Het is nu ma aug 02, 2021 1:58 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 3 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Verkiezingsdebatten
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Verkiezingsdebatten

 Berichttitel: Re: Verkiezingsdebatten
Geplaatst: do aug 23, 2012 8:37 pm 

Reacties: 92
Bekeken: 1968


En dit is wel de simpelste want eerlijkste:
Verkleinde Afbeelding
Verkleinde afbeelding. Klik om te vergroten.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Verkiezingsdebatten

 Berichttitel: Re: Verkiezingsdebatten
Geplaatst: do aug 23, 2012 8:35 pm 

Reacties: 92
Bekeken: 1968


Voor de mensen die nog zweven is hier de ultieme test:
http://speldwijzer.sysfix.eu/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Verkiezingsdebatten

 Berichttitel: Verkiezingsdebatten
Geplaatst: do aug 23, 2012 7:09 pm 

Reacties: 92
Bekeken: 1968


Ik heb gisteren het eerste TV-verkiezingsdebat gezien, maar ik werd er zo ellendig van dat ik het niet uit heb kunnen kijken. De even gladde als nietszeggende praatjes van de politici kennen we immers wel en in zo'n vluchtig medium als TV is er toch geen kans op een kritisch doorvragen. Zo'n debat is niets anders dan een gratis reclamefilmpje voor de deelnemende partijen zonder dat de kiezer werkelijk iets wijzer wordt. Het debat leerde mij vooral dat de SGP beter de TV kan blijven mijden en dat Pechtold de gladste prater van allemaal is (hetgeen ertoe leidde dat Vd Staaij retorisch alle hoeken van de kamer in werd geslagen door Pechtold in hun 1-op-1-debat).

De vluchtigheid en oppervlakkigheid van het debat maar in feite van het hele verkiezingsgebeuren werd daarna duidelijk geïllustreerd door de twee spindokters (van PvdA en CDA) in Nieuwsuur die het debat nabeschouwden. De belangrijkste conclusies: Sap ziet er leuker uit met haar haar opgestoken, Samson probeerde met zijn pak premierachtig over te komen, Samson had goed van Reagan begrepen dat je een simpel verhaal moet vertellen (liefst een one-liner) en over individuele mensen moet praten (Samson won ook het debat volgens de kijkers) terwijl Thieme met haar goed maar abstract verhaal over het gebrek aan democratie bij Europese besluitvorming en de te snelle invoering van de euro een "ingewikkeld, vaag verhaal" vertelde "waar de kiezer niets van begrijpt".

En ik ben bang dat deze spindokters de kiezer niet minachten, maar dat de kiezer werkelijk zo oppervlakkig is als de spindokters doen voorkomen. Het gaat slechts om uitstraling: een leuk uitziend PvdD-meisje dat iets over Europa vertelt kan nooit wat zijn, terwijl een serieuze oudere man van een gevestigde partij die zegt dat Europa goed voor ons is het wel zal weten. Dus stemt men op de oudere man die de arrogantie uitstraalt het allemaal te weten, zonder de feiten te checken (ironisch genoeg beweren deze arrogante en goed vertrouwde politici wel dat zij zich juist op de feiten baseren, maar bv. vandaag checkte de NRC of De Jager de waarheid sprak toen hij zei dat de rente voor NL steeg als gevolg van Roemers uitspraak over de 3%, hetgeen niet waar bleek). Afijn, het volk krijgt de leiders die het verdient...
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 3 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling