer deed hij dat nog en toen heb ik het maar even opgegeven.

Zal vanavond nog wel eens met die 32-bits versie aan de gang gaan.




:hum:


Merkwaardig. Ik heb 'm ook in VMWare geïnstalleerd (maar dan de 32-bits versie), en dat ging in één keer goed.
Wel de product key ingevoerd? Of kwam je zo ver nog niet eens?


Overigens draait de Release Preview uitstekend. Zowaar nóg sneller en nog efficienter qua RAM-gebruik dan z'n voorganger.

De definitieve versie (RTM) schijnt eind juli al te verschijnen. Het gaat hard daar bij Microsoft. :eek:


Vanzelfsprekend heb ik dat nummertje ingevoerd, anders was ik zover nooit gekomen.
Bovendien ben ik er aan begonnen omdat jouw omgeving lijkt op de mijne.
Al is het maar VMWare.
Bij mij is Linux de host.
Ben het nog eens aan het proberen.
Nu is hij de installatiefiles aan het ophalen.
Hij vertelt me dat hij de 'PC' een aantal keren zal opstarten.
Eigenlijk verwacht ik dan dat er wel elke keer iets verandert, niet dat ik elke keer in datzelfde menu'tje terecht kom.
Door dat ik op een andere PC dit berichtje intoets, heb ik het proces niet helemaal gevolgd.
Stom, ik zie net dat hij over 1 seconde ....
Aansluitend ging hij alle devices gereed maken en dat lijkt ook goed gelukt.
Wel heb ik op een tijdstip vóór die andere/laatste fout, een andere schermafdruk kunnen maken.
Een 'typisch' Windows 8 scherm.
Toen weer dat Windows popup schermpje met dezelfde tekst.
Straks maar eens die 32 bits versie uitproberen.

Verkleinde Afbeelding
Verkleinde afbeelding. Klik om te vergroten.


Omhoog
  
 
Bericht nummer:#5  BerichtGeplaatst: vr jun 01, 2012 8:00 pm 
De 32-bits versie doet het.
De overige tussenstappen sla ik maar even over.
Nu weer eens oefenen om mijn netwerk en audio weer in de lucht te krijgen.
Windows zal toch nooit zo gebruik(er)svriendelijk worden als Linux, al wordt daar uiteraard heel verschillend over gedacht.
Een DVD in een lade stoppen om het OS eens uit te testen zonder wat dan ook te hoeven installeren en alle apparaten het gelijk doen en vrijwel alles te kunnen doen wat je wilt, dat hebben ze daar in Redmond nog niet ontdekt.


Omhoog
  
 
Bericht nummer:#6  BerichtGeplaatst: vr jun 01, 2012 9:15 pm 
Omdat ik bij het installeren van Windows 8 onder VMWare al tegen het probleem aanliep dat Windows 8 niet in het dropdown lijstje stond, heb ik even iets in die richting gedacht.
Ik had dus gekozen voor "Other 64-bit".
Dacht dat het meer administratieve betekenis had.
Dat klopt waarschijnlijk niet, er zijn meer instellingen in VMWare die worden gemaakt zonder dat je er controle over hebt.
Ik heb er iets over gevonden bij VMware.
Ik had al een keer gekozen voor Windows 7 x64, maar daar ging het fout met de authenticatie.
Zal het nog eens proberen, daar zit de oplossingsrichting.
Helemaal begrijpen doe ik het nog niet.
Bij het aanmaken van een nieuwe VM staat er nadrukkelijk dat je met een paar muisklikken een Windows 8 systeem aanmaakt.
Kennelijk geldt dat alleen voor 32-bits.
Patma18 vertelt er wat over om 04:45 (AM!) in antwoord op mfelker:
http://communities.vmware.com/message/2042379#2042379


Omhoog
  
 
Bericht nummer:#7  BerichtGeplaatst: vr jun 01, 2012 9:35 pm 
Offline
lid

Geregistreerd: vr mei 04, 2012 8:58 pm
Berichten: 710
Berichten: Intopic
Ik heb elke keer (eerst bij de Developer Preview, toen de Consumer Preview, en nu dus de Release Preview) dezelfde werkwijze gehanteerd.

Namelijk deze: http://www.techulator.com/resources/508 ... ation.aspx




Maar misschien werkt 64 bit iets anders. :kweenie:


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#8  BerichtGeplaatst: vr jun 01, 2012 10:18 pm 
Mazrim Taim schreef:
Ik heb elke keer (eerst bij de Developer Preview, toen de Consumer Preview, en nu dus de Release Preview) dezelfde werkwijze gehanteerd.

Namelijk deze: http://www.techulator.com/resources/508 ... ation.aspx




Maar misschien werkt 64 bit iets anders. :kweenie:


Deels wordt er in bevestigd wat ik al vertelde en deels is het ook een iets ander verhaal.
Mijn OS is Linux (Ubuntu 10.04LTS 64-bit), waarop VMWare Workstation 8.03 64-bit.
Het installeren vanuit een .iso doe ik ook al langere tijd, die vorige versie had ik ook al zo geïnstalleerd en dat ging toen goed.
Beide versies heb ik toen geïnstalleerd, de 32-bits en de 64-bits.
Al heb ik er, ik vertelde het al, een nieuwe PC voor moeten kopen.
We hebben het er toen uitvoerig over gehad.
Die optie om eerst een disk aan te maken en later te installeren wil ik wel eens proberen, achter sommige dingen krijg je niet altijd je vingers.
Terwijl het toch allemaal beredeneerbaar zou moeten zijn.
Kies ik Windows 7 x64, dan vertelt het systeem mij dat ik een 60G HDD nodig heb.
In de trant van "dat is nou eenmaal zo, doe het nou maar en dan komt het goed".
Er was wel wat nieuws.
Tijdens de installatie krijg ik de gelegenheid om onder Windows 8 de grootte van de disk aan te passen, die is door mij gezet op 20G en dan vertelt hij dat hij die grootte wil aanpassen.
Hij wil 350M apart zetten voor systeemfiles.
Mijn 'standaard' methode voor installatie werkte dus wel voor de 32-bits versie, zal nu eens kijken of ik die 64-bits versie aan de gang krijg met die 2-traps methode uit jouw gebruiksaanwijzing.
Het installeren ging overigens best goed, er is iets aan het eind van de procedure en daar staat dus die mededeling onder aan dat scherm over.
Warm was ik al wel, dat is al prettig om te lezen.


Omhoog
  
 
Bericht nummer:#9  BerichtGeplaatst: za jun 02, 2012 12:26 am 
Deze keer is het prima gelukt om Win8 64-bits te installeren.
Zij het dan dat er nu 2 dingen anders waren.
Ik heb de 2-traps methode toegepast, maar ook vanaf de DVD geïnstalleerd.
Dus is het nu moeilijk om precies de oorzaak vast te stellen.
Dat ga ik nu doen.
Er is namelijk iets grandioos mis gegaan.
Ik heb VMWare Tools geïnstalleerd.
Installeren binnen Windows 8 ging goed, daarna 'crashte' de boel.
Ik kan het wel herinstalleren, maar niet deïnstalleren.
Voor ik dat deed werkte Win8 wel beter dan die vorige versie.
Al blijft het voorshands voor mij nog een adventure game.


Omhoog
  
 
Bericht nummer:#10  BerichtGeplaatst: za jun 02, 2012 10:06 am 
Dat probleem met netwerk en VMware tools is ook niet aan mij voorbehouden, gelukkig vond ik er een draadje over.
Altijd prettig om je eigen waarneming bevestigd te zien, zoals het advies "dan installeer je die tools toch niet!".
Nu eens uit die metro zien te geraken.
http://communities.vmware.com/thread/328371?tstart=0


Omhoog
  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 10 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling