Het is nu ma aug 02, 2021 2:44 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 2 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Verkiezingsdebatten
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Verkiezingsdebatten

 Berichttitel: Re: Verkiezingsdebatten
Geplaatst: za aug 25, 2012 7:43 am 

Reacties: 92
Bekeken: 1970


Janno schreef:
KiaM schreef:
Waarom ben je het vertrouwen kwijt Janno?

Wat ik zeg: te veel draaiende poppetjes (het draait er blijkbaar alleen nog maar om hoe je overkomt als politicus, niet om wát je zegt), er wordt in verkiezingstijd uiterst voorzichtig omgegaan met standpunten om de kiezer te paaien om vervolgens na de verkiezingen weer 180 graden te draaien en het volk allerlei maatregelen door de strot te duwen waar ze voor de verkiezingen niet over wilden praten. Wees aardig en lach veel, doe amicaal en treed vooral veel op in onbenullige tv-programma's om goed over te komen en produceer een paar leuke one-liners die mensen willen horen. Dat is de hedendaagse politicus in een notendop.

En dat is niet genoeg voor mijn vertrouwen in de politiek. Beetje cynisch misschien, maar zo zie ik het momenteel.
Momenteel? Zo gaat het toch al vele jaren en zit geen regering de rit uit. Dat is verdorie de reden dat ik de laatste jaren SGP stem.

Bij dit artikel van Bart Jan Spruyt kon ik dan ook alleen maar instemmend knikken.

(....)Schijnbaar onverstoorbaar – alsof de financiële crisis en de eurocrisis niet in een crisis van grote onzekerheid zijn uitgelopen – hoor ik politici praten over allerlei zaken waar ze graag nog geld aan willen uitgeven (zie bijvoorbeeld nog p. 3 van de Volkskrant van vandaag). Terwijl iedereen weet dat dat geld er niet meer is en ook niet meer wordt verdiend. Het lijkt wel alsof de crisis hen nog steeds een beetje overkomt.(.....)


(....)Ik zit te wachten op een politicus die gewoon zegt hij geen gemakkelijk goed nieuws heeft. Die niet begint over ‘hervormingen’ zonder erbij te zeggen wat hij daarmee bedoelt. Die zich niet verliest in ‘institutionele vergezichten’ en die al helemaal niet voor het snelle gemakkelijke geld gaat door dat door welke lastenverzwaring dan ook uit de beurs van de burger weg te graaien. Maar die gewoon eerlijk zegt dat we jaren van snoeien en bezuinigen tegemoet gaan, en dat iedereen die het anders brengt, of blind is of liegt.(....)

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Verkiezingsdebatten

 Berichttitel: Re: Verkiezingsdebatten
Geplaatst: do aug 23, 2012 8:04 pm 

Reacties: 92
Bekeken: 1970


Een debat die niet uit de verf kwam, maar wat wil je ook als twee hoofdrolspelers ontbreken?

Gelukkig :holy: was de partij die ik als vluchtheuvel gebruik wel aanwezig en ben het dan ook niet eens met deze zin Panda: " Het debat leerde mij vooral dat de SGP beter de TV kan blijven mijden en dat Pechtold de gladste prater van allemaal is (hetgeen ertoe leidde dat Vd Staaij retorisch alle hoeken van de kamer in werd geslagen door Pechtold in hun 1-op-1-debat).


SGP-leider Kees van der Staaij heeft woensdagavond hard uitgehaald naar D66-collega Alexander Pechtold. Volgens Van der Staaij 'radicaliseert' D66 in het opleggen van liberale waarden aan anderen.

In een verder keurig verlopen debat van de NOS liet de SGP-leider het niet na om even flink uit te halen naar Alexander Pechtold, toen die begon over het gebrek aan vrouwenrechten binnen de partij van Van der Staaij.En de uithaal kwam aan bij Pechtold van de partij in orgaanhandel, hij kleurt bij tegengas altijd zo heerlijk rood.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 2 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling